WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Aleeee ja lubie jedzonko z grilla :) opaslam sie mamusie jak swinka :)
    Ja tez, uwielbiam!!!!! A szczególnie z niemięsnych potraw to papryke grilowana i grilowane oscypki, mniam

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Nelly ale jakos nie mam w zwyczaju do wiadomosci zagladac :P
    Juz czekam na priva z adresem mailowym :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaale dzis bylo goraco :) na szczescie nie mam spuchnietych nog. Myslalam, ze bedzie ciezej w takie gorace dni. Chociaz lato dopiero sie rozkreca a brzuszek rosnie wiec moze byc roznie ;) a wy jak radzicie sobie z upalami?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aaaaaaale dzis bylo goraco :) na szczescie nie mam spuchnietych nog. Myslalam, ze bedzie ciezej w takie gorace dni. Chociaz lato dopiero sie rozkreca a brzuszek rosnie wiec moze byc roznie ;) a wy jak radzicie sobie z upalami?
    Ja niewybieram sie na zewnątrz w godzinach gdzie jest największe gorąco,

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

We wrocławiu wietrznie, więc baaardzo przyjemnie:) ale woda w lodówce jest caly czas i mąż wiatrak mi zakupił więc jak są mega upały(takie jak były), to chodzi non stop :P
    ale nie doświadczyłam jeszcze żadnego puchnięcia ani nic.

ja miałam wizyte we wtorek, synek nadal jest synkiem(wciąż nie wiem czy Frankiem czy Filipem...powiedziałam mu, żeby kopnął w prawo to Franek a w lewo to Filip, ale to chyba oszukaństwo bo 80% razy kopie mnie w prawo:P) i ważył ok. 800 g. wedle beely idealnie w średniej sie plasuje;) ruchliwy jest na maxa, co mnie cieszy, ale wczoraj jak się z nim droczyłam i naciskałm brzuch to mi oddał:P

lubek, Kajaoli, misiulka2000, paradise, Anoolka, paaolka, Monica lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to powoli kompletuję , trochę chcemy kupic w lipcu(łożeczko, kosmetyki), trochę w sierpniu i trochę wrzesniu;) rozkładam sobie wszystko powoli, żeby nie było bum na raz:)

skracającej się szyjki nie mam. Ah no, i lekarka juz nie przepisała mi leków, lerzec też aż tak nie kazała(choć i tam do 01.07. mam leżące...ehh..więzień:/), mam sie obserwować. Jakby się coś działo to mam dzwonić, ale nie czuje trwardnienia ani nacisku ani nic. Jak sprzatam w domku to czasem mi już brzuch ciąży trochę;) ale to raczej normalne:)
    ah i co do kg to wedle karty ciąży 6kg, więc w miarę ok, ostatnio w 2 tyg utyłam 1,5kg...:/ ale cóż to, taki mój urok widocznie;)

a ja wracam do planszówek z mężem :D we Wro się szykuje na deszcz chyba...miłego!

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z rana robie wyprwe do pracy, zaniesc l4, potem wstąpie do komisu zorientowac sie w cenach wozkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze spanie mnie zbiera straszliwie, uciekam do wyrka. Miłego wieczorku.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto mój brzuszek w 23t
    23jzie.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 20:55

pestka, Bergo, lubek, Kajaoli, misiulka2000, Aniqa, MOI, loveyou88, paradise, Anoolka, caterinka, Scęście, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, u mnie zachmurzonego rana.

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Witam z rana, u mnie zachmurzonego rana.

Hej, u mnie tez pochmurno.
    Wczoraj na szczescie wykorzystalismy ladna pogode i wreszcie zalapalam troche sloneczka.
    Zrobie sobie inke i zabieram sie za czytanie zaleglosci bo troche wczoraj tutaj sie dzialo ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączam do grona tych, które "nie przeszły" testu obciążenia glukozą - tzn. zwymiotowałam :p Jakieś 5 minut po wypiciu w obecności ok. 15 osób w poczekalni :D Suuper.. W sumie to nie był pierwszy rzyg dzisiaj (wcześniej rano przed wyjściem z domu, z głodu) ani ostatni (po powrocie z laboratorium). Udany dzień się zapowiada :p W każdym razie badanie nieważne, idę powtórzyć w poniedziałek - może następnym razem się uda :/

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Dziewczyny, dołączam do grona tych, które "nie przeszły" testu obciążenia glukozą - tzn. zwymiotowałam :p Jakieś 5 minut po wypiciu w obecności ok. 15 osób w poczekalni :D Suuper.. W sumie to nie był pierwszy rzyg dzisiaj (wcześniej rano przed wyjściem z domu, z głodu) ani ostatni (po powrocie z laboratorium). Udany dzień się zapowiada :p W każdym razie badanie nieważne, idę powtórzyć w poniedziałek - może następnym razem się uda :/

O rany, cos czuje ze u mnie tez tak to sie skonczy. Powodzenia w poniedzialek! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajaj, DeLaCruz, szkoda ze musisz isc jeszcze raz.
    Rozmawialam z pania w moim laboratorium i powiedziala mi, ze tajemnica tkwi w preparacie jaki jest podawany.
    Mowila, ze wczesniej zamawiali caly czas te sama glukoze i po niej prawie wszystkie pacjetki wymiotowaly.
    Odradzila mi kupowanie w aptece bo one maja klasyczne preparaty i bedzie to samo.
    Obiecala, ze jak wezme preparat, ktory jest proponowany przez laboratorium to na pewno nie bede wymiotowac bo odkad maja ten preparat to im sie jeszcze cos takiego nie zdarzylo.
    Myslalam, ze poprostu chca kase bo badanie bylo refundowane w calosci a za glukoze u nich musialam doplacic 2€.
    Ale coz, powiedzialam sobie, ze sprobuje.
    I rzeczywiscie, siedzialam sobie spokojnie przez dwie godziny a po badaniu wrocilam do domu i juz.
    Z tego co pamietam, mowila ze jest to glukoza wzbogacona o smak pomaranczy ale to chyba nie tylko to sprawia, ze po niej sie nie wymiotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 09:17

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    a wy jak radzicie sobie z upalami?

Staram sie nie wychodzic w te najwieksze upaly, puszczam wiatrak i pije duzo wody ;) Wczoraj byla fajna pogoda bo nie swiecilo az tak mocno wiec polezalam troche na plazy.

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli mam do Ciebie pytanie.... :) Mam żółty pokoik dla dzieciaczka (malowany ok roku temu więc stwierdziłam, że malować nie będziemy, zółty grzejnik (też nie będziemy malować) sufit jest biały, okno też białe, no i biała krótka makaronowa firanka. Meble tj szafę i jeden segment ze starego regału mamy zamiar pomalować też na biało (tzn fronty)i kupić białe łóżeczko. Kanapa na której ja mam spać jest zakryta beżowym miśkiem (tego też już nie chciałabym zmieniać). Teraz moje pytanie.... jakiego koloru dodatki? Chciałabym klamki w szafie i szafce pomalować na inny kolor no i dobrać dywan i ewentualnie jakieś poduszki czy coś i szukam inspiracji ;)a i jakiego koloru pościel do łóżeczka żeby nie zrobić disco polo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:03

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)
    we Wro też pochmurno, nawet przez parę minut padało..;)
    Ej powiedzcie mi, to ja mam sama glukozę zakupić? bo już się nie orientuje ;) Ja idę w poniedziałek pierwszy raz, ale zabieram mojego M ze sobą, zobaczymy...

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Cześć dziewczyny;)
    we Wro też pochmurno, nawet przez parę minut padało..;)
    Ej powiedzcie mi, to ja mam sama glukozę zakupić? bo już się nie orientuje ;) Ja idę w poniedziałek pierwszy raz, ale zabieram mojego M ze sobą, zobaczymy...
    Ja kupiłam sama w aptece po 5 zł. Ale jak poszłam zrobić badanie to mi mówiły że u nich też można kupić,

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np musiałam kupić w aptece bo w lab nie miały :P

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też trzeba samemu kupować:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ