Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie skończyłam czytać forum czerwcowe mamy. Ktoś coś wspominał o nim wiec stwierdziłam ze to ciekawy pomysł poczytać jak tam porody. I w sumie to mam mieszane uczucia. Bardzo dużo CC, oxytocyna na wywołanie porodu podawana bardzo bardzo często no i same problemy z karmieniem piersia. Kiedyś chyba tak nie było... A ja jestem za naturą.
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScescie niemartw sie, dobrze będzie, moja siostra teraz broniła mgr z ekonomi ale nawet nie uczyła sie dużo.
Kolejny dzień upałów, masakra. Hania znów podskakuje mi, znów te czkawki niedobre. Niewiem czy też tak macie,ale moja dostaje już nóżkami do żeber, i jak prostuje nóżki to już zachacza o żebra po prawej str,i odgina je, troche to niefajne,więc chodze prościutko i niezginam sie za bardzo. -
nick nieaktualny
-
Hej
Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej ale nie mam pojęcia czy cokolwiek wyjdzie z tego badania. Po wypiciu słodziutkiego roztworu (na raz!) przez 10 minut walczyłam, żeby utrzymać to w żołądku. Ciągnęło mnie tak na wymioty, że co chwile podskakiwałam. A jak poczułam, że wreszcie jest mi trochę lepiej i zażegnałam kryzys to mi się odbiło i trochę "ulało". Pielęgniarki stwierdziły, ze jeśli trochę to nie szkodzi, więc wykonały pobranie po 1h i 2h. Jednak mam przeczucie, że nic z tego nie wyjdzie a następne badanie nie ma sensu bo jestem pewna, że w najlepszym przypadku skończy się tak jak dzisiaj. Chyba będą musieli wstrzyknąć glukozę dożylnie bo inaczej nie da rady
-
Aniqa wrote:Kolejny dzień upałów, masakra. Hania znów podskakuje mi, znów te czkawki niedobre. Niewiem czy też tak macie,ale moja dostaje już nóżkami do żeber, i jak prostuje nóżki to już zachacza o żebra po prawej str,i odgina je, troche to niefajne,więc chodze prościutko i niezginam sie za bardzo.
U mnie też kopniaki coraz wyżej ale w żebra na szczęście jeszcze nie dostałamI też coraz częściej wyczuwam czkawki. Wczoraj naliczyłam 3.
-
nick nieaktualnyAvakesh wrote:Też dziś rano zauważyłam po oddaniu stolca sporo krwi na papierze. A Ty jakie masz objawy? Byłaś z tym u proktologa?
-
serek_84 wrote:Parafie współczuję Ci tego ze tak zareagowałas na te badanie. A cytryny wdusilas? Ja jeszcze nie miałam badania na glukozę wiec nie wiem jak to będzie ale słodycze i lemoniade uwielbiam wiec może to pomoże
Miałam zamiar pomóc sobie cytryną ale pielęgniarki powiedziały, że lepiej nie wciskać bo ma to wpływ na wyniki (każda klinika ma chyba swoje rację bo zdania w tym temacie są podzielone). W takim razie życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że pójdzie Ci lepiej ode mnieAniqa lubi tę wiadomość
-
Hej ja dzis byłam na teście obiążenia glukozą...
Ale nie było tak żle jak isę pisze...
Dodałam sobie cytrynę i smakowało jak lemoniada tylko że 5x słodsza...ale dało się to wypić...
Najgorsze to potem siedzenie tam 2 godziny...ale u mnie problemu z badaniem nie było...Aniqa lubi tę wiadomość
-
Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.
Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam -
nick nieaktualny