Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:I położna popsuła mi plany wysłała mi sms ze dziś będzie później i zaprasza na 12 a ja miałam cały plan ranka ułożony 8-10 -krew; 10-11położna 11.30 Igorek ze szkoły...a tu zonk... Pewnie pójdę na zakupy ZNÓW
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na szczescie mam fiola na punkcie zebow, latalam do dentysty na kontrole jak tylko sie dalo, az sama mi juz zaczela mowic ze niechce mnie widziec wczesniej niz pol roku. Heh lubie chodzic do dentysty i higienistki, moj maz zawsze sie dziwi. Dlatego pisze Anoolka o tym plynie, bo juz wiele razy mi pomogl, a dziala odkazajaco i jest super, ale niedobry w smaku.
-
Aniqa wrote:Ja juz po wizycie z polozna, dzis bylo lepiej, opowiedziala mi o produktach w cukrzycy i tam na pare pytan odpowiedziala.
A ja jeszcze czekam na wizytę eh od rana w ośrodku aż normalnie mnie tylek boli od siedzenia zrobiłam dodatkowe badania na toxo IgM nie wiem czy to takie jak miały być ale pamiętałam tylko ze coś z G i moczu nie miałam na skierowaniu a zrobiłam wyniki przez tą przerwę będą dopiero w poniedziałek i w czwartek lekarz... Do poniedziałku będę się słodkim objadać bo potem niewiadomo...Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paulina.b.1991 wrote:Dziewczyny macie tak ze brzuszek sie powieksza z jednej strony bardziej?
Jaki jest link do grupy na fb?
Ja mam termin na 12. Lat (prawie) 23 :p
No ja mam bardziej wypukły czasami po prawej stronie, tak sie pewnie dzidziak układa;)
a własnie bo ja też w końcu chciałabym do grupy na fb dołaczyć jak mozna;)Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Dziewczyny macie tak ze brzuszek sie powieksza z jednej strony bardziej?
Jaki jest link do grupy na fb?
Ja mam termin na 12. Lat (prawie) 23 :p -
to ja tez po prawej mam czasem kulke
twardsza i taki trojkatny rzusio
co do FB. w zwiazku z tym ze grupa jest tajna mozna do neij dolaczyc po tym gdy zalozycielka (Poczwarkah) was do niej zaprosi. a wiec dziewczynki napisac priv do Poczwarkah ze chcesz dolaczyc, i wyslac jej link do swojego profilu na fb, ona zaprosi was do znajomych by moc wam wyslac zaproszenie do grupy, jak wam wysle to juz bedziecie w grupieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:32
Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
A ja jak chodzę do dentysty, to normalnie biorę znieczulenie. Już raz byłam, jeszcze raz idę w sierpniu. Znieczulenie zawiera morfinę I podane jest miejscowo, nie zdąży dojść do łożyska, a nawet jeśli, to stres robi więcej krzywdy niż trochę tej chemii. A jako że moja maleńka jest chyba bardzo spokojnym dzieckiem, kupiłam detektor tętna płodu. I jak się cały dzień nie rusza, to ją trochę podsłucham, jakie to piękne słyszeć jej serduszko. Życzę wam miłego spokojnego długiego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 14:11
Kajaoli, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Udało mi się pożyczyć obie książki (o ciąży i pierwszym roku życia dziecka), o których pisze Kajaoli. Jeśli do tej pierwszej jeszcze nie dotarłyście, to chyba już nie warto jej kupować, zwłaszcza, że tania nie jest. A o pierwszym roku życia dziecka jak najbardziej polecam, chociaż ostrzegam wielbicielki prostych instrukcji i zdjęć -to jest książka do czytania, nie do oglądania
Moi, ja dopiero teraz dostalam te ksiazke "w oczekiwaniu..." i czytam z ciekawoscia bo poza opisem poszczegolnych tygodni ciazy jest wszystko na temat przygotowan do porodu. Mysle, ze nie jest za pozno by kupic te ksiazke - przynajmniej u mnie bo dopiero teraz zaczynam przygotowywac sie psychicznie do porodu, a wyglada na to, ze lepiej tego nie robic w ostatniej chwili
MOI lubi tę wiadomość
-
w oczekiwaniu tez mam w pdf jakby co.. tylko starsza wersje... bo ksiazke domu mam z 2012 a pdf na kompie chyba 2007 wydanie.. wiec teraz jest troche uwaktualnione, ale moge wyslac moi
Kajaoli wrote:Moi, ja dopiero teraz dostalam te ksiazke "w oczekiwaniu..." i czytam z ciekawoscia bo poza opisem poszczegolnych tygodni ciazy jest wszystko na temat przygotowan do porodu. Mysle, ze nie jest za pozno by kupic te ksiazke - przynajmniej u mnie bo dopiero teraz zaczynam przygotowywac sie psychicznie do porodu, a wyglada na to, ze lepiej tego nie robic w ostatniej chwiliKajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:A ja jak chodzę do dentysty, to normalnie biorę znieczulenie. Już raz byłam, jeszcze raz idę w sierpniu. Znieczulenie zawiera morfinę I podane jest miejscowe, nie zdąży dojść do łożyska, a nawet jeśli, to stres robi więcej krzywdy niż trochę tej chemii. A jako że moja maleńka jest chyba bardzo spokojnym dzieckiem, kupiłam detektor tętna płodu. I jak się cały dzień nie rusza, to ją trochę posłucham, jakie to piękne. Życzę wam miłego spokojnego długiego weekendu
Jesli chodzi o ruchy dziecka to dowiedzialam sie ostatnio, ze rzeczywiscie zaleza od temperamentu dzidziusia. Podobno nie warto porownywac czestotliwosci ruchow z innymi mamami bo kazde dziecko jest inne. Dobrze, ze kupilas sobie detektor, bedziesz spokojniejsza
renatkach, ao12. lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Smutas mnie przez 2 lata bolały tzw "korzonki". Rodzinny faszerował mnie cały czas lekami przeciwbólowymi i tyle. Po tych dwóch latach się wkurzyłam i poszłam prywatnie do ortopedy który miał usg. Powiedział że mam stan zapalny stawów biodrowych ale za bardzo nie potrafił mi wytłumaczyć czemu. Po następnym roku z ciągłym bólem poszłam do endokrynologa i zaczęłam leczyć tarczycę i po miesiącu zero bólu stawów
Później doczytałam że nie leczona tarczyca daje takie objawy i jestem happy że w końcu przestałam się męczyć
Ale ja chyba nie mam chorej tarczycy. Już sama nie wiem co to moze być.