X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Jędruś waży 790g i jest zdrowy. Lekarz powiedział, żebyśmy poszli na USG 3D/4D i umówiliśmy się na 11.07, a wcześniej kupiłam z groupona to badanie, więc będziemy mieli dwie płytki :)
    Co do mojego cukru, to lekarz powiedział, że jest kontrowersyjny, bo wygląda jakby się ktoś pomylił w kolejności, bo powinien po dwóch godzinach być niższy niż po godzinie, a nie jak u mnie. Poza tym wynik 140 był do zeszłego roku normą, a w tym normy się zmieniły i cukrzycę uważa się jak wynik jest powyżej 157. Także na razie nie kazał nic robić, a na następną wizytę powtórzyć badanie i wtedy zobaczymy. Czyli muszę jeszcze raz przechodzić ten koszmar. Łudzę się, że za drugim razem będzie lżej, ale to pewnie nie realne :/

ania.g, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bedzie tak zle, nawet jakby odwrocili wyniki badania to i tak twoj lekarz uzna ze 140 jest ok.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, ja chyba sama poprosze o powtorke glukozy. Nie wazne, ze bede musiala siedziec dwie lub trzy godziny w laboratorium. Wole byc pewna i wiedziec co sie dzieje.

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kakabaka, ja chyba sama poprosze o powtorke glukozy. Nie wazne, ze bede musiala siedziec dwie lub trzy godziny w laboratorium. Wole byc pewna i wiedziec co sie dzieje.
    Mnie siedzenie w labo nie przeszkadza. Tylko, że przez pierwszą godzinę po wypiciu glukozy bardzo źle się czułam, byłam naprawdę mocno osłabiona, byłam bliska omdlenia, nie miałam nawet siły trzymać w ręce gazety. I boję się, że za drugim razem znowu tak będzie.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musisz to przejsc zeby wiedziec co masz dalej robic, dasz rade.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mnie siedzenie w labo nie przeszkadza. Tylko, że przez pierwszą godzinę po wypiciu glukozy bardzo źle się czułam, byłam naprawdę mocno osłabiona, byłam bliska omdlenia, nie miałam nawet siły trzymać w ręce gazety. I boję się, że za drugim razem znowu tak będzie.

O kurcze.. no tak, rozumiem..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, gratuluję zdrowego synka :)
    Ja też po usg, dziś było 4d. Jak powiedział doktor synek okaz zdrowia. Waży 650 gram.

anka_a, lubek, paradise lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kakabaka, gratuluję zdrowego synka :)
    Ja też po usg, dziś było 4d. Jak powiedział doktor synek okaz zdrowia. Waży 650 gram.
    Najwazniejsze ze wszystko w porzadku z malenstwem.

Ja zrobilam sobie postanowienie na ten tydzien, wiecej odpoczynku, teraz prawie niemialam czasu na wypoczynek bo za duzo sobie na glowe wzielam, ale teraz juz musze odpuscic, dla dobra mojego i maleństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słonka

Ania.g Ty pytałaś o tą karencję to chodzi o to, że jak ktoś przystępuje po raz pierwszy do ubezpieczenia to musi odczekać podany okres by dostać gwarantowaną kwotę jak jesteście już ponad dwa lata ubezpieczeni to nie ma obaw :)

Kakabaka ja w ciąży z dziewczynkami czułam się tak jak ty fatalnie jak wypiłam glukozę nawet zemdlałam a tym razem było ok trochę mnie głowa bolała wyniki odebrałam dziś i mam ok :) ginka mówiła że nie mam cukrzycy

ania.g, lubek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio, dzięki za odpowiedź. Przekopałam dziś papiery i dwa lata minęło w marcu tego roku.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie tą ciemną linie na brzuchu zwaną linea negra ? Bo u mnie ani śladu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny czy macie tą ciemną linie na brzuchu zwaną linea negra ? Bo u mnie ani śladu.
    Ja niemam, ale podobno u wiekszosci dziewczyn pojawia sie okolo 7 msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam i to b. długą ale jak się jej nie ma to nie ma powodów do obaw

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dluga. Podobno jak jest od dolu do pepka to bedzie dziewczynka a jak jest dluga i dosiega splotu slonecznego - to chlopczyk. Ja mam wlasnie te druga. Ciekawa jestem czy u was to sie sprawdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:37

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam długą do mostka, delikatna ale jest i chłopczyk:) więc się sprawdza:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ja tez mam dluga. Podobno jak jest od dolu do pepka to bedzie dziewczynka a jak jest dluga i dosiega splotu slonecznego - to chlopczyk. Ja mam wlasnie te druga. Ciekawa jestem czy u was to sie sprawdza.
    Mi jeszcze nic sie nie sprawdziło, zawsze wg przesądów jest chłopczyk, a dziewczyna jest potwierdzona dwa razy przez lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:45

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, ja nie posiadam wcale a też mam mieć synka.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic wg przesądów wychodzi chłopiec a mam potwierdzoną dziewczynkę.
    U mnie brak ciemnej linii :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli ja mam aż do mostka i synuś :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do glukozy to ja też po godzinie miałam niższy wynik niż po dwóch..i lekarz mi powiedział, że to jest po prostu inna reakcja organizmu, nie wszystkie reaguja tak samo.

Ja tez na początku myślałam, że się pomylili w laboratorium, ale lekarz powiedział, że niekoniecznie;)
    U mnie linia lekko widoczna, i jest synek, który raczej się w dziewuszkę już nie przemieni :)

Monica lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ