X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    A mozna sobie na te 2godziny gdzis isc i wrocic?ja ide w pt na badanie glukozy

Mi babeczki kazały siedzieć na tyłku.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie wychodzić,bo na początku jest słabo i jakoś dziwnie.

• paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.

Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam

Ja osobiście nie chodzę. Może gdybyśmy mogli skorzystać z bezpłatnej szkoły albo moglibyśmy ukończyć kurs w płatnej (przeprowadzamy się niebawem) to podjęlibyśmy inną decyzję. Jak na razie korzystamy ze szkoły rodzenia online - jest tam dużo przydatnych informacji. Jak nie będę czuć się pewnie to zapiszę się we wrześniu już w nowym miejscu zamieszkania na jakieś ćwiczenia przygotowawcze do porodu :)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.

Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam
    Co do szkoły rodzenia to ja będe chodzić,ale u mnie taka przyszpitalna jest za darmo, jakbym miała płacić to bym niechodziła,bo szkoda kasy, a mam jeszcze położną na fundusz to by mi wszystko powiedziała przed porodem.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to u Ciebie jeszcze nie było tak najgorzej.

Po glukozie lepiej siąść i nie chodzić.

Ja zamierzam chodzić do szkoły rodzenia bo u mnie w szpitalu jest bezpłatna.

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie zamierzam chodzić, ale to ze względów czasowych, mój M ma pracę zmianową. Ale może ja sama pójdę;) póki co się edukuje sama, mam parę młodych mamusiek w około podpytam je:)

A co do glukozy to nie powinno sie chodzić, bo inaczej się cukier spala.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Prazone platki migdalowe to dobry pomysl, zastanawiam sie czy nie mozna by bylo zmielic do tego troche orzechow i moze ziarenek sezamu, to by zastapilo konsystencje maki..
    Daj koniecznie znac jak wyszlo to tez wyprobuje :)

Zrobiłam jednak bez spodu, ale myślę, że do pieczonego sernika taki spód ze zmiksowanych migdałów, orzechów itp. byłby ok.
    Korzystałam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-musem-truskawkowym. Do dolnej warstwy nie dodawałam cukru, wrzuciłam trochę malin w całości. Górna warstwa też bez cukru i zamiast truskawek zmiksowane czarne porzeczki.
    W sumie smakowało mi, ale nie ma co ukrywać - mocno kwaśny deser, za to ładnie wygląda i jest orzeźwiający w te koszmarne upały:) Poza tym łatwo za jednym zamachem zrobić wersję "normalną" dla reszty rodziny - odłożyć trochę dla siebie i dodać cukier.

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • dosiawas Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam i szukam Poczwarki i nie mogę znaleźć :(
    Kajaoli wrote:
    Oczywiscie ze mozesz do niej dolaczyc, trzeba tylko skontaktowac sie z Renatkach, ktora jest administratorem grupy FB. Wystarczy zaprosic ja do swoich przyjaciolek tutaj na Belly :) wtedy ona przesle ci linka na Fb na priva i zalatwione :)
    A grupa jest bardzo fajna i jestes tam oczywiscie mile widziana :)
    Mam nadzieje, ze rozwialam twoje watpliwosci :)

Przepraszam, trzeba sie skontaktowac z Poczwarkah a nie Renatkach - sorki ;)

w4sqyx8dwpg7q4gf.png
    f2w3flw1wkt2xcfm.png
  • dosiawas Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam koniec 24 tygodnia.
    Avakesh wrote:
    Dziewczyny, w których tygodniach bada się glukozę?

Avakesh lubi tę wiadomość

w4sqyx8dwpg7q4gf.png
    f2w3flw1wkt2xcfm.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

No właśnie nie można bo się szybciej spala czy coś takiego

Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana na wrzesień /październik. A na ćwiczenia dla kobiet w ciąży w tej szkole na sierpień. Podobno super szkoła bo do stycznia tego roku była jeszcze to prywatna najlepsza. Teraz w ramach NFZ zaczęli przyjmować. Na lipiec /sierpień nie było już wolnych terminów jak dzwonilam w kwietniu/maju. Moje dwie koleżanki były na części zajęć i miały porównanie ze szpitalem. Były zachwycone. A położna tez podobno super i jako jedyna pomogła mojej koleżance w kamieniu

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

No właśnie nie można bo się szybciej spala czy coś takiego

Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana na wrzesień /październik. A na ćwiczenia dla kobiet w ciąży w tej szkole na sierpień. Podobno super szkoła bo do stycznia tego roku była jeszcze to prywatna najlepsza. Teraz w ramach NFZ zaczęli przyjmować. Na lipiec /sierpień nie było już wolnych terminów jak dzwonilam w kwietniu/maju. Moje dwie koleżanki były na części zajęć i miały porównanie ze szpitalem. Były zachwycone. A położna tez podobno super i jako jedyna pomogła mojej koleżance w kamieniu

9qeydmw.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie...ale upały uwielbiam taką pogodę

Rada dla Was które robią remonty do wszystkich pokoi kupiłam farbę Śnieżkę wyszły kolory idealne i piękne na ścianie a do sypialni wzięliśmy Jedynkę i wczoraj mąż pomalował a dziś rano się przeraziłam wszędzie widać w którą stronę wałek na ścianie leciał... Wiec poleciałam rano i kupiłam do sypialni farbę Śnieżki :-( 80zł w plecy...i dzień do tylu w remoncie .

Mało pisze ostatnio ale czytam sumiennie czasu brak troszkę ale już niedługo odpoczne

Życzę kochane dużo wytrwałości w te upalne dni :-*

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Co za skwar ... Wrrr... Ja chce nad jakąś wodę. A co do opalania pleców - polecam nadmuchiwany materac. Nie trzeba do końca napompować i można się dość wygodnie ułożyć.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dosiawas wrote:
    Dosia wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak już zaakceptujesz wyślij mi w wiadomości swojego maila to Cię zaproszę do grupy na facebooku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR dzieki za rade z farba, przyda mi sie jak zaczniemy remont. Mysle ze maz dobrze kupi ale wspomne mu o tym.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Zrobiłam jednak bez spodu, ale myślę, że do pieczonego sernika taki spód ze zmiksowanych migdałów, orzechów itp. byłby ok.
    Korzystałam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-musem-truskawkowym. Do dolnej warstwy nie dodawałam cukru, wrzuciłam trochę malin w całości. Górna warstwa też bez cukru i zamiast truskawek zmiksowane czarne porzeczki.
    W sumie smakowało mi, ale nie ma co ukrywać - mocno kwaśny deser, za to ładnie wygląda i jest orzeźwiający w te koszmarne upały:) Poza tym łatwo za jednym zamachem zrobić wersję "normalną" dla reszty rodziny - odłożyć trochę dla siebie i dodać cukier.

No swietnie, ze sie udalo:):) oczywiscie, ze deser nigdy nie bedzie tak samo jak z cukrem - niestety ale mysle, ze warto poeksperymentowac. Sprobuje tez zrobic i dam znac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dosiawas wrote:

Dziewczynki, czy ktoras wie jak zaprosic Dosiawas na Fb? :) poczwarkah narazie nie daje o sobie znac wiec dobrze by bylo jakby ktoras z nas to zrobila. Ja sama nie jestem pewna jak to zrobic. Dzieki za skontaktowanie sie z Dosiawas, ktora czeka na przyjecie do grupy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dosia wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak już zaakceptujesz wyślij mi w wiadomości swojego maila to Cię zaproszę do grupy na facebooku :P

Anoolka, super ze tym sie zajelas :):)

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuu ale skwar. W cieniu 32 stopnie. :(
    Młody dał się przynajmniej wyspać a raczej odespać. :) Bo nockę miałam straszną - spaliśmy u znajomych (mają 2 latka i roczniaka). Dziś się przebudziłam ze straszną zgagą.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj na szczęście popadało i jest wreszcie czym oddychać :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ