X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js mam linię powyżej pepka i bedzie chlopczy więc się sprawdza.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam tej lini jeszcze ale moze sie jeszcze pojawi. Co do ciemniejszych sutkow to zaczynaja mi ciemniec choc nadal sa male i boje sie ze moja Nina bedzie miala problem ze ssaniem

Pepek wychodzi do gory coraz bardziej- ale dziwnie to wyglada a byl zawsze wklesly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 16:16

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na usg 4d no i synio pokazał nam gdzie nas ma czyli w du ;) odwrócił się plecami i tyle było go widać. Policzyli nam jak za zwykłe usg czyli 80 anie 150 zł no i tyle wiem, że waży już prawie kilo :) Więcej na żadne 3d nie idę bo widać nie mam szczęścia i nie chce pieniędzy tracić także widzimy się z małym za 3 mieszki.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe anoolka ludzie sa dziwni, mam wrazenie ze coraz gorsi, za kielasą by w ogien poszli. Prostactwo nie zna granic. Niewiem czy tak jest u was ale u mnie jak jest jakis piknik miasta czy jakas impreza gdzie daja bigos, grochowe, czy kielbaski to ludzie potrafia stac godzine i czekac az sie upiecze a obok na stoisku np po 3 zl sprzedaja, a jak juz te gratisy rozdaja to zachowuja sie jakby tydzien nie jedli, potratowali by innych tak sie pchaja po ta grochówe, coś okropnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Byliśmy dzisiaj na usg 4d no i synio pokazał nam gdzie nas ma czyli w du ;) odwrócił się plecami i tyle było go widać. Policzyli nam jak za zwykłe usg czyli 80 anie 150 zł no i tyle wiem, że waży już prawie kilo :) Więcej na żadne 3d nie idę bo widać nie mam szczęścia i nie chce pieniędzy tracić także widzimy się z małym za 3 mieszki.
    Kurde to jak to, przeciez to jest 4 d, jak sie Hania odwracala to lekarka tylko zmienila miejsce przylozenia glowicy i bylo widac, ale rączkami sie zasłonila i twarzyczki nie bylo widac.
    U mnie 250 zl kosztuje, dlatego bylismy tylko raz, i to jeszcze 30 km odemnie.

• MOI Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka znam ten ból!!! Na usg połówkowym mieliśmy podobną sytuację, zapłaciliśmy za badanie z nagrywaniem 250 zł, a Małej i tak nie było widać. Albo skutecznie zasłaniała się rączkami albo odwracała pleckami :/ Lekarz powiedział, że przy następnej wizycie możemy się przypomnieć, to nam nagra płytkę za free, ale za wizytę i tak musiałabym zapłacić 200 zł. Raczej nie podejmę tego ryzyka :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co wydawac kase na jjeszcze jedno usg tylko by zobaczyc dziecko, lepiej mu cos za to kupic potem albo zrobic album, ja z tego mojego filmiku nie mam ani momentu gdzie bym mogla zatrzymac i wydrukowac, bo mala byla caly czas zakryta rączkami. Drugi raz bym nie poszla chyba zeby bylo podejrzenie czegos zlego.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny nie ma co wydawac kase na jjeszcze jedno usg tylko by zobaczyc dziecko, lepiej mu cos za to kupic potem albo zrobic album, ja z tego mojego filmiku nie mam ani momentu gdzie bym mogla zatrzymac i wydrukowac, bo mala byla caly czas zakryta rączkami. Drugi raz bym nie poszla chyba zeby bylo podejrzenie czegos zlego.
    Też tak myślę dlatego odpuszczam, w ogóle to bym nie poszła bo widziałam pysiaka na zwykłym usg, ale mężul chciał zobaczyć i się wybraliśmy, no ale mały odwrócony tyłem i zmiana mojej pozycji z boku na bok i na plecy i jeszcze raz i jeszcze raz nic nie dała. Normalnie to powinnam iść zjeść coś słodkiego i za pół godziny, godzinę przyjść ponowić próbę no ale lekarka miała kupę zabiegów i do domu się spieszyła więc lipa.
    Dlatego zazdraszczam tym szczęściarom, którym się udało podejrzeć :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też,bo miałam w planach że zatrzymam kadr i wydrukuje sobie zdjęcie do ramki,ale ani na chwilke sie nie odsłoniła. Ale cóż i tak jest kochana.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo dzis zaczelo dzien od czkawki, a wczoraj miala ją az trzy razy. Wasze tez maja tak czesto?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moje maleństwo dzis zaczelo dzien od czkawki, a wczoraj miala ją az trzy razy. Wasze tez maja tak czesto?

Moj synek nie ma tak czesto, ale wczoraj mial dosc dlugo, a akurat bylismy u rodzinki i córcia siostry ciotecznej zafascynowana dotykala mojego brzuszka i miala niezla radoche jak maly podskakiwal ;) Generalnie czkawka jest podobno zdrowym objawem, bo ponoc maluszki cwicza tak przepone przed pozniejszym oddychaniem ;)

A ja wlasnie po tej wczorajszej wizycie i objedzeniu sie mnóstwa pysznosci wchodzac dzis na wage vylam pewna ze znow bedzie wiecej, a tu szok...1,5kg mniej niz ostatnio i nie wiem jak to mozliwe...czyzby waga mi sie psula? czy mozliwe ze waga moze spasc nawet jak sie je wiecej? Brzuszek coraz wiekszy jest ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga wskazuje zawsze co innego niz w gabinecie lekarza, zawsze 3 razy sie waze dla pewnosci, bo na tych elektronicznych to wyniki sa rozne. Co do czkawki to zobaczymy jak bedzie dzisiaj, jedną mamy juz zaliczoną,

• lubek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawki nie mieliśmy jeszcze ani razu :(. Linie mam od pępka w dół, a chłopak, chyba jaśniejsza trochę w górę się pnie. Te dolna to mam już od 2 albo 3 miesiąca.

Byłam wczoraj z mężem na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Było super, wpisze Wam kilka rzeczy, które wyniosłam, które uznałam za cenne:

1. Sport w ciąży. Ćwiczyć, jak długo się da. Tętno oczywiście nie powinno przekraczać 140 (żeby nie spalać tłuszczu). Mięśnie brzucha ćwiczyć, proste do 33 tyg, skośne cały czas (pytałam o to, bo nie wiem, czy pamiętacie, ale w moim zestawie ćwiczeń są skośne brzuszki i zawsze się mój mąż za głowę łapał, jak robilam). 2-3 razy w tyg po pół godziny do 45min to idealnie. Jeśli spacery to nie długie i oglądanie witryn, tylko szybkie tempo marszowe, pół h. Pływać. Nie żabka, grzbietowym. Na piłce ćwiczenia tez super oczywiście. Ćwiczyć kegla - wiadomo.
    2. Druga część była o przygotowaniu do porodu. Większość pierworodek rodzi po terminie. Co robić, jak termin minął? Po 36 tyg pić 1 łyżeczkę naparu z liści mięty 3 razy dziennie. Stosować 3S - spacer, sklep, seks - zawarte w spermie prostogladyny pomogą szyjce się skracać, są też takie żele za 200zl, partner da za darmo:). Masować brodawki - uwolnić oksytocyne. Jak nie pomylić skurczów przepowiadajacych z właściwymi? Wziąć kąpiel ciepła, powinny przejść. Jak nie przejdą, kąpiel i tak dobrze zrobi. 5 dni po terminie porodu zgłosić się na ktg. Starać się nie stosować medycznych wspomagaczy (oksytocyna w kroplowce, przebijanie pecherza), jeśli nie jest to konieczne.
    3. Z tematów ogólnych. Masować krocze. Nie szprycowac się witaminami, pani położna kwestionować nawet łykanie żelaza - hematokryt 10 tez jest ok, to jest przenormalne, że morfologia z ciąży spada. Nie panikować. Wszystkimi procesami steruje glowa. Trzyma się wyluzować i dopuścić do głosu naturę :).

Na pewno mam jeszcze dużo mądrości, część nie pisze, bo oczywiste, część na pewno zapomniałam, jak mi się coś przypomni to napisze.

Drelin, Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wam czkawka objawia się drganiem brzucha? Ja tak miałam i się cieszę że wcześniej o tym przeczytałam bo bym chyba zawału dostała ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A czy Wam czkawka objawia się drganiem brzucha? Ja tak miałam i się cieszę że wcześniej o tym przeczytałam bo bym chyba zawału dostała ;)
    Po prostu czuje jak podskakuje w jednym miejscu diecko, jak przyloze reke to czuje takie rytmiczne podskakiwanie. Hania ma codziennie tz od paru dni codziennie wiec juz dobrze wiem kiedy ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, fajne rady ale z niektorymi sie nie zgodze, moze nie ze sie nie zgadzam ale troszke mnie zaskoczyly, np zelazo, jakby nie bylo konieczne to by lekarze go nie zapisywali, w ciazy nalezy je brac bo niemoze ci spasc tak hematokryt zeby dziecku tlenu brakowalo. Anemia w ciazy nie jest wskazana, przeciez nie bedziemy mdlec. Ja biore potrojna dawke bo mialam niski poziom hematokrytu, a lekarz i tak mowi ze jak sie nie podniesie to musze brac zelazo nowszej generacji niz teraz.
    Co do witamin to racja, tabletki ble a witaminy z jedzonka tak. U mnie znow klopot bo owoce mi cukier podnosza i nie jem ich.

Wysilek u mnie odpada ze wzgledu na obnizajace sie lozysko, seks zakaz do konca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prosze , znow czkawka Hani, juz dzis druga,
    Jutro mam spotkanie z polozna to musze popytac czy to normalne zeby miala tak czesto.

• pestka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Co do witamin to ja łykam, ale jak już mówiłam, gdybym nie łykała to obstawiam, że zajadów bym się nigdy nie pozbyła...i zgadzam się z Aniqa- jak czegoś brakuje i się morfologia pogarsza, to z samego jedzenia i tak może nie wystarczyć witamin. Niestety w ciąży zapotrzebowanie na wiele rzeczy wzrasta, a nie jemy przecież za dwie osoby ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ