X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie myślę, że co lekarz to opinia. Ja biorę, bo widzę po organizmie, że czegoś mu brakuje;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zobaczyłam na kalendarzu belly że zostało mi 100 dni :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądacie do czarwcówek? jedna mamusia jest od 11 dni w ściączce po urodzeniu córci....Biedna rodzina

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale stron mialam do nadrobienia!
    Ale jak to w spiaczce? :(
    Ja po ostatnich egzaminach. Chyba zalicze i 18 lipca sie bronie.
    Zdrowka dla mamuski lezacej w szpitalu.
    Ja nie wiem jak powinnam czuc czkawke malej. O ile ja ma.
    Kreske mialam do pepka i mowiono ze syn. Teraz mam pod cycunie a jest corka - nijak sie nie sprawdza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco i duszno mam dość tego dnia. I do tego nudy straszne.

• lubek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, fajne rady ale z niektorymi sie nie zgodze, moze nie ze sie nie zgadzam ale troszke mnie zaskoczyly, np zelazo, jakby nie bylo konieczne to by lekarze go nie zapisywali, w ciazy nalezy je brac bo niemoze ci spasc tak hematokryt zeby dziecku tlenu brakowalo. Anemia w ciazy nie jest wskazana, przeciez nie bedziemy mdlec. Ja biore potrojna dawke bo mialam niski poziom hematokrytu, a lekarz i tak mowi ze jak sie nie podniesie to musze brac zelazo nowszej generacji niz teraz.
    Co do witamin to racja, tabletki ble a witaminy z jedzonka tak. U mnie znow klopot bo owoce mi cukier podnosza i nie jem ich.

Wysilek u mnie odpada ze wzgledu na obnizajace sie lozysko, seks zakaz do konca.

Tak, wiem, ze niektore rady dyskusyjne, ale to moze dlatego, ze to specyficzny szpital, nastawiony na naturalne metody i odmedykalizowanie.
    Co do tego zelaza, ja tez dostalam zalecenie od lekarza do ktorego trafilam przypadkiem, od mojej prowadzacej nie, wiec tez sie zgodze, ze co lekarz, to opinia. To, co mowila nie bylo w zaden sposob radykalne, jak np zapytalam o lykanie omega3, czy tam DHA, to powiedziala, ze warto, ze ryb jemy malo. Wielu lekarzy zaleca na wyrost, ja dostalam zelazo 2x dziennie przy hematokrycie 12,9, biore raz dziennie, i tez nie zawsze, bo sie z tym podejsciem zgadzam. Opowiadala nawet taka anegdote, ze kiedys byl taki zestaw witamin Materna, co duzo ciezarnych lykalo i byl dowcip wsrod poloznych, ze jak lyka Materne to potem rodzi Manna :D.
    Anemia w ciazy jest tylko jak hematokryt nisko i czerwone krwinki nisko, jak sam hematokryt to jest fizjologiczne, no ale ja nikogo nie namawiam :).

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie małżonek modzi w sypialnie mam dość tego remontu do kwadratu jeszcze łazienki i będzie koniec chce juz się położyć w czystym pięknym domu i odpocząć... Ja mam linie w połowie drogi między spojeniem a pepkiem i cora...wiec u mnie się sprawdza
    Moja koleżanka urodziła w piątek a co się namęczyła biedna rodziła sn bo na usg pokazało ze synek duży ale ze ma 3,600kg.+/-200g wiec rodziła noc pół dnia aż gdy doszło do rozwarcia na 9cm mały zaczął wychodzić okazało się ze jest dużo większy wiec spowrotem go wepchali i zrobili cesarke urodził się 4.300kg zdrowy 10pkt. w 42tygodniu ciąży :-) juz po 4dniach była w domu tak wszystko ładnie się goi , wszystkie znajome juz rodzą a ja tak zostaje i wiecie co jakoś mi się tak robi przykro ze one już a ja czekam wiem głupota ale to tak samo się smutno robi...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, juz niedlugo i ty bedziesz miala malenstwo w domu. Odpoczniesz po remontach, przygotujesz rzeczy malenstwa i prawie bedzie czas na porod. Szybko zleci, u mnie remont skonczy sie pred samiutkim porodem.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide do spania, zmeczyly mnie te upady calkowicie, duchota i gorac jak przed burzą, padam z nóg. Milego wieczorku.

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to tak moga wepchac dziecko do srodka? Rozumiem, ze jak za duzy to lepiej zrobic cesarke chociaz moja babcia rodzila wszystkie swoje dzieci w domu i miala dwa razy syna po 5 kg kazdy - i nie bylo cesarki - ale w tych czasach to mozna by poIedziec, ze miala szczescie..
    Ja tez wolalabym cesarke niz ryzykowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:59

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa.. cofneli spowrotem i cc? Nie pomyslalabym ze tak mozna :P

Ja wlasnie ruszam na glukozeee :(

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Marta, to tak moga wepchac dziecko do srodka? Rozumiem, ze jak za duzy to lepiej zrobic cesarke chociaz moja babcia rodzila wszystkie swoje dzieci w domu i miala dwa razy syna po 5 kg kazdy - i nie bylo cesarki - ale w tych czasach to mozna by poIedziec, ze miala szczescie..
    Ja tez wolalabym cesarke niz ryzykowac ;)

Urodziła by ale mały miał zaduży rozstaw barów niż jej miednica ,narazie nie znam jej relacji tylko mamy wspólną położną i mi powiedziała bardzo się namęczyła ale za to teraz w trybie błyskawicznym dochodzi do siebie :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... wypilam jednym tchem bez cytryny i czekam godzine.. chyba sie nie zwymiotuje jak juz 10 min mi nic nie dolega choc smaczne to to nie bylo... :P

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wypiłam szybko z tym ze potem cały dzień byłam ospała i taka niewyraźna

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kazały babki z lab sączyć glukozę z 10-15 minut i wtedy zacząc odliczać czas. A to chyba dlatego żeby nie było gwałtownego skoku glukozy i omdleń :P

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W Warszawie beznadziejna pogoda, ciemno, mokro, wszystkiego się odechciewa. Jestem po piątkowej wizycie. Trochę się zdziwiłam bo wychodzi na to, że od początku ciąży mam 9kg na plusie. Razem z lekarzem zastanawiałam się gdzie są te kilogramy, nie widać po mnie żebym jakoś specjalnie przytyła i brzucha też nie mam dużego. Na glukoze idę za tydzień, więc mam jeszcze tydzień spokoju! chociaż w sumie wolałabym mieć już to za sobą.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki - ja dzis wybieram sie pochodzic po osrodkach ze szkolami rodzenia z racji tego ze wolne w pracy. Milego dnia

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moje maleństwo dzis zaczelo dzien od czkawki, a wczoraj miala ją az trzy razy. Wasze tez maja tak czesto?

Nie, kilka dni temu moja kruszyna miała czkawkę i to w sumie był pierwszy i ostatni raz kiedy byłam pewna, że to na pewno ona. Więc albo mała nie ma jej zbyt często albo ja mam problem z jej wyczuciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:28

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ