X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, jesli chodzi o sposob wybierania wozka to zalezy jakie masz potrzeby.
    Szukalam wozka :
    lekkiego ( bo mieszkam na pietrze bez windy)
    takiego, ktory latwo i szybko sie sklada
    ktory zajmuje malo miejsca po zlozeniu (przemieszczamy sie czesto samochodem)
    taki, na ktorym mozna przymocowac fotelik samochodowy ( jak bedziemy z dzieckiem jechac na zakupy)
    no i taki, ktory nam sie podoba pod wzgledem estetycznym ;)

Monica lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    Moje malenstwo strasznie bylo aktywne dzis nad ranem, rozpychalo sie straszliwie i to na boki i mnie ponaciagalo, dodatkowo wypychala plecki albo dupke kolo pepka i byla taka wielka kulka, musze sie znow zaczac smarowac bio oilem bo od takiego rozpychania to rozstepy bede miec szybciej. Dodam ze teraz sobie spi jakby nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 08:38

ao12., paradise lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do zakupow to po chrzcinach dokupimy bujaczek i takie tam inne udogodnienia, podoba mi sie bardzo ten projektor nad lozeczko z fisher p. Taki co wyswietla jakies zwierzątka czy inne obrazki, ale kosztuje z 200 zl.

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tak do zakupow to po chrzcinach dokupimy bujaczek i takie tam inne udogodnienia, podoba mi sie bardzo ten projektor nad lozeczko z fisher p. Taki co wyswietla jakies zwierzątka czy inne obrazki, ale kosztuje z 200 zl.

Nie wiem czy masz na myśli ten sam projektor ale ostatnio dostałam w prezencie ten http://kupnanecie.pl/p/44/2563/fisher-price-karuzelka-z-projektorem-pilot-n8849-1-karuzele-zabawki-edukacyjne-zabawki.html?gclid=CJG3vKLEo78CFdOhtAodg1gAQA Ma kilka melodyjek, odgłosy natury i dźwięk bicia serca w łonie matki no i plus projektor, który wyświetla między innymi zwierzątka :) dostałam używany - bez pilota ale myślę, że da się bez niego przeżyć

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie dam rady skopiowac linku ale z tego co opisujesz to ten. Taki nad lozeczko z projektorem co wyswietla obrazki na suficie, i ma zwisajace misie do lozeczka.

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    hahahaha to ja miałam podobnie. Odwiedziłam siostrę w pracy z córką (3lata a ja 28) i od jej koleżanki usłyszałam na dzień dobry: nie za młoda na dziecko??? Normalnie nie wiedziałam o co jej chodzi bo wypaliła ni z gruchy ni z pietruchy.
    Pierwszy raz babę widziałam a ona mi z takim tekstem... Teraz się głupią gadką ludzi nie przejmuję.

Haha kobietka ma tupet. Czasami zastanawiam się czego używają do myślenia tego typu ludzie i dlaczego aż tak duże wady ma to urządzenie :P

anka_a lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Wiesz co, nie dam rady skopiowac linku ale z tego co opisujesz to ten. Taki nad lozeczko z projektorem co wyswietla obrazki na suficie, i ma zwisajace misie do lozeczka.

No to ten sam ;) Trochę się nim "bawiłam" i myślę, że jest warty swojej ceny ( na jakiejś stronie widziałam za 160zł ) ale jeszcze zobaczymy czy Lilka będzie nim tak samo zachwycona jak ja :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No to ten sam ;) Trochę się nim "bawiłam" i myślę, że jest warty swojej ceny ( na jakiejś stronie widziałam za 160zł ) ale jeszcze zobaczymy czy Lilka będzie nim tak samo zachwycona jak ja :P
    Na pewno sie spodoba
    mi sie bardzo podoba, moze uda mi sie gdzies kupic uzywany a dobry, a jak cos to kupimy po chrzcinach albo zaproponujemy jako prezent dla Hani. Narazie mamy wieksze wydatki ale bardzo bym go chciala miec.

• pestka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Karuzelka b. fajna :) My z wyprawki to mamy trochę kosmetyków i ciuszków już myślę wystarczająco...w tym miesiącu chciałam kupić łożeczko, materac i przewijak, w następnym coś następnego i tak dalej...rozkładamy sobie na raty;)
    Ale na szczęście łozeczko nam sponsorują tesciowie:D sa przekochani! Moi rodzice też bardzo chcą nam coś kupic dla małego, więc mamy duże ułatwienie:) wózek dostajemy od znajomych wielofunkcyjny, więc to z głowy;) Jakby im się drugie nagle pojawiło to mamy 9 miesięcy na kupno dla siebie, ale na razie sie nei szykuje, a ja sie cieszę, bo na teraz to zawsze miej wydatków na raz :)
    U mnie hematokryt i hemoglobina w normie, jedyne co to podwyższone leukocyty i neutrofile- świądczące o infekcji.. mocz tez mi się sam poprawił, więc jestem szczęśliwa :D może nowy żel do higieny intymnej mnie uratował:D
    Sczescie aż 100 leukocytów w moczu? Bidulka nie masz zapalenia pęchęrza? Albo cos z cytologią nie tak? Bo to wygląda jak mocny stan zapalny. Mi lekarka kazała na leukocyty w moczu zrobić posiew i wtedy leki przepisała. Żebys sie szybciutko wyleczyła.

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka, to przynajmniej troche wydatkow wam odpadnie, jak ja pomysle o naszych wydatkach na ten remont to az serce mi szybciej bije. Ehhh obys my zdazyli. A i dla Hani tez sie uzbiera ale powoli bede gromadzic, ciuszki na poczatek juz mam, reszte sie dozbiera.

• pestka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    pestka, to przynajmniej troche wydatkow wam odpadnie, jak ja pomysle o naszych wydatkach na ten remont to az serce mi szybciej bije. Ehhh obys my zdazyli. A i dla Hani tez sie uzbiera ale powoli bede gromadzic, ciuszki na poczatek juz mam, reszte sie dozbiera.

Jasne, ciuszi to najprzyjemniejsza rzecz, się uzbieraja na pewno!:) ja już zaczynam trochę tych większych kupować, na zimę jaki kombinezonik czy coś:)

A my własnie zakończylismy remont z miesiąc temu, jeszcze czekamy na meble na wymiar...znam to Aniqa, ale pomyśl sobie, jak potem przyjemnie we własnym mieszkaniu siedzieć i z jaką satysfakcją :)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki- ale wczoraj byl meczacy dzien bo jezdzilismy po tych szkolach rodzenia.W prywatnej bylismy tez i idziemy w piatek na zajecia zobaczyc- koszt to 350zl i w tym szpitalu mozna wlasnie wykupic ta polozna i rozmawislismy wczoraj z jedna i powiem wam ze coraz bardziej o tym mysle

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa swoich wynikow, ale mam zrobic tuz przed wizyta, to tak wypadnie pod koniec tygodnia albo poczatek nastepnego, bo wizyta w srode nastepna.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    my nowa kuchnie robimy bo byl tam pokoj i tez kasy tyle idzie ze glowa boli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, pewnie ze pryjemnie na swoim, ale u mnie to bedzie dopiero robione koncem sierpnia i pewnie skonczy sie przed samym porodem. I troszke mnie to przeraza.
    Sylwia, a niema szkoly rodzenia za darmo?

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po kilku dniach nieobecności spowodowanej nauką do obrony i już mam to za sobą :) Ja w czwartek jade na glukoze ale jakoś boje sie wyniku zeby tylko cukrzycy nie mieć. Miłego dnia :)

Kajaoli, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my nowa kuchnie robimy bo byl tam pokoj i tez kasy tyle idzie ze glowa boli
    No na pawno, kasa ucieka. My mamy wszystko do roboty, oprocz lazienki i kibelka, ktory zostawiamy na nastepny rok. Teraz bedzie robiony salon, przedpokoj, kuchnia, i pokoj Hani. Plus skladanie mebli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Witam sie po kilku dniach nieobecności spowodowanej nauką do obrony i już mam to za sobą :) Ja w czwartek jade na glukoze ale jakoś boje sie wyniku zeby tylko cukrzycy nie mieć. Miłego dnia :)
    Nie bój sie, na pewni nie masz. Tylko 3-7% ciearnych ma cukrzyce, wiec masz wieksza szanse na to ze jej miec nie bedziesz.:-)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie bój sie, na pewni nie masz. Tylko 3-7% ciearnych ma cukrzyce, wiec masz wieksza szanse na to ze jej miec nie bedziesz.:-)

mam nadzieje ale jak pierwszy raz robiłam poziom cukru w pierwszym trymestrze to był wysoki bo sięgał prawie górnej granicy :/

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie denerwuj sie , bo to moglo sie zmienic.

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ