X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny czy macie tą ciemną linie na brzuchu zwaną linea negra ? Bo u mnie ani śladu.

U mnie też nic nie widać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Jestem po piątkowej wizycie. Trochę się zdziwiłam bo wychodzi na to, że od początku ciąży mam 9kg na plusie. Razem z lekarzem zastanawiałam się gdzie są te kilogramy, nie widać po mnie żebym jakoś specjalnie przytyła i brzucha też nie mam dużego.
    Ja w piątek też miałam wizytę i 10 kilo na plusie i też mi wszyscy mówią że mam mały brzuszek ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

We Wro też od rana deszcz...no ale lepsze to niż duchota;)
    ja mam delikatna linię do pępka, i chłopczyk;)
    Z tym wepchnięciem dziecka to też sobie tego nie wyobrażam, ale najważniejsze, że szybko dochodzi do siebie i maluszek zdrowy :)
    Mój miewa czkawke ostatnio codziennie..przynajmniej domniewam, że to ona bo brzuszek mi sie trzęsie jak fale na morzu :P a potem kopie w odwecie ;) pewnie jej nie lubi :P

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

paradise, anka_a lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczynki obejrzyjcie sobie
    https://www.bobovita.pl/home/klub/konkursy/zawsze-z-toba/

paradise, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Aż się łezka w oku kręci :)

Smutas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawde, takie słodkie te dzieciaczki. Za 3 miesiace i my będziemy miały takie cuda :)

IWKA38 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka zupełnie jak u mnie. Brzuch jak fale na morzu, a czkawka czesto.
    Polozna mi mowila ze jak czesto pojawia sie czkawka to po porodzie tez tak bedzie.
    A Hania tetno ma dobre, te bole co czulam kiedys w nocy to rozciaganie macicy, i tak bedzie teraz to wyczuwalne. Cisnienie mam niskie, czyli jak zawsze.
    U nas leje deszcz i super jest, powietrze jest takie swieze i przyjemne, bo wczoraj to tragedia.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Normalnie popłakałam sie ze wzruszenia...rozczlił mnie ten fimik na makasa, takie słodkie maluszki i ten tekst mówiny przez słodziutki głosik ooohhh :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:14

Smutas, ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, witam się po kilku kolejnych dniach nieobceności :(
    Miałam w weekend przeprowadzkę i ledwo żyję. A jeszcze duuużo pracy mnie czeka, bo oczywiście nie wszystko jest zrobione jeszcze :(
    Rzecz jasna cieszę się bardzo z nowego ślicznego mieszkania, ale przysięgłam sobie ze to już ostatnia przeprowadzka :) Na jakiś czas ;)

lubek, agatas, Aniqa, paradise, Kajaoli, MartaR.., ao12., Monica, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mieszkanie czeka na remont, a wszystko jest do zrobienia. A ruszymy z robota pod koniec sierpnia, ale juz gromadze rzeczy do kuchni, wypatrzone sa tez meble, wiec liczymy tak z 4 tyg bedzie to trwalo.

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Cześć Dziewczynki, witam się po kilku kolejnych dniach nieobceności :(
    Miałam w weekend przeprowadzkę i ledwo żyję. A jeszcze duuużo pracy mnie czeka, bo oczywiście nie wszystko jest zrobione jeszcze :(
    Rzecz jasna cieszę się bardzo z nowego ślicznego mieszkania, ale przysięgłam sobie ze to już ostatnia przeprowadzka :) Na jakiś czas ;)

ehhh... Poczwarkah zazdroszczę Ci że masz już to za sobą... choć mnóstwo jeszcze pracy przed Tobą, ale mimo wszystko fajnie... my czekamy na decyzje z banku i jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się przeprowadzać 31 sierpnia, bo tak się zwolni to mieszkanie które kupujemy...
    wszystko na ostatnią chwilę ale mam nadzieję, że zdążymy i że naszym chłopcom nie będzie się spieszyć z wyjściem na drugą stronę brzucha :)

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest człowiek zacznajac remont czy przeprowadzkę jest bardzo szczęśliwy a po kilku tygodniach jak juz nie można wstać samodzielnie z bólu i zmęczenia w myślach przeklina remonty... Ale...jak juz usiądzie w pięknym czystym nowym mieszkanku to znów jest bardzo szczęśliwy trzeba to przejść spokojnie dziewczynki z myślą że kiedyś będzie koniec :-)

U mnie pochmurno i ściany wyszpachlowane nie bardzo chcą schnąc czekamy cierpliwie na pomalowanie ścian wymiana drzwi i łazienki i KONIEC...ja będę szczęśliwa i Daniel odpocznie biedny bo po pracy robi a potem ze zmęczenia spać nie może...

Dodzwonilam się do poradni diabetologicznej i pani mnie tam poinformowała ze kobiety ze zdiagnozowana cukrzycą ciężarnej mogą przychodzić od pn-pt w godzinach 8-13 tam się odbywa wywiad położnej obejrzy wyniki itd. i zdecyduje czy kobieta musi się zapisać do lekarza diabetyka ,pojadę w środę zobaczmy co tam powiedzą czy gdzieś odeślą...

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    mi już się łezka zakręciła, gdyby trwał dłużej pewnie już bym wyła ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow bym chciala zeby cos sie juz dzialo z tym remontem. A tak to pod koniec sierpnia bede juz pewnie bardziej zmeczona, i ciezej mi bedzie cos pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:52

• Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie odebrałam przesyłke, zamówiłam kocyk i poduszeczke MINKY pięknie to wyglada, jestem bardzo zadowolona bo kupywałam na allegro za małe pieniadze a jakość super :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś byłam na glukozie:) nie było tak źle:) teraz czekamy na wyniki:)
    ja dopiero coś się dowiem o remontach bo klucze w piątek odbieramy:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze u was dziewczyny przygotowania pelna para, i kilka z was tez ma remonty mieszkan, ja szacuje ile moze wyniesc wyprawka dla dziecka, tz lozeczko, posciel, kolderka, baldachim.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:48

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to chudzinka i śmieję się, że wyhodowałam mu podstawkę na piwko :P bo mój brzuszek też już troszkę ruszył do przodu a jak się najem to mogę nawet liczyć na wolne miejsca w autobusie czy metrze :)

Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ