WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    I położna popsuła mi plany wysłała mi sms ze dziś będzie później i zaprasza na 12 a ja miałam cały plan ranka ułożony 8-10 -krew; 10-11położna 11.30 Igorek ze szkoły...a tu zonk... Pewnie pójdę na zakupy ZNÓW :-P
    Ja juz po wizycie z polozna, dzis bylo lepiej, opowiedziala mi o produktach w cukrzycy i tam na pare pytan odpowiedziala.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie mam fiola na punkcie zebow, latalam do dentysty na kontrole jak tylko sie dalo, az sama mi juz zaczela mowic ze niechce mnie widziec wczesniej niz pol roku. Heh lubie chodzic do dentysty i higienistki, moj maz zawsze sie dziwi. Dlatego pisze Anoolka o tym plynie, bo juz wiele razy mi pomogl, a dziala odkazajaco i jest super, ale niedobry w smaku.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja juz po wizycie z polozna, dzis bylo lepiej, opowiedziala mi o produktach w cukrzycy i tam na pare pytan odpowiedziala.

A ja jeszcze czekam na wizytę eh od rana w ośrodku aż normalnie mnie tylek boli od siedzenia zrobiłam dodatkowe badania na toxo IgM nie wiem czy to takie jak miały być ale pamiętałam tylko ze coś z G i moczu nie miałam na skierowaniu a zrobiłam wyniki przez tą przerwę będą dopiero w poniedziałek i w czwartek lekarz... Do poniedziałku będę się słodkim objadać bo potem niewiadomo...

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam coś ty, na pewno wyniki będą ok i będziesz sie zajadać na codzień. Kurcze ja bym sie zajadała bez końca truskawkami, ale d..., pomroziłam sobie i po ciąży dopiero będe mogła.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:02

paradise lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dziewczyny macie tak ze brzuszek sie powieksza z jednej strony bardziej?

Jaki jest link do grupy na fb?
    Ja mam termin na 12. Lat (prawie) 23 :p

No ja mam bardziej wypukły czasami po prawej stronie, tak sie pewnie dzidziak układa;)
    a własnie bo ja też w końcu chciałabym do grupy na fb dołaczyć jak mozna;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dziewczyny macie tak ze brzuszek sie powieksza z jednej strony bardziej?

Jaki jest link do grupy na fb?
    Ja mam termin na 12. Lat (prawie) 23 :p
    Ja tak mam, to jest w zależności jak mi sie dziecko ułoży, przeważnie Hania leżakuje po prawej stronie,i tam mam twardszy i większy brzuch.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez po prawej mam czasem kulke :) twardsza i taki trojkatny rzusio :P

co do FB. w zwiazku z tym ze grupa jest tajna mozna do neij dolaczyc po tym gdy zalozycielka (Poczwarkah) was do niej zaprosi. a wiec dziewczynki napisac priv do Poczwarkah ze chcesz dolaczyc, i wyslac jej link do swojego profilu na fb, ona zaprosi was do znajomych by moc wam wyslac zaproszenie do grupy, jak wam wysle to juz bedziecie w grupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:32

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak chodzę do dentysty, to normalnie biorę znieczulenie. Już raz byłam, jeszcze raz idę w sierpniu. Znieczulenie zawiera morfinę I podane jest miejscowo, nie zdąży dojść do łożyska, a nawet jeśli, to stres robi więcej krzywdy niż trochę tej chemii. A jako że moja maleńka jest chyba bardzo spokojnym dzieckiem, kupiłam detektor tętna płodu. I jak się cały dzień nie rusza, to ją trochę podsłucham, jakie to piękne słyszeć jej serduszko. Życzę wam miłego spokojnego długiego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 14:11

Kajaoli, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Udało mi się pożyczyć obie książki (o ciąży i pierwszym roku życia dziecka), o których pisze Kajaoli. Jeśli do tej pierwszej jeszcze nie dotarłyście, to chyba już nie warto jej kupować, zwłaszcza, że tania nie jest. A o pierwszym roku życia dziecka jak najbardziej polecam, chociaż ostrzegam wielbicielki prostych instrukcji i zdjęć -to jest książka do czytania, nie do oglądania ;)

Moi, ja dopiero teraz dostalam te ksiazke "w oczekiwaniu..." i czytam z ciekawoscia bo poza opisem poszczegolnych tygodni ciazy jest wszystko na temat przygotowan do porodu. Mysle, ze nie jest za pozno by kupic te ksiazke - przynajmniej u mnie bo dopiero teraz zaczynam przygotowywac sie psychicznie do porodu, a wyglada na to, ze lepiej tego nie robic w ostatniej chwili :)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w oczekiwaniu tez mam w pdf jakby co.. tylko starsza wersje... bo ksiazke domu mam z 2012 a pdf na kompie chyba 2007 wydanie.. wiec teraz jest troche uwaktualnione, ale moge wyslac moi :)
    Kajaoli wrote:
    Moi, ja dopiero teraz dostalam te ksiazke "w oczekiwaniu..." i czytam z ciekawoscia bo poza opisem poszczegolnych tygodni ciazy jest wszystko na temat przygotowan do porodu. Mysle, ze nie jest za pozno by kupic te ksiazke - przynajmniej u mnie bo dopiero teraz zaczynam przygotowywac sie psychicznie do porodu, a wyglada na to, ze lepiej tego nie robic w ostatniej chwili :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pdf "w oczekiwaniu na dziecko" jest juz na fb :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja jak chodzę do dentysty, to normalnie biorę znieczulenie. Już raz byłam, jeszcze raz idę w sierpniu. Znieczulenie zawiera morfinę I podane jest miejscowe, nie zdąży dojść do łożyska, a nawet jeśli, to stres robi więcej krzywdy niż trochę tej chemii. A jako że moja maleńka jest chyba bardzo spokojnym dzieckiem, kupiłam detektor tętna płodu. I jak się cały dzień nie rusza, to ją trochę posłucham, jakie to piękne. Życzę wam miłego spokojnego długiego weekendu :)

Jesli chodzi o ruchy dziecka to dowiedzialam sie ostatnio, ze rzeczywiscie zaleza od temperamentu dzidziusia. Podobno nie warto porownywac czestotliwosci ruchow z innymi mamami bo kazde dziecko jest inne. Dobrze, ze kupilas sobie detektor, bedziesz spokojniejsza :)

renatkach, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wlasne cos od 2 dni milczy... :( nie kreci sie :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo :P dala znac ze jeest :) i kopnela mamcie :)

paradise, paaolka, sylwia1985, ao12., Magdzialenka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI :) odbierz mejla :) :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 14:12

MOI lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Smutas mnie przez 2 lata bolały tzw "korzonki". Rodzinny faszerował mnie cały czas lekami przeciwbólowymi i tyle. Po tych dwóch latach się wkurzyłam i poszłam prywatnie do ortopedy który miał usg. Powiedział że mam stan zapalny stawów biodrowych ale za bardzo nie potrafił mi wytłumaczyć czemu. Po następnym roku z ciągłym bólem poszłam do endokrynologa i zaczęłam leczyć tarczycę i po miesiącu zero bólu stawów :) Później doczytałam że nie leczona tarczyca daje takie objawy i jestem happy że w końcu przestałam się męczyć :)

Ale ja chyba nie mam chorej tarczycy. Już sama nie wiem co to moze być.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja miałam po dwóch, po godzinie jest jak robisz glukozą 50 g.

Ja miałam glukoze 75g
    pierwsze badanie na czczo, po godzinie i po dwóch. Nie wiem dlaczego.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam super album dla mojego Antosia w którym wpisuje się najważniejsze wydażenia z pierwszego roku maluszka, wkleja sie zdjecia. Super.

paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zlecil 50 zrobic.. ciekawe od czego to zalezy ze kaza 50 innych 75..

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ