Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam od lekarza. Jędruś waży 790g i jest zdrowy. Lekarz powiedział, żebyśmy poszli na USG 3D/4D i umówiliśmy się na 11.07, a wcześniej kupiłam z groupona to badanie, więc będziemy mieli dwie płytki
Co do mojego cukru, to lekarz powiedział, że jest kontrowersyjny, bo wygląda jakby się ktoś pomylił w kolejności, bo powinien po dwóch godzinach być niższy niż po godzinie, a nie jak u mnie. Poza tym wynik 140 był do zeszłego roku normą, a w tym normy się zmieniły i cukrzycę uważa się jak wynik jest powyżej 157. Także na razie nie kazał nic robić, a na następną wizytę powtórzyć badanie i wtedy zobaczymy. Czyli muszę jeszcze raz przechodzić ten koszmar. Łudzę się, że za drugim razem będzie lżej, ale to pewnie nie realneania.g, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kakabaka, ja chyba sama poprosze o powtorke glukozy. Nie wazne, ze bede musiala siedziec dwie lub trzy godziny w laboratorium. Wole byc pewna i wiedziec co sie dzieje.
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Kakabaka, ja chyba sama poprosze o powtorke glukozy. Nie wazne, ze bede musiala siedziec dwie lub trzy godziny w laboratorium. Wole byc pewna i wiedziec co sie dzieje.
-
nick nieaktualny
-
Kakabaka wrote:Mnie siedzenie w labo nie przeszkadza. Tylko, że przez pierwszą godzinę po wypiciu glukozy bardzo źle się czułam, byłam naprawdę mocno osłabiona, byłam bliska omdlenia, nie miałam nawet siły trzymać w ręce gazety. I boję się, że za drugim razem znowu tak będzie.
O kurcze.. no tak, rozumiem.. -
nick nieaktualnyania.g wrote:Kakabaka, gratuluję zdrowego synka
Ja też po usg, dziś było 4d. Jak powiedział doktor synek okaz zdrowia. Waży 650 gram.
Ja zrobilam sobie postanowienie na ten tydzien, wiecej odpoczynku, teraz prawie niemialam czasu na wypoczynek bo za duzo sobie na glowe wzielam, ale teraz juz musze odpuscic, dla dobra mojego i maleństwa. -
nick nieaktualnyhej słonka
Ania.g Ty pytałaś o tą karencję to chodzi o to, że jak ktoś przystępuje po raz pierwszy do ubezpieczenia to musi odczekać podany okres by dostać gwarantowaną kwotę jak jesteście już ponad dwa lata ubezpieczeni to nie ma obaw
Kakabaka ja w ciąży z dziewczynkami czułam się tak jak ty fatalnie jak wypiłam glukozę nawet zemdlałam a tym razem było ok trochę mnie głowa bolała wyniki odebrałam dziś i mam okginka mówiła że nie mam cukrzycy
ania.g, lubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam dluga. Podobno jak jest od dolu do pepka to bedzie dziewczynka a jak jest dluga i dosiega splotu slonecznego - to chlopczyk. Ja mam wlasnie te druga. Ciekawa jestem czy u was to sie sprawdza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:37
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Ja tez mam dluga. Podobno jak jest od dolu do pepka to bedzie dziewczynka a jak jest dluga i dosiega splotu slonecznego - to chlopczyk. Ja mam wlasnie te druga. Ciekawa jestem czy u was to sie sprawdza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:45
-
nick nieaktualny
-
CO do glukozy to ja też po godzinie miałam niższy wynik niż po dwóch..i lekarz mi powiedział, że to jest po prostu inna reakcja organizmu, nie wszystkie reaguja tak samo.
Ja tez na początku myślałam, że się pomylili w laboratorium, ale lekarz powiedział, że niekoniecznie;)
U mnie linia lekko widoczna, i jest synek, który raczej się w dziewuszkę już nie przemieniMonica lubi tę wiadomość