X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja nie az tak,, zreszta i tak by mi nikt nie ustapil, u mnie caly dzien pada ale sie z tego ciesze ufff jak przyjemne powietrze.

gobsoon, anka_a lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole niewiedzieć, ale staram sie oszczędzać i niekupować wszystkiego, tylko to co mi naprawde potrzebne. Grudniowe mamusie mają przydatną liste,tz wyprawke.

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już dużo ciuszków, kocyk z ikei,i jeden z biedronki i tyle.

• agatas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Któraś już podliczyła ile będzie ją, mniej więcej, kosztować wyprawka dla dziecka?

Ja policzyłam, my powinniśmy się zamknąć w okolicy 3000 zł (w tym wózek 3w1 za 1650zł). Z tym, że kupujemy wszystko nowe (nawet ubranka).

Tak przy okazji chciałam Was spytać, czy któraś z Was ma problemy z zespołem cieśni nadgarstka? Mi jakiś czas temu pojawiło się to cholerstwo i nie wiem, co z tym fantem zrobić. W nocy bardzo mi drętwieją ręce, a w ciągu dnia bolące i opuchnięte palce. Czytałam, że po porodzie to minie, ale bardzo mnie to męczy, bo normalne czynności zaczynają być dla mnie problemem :( Może znacie jakieś metody łagodzenia objawów??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:36

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko czytalam o tym.. poszukaj moze jest jak temu zaradzic :)
    Ja przed glukoza 80 po 1h 93 wiec wynik chyba ok :) za to mocz znow do kitu. Liczne nablonki i leukocytow 100...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 19:46

Kajaoli lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    W oczekiwaniu na dziecko czytalam o tym.. poszukaj moze jest jak temu zaradzic :)
    Ja przed glukoza 80 po 1h 93 wiec wynik chyba ok :) za to mocz znow do kitu. Liczne nablonki i leukocytow 100...
    Przynajmniej cukier jest ok.
    A mocz to chyba u kazdej z nas jest troszke nie tak. Ja bede robic w tym tygodniu, ale ze wskazaniem na cukier, i morfologie zeby sprawdzic czy hematokryt nie idzie w dol.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:49

paradise lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Któraś już podliczyła ile będzie ją, mniej więcej, kosztować wyprawka dla dziecka?

Nie mam pojecia ile łacznie kosztuje, my kupowaliśmy od samego poczatku po trochu każdego miesiaca i dostalismy sporo ubranek od męża siostry..zostało nam do kupienia tylko (albo aż..) łóżeczko, materac, przewijak i wózek..całą resztę już mamy, łącznie z zapasem pampersów, teraz większe gabaryty ;)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie rzeczy jak pampersy, chusteczki itd zostawiam na samiutki koniec, to kupie od reki wszedzie a teraz mi tylko by zagracalo mieszkanko, a sie starzalo.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:49

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech juz sobie gadaja, tyle wytrzymam, potem bedzie ze dziecko urodzilo dziecko, bo dalej mlodo wygladam.

anka_a lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak to wyglada z moimi wynikami glukoza na czczo 4'9mmol/l a po 120min 6'1 mmol/l no i hemoglobina czerwone krwinki i hematokryt ponizej poziomu :( dziekuje za odp pozdrawiam

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    hej dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak to wyglada z moimi wynikami glukoza na czczo 4'9mmol/l a po 120min 6'1 mmol/l no i hemoglobina czerwone krwinki i hematokryt ponizej poziomu :( dziekuje za odp pozdrawiam

MI sie wydaje że glukoza wyszła Ci dobrze :)
    Co do niskiego poziomu hemoglobiny i niskiego hematokrytu to tez ostatnie wyniki takie miałam, lekarz przepisał mi dodatkowe żelazo do łykania, powiedział, że jak jest go za mało to tlen jest gorzej transportowany do dziecka...i że maluch może być niedotleniony jak to się długo utrzymuje.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chociaz z tym cukrem mnie pocieszylas dziekuje bardzo za odp. paaolka kurcze robilam zelazo w czwartek i norma byla do 26 ja mam 17 ucieszylam sie ze nie jest tak zle okazuje sie ze moglam byc w bledzie no coz zaczne jednak brac te tablety jak na zlosc mojego gina nie ma. Buziaki paaolka dla Ciebie i synka Krzysia o ile pamietam dobrze:)

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    No to chociaz z tym cukrem mnie pocieszylas dziekuje bardzo za odp. paaolka kurcze robilam zelazo w czwartek i norma byla do 26 ja mam 17 ucieszylam sie ze nie jest tak zle okazuje sie ze moglam byc w bledzie no coz zaczne jednak brac te tablety jak na zlosc mojego gina nie ma. Buziaki paaolka dla Ciebie i synka Krzysia o ile pamietam dobrze:)

A miałas tam zaznaczone minimum na to żelazo?
    Bo sama już nie wiem jak to jest...ale lekarz wyraźnie jak moje wyniki z za niskim hematokrytem i hemoglobiną zobaczył powiedział że mam za mało żelaza...
    Jeszcze powiedział mi że nawet jesli przyjmowałam wczesniej witaminy z żelazem to mogły nie działać dobrze, ponieważ najlepiej wchłania się ono z dużą ilością witaminy C no i ponoć zażywane przynajmniej pół godz przed posiłkiem. Oprócz tabletek mam się poprawić jeszcze z posiłkami, żeby były jak najbardziej bogate własnie w wit C i żelazo.

A synek Krzysio dobrze pamiętasz :) dziekujemy :) i pozdrawiamy też Ciebie i Kubusia :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:50

• Monica Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A miałas tam zaznaczone minimum na to żelazo?
    Bo sama już nie wiem jak to jest...ale lekarz wyraźnie jak moje wyniki z za niskim hematokrytem i hemoglobiną zobaczył powiedział że mam za mało żelaza...
    Jeszcze powiedział mi że nawet jesli przyjmowałam wczesniej witaminy z żelazem to mogły nie działać dobrze, ponieważ najlepiej wchłania się ono z dużą ilością witaminy C no i ponoć zażywane przynajmniej pół godz przed posiłkiem. Oprócz tabletek mam się poprawić jeszcze z posiłkami, żeby były jak najbardziej bogate własnie w wit C i żelazo.

Mam takie wyniki badań żelazo powinno być 6,6-26 a ja mam 17,2 wiec pomyślałam że jest ok no nic mój lekarz urlopuje wezmę te tabletki i zobaczę co dalej:) zastosuje się do rad Twojego lekarza w sprawie jedzenie i wit.C na ten czas póki mój nie wróci:)

Ja tej kreseczki prawie nie mam jest strasznie delikatna trzeba się dobrze przyjrzeć:)będę miała chłopca.
    Co do wyprawki ubranek już nie kupuje no i zostaje cała reszta:)ale jakoś niezdecydowana jeszcze jestem co do wózka szczerze ani się nie znam na tym, który będzie najlepszy ani nawet nie ma kto mi podpowiedzieć:) więc nie wiem jakie koszty mnie czekają ale wiem że też popatrzę w lumpeksach np. na fotelik do auta bo wózki odpadają jak wspominałam ceny mają nie wiele mniejsze od tych nowych w sklepach. Pozdrawiam

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ