X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auuu... Opaliłam sobie tylko - wierzch stóp. :) nie wiem czy się śmiać czy co :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jestem na porodowce :)
    Z kolezanka, ktorej wody odeszly :))) ahhh my tez juz niedlugo - 3 miesiace :)))

ao12., MartaR.., mama86, pestka, paradise, Anoolka, Monica, Kajaoli, paaolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam czytać forum czerwcowe mamy. Ktoś coś wspominał o nim wiec stwierdziłam ze to ciekawy pomysł poczytać jak tam porody. I w sumie to mam mieszane uczucia. Bardzo dużo CC, oxytocyna na wywołanie porodu podawana bardzo bardzo często no i same problemy z karmieniem piersia. Kiedyś chyba tak nie było... A ja jestem za naturą.

lubek lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej hej z rana :)
    Przedemna straszne dni bo nauka pytan z ekonomi do obrony mnie czeka :( i strasznie mi sie nie chce bo nic z tego nie rozumiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie niemartw sie, dobrze będzie, moja siostra teraz broniła mgr z ekonomi ale nawet nie uczyła sie dużo.

Kolejny dzień upałów, masakra. Hania znów podskakuje mi, znów te czkawki niedobre. Niewiem czy też tak macie,ale moja dostaje już nóżkami do żeber, i jak prostuje nóżki to już zachacza o żebra po prawej str,i odgina je, troche to niefajne,więc chodze prościutko i niezginam sie za bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A mnie dopadly hemoroidy :( to okropne!! ;( meczy sie ktoras z tym czyms :(?

Też dziś rano zauważyłam po oddaniu stolca sporo krwi na papierze. A Ty jakie masz objawy? Byłaś z tym u proktologa?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Też dziś rano zauważyłam po oddaniu stolca sporo krwi na papierze. A Ty jakie masz objawy? Byłaś z tym u proktologa?

Też czasem tak mam gdy ciężko mi się załatwić. Jest to bardzo uciazliwe.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj pięknie opalilam ale oczywiscie tylko z przodu. Chciałabym troche z tyłu sie poopalać ale nie mam patenty a na stojąco to nie dam rady :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    We Wro zaś upały...ale na szczęście od środy ochłodzenie do 20 paru...;) dziś mam kontrolne USG, bo mogę to idę, a co :D zobaczymy jak malutek rośnie i posłuchamy serduszka:)

paradise, Anoolka, lubek, Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej ale nie mam pojęcia czy cokolwiek wyjdzie z tego badania. Po wypiciu słodziutkiego roztworu (na raz!) przez 10 minut walczyłam, żeby utrzymać to w żołądku. Ciągnęło mnie tak na wymioty, że co chwile podskakiwałam. A jak poczułam, że wreszcie jest mi trochę lepiej i zażegnałam kryzys to mi się odbiło i trochę "ulało". Pielęgniarki stwierdziły, ze jeśli trochę to nie szkodzi, więc wykonały pobranie po 1h i 2h. Jednak mam przeczucie, że nic z tego nie wyjdzie a następne badanie nie ma sensu bo jestem pewna, że w najlepszym przypadku skończy się tak jak dzisiaj. Chyba będą musieli wstrzyknąć glukozę dożylnie bo inaczej nie da rady :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Kolejny dzień upałów, masakra. Hania znów podskakuje mi, znów te czkawki niedobre. Niewiem czy też tak macie,ale moja dostaje już nóżkami do żeber, i jak prostuje nóżki to już zachacza o żebra po prawej str,i odgina je, troche to niefajne,więc chodze prościutko i niezginam sie za bardzo.

U mnie też kopniaki coraz wyżej ale w żebra na szczęście jeszcze nie dostałam ;) I też coraz częściej wyczuwam czkawki. Wczoraj naliczyłam 3.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parafie współczuję Ci tego ze tak zareagowałas na te badanie. A cytryny wdusilas? Ja jeszcze nie miałam badania na glukozę wiec nie wiem jak to będzie ale słodycze i lemoniade uwielbiam wiec może to pomoże

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *paradise miało być. Telefon mi zmienia wyrazy

9qeydmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    No ja też mam z tym problem. Najgorsze jest jak się na siłę chce zrobić kupę, więc biorę gazetkę i cierpliwie czekam czytając artykuły aż sprawa sama się załatwi i jest o niebo lepiej ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zwiekszona ilosc sluzu a co to wyprozniania sie to ja w lutym mialam zamrazana szczeline odbytu i prawie zawsze mam odrobinke krwi na papierze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Parafie współczuję Ci tego ze tak zareagowałas na te badanie. A cytryny wdusilas? Ja jeszcze nie miałam badania na glukozę wiec nie wiem jak to będzie ale słodycze i lemoniade uwielbiam wiec może to pomoże

Miałam zamiar pomóc sobie cytryną ale pielęgniarki powiedziały, że lepiej nie wciskać bo ma to wpływ na wyniki (każda klinika ma chyba swoje rację bo zdania w tym temacie są podzielone). W takim razie życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że pójdzie Ci lepiej ode mnie :)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis byłam na teście obiążenia glukozą...
    Ale nie było tak żle jak isę pisze...
    Dodałam sobie cytrynę i smakowało jak lemoniada tylko że 5x słodsza...ale dało się to wypić...
    Najgorsze to potem siedzenie tam 2 godziny...ale u mnie problemu z badaniem nie było...

Aniqa lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna sobie na te 2godziny gdzis isc i wrocic?ja ide w pt na badanie glukozy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.

Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise dobrze że wytrzymałaś,bo jeszcze by kazali ci powtarzać.

paradise lubi tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ