X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, moj smyk mial moze ze dwa razy czkawke, nie wiecej. A moze ma ja w nocy, jak spie ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wysokie u mnie te leukocyty ale juz raz taki sam wynok mialam i antybiotyk monural zjechal je do zera. Nie czuje pieczenia szczypania czy innych niedogodnosci wskazujacych na stan zapalny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A wlasnie, moj smyk mial moze ze dwa razy czkawke, nie wiecej. A moze ma ja w nocy, jak spie ;)
    Ja to w nocy nieswiadoma jestem, ale w dzien to od razu wyczuje, podskakuje i tak regularnie ze az smiesznie, a dzis rano wypychala nozke kolo pepka i bylo czuc jak rusza paluszkami, a nozka sie uwypuklika na skorze. Ale zaraz porwala jak poglaskalam.

serek_84, lubek lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8.40 wizyta to sie dowiem co jak i czemu :)
    Co do lezenia na plecach to moge lezec i jest mi bardzo wygodnie, gorzej gdy vhce juz sie przekrecic lub podniesc. Bol w odcinku ledzwiowi krzyzowym jest wtedy okropny! Podobni lezenie na plecach po 20tc juz strasznie obciaza kregoslup i dodaje bolu.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja to w nocy nieswiadoma jestem, ale w dzien to od razu wyczuje, podskakuje i tak regularnie ze az smiesznie, a dzis rano wypychala nozke kolo pepka i bylo czuc jak rusza paluszkami, a nozka sie uwypuklika na skorze. Ale zaraz porwala jak poglaskalam.

O jak fajnie :) ja wczesniej zastanawialam sie czym on akurat kopie.
    Teraz jest inaczej bo wiem juz gdzie ma polozona glowke :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zawsze zastanawialo to, ale pytalam na usc lekarza zeby mi powiedzial gdzie co ma, bo jakbym chciala poglaskac to zebym wiedziala co to jest,

• pestka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kopnął tuż pod żebrami..aż się zlękłam;) A czasami nawet nie kopie tylko tak mnie muska...i to dziwnie łaskocze :P Już wole kopanie:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Acha, zapomnialam napisac, ze nasz Charlie oficjalnie ulozyl sie glowka w dol :)
    No to fajnie moja mała główkę ma przy pępku a nóżki w dole mojego brzucha, właśnie się rozpycha :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała leży miednicowo dupka na dole bardziej z prawej strony a główka z lewej strony pępka ale mają maluszki czas jeszcze

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, maja, tylko coraz mniej miejsca, niech rosna zdrowo, i nie kopia po zoladku,

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po pęcherzu :-) tak jak dość rzadko robiłam siku tak teraz co chwila chyba zrobiła sobie tam miękkie spanko :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    I po pęcherzu :-) tak jak dość rzadko robiłam siku tak teraz co chwila chyba zrobiła sobie tam miękkie spanko :-)
    Marta ja teraz też często biegam do wc ;)

MartaR.. lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem poznac gdzie moja co ma i czym szturcha :P bo kopaniem to tego nazwac nie mozna. Delikatna jest i rzadko sie uaktywnia tak zebym to czula :) i zadnego wypychania sie i znieksztalcania brzuszka nie zauwazylam :(

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Michaś nie wiem jak ułożony, ostatnio dupką w dół:) Jestem bardzo szczęśliwa bo dzwoniłam do laboratorium i Pani kilka razy się mnie pytała czy jestem w ciąży bo takich świetnych wyników nie wiedziała jeszcze u ciężarnej:) Glukoza też ok:) Zastanawiam się od czego bo jem normalnie...nic specjalnego, ale może 1,5 kg czereśni dziennie robi swoje:)
    Mój mały miał czkawke wczoraj pierszy raz i mąż bardzo się nad nim rozczulił;)

Aniqa, ao12., MartaR.., Kajaoli, lubek, Kasiula09 lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to ma wprawe w rozpychaniu sie, zwlaszcza jak leze na plecach, nie raz zwinie sie w kulke i az mnie skora boli jak sie tak naciaga.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A ja nie umiem poznac gdzie moja co ma i czym szturcha :P bo kopaniem to tego nazwac nie mozna. Delikatna jest i rzadko sie uaktywnia tak zebym to czula :) i zadnego wypychania sie i znieksztalcania brzuszka nie zauwazylam :(

Nie przejmuj się ;) moja mała też się prawie nie rusza i w piątek dowiedziałam się dlaczego :) otóż leży sobie w poprzek główkę ma po lewej stronie, pupcię po prawej i uwaga Nóżki na twarzy :D wiec nie ma zbyt wiele przestrzeni żeby się ruszać, ale pomimo tego, że wiem i tak codziennie ją kontroluje czy serduszko ładnie bije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:45

ao12., Aniqa lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Nie przejmuj się ;) moja mała też się prawie nie rusza i w piątek dowiedziałam się dlaczego :) otóż leży sobie w poprzek główkę ma po lewej stronie, pupcię po prawej i uwaga Nóżki na twarzy :D wiec nie ma zbyt wiele przestrzeni żeby się ruszać, ale pomimo tego, że wiem i tak codziennie ją kontroluje czy serduszko ładnie bije :)
    Mała gimnastyczka :)

renatkach lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Zastanawiam się czy jechać w weekend na działkę ze znajomymi (2 dorosłych + 2 ich dzieci (2 latek i roczniak) + ja i mój M.).
    Ma być w moich okolicach 30 stopni więc się zastanawiam. Decyzję też będę opierać na tym co wyjdzie na USG (tego się najbardziej boję) i co powie moja lekarka.

A czego sie boisz Paulina?
    Na dzialke chyba mozesz jechac tylko wez ze soba duzo wody do picia, kapelusz i krem z filtrami.
    A masz tam moze jakas laweczke albo cien na dzialce?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ