Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paulina.b.1991 wrote:Któraś już podliczyła ile będzie ją, mniej więcej, kosztować wyprawka dla dziecka?
Ja policzyłam, my powinniśmy się zamknąć w okolicy 3000 zł (w tym wózek 3w1 za 1650zł). Z tym, że kupujemy wszystko nowe (nawet ubranka).
Tak przy okazji chciałam Was spytać, czy któraś z Was ma problemy z zespołem cieśni nadgarstka? Mi jakiś czas temu pojawiło się to cholerstwo i nie wiem, co z tym fantem zrobić. W nocy bardzo mi drętwieją ręce, a w ciągu dnia bolące i opuchnięte palce. Czytałam, że po porodzie to minie, ale bardzo mnie to męczy, bo normalne czynności zaczynają być dla mnie problememMoże znacie jakieś metody łagodzenia objawów??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:36
-
W oczekiwaniu na dziecko czytalam o tym.. poszukaj moze jest jak temu zaradzic
Ja przed glukoza 80 po 1h 93 wiec wynik chyba okza to mocz znow do kitu. Liczne nablonki i leukocytow 100...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:46
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:W oczekiwaniu na dziecko czytalam o tym.. poszukaj moze jest jak temu zaradzic
Ja przed glukoza 80 po 1h 93 wiec wynik chyba okza to mocz znow do kitu. Liczne nablonki i leukocytow 100...
A mocz to chyba u kazdej z nas jest troszke nie tak. Ja bede robic w tym tygodniu, ale ze wskazaniem na cukier, i morfologie zeby sprawdzic czy hematokryt nie idzie w dol. -
paulina.b.1991 wrote:Któraś już podliczyła ile będzie ją, mniej więcej, kosztować wyprawka dla dziecka?
Nie mam pojecia ile łacznie kosztuje, my kupowaliśmy od samego poczatku po trochu każdego miesiaca i dostalismy sporo ubranek od męża siostry..zostało nam do kupienia tylko (albo aż..) łóżeczko, materac, przewijak i wózek..całą resztę już mamy, łącznie z zapasem pampersów, teraz większe gabarytypaulina.b.1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monica wrote:hej dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak to wyglada z moimi wynikami glukoza na czczo 4'9mmol/l a po 120min 6'1 mmol/l no i hemoglobina czerwone krwinki i hematokryt ponizej poziomu
dziekuje za odp pozdrawiam
MI sie wydaje że glukoza wyszła Ci dobrze
Co do niskiego poziomu hemoglobiny i niskiego hematokrytu to tez ostatnie wyniki takie miałam, lekarz przepisał mi dodatkowe żelazo do łykania, powiedział, że jak jest go za mało to tlen jest gorzej transportowany do dziecka...i że maluch może być niedotleniony jak to się długo utrzymuje. -
No to chociaz z tym cukrem mnie pocieszylas dziekuje bardzo za odp. paaolka kurcze robilam zelazo w czwartek i norma byla do 26 ja mam 17 ucieszylam sie ze nie jest tak zle okazuje sie ze moglam byc w bledzie no coz zaczne jednak brac te tablety jak na zlosc mojego gina nie ma. Buziaki paaolka dla Ciebie i synka Krzysia o ile pamietam dobrze:)
paaolka lubi tę wiadomość
-
Monica wrote:No to chociaz z tym cukrem mnie pocieszylas dziekuje bardzo za odp. paaolka kurcze robilam zelazo w czwartek i norma byla do 26 ja mam 17 ucieszylam sie ze nie jest tak zle okazuje sie ze moglam byc w bledzie no coz zaczne jednak brac te tablety jak na zlosc mojego gina nie ma. Buziaki paaolka dla Ciebie i synka Krzysia o ile pamietam dobrze:)
A miałas tam zaznaczone minimum na to żelazo?
Bo sama już nie wiem jak to jest...ale lekarz wyraźnie jak moje wyniki z za niskim hematokrytem i hemoglobiną zobaczył powiedział że mam za mało żelaza...
Jeszcze powiedział mi że nawet jesli przyjmowałam wczesniej witaminy z żelazem to mogły nie działać dobrze, ponieważ najlepiej wchłania się ono z dużą ilością witaminy C no i ponoć zażywane przynajmniej pół godz przed posiłkiem. Oprócz tabletek mam się poprawić jeszcze z posiłkami, żeby były jak najbardziej bogate własnie w wit C i żelazo.
A synek Krzysio dobrze pamiętaszdziekujemy
i pozdrawiamy też Ciebie i Kubusia
-
paaolka wrote:A miałas tam zaznaczone minimum na to żelazo?
Bo sama już nie wiem jak to jest...ale lekarz wyraźnie jak moje wyniki z za niskim hematokrytem i hemoglobiną zobaczył powiedział że mam za mało żelaza...
Jeszcze powiedział mi że nawet jesli przyjmowałam wczesniej witaminy z żelazem to mogły nie działać dobrze, ponieważ najlepiej wchłania się ono z dużą ilością witaminy C no i ponoć zażywane przynajmniej pół godz przed posiłkiem. Oprócz tabletek mam się poprawić jeszcze z posiłkami, żeby były jak najbardziej bogate własnie w wit C i żelazo.
Mam takie wyniki badań żelazo powinno być 6,6-26 a ja mam 17,2 wiec pomyślałam że jest ok no nic mój lekarz urlopuje wezmę te tabletki i zobaczę co dalej:) zastosuje się do rad Twojego lekarza w sprawie jedzenie i wit.C na ten czas póki mój nie wróci:)
Ja tej kreseczki prawie nie mam jest strasznie delikatna trzeba się dobrze przyjrzeć:)będę miała chłopca.
Co do wyprawki ubranek już nie kupuje no i zostaje cała reszta:)ale jakoś niezdecydowana jeszcze jestem co do wózka szczerze ani się nie znam na tym, który będzie najlepszy ani nawet nie ma kto mi podpowiedziećwięc nie wiem jakie koszty mnie czekają ale wiem że też popatrzę w lumpeksach np. na fotelik do auta bo wózki odpadają jak wspominałam ceny mają nie wiele mniejsze od tych nowych w sklepach. Pozdrawiam