Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Od razu bo położna mierzyła glukometrem czy jak to się tam nazywa, pobierała krew z palca no i że od razu lekarz był to ocenił plus standard ciśnienie, waga i macanie brzucha a no i tętno płodu
ciśnienie miałam 105/40 hyyy a waga od 2 tyg stoi na 60
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:27
-
Kajaoli wrote:Ja tak, w ciagu dnia. W nocy, na spacerze lub w gosciach beda szly w ruch jednorazowki
Będziesz stosowała od razu po porodzie czy tak jak polecają dopiero gdy kupki malca będą bardziej stałe?
-
mad8 wrote:Będziesz stosowała od razu po porodzie czy tak jak polecają dopiero gdy kupki malca będą bardziej stałe?
Nie od razu po porodzie, mysle, ze poczekam chwilke. I tak bede musiala przyzwyczaic sie do nowej organizacji wiec nie ma co przesadzac i utrudniac sobie zycia.
lubek lubi tę wiadomość
-
Jak się patrzę na tę listę wyprawkową to mnie głowa boli
co do czego jak i gdzie (wyjdzie w praniu tak jak zawsze przy nowej życiowej sytuacji ale jednak...nie wiem od czego zacząć), chyba jeszcze zaczekam
Chociaż z drugiej strony przegrzebując kosze w lumpku w poszukiwaniu ciuszków teraz już na 9-12 miesięcy stwierdziłam, że robi się co raz ciężej i cieszę się, że w te małe zaopatrzyłam się już wcześniej, bo jeszcze z miesiąc i chyba nie będzie mi się chciało NIC
-
Kurczę ja też chciałabym przejść na wielorazówki ale nie podoba mi się pomysł kilkudniowego przechowywania brudnych pieluch do momentu prania. Musiałabym codziennie prać
-
nick nieaktualny
-
hehe ja biorę ze względu na to, że wielorazówki są jednak łaskawsze dla skóry dzidziusia.
Właśnie przyszła mi paczka z ubrankami:). Ale mam frajdę teraz.Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też morfologię i mocz mam mniej więcej co miesiąc
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Co do pieluch to u nas tylko jednorazowe, tetrowe zamówie na allegro tylko na ulewania,itd.te o których pisałyście,wielorazowe z góry odpadają. Wole od razu wyrzucić w kosz niż przetrzymywać do prania.
Byłam na mieście żeby rozglądnąć sie ile taka wyprawka by kosztowała, tz taka do szpitala,i zaraz po, podkłady, butelka,smoczki,itd i wyjdzie z 200 zł jak nie więcej, -
nick nieaktualny
-
Rzeczywiscie duzo tego wszystkiego dla malucha ale ja zaoszczedze napewno na ciuszkach bo wiekszosc kupie w lumpeksie. Ja tez pieluchy tetrowe kupie na ulewanie nawet dwie ostatni kupilam bo w promocji byly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:01
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie mam skierowanie na powtórkę toksoplazmozy. Będę robić w przyszłym tygodniu.