Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Sernik juz w piekarniku, masakra jestem mokra jak szczurek. Juz nie biore sie za nic w takie upaly, a tu jeszcze obiad zostal do zrobienia. Masakra , chyba umre
Aniqa, a nie znasz przypadkiem jakiegos przepisu na sernik bez cukru ?moze taki z jogurtow naturalnych co chlodzi sie w lodowce a nie piecze? A cukier mozna zastapic wanilia? Nie wiem... co o tym myslisz jako specjalistka? - bo widze, ze ladnie szalejesz w kuchni
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Aniqa, a nie znasz przypadkiem jakiegos przepisu na sernik bez cukru ?
moze taki z jogurtow naturalnych co chlodzi sie w lodowce a nie piecze? A cukier mozna zastapic wanilia? Nie wiem... co o tym myslisz jako specjalistka? - bo widze, ze ladnie szalejesz w kuchni
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ja własnie robie często na zimno z serków homogenizowanych, dzis włansi wieczorem robie jeszcze z truskawkami i galaretką
Moge Wam polecić przepis, z którego korzystam i jest pyyyyszny!
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-na-zimno-na-serkach-homogenizowanych-lub-jogurcie
Robiłam go już duuużo razy, generalnie nie da się zepsuć :)A jest przepyszny i w miare lekki no i zimnyU mnie w upały włansie wiekszość ciast na zimno
Aniqa, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:ja własnie robie często na zimno z serków homogenizowanych, dzis włansi wieczorem robie jeszcze z truskawkami i galaretką
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-na-zimno-na-serkach-homogenizowanych-lub-jogurcie
Robiłam go już duuużo razy, generalnie nie da się zepsuć :)A jest przepyszny i w miare lekki no i zimnyU mnie w upały włansie wiekszość ciast na zimno
Mmmmmm uwielbiam taki sernikpestka lubi tę wiadomość
-
Gratulację!
pestka wrote:hej dziewczyny;)
a ja sie pochwalę, że sie obroniłam dziśha, jestem magistrem, nareszcie
było bardzo przyjemnie, oczywiście trochę się stresowałam ale i tak było miło;)
A teraz ide odespać, bo coś źle od dwóch nocy śpię..a potem sorzątanko, gotowanko i spacerek z psiakiem -
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Ja nie wiem jak bardzo wy jesteście szczupłe, ale mój obwód w brzuchu to 113
przed ciążą też dosyć trochę ciała miałam, ale tak czy siak 23 cm do przodu
-
Aniqa wrote:Ja tez lubie na zimno, i nawet moglam zrobic, ale zawsze mi nie wychodzi rozpuszczanie tej zelatyny w serze, niewiem czy twoj przepis ma zelatyne ale przewaznie jest w innych przepisach. Ale na zimno tez robie ciasta, ale najmniej serniki
.
sekret żelatyny chyba pode\ga na tym, że trzeba odrazu miksowac z masa serową szybko, bo się 'ścina'. Mi wychodzą jak najbardziejI ten przepis też ma żelatynę.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kochane ktore jeszcze nie mialy robionej glukozy jezeli, ktoras zwymiotuje po godzinie a zwlaszcza po drugim pobraniu to po dwoch godzinach tez trzeba pobrac. Mi w laboratorium juz nie pobraly bo powiedzialy ze wynik bedzie zly a mi ginka powiedziala ze wynik bylby dobry i przez to ja musze powtarzac za dwa gora trzy tygodnie
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:kochane ktore jeszcze nie mialy robionej glukozy jezeli, ktoras zwymiotuje po godzinie a zwlaszcza po drugim pobraniu to po dwoch godzinach tez trzeba pobrac. Mi w laboratorium juz nie pobraly bo powiedzialy ze wynik bedzie zly a mi ginka powiedziala ze wynik bylby dobry i przez to ja musze powtarzac za dwa gora trzy tygodnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:ja własnie robie często na zimno z serków homogenizowanych, dzis włansi wieczorem robie jeszcze z truskawkami i galaretką
Dziekuje Pestka, znam dobrze te stronke, bardzo dobre przepisy
pestka lubi tę wiadomość