Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonica wrote:aaa nie napisałam dlaczego kazał mi iść po zaświadczenie choć pewnie się domyślicie ponieważ jeśli nie mam żadnych wskazań do cesarki to on musi mieć podkładkę do cc bo się boi tak to ujął. Nie wiedziałam że lekarze się czegoś mogą obawiać po moich złych doświadczeniach z nimi nawet mnie to zdziwiło.
Miłego Dnia:)Monica lubi tę wiadomość
-
Dzidzius rozwija sie prawidlowo i jest zdrowy- oczywiscie na 100 % potwierdzona dziewczynka- ufff kamien z serca ze wszystko jest wporzadku. Wedlug wagi lekarskiej przytylam od poczatku ciazy 4 kg
szyjka zamknieta i lozysko na tylnej scianie macicy
Nastepna wizyta za miesiac
milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 09:58
Aniqa, MartaR.., caterinka, Kajaoli, lubek, paaolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAvakesh wrote:Witajcie!
Czy ma któraś problem ze skracającą się szyjką macicy??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Dzidzius rozwija sie prawidlowo i jest zdrowy- oczywiscie na 100 % potwierdzona dziewczynka- ufff kamien z serca ze wszystko jest wporzadku. Wedlug wagi lekarskiej przytylam od poczatku ciazy 4 kg
szyjka zamknieta i lozysko na tylnej scianie macicy
Nastepna wizyta za miesiac
milego dnia
Ja utyłam 8 kg wg wagi lekarza, patrzył na mnie z pod byka jak to mówił,ale coś ta jego waga chyba nie do końca dobrze wskazuje.ale ok niech będzie 8. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Nie,tak niemiałam. Normalne badanie ginekologiczne, potem miała usg żeby ocenić dziecko ale jakby tam coś widział to by mówił. Ja dopochwowego niemoge bo mam nisko schodzące łożysko.
Szkoda. Ja zawsze miałam też normalnie badaną i lekarz mówił, że ok. Jednak dwa razy zrobił po czasie usg i stwierdził skrócenie, czego nie było widać w normalnym badaniu. Z tego co wiem tylko poprzez USG dopochwowe można stwierdzić faktyczną długość szyjki. -
nick nieaktualnyA ha przypomniałam sobie,tej koleżance skróciła sie do niecałego 1cm, musiała leżeć z tyłkiem do góry tz z poduszką pod tyłkiem. I czekać aż sie wydłuży bo wtedy zakładają ten krążek. Ona miała też trudniej bo dziecko ustawione było nogami w dół i kopało tą szyjke,ale podniosła sie na 1 cm i założyli ten krążek.
-
Witam
Tez mialam wczoraj polówkowe i Filipek ma juz wpisane w wyniku narzady plciowe męskie tak wiec tez raczej nic nie odpadnie
wazy 465 g i strasznie nie lubi podgladania go . Zaslanial sie jak to tylko mozliwe . Ale badanie anatomiczne jak najbardziej w porzadku.
Aniqa, Anoolka, caterinka, Monica, Kajaoli, lubek, pestka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:A ha przypomniałam sobie,tej koleżance skróciła sie do niecałego 1cm, musiała leżeć z tyłkiem do góry tz z poduszką pod tyłkiem. I czekać aż sie wydłuży bo wtedy zakładają ten krążek. Ona miała też trudniej bo dziecko ustawione było nogami w dół i kopało tą szyjke,ale podniosła sie na 1 cm i założyli ten krążek.
A to szyjka ma prawo się jeszcze wydłużyć? Mnie gin powiedział, że szyjka w ciąży skraca się, ale już się nie wydłuży -
Moja przyjaciolka urodzila w nocy pieknego syna . Po wizycie u swojego lekarza ktory jej powiedzial ze ma we wtorek zglosic sie do szpitala bo najprawdopodobniej bedzie trzeba rozwiacac ciaze cc bo maly wazy ponad 4 kilo zaczela sie akcja porodowa ktora trwala "az" 2 godziny
i maly przyszedl na swiat silami natury . A mial naprawde ponad 4 kilo
Cudownie ze tak to sie skończylo.
Monica, paaolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymisiulka2000 wrote:Witam
Tez mialam wczoraj polówkowe i Filipek ma juz wpisane w wyniku narzady plciowe męskie tak wiec tez raczej nic nie odpadnie
wazy 465 g i strasznie nie lubi podgladania go . Zaslanial sie jak to tylko mozliwe . Ale badanie anatomiczne jak najbardziej w porzadku.
Dużo waży jak na 21 tydzień ciążyMonica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAvakesh wrote:No tak, ale to w 22 o tydzień później
Mój Maksiu w 21 ważył 390 g.
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Ale to niema aż takiego znaczenia,bo potem może ważyć nawet 4 kg. Każde maleństwo rośnie indywidualnie. Ja znam tylko wage z 22 tyg. Teraz mi lekarz już niebędzie mówił.
Tak, z tym że usg pokazuje tylko szacunkową wagę, która wcale nie musi być zgodna z rzeczywistąAnoolka lubi tę wiadomość