X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę prowadzić ciążę prywatnie i na nfz
    we wtorek mam pierwszą wizytę na nfz zobaczę co się dowiem

Waniulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki moje!!!
    jak weekend minął???

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supcio, rano maly remont w sypialni, po poludniu spacer z psem w lesie :)

Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie chodzic bede bo ostatni lekarz na nfz sie nie sprawdzil a skierowanie na mocz i krew da mi pierwszego kontaktu, inne badania typu, toxo,cytomegalia, rozyczka,hiv, hpv i kily i inne mam zrobione na swiezo :)

aca8bc8284.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do wózeczka to mam tako laret ma fajne pompowane duze kola,skretne jestem bardzo zadowolona 3w1 jedyne na co moge ponarzekać to jest troszke ciężkawy ale wygladem nadrabia ;)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    kobietki ja jeszcze karmie piersia,jak myslicie czy lekarz bedzie mi kazal przestac? :(

chyba do 20 tc bedziesz mogla karmic, jak wszystko bedzie dobrze :* Oczywiscie porozmawiaj ze swoim lekarzem :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dylemat właśnie i nie wiem już sama. Dyskutujemy z mężem ja bym chyba i prywatnie i państwowo chciała.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• ania4 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    chyba do 20 tc bedziesz mogla karmic, jak wszystko bedzie dobrze :* Oczywiscie porozmawiaj ze swoim lekarzem :)
    dzieki za rade,w srode ide do lekarza to wszystkiego sie dowiem,mam nadzieje,ze bede mogla karmic :) bezcenne doswiadczenie :)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka ja panstwowo nie za bardzo mialam wybor w ostatniej ciazy, przez lekarza ciaza obumarla, i teraz gdy na invitro tyle wydalismy i tyle lat walczylismy to juz nie dam dzidzi skrzywdzic, a prywatnie mamswietnego specjaliste na caly Toruń :)

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginka, która prowadziła obie ciąże kazała samej znaleźć lekarza na NFZ właśnie ze względu na badania
    ja muszę robić przeciwciała bo mam z mężem konflikt serologiczny, do tego muszę co 4 tygodnie robić tsh i robi się duża sumka jak do tego doliczymy pozostałe badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra 1 ciążę prowadziła prywatnie a 2 na NFZ i stanowczo mówi że lepiej na nfz jest prowadzona niż priv. no ale na 1 wizytę umówiłam się na NFZ jak mi nie podpasi lekarz to pójdę prywatnie

• ashame Nowa

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) też jestem październikowa :) termin na 12 października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 12:26

Anoolka, paaolka, Drelin, Kamilamila85, Kajaoli, Kakabaka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy iść juz do lekarza w tym tygodniu ( dopiero 5 tydzien zaczełam...) czy lepiej poczekac jeszcze z tydzien-dwa.. może wtedy byłoby juz cos widac..Ale nie wiem czy wytrzymam ;) no i boje się tez trochę, żeby nic się po drodze nie wydarzyło...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! !!

Chciala bym kurcze tez miec dobrego gina na nfz ale takiego w Toruniu ze swiecą szukac.
    Naszczescie 90% badan mam zrobionych. Ale nie wiem co jeszcze wymyslą.

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś mnie tak ćmi brzuch delikatnie. Kurcze nie wiem czy to dobrze czy nie co i jak. Też chyba listę do lekarza sobie zrobię

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Zastanawiam się czy iść juz do lekarza w tym tygodniu ( dopiero 5 tydzien zaczełam...) czy lepiej poczekac jeszcze z tydzien-dwa.. może wtedy byłoby juz cos widac..Ale nie wiem czy wytrzymam ;) no i boje się tez trochę, żeby nic się po drodze nie wydarzyło...
    paaolka gratulacje kochana

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Waniulka :) A Ty masz na kiedy termin? Bo chyba będzie u nas podobnie.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dzięki Waniulka :) A Ty masz na kiedy termin? Bo chyba będzie u nas podobnie.. ;)
    16 październik :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    ja mam dylemat właśnie i nie wiem już sama. Dyskutujemy z mężem ja bym chyba i prywatnie i państwowo chciała.
    Dziewczyny, a co macie na myśli pisząc "prywatnie i na nfz"? Będziecie chodziły na zmianę raz tu a raz tu? Czy tylko po skierowania na badania do gina z nfz a prowadzić Was będzie lekarz prywatny? Pytam, bo nie wiedziałam, że tak można. Ja osobiście zaczęłam chodzić prywatnie i strach pomyśleć, że za wszystko będę musiała płacić ;(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka, waniulka tez mam termin na 16 października (wyznaczone przez ovu ) zobaczymy co powie lekarz, bo ja miałam pozno owulacje dopiero w 18dc..

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ