Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja z takimi bolami w, ciagnieciami wyladowalam w szpitalu. Od niedzieli wlasnie tak sie czulam a w srode w nocy wcale nie spalam bo w kazdej pozycji mialam twardy brzuch. Rano juz bylam u lekarza a ona od razu dala mi skoerowanie do szpitala bo powiedziala ze nie bedziemy ryzyowac wczesniejszego porodu . Ze jak macica jest caly czas twarda to zaraz moze zaczac sie skracac szyjka i bedzie problem . No i jestem w szpitalu. Robia mi rozne badania . Pierwsze co dostalam to dwie kroplowki magnezu po ktrorych bole mi przeszly , ale jak wstaje to za chwile brzuch jest twardy . Na szczescie po zeobieniu zapisu skurczy okazalo sie ze ich nie mam . Ale musza to sprawdzac przez kolejne 3 dni jesli nie wystapia to wyjde do domu .
-
nick nieaktualnyMisiulka2000, przykro z tym szpitalem,ale jednak trzeba to sprawdzić.
Ja niemam twardego brzucha, no tylko w miejscu gdzie jest dziecko to jest twardszy,ale to jej ciałko jest. Bo np z drugiej str macicy jest miękko jak nacisne, bóli na codzień niemam. Tylko wtedy pierwszy raz w nocy,ale już potem nie. Teraz jak chce sie obrócić na bok to nierobie tego tak gwałtownie tylko powoli i jest ok. W dzień niemam naciągań. Ostatnio dużo sie napracowałam, i teraz więcej będe odpoczywać, a 9 lipca mam wizyte u lekarza to podpytam go. -
nick nieaktualnymisiulka2000 wrote:A ja z takimi bolami w, ciagnieciami wyladowalam w szpitalu. Od niedzieli wlasnie tak sie czulam a w srode w nocy wcale nie spalam bo w kazdej pozycji mialam twardy brzuch. Rano juz bylam u lekarza a ona od razu dala mi skoerowanie do szpitala bo powiedziala ze nie bedziemy ryzyowac wczesniejszego porodu . Ze jak macica jest caly czas twarda to zaraz moze zaczac sie skracac szyjka i bedzie problem . No i jestem w szpitalu. Robia mi rozne badania . Pierwsze co dostalam to dwie kroplowki magnezu po ktrorych bole mi przeszly , ale jak wstaje to za chwile brzuch jest twardy . Na szczescie po zeobieniu zapisu skurczy okazalo sie ze ich nie mam . Ale musza to sprawdzac przez kolejne 3 dni jesli nie wystapia to wyjde do domu .
Jak by były to mogliby Ci przez dwa dni fenoterol podawać a to już jest podobno mało przyjemneJa magnezem faszeruję się od początku ciąży a i tak mam go malusio. Mam nadzieję że w żaden sposób się to na mnie ani na dzidzi nie odbije.
-
nick nieaktualnyU mnie na pewno sie nie sprawdzi,
A z innej beczki... zauwazylam u siebie ciemniejsze sutki ale to normalne, ale na okolo sutkow takie jakby mniejsze, takie malutkie, nie mialam tak wczesniej, albo nie zwracalam uwagi na to, a teraz pewnie sie powiekszyly. -
Ja mam linię ledwo widoczną poniżej pępka, a ma być chłopiec:).
Misiulka trzymajcie się, na pewno wszystko dobrze się skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:03
-
Aniqa chodzi ci o grudki na otoczce? Jeśli tak to są to gruczoły łojowe. Ponoć to normalne, że w ciąży są bardziej widoczne.
-
nick nieaktualny
-
Hmm jeśli chodzi o kolor to u mnie właściwie się nie różni. Może pooglądaj w grafice google, to się upewnisz.
-
misiulka najważniejsze, że małe skurcze. Biedna to tak cały cza Ci brzuch twardniał? Ale dobrze, że sprawdziłaś, głowa spokojniejsza.
ja właśnie drugi raz(bo jeden dzień sie już zdarzył) od około dwóch miesięcy nie czuję zajadów...a łykam mase witaminy B i smarowałam sie mascia na zajady..wiecie co pomogło? I to dzięki meżowi;) Krem uniwersalny z Oriflame. Posmarowałam sobie wczoraj usta 3 razy i dziś moge normalnie jeść
Dziecko ze mnie nieźnie zasysa:P -
nick nieaktualnypestka wrote:misiulka najważniejsze, że małe skurcze. Biedna to tak cały cza Ci brzuch twardniał? Ale dobrze, że sprawdziłaś, głowa spokojniejsza.
ja właśnie drugi raz(bo jeden dzień sie już zdarzył) od około dwóch miesięcy nie czuję zajadów...a łykam mase witaminy B i smarowałam sie mascia na zajady..wiecie co pomogło? I to dzięki meżowi;) Krem uniwersalny z Oriflame. Posmarowałam sobie wczoraj usta 3 razy i dziś moge normalnie jeść
Dziecko ze mnie nieźnie zasysa:PWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 12:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Ja sutki miałam zawsze malutkie, a teraz to mi się takie Smoczki zrobiły :p kolor normalny, może ciut ciemniejszy, ale strasznie mam dużo siary
-
nick nieaktualny