X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę prowadzić ciążę prywatnie i na nfz
    we wtorek mam pierwszą wizytę na nfz zobaczę co się dowiem

Waniulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki moje!!!
    jak weekend minął???

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supcio, rano maly remont w sypialni, po poludniu spacer z psem w lesie :)

Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie chodzic bede bo ostatni lekarz na nfz sie nie sprawdzil a skierowanie na mocz i krew da mi pierwszego kontaktu, inne badania typu, toxo,cytomegalia, rozyczka,hiv, hpv i kily i inne mam zrobione na swiezo :)

aca8bc8284.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do wózeczka to mam tako laret ma fajne pompowane duze kola,skretne jestem bardzo zadowolona 3w1 jedyne na co moge ponarzekać to jest troszke ciężkawy ale wygladem nadrabia ;)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    kobietki ja jeszcze karmie piersia,jak myslicie czy lekarz bedzie mi kazal przestac? :(

chyba do 20 tc bedziesz mogla karmic, jak wszystko bedzie dobrze :* Oczywiscie porozmawiaj ze swoim lekarzem :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dylemat właśnie i nie wiem już sama. Dyskutujemy z mężem ja bym chyba i prywatnie i państwowo chciała.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• ania4 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    chyba do 20 tc bedziesz mogla karmic, jak wszystko bedzie dobrze :* Oczywiscie porozmawiaj ze swoim lekarzem :)
    dzieki za rade,w srode ide do lekarza to wszystkiego sie dowiem,mam nadzieje,ze bede mogla karmic :) bezcenne doswiadczenie :)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka ja panstwowo nie za bardzo mialam wybor w ostatniej ciazy, przez lekarza ciaza obumarla, i teraz gdy na invitro tyle wydalismy i tyle lat walczylismy to juz nie dam dzidzi skrzywdzic, a prywatnie mamswietnego specjaliste na caly Toruń :)

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginka, która prowadziła obie ciąże kazała samej znaleźć lekarza na NFZ właśnie ze względu na badania
    ja muszę robić przeciwciała bo mam z mężem konflikt serologiczny, do tego muszę co 4 tygodnie robić tsh i robi się duża sumka jak do tego doliczymy pozostałe badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra 1 ciążę prowadziła prywatnie a 2 na NFZ i stanowczo mówi że lepiej na nfz jest prowadzona niż priv. no ale na 1 wizytę umówiłam się na NFZ jak mi nie podpasi lekarz to pójdę prywatnie

• ashame Nowa

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) też jestem październikowa :) termin na 12 października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 12:26

Anoolka, paaolka, Drelin, Kamilamila85, Kajaoli, Kakabaka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy iść juz do lekarza w tym tygodniu ( dopiero 5 tydzien zaczełam...) czy lepiej poczekac jeszcze z tydzien-dwa.. może wtedy byłoby juz cos widac..Ale nie wiem czy wytrzymam ;) no i boje się tez trochę, żeby nic się po drodze nie wydarzyło...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! !!

Chciala bym kurcze tez miec dobrego gina na nfz ale takiego w Toruniu ze swiecą szukac.
    Naszczescie 90% badan mam zrobionych. Ale nie wiem co jeszcze wymyslą.

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś mnie tak ćmi brzuch delikatnie. Kurcze nie wiem czy to dobrze czy nie co i jak. Też chyba listę do lekarza sobie zrobię

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Zastanawiam się czy iść juz do lekarza w tym tygodniu ( dopiero 5 tydzien zaczełam...) czy lepiej poczekac jeszcze z tydzien-dwa.. może wtedy byłoby juz cos widac..Ale nie wiem czy wytrzymam ;) no i boje się tez trochę, żeby nic się po drodze nie wydarzyło...
    paaolka gratulacje kochana

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Waniulka :) A Ty masz na kiedy termin? Bo chyba będzie u nas podobnie.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dzięki Waniulka :) A Ty masz na kiedy termin? Bo chyba będzie u nas podobnie.. ;)
    16 październik :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    ja mam dylemat właśnie i nie wiem już sama. Dyskutujemy z mężem ja bym chyba i prywatnie i państwowo chciała.
    Dziewczyny, a co macie na myśli pisząc "prywatnie i na nfz"? Będziecie chodziły na zmianę raz tu a raz tu? Czy tylko po skierowania na badania do gina z nfz a prowadzić Was będzie lekarz prywatny? Pytam, bo nie wiedziałam, że tak można. Ja osobiście zaczęłam chodzić prywatnie i strach pomyśleć, że za wszystko będę musiała płacić ;(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka, waniulka tez mam termin na 16 października (wyznaczone przez ovu ) zobaczymy co powie lekarz, bo ja miałam pozno owulacje dopiero w 18dc..

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ