WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mówi ze nie widac jajeczek i kielbaski tylko połowke ziarenka kawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 19:13

ao12., lubek, Monica, paaolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie juz tak zostanie ;) chociaz moj lekarz mowi ze 100% pewnosci jest po porodzie ;)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzaja Wam sie krwawienia z nosa?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mi nie, ale jak masz anemie to moze sie tak zdarzyc.

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam anemii, wyniki mam dobre, cisnienie tez mierze codziennie i jest wporzadku a od paru dni za kazdym razem jak sobie kichne i potem czyszcze nos widze krew

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Nie mam anemii, wyniki mam dobre, cisnienie tez mierze codziennie i jest wporzadku a od paru dni za kazdym razem jak sobie kichne i potem czyszcze nos widze krew
    Mam tak od poczatku ciazy,lekarka i wiele kolezanek zapewniaja,ze to calkowicie normalne.

paradise lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niewiem dlaczego są te krwawienia, ja nie mam , przynajmniej do tej pory, za to mam niskie cisnienie w ciazy bo 80/60 np.

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki caterinka ;) Wlasnie przeszukalam internet i rowniez przeczytalam ze to czesta przypadlosc

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    To niewiem dlaczego są te krwawienia, ja nie mam , przynajmniej do tej pory, za to mam niskie cisnienie w ciazy bo 80/60 np.

Mi tez czasami zdarza sie takie cisnienie ale po spacerku i kawce z mlekiem szybko wraca do normy

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawki nie pijam niestety, a po za tym bez cukru to lepiej nie próbowac. Cisnienie mam takie niskie, i niewiem czemu, ale lekarz nic nie mowi ze to zle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam b.często krwawienie z nosa lekarka mówiła że to norma tak samo jak krwawienie z dziąseł
    Mój Synuś po usg jest dalej synusiem i jest wszystko ok :) bo byłam uzupełnić badanie połówkowe o widok kręgosłupa

paradise, Aniqa, Kajaoli, lubek, ao12., Monica, caterinka, MartaR.., paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Tez mi sie to zdarza co jakis czas, jak pytalam lekarza to powiedzial, ze krwawienie z nosa i dziasel sa w ciazy jak najbardziej normalne.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie gratuluje Ulcio udanego badania ja też już po udanym wreszcie badaniu połówkowym Kuba jest zdrowy rozwija się prawidłowo lekarz pokazał mi dokładnie co ma między nóżkami i nazwał że ma armatkę:)sama widziałam więc nie ma mowy o pomyłce.Ciągle coś majstruję rączkami przy buźce mam nadzieje, że tak mu nie zostanie:)

Rozmawiałam z lekarzem o cesarce bo bardzo boję się porodu choć nigdy nie rodziłam. Lekarz stawia na swoim i namawia mnie na poród siłami natury powiedział że jak tak bardzo się boję to załatwi mi położną zaufaną (pewnie chodzi o kasę:))ale miło że nadmienił:) to tyle za dwa tygodnie glukoza na szczęście idzie ze mną mąż bo wpada na tydzień urlopu:)to będzie mi raźniej siedzieć w tym szpitalu.

Nie mam krwawienia z dziąseł czy z nosa, ale za to walczę z opuchlizną na nogach w żadne buty nie mogę włożyć nogi:( wczoraj zakupiłam klapki z pianki na rzepy i dostałam jakieś tablety, które muszę wykupić.

Kobietki już Jesteśmy na półmetku damy radę:) pozdrawiam

Kajaoli, MartaR.., Anoolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze damy, co by nie. Juz zostalo mniej niz polowa, przynajmniej mi.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica zrobisz jak uwazasz, ja tez sie boje porodu, wlasciwie to bolu, ale wole naturalny, bo cesarka jest gorsza, dluzej dochodzisz do siebie, i te szwy. Mnie ostatecznie lekarz przekonal do naturalnego, bedzie bolalo ale szybciej dojde do siebie i wyjde do domu, i nie bede musiala potem chodzic do kontroli z szwami.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień. Powiem wam, że mój Rybnik ostatnio okryty złą sławą. Straszne rzeczy się tu dzieją. Moja mała dzisiaj od rana daje o sobie znać. Chyba jej się nie spodobało, że ją wczoraj podsłuchiwałam :) i stwierdziła, że woli się poruszać :p

A ja mam pytanie kiedy macie zamiar tak na poważnie zająć się kompletowaniem wyprawki dla siebie, do szpitala, dla maluszka, nie pytam o pojedyncze rzeczy, jakie kupujemy w momencie zachwytu :) tylko już o wszystko (Łóżeczko, wózek, fotelik, Pampersy, kosmetyki, wanienka, itd.) A dla siebie podkłady, pieluchy, majtasy, koszule do karmienia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 09:13

Kajaoli lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=renatkach

A ja mam pytanie kiedy macie zamiar tak na poważnie zająć się kompletowaniem wyprawki dla siebie, do szpitala, dla maluszka, nie pytam o pojedyncze rzeczy, jakie kupujemy w momencie zachwytu :) tylko już o wszystko (Łóżeczko, wózek, fotelik, Pampersy, kosmetyki, wanienka, itd.) A dla siebie podkłady, pieluchy, majtasy, koszule do karmienia itd.[/QUOTE]
    Ja pakowanie torby pozostawiam na wrzesien, kosmetyki dla dziecka pieluchy tez wrzesień bo na co mi maja teraz siedziec i tracic waznosc. Do szpitala bede pakowac sie w mikrozestawy bo mieszkam kolo niego i zawsze maz doniesie. A takie rzeczy jak lozeczko, wozek to gdzies w sierpniu. Bielizne mam a pizamy to poczekam az brzuch sie jeszcze uwydatni to wezme szersze z 2 sztuki bo po porodzie mi juz nie beda potrzebne takie duze.

• Monica Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Monica zrobisz jak uwazasz, ja tez sie boje porodu, wlasciwie to bolu, ale wole naturalny, bo cesarka jest gorsza, dluzej dochodzisz do siebie, i te szwy. Mnie ostatecznie lekarz przekonal do naturalnego, bedzie bolalo ale szybciej dojde do siebie i wyjde do domu, i nie bede musiala potem chodzic do kontroli z szwami.

Dziękuje Ci Aniqa bardzo doceniam Twoje zdanie no właśnie lekarz przedstawił mi tak samo jak Ty piszesz powiedział że pomęczę się ale szybciej dojdę do siebie no i podobno dla malucha lepiej. Nadmienił że już jak tak naprawdę boję się to mam iść po jakieś zaświadczenie nie wstydzić się do psychiatry bo taki strach przed porodem to też choroba. Nie będę latać po żadnych lekarzach bo już mam ich serdecznie dość:)najgorsze jest to że mąż się uparł że chce być przy porodzie i cienko to widzę zakładam się że padnie szybciej niż mu się wydaje heh obym się myliła:)
    Wyprawkę to już powolutku kompletuje w zasadzie synuś już prawie ma wszystko ale do szpitala ja za to nic nie mam:( resztę też powoli oglądam ale bez ciśnienia wczoraj oglądałam np. wózki w komisie dla porównania i powiem Wam szczerze że nie wiele różnią się ceną od sklepowych byłam tym zaskoczona. Chyba jakiś zakupię z allegro.

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komisie to wiadomo,muszą policzyć sobie jeszcze swoją część. Ale jutro z ciekawości też pójde sie zorientować. Lepiej chyba z ogłoszeń bo taniej będzie,albo nowy.

Monica lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie napisałam dlaczego kazał mi iść po zaświadczenie choć pewnie się domyślicie ponieważ jeśli nie mam żadnych wskazań do cesarki to on musi mieć podkładkę do cc bo się boi tak to ujął. Nie wiedziałam że lekarze się czegoś mogą obawiać po moich złych doświadczeniach z nimi nawet mnie to zdziwiło.
    Miłego Dnia:)

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ