X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny czy macie tą ciemną linie na brzuchu zwaną linea negra ? Bo u mnie ani śladu.

U mnie też nic nie widać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Jestem po piątkowej wizycie. Trochę się zdziwiłam bo wychodzi na to, że od początku ciąży mam 9kg na plusie. Razem z lekarzem zastanawiałam się gdzie są te kilogramy, nie widać po mnie żebym jakoś specjalnie przytyła i brzucha też nie mam dużego.
    Ja w piątek też miałam wizytę i 10 kilo na plusie i też mi wszyscy mówią że mam mały brzuszek ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

We Wro też od rana deszcz...no ale lepsze to niż duchota;)
    ja mam delikatna linię do pępka, i chłopczyk;)
    Z tym wepchnięciem dziecka to też sobie tego nie wyobrażam, ale najważniejsze, że szybko dochodzi do siebie i maluszek zdrowy :)
    Mój miewa czkawke ostatnio codziennie..przynajmniej domniewam, że to ona bo brzuszek mi sie trzęsie jak fale na morzu :P a potem kopie w odwecie ;) pewnie jej nie lubi :P

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

paradise, anka_a lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczynki obejrzyjcie sobie
    https://www.bobovita.pl/home/klub/konkursy/zawsze-z-toba/

paradise, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Aż się łezka w oku kręci :)

Smutas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawde, takie słodkie te dzieciaczki. Za 3 miesiace i my będziemy miały takie cuda :)

IWKA38 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka zupełnie jak u mnie. Brzuch jak fale na morzu, a czkawka czesto.
    Polozna mi mowila ze jak czesto pojawia sie czkawka to po porodzie tez tak bedzie.
    A Hania tetno ma dobre, te bole co czulam kiedys w nocy to rozciaganie macicy, i tak bedzie teraz to wyczuwalne. Cisnienie mam niskie, czyli jak zawsze.
    U nas leje deszcz i super jest, powietrze jest takie swieze i przyjemne, bo wczoraj to tragedia.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Normalnie popłakałam sie ze wzruszenia...rozczlił mnie ten fimik na makasa, takie słodkie maluszki i ten tekst mówiny przez słodziutki głosik ooohhh :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:14

Smutas, ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, witam się po kilku kolejnych dniach nieobceności :(
    Miałam w weekend przeprowadzkę i ledwo żyję. A jeszcze duuużo pracy mnie czeka, bo oczywiście nie wszystko jest zrobione jeszcze :(
    Rzecz jasna cieszę się bardzo z nowego ślicznego mieszkania, ale przysięgłam sobie ze to już ostatnia przeprowadzka :) Na jakiś czas ;)

lubek, agatas, Aniqa, paradise, Kajaoli, MartaR.., ao12., Monica, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mieszkanie czeka na remont, a wszystko jest do zrobienia. A ruszymy z robota pod koniec sierpnia, ale juz gromadze rzeczy do kuchni, wypatrzone sa tez meble, wiec liczymy tak z 4 tyg bedzie to trwalo.

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Cześć Dziewczynki, witam się po kilku kolejnych dniach nieobceności :(
    Miałam w weekend przeprowadzkę i ledwo żyję. A jeszcze duuużo pracy mnie czeka, bo oczywiście nie wszystko jest zrobione jeszcze :(
    Rzecz jasna cieszę się bardzo z nowego ślicznego mieszkania, ale przysięgłam sobie ze to już ostatnia przeprowadzka :) Na jakiś czas ;)

ehhh... Poczwarkah zazdroszczę Ci że masz już to za sobą... choć mnóstwo jeszcze pracy przed Tobą, ale mimo wszystko fajnie... my czekamy na decyzje z banku i jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy się przeprowadzać 31 sierpnia, bo tak się zwolni to mieszkanie które kupujemy...
    wszystko na ostatnią chwilę ale mam nadzieję, że zdążymy i że naszym chłopcom nie będzie się spieszyć z wyjściem na drugą stronę brzucha :)

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest człowiek zacznajac remont czy przeprowadzkę jest bardzo szczęśliwy a po kilku tygodniach jak juz nie można wstać samodzielnie z bólu i zmęczenia w myślach przeklina remonty... Ale...jak juz usiądzie w pięknym czystym nowym mieszkanku to znów jest bardzo szczęśliwy trzeba to przejść spokojnie dziewczynki z myślą że kiedyś będzie koniec :-)

U mnie pochmurno i ściany wyszpachlowane nie bardzo chcą schnąc czekamy cierpliwie na pomalowanie ścian wymiana drzwi i łazienki i KONIEC...ja będę szczęśliwa i Daniel odpocznie biedny bo po pracy robi a potem ze zmęczenia spać nie może...

Dodzwonilam się do poradni diabetologicznej i pani mnie tam poinformowała ze kobiety ze zdiagnozowana cukrzycą ciężarnej mogą przychodzić od pn-pt w godzinach 8-13 tam się odbywa wywiad położnej obejrzy wyniki itd. i zdecyduje czy kobieta musi się zapisać do lekarza diabetyka ,pojadę w środę zobaczmy co tam powiedzą czy gdzieś odeślą...

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    mi już się łezka zakręciła, gdyby trwał dłużej pewnie już bym wyła ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow bym chciala zeby cos sie juz dzialo z tym remontem. A tak to pod koniec sierpnia bede juz pewnie bardziej zmeczona, i ciezej mi bedzie cos pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:52

• Smutas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie odebrałam przesyłke, zamówiłam kocyk i poduszeczke MINKY pięknie to wyglada, jestem bardzo zadowolona bo kupywałam na allegro za małe pieniadze a jakość super :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś byłam na glukozie:) nie było tak źle:) teraz czekamy na wyniki:)
    ja dopiero coś się dowiem o remontach bo klucze w piątek odbieramy:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze u was dziewczyny przygotowania pelna para, i kilka z was tez ma remonty mieszkan, ja szacuje ile moze wyniesc wyprawka dla dziecka, tz lozeczko, posciel, kolderka, baldachim.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:48

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to chudzinka i śmieję się, że wyhodowałam mu podstawkę na piwko :P bo mój brzuszek też już troszkę ruszył do przodu a jak się najem to mogę nawet liczyć na wolne miejsca w autobusie czy metrze :)

Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ