X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z takimi bolami w, ciagnieciami wyladowalam w szpitalu. Od niedzieli wlasnie tak sie czulam a w srode w nocy wcale nie spalam bo w kazdej pozycji mialam twardy brzuch. Rano juz bylam u lekarza a ona od razu dala mi skoerowanie do szpitala bo powiedziala ze nie bedziemy ryzyowac wczesniejszego porodu . Ze jak macica jest caly czas twarda to zaraz moze zaczac sie skracac szyjka i bedzie problem . No i jestem w szpitalu. Robia mi rozne badania . Pierwsze co dostalam to dwie kroplowki magnezu po ktrorych bole mi przeszly , ale jak wstaje to za chwile brzuch jest twardy . Na szczescie po zeobieniu zapisu skurczy okazalo sie ze ich nie mam . Ale musza to sprawdzac przez kolejne 3 dni jesli nie wystapia to wyjde do domu .

nzjddzu51633cvyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiulka2000, przykro z tym szpitalem,ale jednak trzeba to sprawdzić.
    Ja niemam twardego brzucha, no tylko w miejscu gdzie jest dziecko to jest twardszy,ale to jej ciałko jest. Bo np z drugiej str macicy jest miękko jak nacisne, bóli na codzień niemam. Tylko wtedy pierwszy raz w nocy,ale już potem nie. Teraz jak chce sie obrócić na bok to nierobie tego tak gwałtownie tylko powoli i jest ok. W dzień niemam naciągań. Ostatnio dużo sie napracowałam, i teraz więcej będe odpoczywać, a 9 lipca mam wizyte u lekarza to podpytam go.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Misiulka, mam nadzieję że nic się poważnego nie dzieje i zaraz wypuszczą Cię do domu.
    A ja muszę jechać z powrotem do h&m bo kupiłam córce za małe spodenki...

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    A ja z takimi bolami w, ciagnieciami wyladowalam w szpitalu. Od niedzieli wlasnie tak sie czulam a w srode w nocy wcale nie spalam bo w kazdej pozycji mialam twardy brzuch. Rano juz bylam u lekarza a ona od razu dala mi skoerowanie do szpitala bo powiedziala ze nie bedziemy ryzyowac wczesniejszego porodu . Ze jak macica jest caly czas twarda to zaraz moze zaczac sie skracac szyjka i bedzie problem . No i jestem w szpitalu. Robia mi rozne badania . Pierwsze co dostalam to dwie kroplowki magnezu po ktrorych bole mi przeszly , ale jak wstaje to za chwile brzuch jest twardy . Na szczescie po zeobieniu zapisu skurczy okazalo sie ze ich nie mam . Ale musza to sprawdzac przez kolejne 3 dni jesli nie wystapia to wyjde do domu .
    Misiulka najważniejsze że skurczy nie ma :)
    Jak by były to mogliby Ci przez dwa dni fenoterol podawać a to już jest podobno mało przyjemne ;) Ja magnezem faszeruję się od początku ciąży a i tak mam go malusio. Mam nadzieję że w żaden sposób się to na mnie ani na dzidzi nie odbije.

• MOI Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś jest w tej czarnej linii... mi ciemnieje tylko do wysokości pępka i będzie dziewczynka :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też widoczna linia tylko do pępka i moj lokator to dziewczynka♥;-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pewno sie nie sprawdzi,
    A z innej beczki... zauwazylam u siebie ciemniejsze sutki ale to normalne, ale na okolo sutkow takie jakby mniejsze, takie malutkie, nie mialam tak wczesniej, albo nie zwracalam uwagi na to, a teraz pewnie sie powiekszyly.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linię ledwo widoczną poniżej pępka, a ma być chłopiec:).

Misiulka trzymajcie się, na pewno wszystko dobrze się skończy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:03

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa chodzi ci o grudki na otoczce? Jeśli tak to są to gruczoły łojowe. Ponoć to normalne, że w ciąży są bardziej widoczne.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Aniqa chodzi ci o grudki na otoczce? Jeśli tak to są to gruczoły łojowe. Ponoć to normalne, że w ciąży są bardziej widoczne.
    Mozliwe ze o to chodzi, takie malutkie na okolo sutka, z 3-4 . Koloru ciemnego jak sutek.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeśli chodzi o kolor to u mnie właściwie się nie różni. Może pooglądaj w grafice google, to się upewnisz.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem po zapisie skurczy i dzisiaj minimalne . Ale polozne kategorycznie zabraniaja dotykac brzucha , nie wolno glaskac masowac dotykac :( takie to smutne nie moc dotknac dzieciatka jak daje o sobie znac

nzjddzu51633cvyn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka najważniejsze, że małe skurcze. Biedna to tak cały cza Ci brzuch twardniał? Ale dobrze, że sprawdziłaś, głowa spokojniejsza.
    ja właśnie drugi raz(bo jeden dzień sie już zdarzył) od około dwóch miesięcy nie czuję zajadów...a łykam mase witaminy B i smarowałam sie mascia na zajady..wiecie co pomogło? I to dzięki meżowi;) Krem uniwersalny z Oriflame. Posmarowałam sobie wczoraj usta 3 razy i dziś moge normalnie jeść :D
    Dziecko ze mnie nieźnie zasysa:P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    misiulka najważniejsze, że małe skurcze. Biedna to tak cały cza Ci brzuch twardniał? Ale dobrze, że sprawdziłaś, głowa spokojniejsza.
    ja właśnie drugi raz(bo jeden dzień sie już zdarzył) od około dwóch miesięcy nie czuję zajadów...a łykam mase witaminy B i smarowałam sie mascia na zajady..wiecie co pomogło? I to dzięki meżowi;) Krem uniwersalny z Oriflame. Posmarowałam sobie wczoraj usta 3 razy i dziś moge normalnie jeść :D
    Dziecko ze mnie nieźnie zasysa:P
    Ja kiedys czytalm o wapniu w ciazy... i tak smiesznie bylo napisane, ze jak go nie dostarczasz to nic, dziecko i tak sobie weznie twoje zapasy, a potem podbierze z kosci i zebow. Wiec ja obowiazkowo jogurt naturalny zjadam, zeby mi zeby nie wyleciały potem jak Hania mi wykradnie z nich wapń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 12:09

• pestka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dużo jogurtów tez piję;) tylko widocznie witaminy B mam za mało.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja dużo jogurtów tez piję;) tylko widocznie witaminy B mam za mało.
    To jedz dużo zielonych warzyw, a może to cynk a nie wit b?

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:09

ao12. lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sutki miałam zawsze malutkie, a teraz to mi się takie Smoczki zrobiły :p kolor normalny, może ciut ciemniejszy, ale strasznie mam dużo siary

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja sutki miałam zawsze malutkie, a teraz to mi się takie Smoczki zrobiły :p kolor normalny, może ciut ciemniejszy, ale strasznie mam dużo siary
    Mi nic samowolnie nie wyplywa, musiałabym dobrze pościskać zeby kropelka była, czasem mnie tylko swedza albo pieką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Właśnie dostałam "paczuszkę" od BebiProgram - teczuszka + płyta z kołysankami (Mozart, Chopin, itp.)
    Ja też dostałam kilka dni temu, ale za bardzo mi się te kołysanki nie podobają :P

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ