WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Czy ma któraś problem ze skracającą się szyjką macicy???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    aaa nie napisałam dlaczego kazał mi iść po zaświadczenie choć pewnie się domyślicie ponieważ jeśli nie mam żadnych wskazań do cesarki to on musi mieć podkładkę do cc bo się boi tak to ujął. Nie wiedziałam że lekarze się czegoś mogą obawiać po moich złych doświadczeniach z nimi nawet mnie to zdziwiło.
    Miłego Dnia:)
    Damy rade, lekarz mi mówił też wczoraj że te dziewczyny co wzieły cesarke "na życzenie" to powiedziały potem nigdy więcej, bo bólu niema,ale potem zamiaru sie cieszyć dzieckiem to chodziły jak babcie z bólu. Wiadomo że są też osoby co chwalą ale większość żałuje. A twój mąż Monica da rade, potem będzie chodził dumny że przeciął pępowine heh a przy cesarce by niemógł.

Monica lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius rozwija sie prawidlowo i jest zdrowy- oczywiscie na 100 % potwierdzona dziewczynka- ufff kamien z serca ze wszystko jest wporzadku. Wedlug wagi lekarskiej przytylam od poczatku ciazy 4 kg

szyjka zamknieta i lozysko na tylnej scianie macicy

Nastepna wizyta za miesiac

milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 09:58

Aniqa, MartaR.., caterinka, Kajaoli, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Witajcie!
    Czy ma któraś problem ze skracającą się szyjką macicy???
    Ja niewam takiego problemu, ale moja koleżanka miała już w połowie ciąży. Musiała leżeć a potem założyli jej jakiś krążek czy coś takiego,żeby sie nie skracało dalej. Ale leżenie do końca miała, czyli jakieś 4 msc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile cm. mają obecnie wasze szyjki? Moja w 22 tyg. ma 3 cm :( Trochę mało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dzidzius rozwija sie prawidlowo i jest zdrowy- oczywiscie na 100 % potwierdzona dziewczynka- ufff kamien z serca ze wszystko jest wporzadku. Wedlug wagi lekarskiej przytylam od poczatku ciazy 4 kg

szyjka zamknieta i lozysko na tylnej scianie macicy

Nastepna wizyta za miesiac

milego dnia
    Super!!!
    Ja utyłam 8 kg wg wagi lekarza, patrzył na mnie z pod byka jak to mówił,ale coś ta jego waga chyba nie do końca dobrze wskazuje.ale ok niech będzie 8.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    A ile cm. mają obecnie wasze szyjki? Moja w 22 tyg. ma 3 cm :( Trochę mało.
    Niemam pojęcia.nie mówił mi ile ma, ale też niemówił że sie skraca,a badał mnie bo mówił że trzeba szyjke zbadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niemam pojęcia.nie mówił mi ile ma, ale też niemówił że sie skraca,a badał mnie bo mówił że trzeba szyjke zbadać.

Ale miałaś badaną przez usg dopochwowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Ale miałaś badaną przez usg dopochwowo?
    Nie,tak niemiałam. Normalne badanie ginekologiczne, potem miała usg żeby ocenić dziecko ale jakby tam coś widział to by mówił. Ja dopochwowego niemoge bo mam nisko schodzące łożysko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie,tak niemiałam. Normalne badanie ginekologiczne, potem miała usg żeby ocenić dziecko ale jakby tam coś widział to by mówił. Ja dopochwowego niemoge bo mam nisko schodzące łożysko.

Szkoda. Ja zawsze miałam też normalnie badaną i lekarz mówił, że ok. Jednak dwa razy zrobił po czasie usg i stwierdził skrócenie, czego nie było widać w normalnym badaniu. Z tego co wiem tylko poprzez USG dopochwowe można stwierdzić faktyczną długość szyjki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha przypomniałam sobie,tej koleżance skróciła sie do niecałego 1cm, musiała leżeć z tyłkiem do góry tz z poduszką pod tyłkiem. I czekać aż sie wydłuży bo wtedy zakładają ten krążek. Ona miała też trudniej bo dziecko ustawione było nogami w dół i kopało tą szyjke,ale podniosła sie na 1 cm i założyli ten krążek.

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Tez mialam wczoraj polówkowe i Filipek ma juz wpisane w wyniku narzady plciowe męskie tak wiec tez raczej nic nie odpadnie ;) wazy 465 g i strasznie nie lubi podgladania go . Zaslanial sie jak to tylko mozliwe . Ale badanie anatomiczne jak najbardziej w porzadku.

Aniqa, Anoolka, caterinka, Monica, Kajaoli, lubek, pestka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A ha przypomniałam sobie,tej koleżance skróciła sie do niecałego 1cm, musiała leżeć z tyłkiem do góry tz z poduszką pod tyłkiem. I czekać aż sie wydłuży bo wtedy zakładają ten krążek. Ona miała też trudniej bo dziecko ustawione było nogami w dół i kopało tą szyjke,ale podniosła sie na 1 cm i założyli ten krążek.

A to szyjka ma prawo się jeszcze wydłużyć? Mnie gin powiedział, że szyjka w ciąży skraca się, ale już się nie wydłuży :)

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka urodzila w nocy pieknego syna . Po wizycie u swojego lekarza ktory jej powiedzial ze ma we wtorek zglosic sie do szpitala bo najprawdopodobniej bedzie trzeba rozwiacac ciaze cc bo maly wazy ponad 4 kilo zaczela sie akcja porodowa ktora trwala "az" 2 godziny ;) i maly przyszedl na swiat silami natury . A mial naprawde ponad 4 kilo ;) Cudownie ze tak to sie skończylo.

Monica, paaolka lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    A to szyjka ma prawo się jeszcze wydłużyć? Mnie gin powiedział, że szyjka w ciąży skraca się, ale już się nie wydłuży :)
    Jej sie podniosła, ale leżała z poduszką pod tyłkiem w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Witam :) Tez mialam wczoraj polówkowe i Filipek ma juz wpisane w wyniku narzady plciowe męskie tak wiec tez raczej nic nie odpadnie ;) wazy 465 g i strasznie nie lubi podgladania go . Zaslanial sie jak to tylko mozliwe . Ale badanie anatomiczne jak najbardziej w porzadku.

Dużo waży jak na 21 tydzień ciąży :)

Monica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Dużo waży jak na 21 tydzień ciąży :)
    Moja Hania w 22 tygodniu ważyła 480 g. I to ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moja Hania w 22 tygodniu ważyła 480 g. I to ok.

No tak, ale to w 22 o tydzień później :) Mój Maksiu w 21 ważył 390 g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    No tak, ale to w 22 o tydzień później :) Mój Maksiu w 21 ważył 390 g.
    Ale to niema aż takiego znaczenia,bo potem może ważyć nawet 4 kg. Każde maleństwo rośnie indywidualnie. Ja znam tylko wage z 22 tyg. Teraz mi lekarz już niebędzie mówił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale to niema aż takiego znaczenia,bo potem może ważyć nawet 4 kg. Każde maleństwo rośnie indywidualnie. Ja znam tylko wage z 22 tyg. Teraz mi lekarz już niebędzie mówił.

Tak, z tym że usg pokazuje tylko szacunkową wagę, która wcale nie musi być zgodna z rzeczywistą :)

Anoolka lubi tę wiadomość

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ