X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wg belly miałam 25 tydz + 4 dzień ciąży (23 tydz - wiek płodu). Wg USG mam wiek płodu 25,3 hbd. Więc jest (chyba) mała rozbieżność ... Hmmm... Jak to jest bo się nie łapię?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedzie sie zmieniac jeszcze kilka razy, poprostu nieda sie tak dokladnie okreslic wieku ciazy, bo dzieci roznie rosna, wyniki sie zmieniaja.

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i będzie weekendowo - wyjazdowo :p działeczka wita :p
    chociaż bym wolała do moich rodziców na wieś skoczyć :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sernik juz w piekarniku, masakra jestem mokra jak szczurek. Juz nie biore sie za nic w takie upaly, a tu jeszcze obiad zostal do zrobienia. Masakra , chyba umre

Aniqa, a nie znasz przypadkiem jakiegos przepisu na sernik bez cukru ? :) moze taki z jogurtow naturalnych co chlodzi sie w lodowce a nie piecze? A cukier mozna zastapic wanilia? Nie wiem... co o tym myslisz jako specjalistka? - bo widze, ze ladnie szalejesz w kuchni ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aniqa, a nie znasz przypadkiem jakiegos przepisu na sernik bez cukru ? :) moze taki z jogurtow naturalnych co chlodzi sie w lodowce a nie piecze? A cukier mozna zastapic wanilia? Nie wiem... co o tym myslisz jako specjalistka? - bo widze, ze ladnie szalejesz w kuchni ;)
    Gdzies widziala taki sernik z serkow homogenizowaych, ale nigdy go nie robilam, mam kilka przepisow na serniki ale wszystkie z cukrem. Taki idealny na taka pogode to jest na zimno z owocamii galaretka.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie robie często na zimno z serków homogenizowanych, dzis włansi wieczorem robie jeszcze z truskawkami i galaretką :) Moge Wam polecić przepis, z którego korzystam i jest pyyyyszny!

http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-na-zimno-na-serkach-homogenizowanych-lub-jogurcie

Robiłam go już duuużo razy, generalnie nie da się zepsuć :)A jest przepyszny i w miare lekki no i zimny :D U mnie w upały włansie wiekszość ciast na zimno :)

Aniqa, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie na zimno, i nawet moglam zrobic, ale zawsze mi nie wychodzi rozpuszczanie tej zelatyny w serze, niewiem czy twoj przepis ma zelatyne ale przewaznie jest w innych przepisach. Ale na zimno tez robie ciasta, ale najmniej serniki :-).

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja własnie robie często na zimno z serków homogenizowanych, dzis włansi wieczorem robie jeszcze z truskawkami i galaretką :) Moge Wam polecić przepis, z którego korzystam i jest pyyyyszny!

http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-na-zimno-na-serkach-homogenizowanych-lub-jogurcie

Robiłam go już duuużo razy, generalnie nie da się zepsuć :)A jest przepyszny i w miare lekki no i zimny :D U mnie w upały włansie wiekszość ciast na zimno :)

Mmmmmm uwielbiam taki sernik :)

pestka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • dosiawas Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację!
    pestka wrote:
    hej dziewczyny;)
    a ja sie pochwalę, że sie obroniłam dziś :D ha, jestem magistrem, nareszcie ;) było bardzo przyjemnie, oczywiście trochę się stresowałam ale i tak było miło;)
    A teraz ide odespać, bo coś źle od dwóch nocy śpię..a potem sorzątanko, gotowanko i spacerek z psiakiem :)

w4sqyx8dwpg7q4gf.png
    f2w3flw1wkt2xcfm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak bardzo wy jesteście szczupłe, ale mój obwód w brzuchu to 113 :P przed ciążą też dosyć trochę ciała miałam, ale tak czy siak 23 cm do przodu

3i49tv7325tdkkap.png
  • dosiawas Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

ok czyli nie ma szansy do niej dołączyć, rozumiem?
    paulina.b.1991 wrote:
    To tajna grupa więc tylko poprzez pw tu i zaproszenie znajomej na fb.

w4sqyx8dwpg7q4gf.png
    f2w3flw1wkt2xcfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja nie wiem jak bardzo wy jesteście szczupłe, ale mój obwód w brzuchu to 113 :P przed ciążą też dosyć trochę ciała miałam, ale tak czy siak 23 cm do przodu
    Mi jeszcze brakuje troche do 113, tyle moze bede miec na koniec, na razie az tak nie uroslam.

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tez lubie na zimno, i nawet moglam zrobic, ale zawsze mi nie wychodzi rozpuszczanie tej zelatyny w serze, niewiem czy twoj przepis ma zelatyne ale przewaznie jest w innych przepisach. Ale na zimno tez robie ciasta, ale najmniej serniki :-).

sekret żelatyny chyba pode\ga na tym, że trzeba odrazu miksowac z masa serową szybko, bo się 'ścina'. Mi wychodzą jak najbardziej :) I ten przepis też ma żelatynę.

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    sekret żelatyny chyba pode\ga na tym, że trzeba odrazu miksowac z masa serową szybko, bo się 'ścina'. Mi wychodzą jak najbardziej :) I ten przepis też ma żelatynę.
    Wlasnie mi sie nie za bardzo scina, chyba zle mieszam proporcje.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ktore jeszcze nie mialy robionej glukozy jezeli, ktoras zwymiotuje po godzinie a zwlaszcza po drugim pobraniu to po dwoch godzinach tez trzeba pobrac. Mi w laboratorium juz nie pobraly bo powiedzialy ze wynik bedzie zly a mi ginka powiedziala ze wynik bylby dobry i przez to ja musze powtarzac za dwa gora trzy tygodnie

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    kochane ktore jeszcze nie mialy robionej glukozy jezeli, ktoras zwymiotuje po godzinie a zwlaszcza po drugim pobraniu to po dwoch godzinach tez trzeba pobrac. Mi w laboratorium juz nie pobraly bo powiedzialy ze wynik bedzie zly a mi ginka powiedziala ze wynik bylby dobry i przez to ja musze powtarzac za dwa gora trzy tygodnie
    Ale jak zaraz po wypiciu zwymiotujesz to raczej jest niewazny bo nawet sie nie wchlonela tylko zostala ta glukoza zwymiotowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po godzinie to niewiem bo ja mialam tylko po dwoch :-) :-) :-) ale moze byc tak jak piszesz bo napewno po godzinie sie juz wchlonela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:49

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak od razu sie zwymiotuje to wynik nieważny ja zwymiotowalam po 1,5 godzinie ale ginka powiedziala ze na pewno nie glukoza a sokami trawiennymi

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide z rana zrobic morfologie i mocz, zobaczymy co tam mi wyjdzie ciekawego. Dobrze ze na czczo bo na te upaly by mi sie niechcialo pózniej.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

Dziekuje Pestka, znam dobrze te stronke, bardzo dobre przepisy :)

pestka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ