X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko współczuje wszelkich dolegliwości cukrzyc, hemoroidów, że już o tym wzroście dziecka nie wspomnę.... ja cały czas pracuję, bywają i ciężkie dni, teraz trochę lżej będzie to odpocznę, w domu też pranie dźwigam, zakupy, wcale się nie oszczędzam, ale odpukać jak na razie ok, no poza tym,że zaczyna się sapać i brzuch ogranicza, ale tego doświadczamy albo doświadczymy wszystkie ;)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Mi lekarz mówił, że często ma to związek z nieprawidłowymi przepływami w tętnicach mamusi, złą budową pępowiny lub niewydolnością łożyska. Wtedy zaburzony zostaje przepływ substancji pokarmowych i dlatego dziecko nie rośnie.
    Nie wiem czy dźwiganie ma jakiś wpływ. Chociaż ja mam się nie przemęczać i polegiwać na lewym boku.

Nie wiem, nie pytalam sie dokladnie siostry i nie wiem co jej lekarz mowil ale tak na logike biorac to dzwiganie moze miec wplyw np na odklejanie sie lozyska itp. trzeba sie zapytac lekarza.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( zle stanelam wczoraj i dzis mnie noga (od kostki do kolana) bardzo boli. Ledwo chodze :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:50

• anka_a Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłyście mi wczoraj jeszcze większego smaka na ciasto i się zmobilizowałam :D Biszkopt upieczony, owoce kupione, galaretka się studzi :)
    Paulina leż i trzymaj nogę wyżej.

Kajaoli lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Zrobiłyście mi wczoraj jeszcze większego smaka na ciasto i się zmobilizowałam :D Biszkopt upieczony, owoce kupione, galaretka się studzi :)
    Paulina leż i trzymaj nogę wyżej.

Uważaj bo do Ciebie przyskoczę na to ciasto - mam taką chętkę że na 1 nodze przykicam :p

anka_a lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co z tym robisz? Bo podobno ciezarna nie moze tych czopkow itd .. mi dali w aptece posterisan ale to nic nie daje :/
    anka_a wrote:
    Tak. Dopadły mnie po porodzie 4 lata temu i się znów pojawiły :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie niemam hemoroidow, zreszta tego by jeszcze brakowalo, juz los by mnie mogl oszczedzic.
    Ale zobaczymy jak bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie fajniutki brzuszek :-)

Scęście lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za maluszka niech rosnie !!!
    Ja dzis bylam u fryzjera - totalna metamorfoza z jasnej blondynki stalam sie bardzo ciemna blondynka i mam mocno wycieniowane wlosy i o wiele krotsze niz mialam. Ciekawe co moj G powie jak wieczorem wroci- oczywiscie tesciowce sie nie podoba i stwierdzila ze wolala mnie w jasnych ale tego sie spodziewalam...

Milego weeekendu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialam wam napisac o wczorajszych pierwszych zajeciach na szkole rodzenia.Bylo to spotkanie organizacyjne i mowila babeczka co bedziemy robic- oczywiscie jeszcze sie nie zdecydowalismy czy sie zapiszemy czy nie ale do dwoch zajec mozna przychodzic nie placac a srodowe spotkanie bedzie z poloznikiem wiec wybieramy sie. Dostalam gratiski w postaci smoczka i buteleczki dla maluszka antykolkowe oraz dwa malenkie pampersiki :) ciesze sie bo zawsze to cos :)
    Mozna bylo zabrac sobie rozne czasopisma o maluszku - co oczywiscie uczynilam :)
    ogolne wrazenie dobre plusem jest to ze jest tylko szesc par bo to prywatna placowka ale w innych tez sie placi tylko troche mniej i jest po 20 par hmmm ciekawe jak wygladaja tam zajecia praktyczne ...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,ja też ostatnio zmieniłam jasny blond na ciemniejszy,ale będe wracać do poprzedniego bo ten coś niewyszedł.
    Ja też musze zadzwonić do tej szkoły rodzenia co jest za darmo i dowiedzieć sie jakie są terminy,bo chce końcem sierpnia. Ale tu napewno gratisów nie będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Trzymam kciuki za maluszka niech rosnie !!!
    Ja dzis bylam u fryzjera - totalna metamorfoza z jasnej blondynki stalam sie bardzo ciemna blondynka i mam mocno wycieniowane wlosy i o wiele krotsze niz mialam. Ciekawe co moj G powie jak wieczorem wroci- oczywiscie tesciowce sie nie podoba i stwierdzila ze wolala mnie w jasnych ale tego sie spodziewalam...
    Z teściową nie sypiasz ;)

pestka lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rudzielcem i nie mam zamiaru tego zmieniać. :p
    Noga chyba trochę spuchła. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja jestem rudzielcem i nie mam zamiaru tego zmieniać. :p
    Noga chyba trochę spuchła. :(
    Moze ja skrecilas, moze lepiej sprawdzic.

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze to nic zlego.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w których tygodniach bada się glukozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Dziewczyny, w których tygodniach bada się glukozę?
    Ja mialam w 20 albo 21 tyg, ale bada sie tak do 26 tygodnia.

Avakesh lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory jeszcze nie miałam tej glukozy robionej. A następną wizytę mam 5 sierpnia więc sama nie wiem co ta moja lekarka wymyśli.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mialam w 20 albo 21 tyg, ale bada sie tak do 26 tygodnia.

Właśnie się zdziwiłam, bo lekarz na ostatniej wizycie nic nie wspomniał o badaniu.

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ