X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz czyli masz objawy bo zachcianki sa niezłe i konkretne ;-).....ja dzisiaj miałam ochote na owsianke i powiedzialam M ze ma mi ugotowac, a moj M to jedynie wode na herbate umie ugotowac,
    ale stanal na wysokosci zadania i ugotowal. Wyszla mu nieźle gdyby nie przypalil ale i tak zjedlismy;-)
    Kamilamila85 wrote:
    Violus ja dzis jakas rozpacz poczulam w sercu ze jesli sie nie uda to nie wiem, wypilam dwie melisy i poszlam na godzine spac, troche lepiej sie czuje, cyce mnie bola i naszla ochota na mcdonalds, salatke premium, lody, i f rytki z polewa carmelową ;)

Kamilamila85, Kajaoli lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zwiekszyla wam sie moze wydzielina? ? Bo mi troche tak cieknie od dzis biale wodniste, czy ktoras ma tez tak? ???

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak gety biały śluz to norma w ciąży jak jest biały to się nie martw :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej wszystkim:-) MalinowaPanienko jestes jak najbardziej normalna! Ja wozek juz od dawna mam wybrany,biore kilka pod uwage ale Mura4 jest raczej zwyciezca:-)

podziel się co bierzesz pod uwagę. ja zastanawiam się nad X-landerem - tylko ma krótką gondolę... a szukam wózka terenowego żebym mogła chodzić po lesie z psami i wózkiem czy pojechać w góry ;)

Viola, Kajaoli lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam w planach jazde terenowa, wiec przede wszystkim patrzylam na kolka, bo te plastikowe które sa teraz najczesciej stosowane w wozkach nadaja sie tylko na rowne chodniki. No i kiedys juz mialam wozek z takimi kolkami i mnie niezbyt odpowiadał bo jezdzil jak chcial. Dlatego sklaniam sie ku pompowanym kolom i z resorami. Rzuc okiem na Mura 4, mnie on najbardziej przypadl do gustu, ale x-landera XT tez mam na liscie:-)

Malinowa Panienka wrote:
    podziel się co bierzesz pod uwagę. ja zastanawiam się nad X-landerem - tylko ma krótką gondolę... a szukam wózka terenowego żebym mogła chodzić po lesie z psami i wózkiem czy pojechać w góry ;)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    tak gety biały śluz to norma w ciąży jak jest biały to się nie martw :)

Mi z gestego zrobil sie wodnisty cieknący.

aca8bc8284.png

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja rowniez mam w planach jazde terenowa, wiec przede wszystkim patrzylam na kolka, bo te plastikowe które sa teraz najczesciej stosowane w wozkach nadaja sie tylko na rowne chodniki. No i kiedys juz mialam wozek z takimi kolkami i mnie niezbyt odpowiadał bo jezdzil jak chcial. Dlatego sklaniam sie ku pompowanym kolom i z resorami. Rzuc okiem na Mura 4, mnie on najbardziej przypadl do gustu, ale x-landera XT tez mam na liscie:-)

no widziałam właśnie - mi się spacerowa wersja nie widzi... jakoś wygląda jak w kolejce górskiej :D i taka mało wygodna mi się wydaje - obejrzę go sobie na żywo :)

czytałam opinie gdzieś, że jednak zbyt płytka spacerówka jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 16:05

Viola lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, szczegolow juz nie pamietam, bo już jakis czas temu robilam przeglad wozkow, bede musiala odświeżyć wiedze;-)
    Malinowa Panienka wrote:
    no widziałam właśnie - mi się spacerowa wersja nie widzi... jakoś wygląda jak w kolejce górskiej :D i taka mało wygodna mi się wydaje - obejrzę go sobie na żywo :)

czytałam opinie gdzieś, że jednak zbyt płytka spacerówka jest...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami, ja mam biały i gesty, ale czasami wydaje mi sie ze robi sie przezroczysty.

Kamilamila85 wrote:
    Mi z gestego zrobil sie wodnisty cieknący.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra oświruje, zapisalam cala liste pytan do doktorka, ewentualnie pomysli ze glupia jestem. Dobrze ze mam na 9.15 a nie pozniej ;)

Viola, Eweloka84, Kakabaka lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dobrze że zapisałas listę ja jak weszłam do gabinetu zapomniałam o całym świecie nawet jak się oddycha...

Viola, Kamilamila85, Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro muszę do lekarza się udać bo chyba się nabawiłam zapalenia pęcherza...

Viola lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Do jutra oświruje, zapisalam cala liste pytan do doktorka, ewentualnie pomysli ze glupia jestem. Dobrze ze mam na 9.15 a nie pozniej ;)

mój powiedział do TŻ, że my tak mamy - ale to instynkt i trzeba z tym żyć :D więc chyba mają świadomość, że my durniejemy :D

Viola lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki :*
    ja własciwie po sesji już!

Was to chociaz piersi bolą, bo ja to mam lekko wrazliwe sutki, a piersi w ogole! Dzisiaj mnie bardzo bolał brzuch jak na @. Ale to naprawde bardzo,zwijałam sie z bólu, az nospe wziełam...

Co do wózka to dla córci miałam navingtona galeona:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/344621b00ec6.jpg

Jakby któraś z Was była zainteresowana to mam go do sprzedania :-)
    U córy sprawdził sie idealnie! Jest mega wygodny, gondola duża, fajna zamykana torba na dole wózka.
    I mam duzo rzeczy do niego - wszystko oryginalne:
    torbe na kierownice, parasolke, spiworek, dodatkową ramę taką małą do spacerówki, albo np do domu. Mam tez do kompletu fotelik samochodowy navington, ale niestety w innej kolorystyce - czarno zielonej :) i oczywiscie adaptery zeby fotelik z auta zamontować na ramie od wózka :)

Teraz chciałam zmienic na wózek ze skretnymi kółkami, bo bedzie mi wygodniej jak bede szła z Polą za rekę i dzidzia w wózku np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 17:18

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam liste bo glupieje :) MartaR od tyg mam tez wrazenie ze mam zapalene pecherza, jutro oddaje mocz i krew i mocz posiew, zobaczylam tez ze piersi mam bardzo cieple ;)

aca8bc8284.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Ja mam liste bo glupieje :) MartaR od tyg mam tez wrazenie ze mam zapalene pecherza, jutro oddaje mocz i krew i mocz posiew, zobaczylam tez ze piersi mam bardzo cieple ;)
    JA z Igorkiem miałam w 6miesiącu zapalenie pęcherza i znam ten ból wtedy nawet siku robiłam z krwią... Zwykle tabletki ziołowe od pęcherza i po wszystkim w ciąży niestet o takią dolegliwość nie trudno tak jak o bakterie czy grzyby...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam Prenatal urocare, ja mam problem z nerkami w pierwszej ciąży bylam w 7 miesiącu cewnikowana bezposrednio do nerki :( jutro robie tez krew mam nadzieje ze bedzie ok wszystko.

aca8bc8284.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, też mam taki przezroczysty śluz, o ile dobrze pamietam to norma. Dowiedz sie wszystkiego od lekarza i napisz tutaj co mówił :D ja dopiero w czwartek ide ;)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!!! :)

Też mam jutro wizyte pierwszą, ale nie u lekarza u którego głownie bede prowadziła ciąże (czyli prywatnie to mam na 24.02) tylko ide na NFZ zeby mieć skierowania na badania. Nie wiem nawet czy robić USG, bo przecież jest baaaardzo wczesnie i pewnie nic nie bedzie widać, a ja taka zniecierpliwiona jestem!!! :)

Kamila, Drelin mam nadzieje, ze taki śluz jest OK - tez taki mam :-) I latam co chwila do łazienki w panice sprawdzać czy @ nie przyszła...

Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    kobietki ja jeszcze karmie piersia,jak myslicie czy lekarz bedzie mi kazal przestac? :(

Nie moge ci pomoc Aniu, jeszcze nie slyszalam o takim przypadku. Chyba lekarz najlepiej cie pokieruje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 18:55

ania4 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ