Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monica wrote:Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.
Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam
Ja osobiście nie chodzę. Może gdybyśmy mogli skorzystać z bezpłatnej szkoły albo moglibyśmy ukończyć kurs w płatnej (przeprowadzamy się niebawem) to podjęlibyśmy inną decyzję. Jak na razie korzystamy ze szkoły rodzenia online - jest tam dużo przydatnych informacji. Jak nie będę czuć się pewnie to zapiszę się we wrześniu już w nowym miejscu zamieszkania na jakieś ćwiczenia przygotowawcze do poroduAniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonica wrote:Witam Mamusie ja też chciałam sobie troszkę zakwasić cytrynką więc zapytałam Panie czy mogę wszystkie trzy jak siedzą w pokoju wrzasnęły nie absolutnie bo wyniki się fałszują:)wypiłam ale popiłam wodą troszkę.
Dziewczyny mam pytanie troszkę z innej beczki czy myślicie że opłaca się chodzić do szkoły rodzenia??czy chodzicie do takiej szkoły? dziękuje pozdrawiam -
a ja nie zamierzam chodzić, ale to ze względów czasowych, mój M ma pracę zmianową. Ale może ja sama pójdę
póki co się edukuje sama, mam parę młodych mamusiek w około podpytam je:)
A co do glukozy to nie powinno sie chodzić, bo inaczej się cukier spala. -
Kajaoli wrote:Prazone platki migdalowe to dobry pomysl, zastanawiam sie czy nie mozna by bylo zmielic do tego troche orzechow i moze ziarenek sezamu, to by zastapilo konsystencje maki..
Daj koniecznie znac jak wyszlo to tez wyprobuje
Zrobiłam jednak bez spodu, ale myślę, że do pieczonego sernika taki spód ze zmiksowanych migdałów, orzechów itp. byłby ok.
Korzystałam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-musem-truskawkowym. Do dolnej warstwy nie dodawałam cukru, wrzuciłam trochę malin w całości. Górna warstwa też bez cukru i zamiast truskawek zmiksowane czarne porzeczki.
W sumie smakowało mi, ale nie ma co ukrywać - mocno kwaśny deser, za to ładnie wygląda i jest orzeźwiający w te koszmarne upały:) Poza tym łatwo za jednym zamachem zrobić wersję "normalną" dla reszty rodziny - odłożyć trochę dla siebie i dodać cukier.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
szukam i szukam Poczwarki i nie mogę znaleźć
Kajaoli wrote:Oczywiscie ze mozesz do niej dolaczyc, trzeba tylko skontaktowac sie z Renatkach, ktora jest administratorem grupy FB. Wystarczy zaprosic ja do swoich przyjaciolek tutaj na Bellywtedy ona przesle ci linka na Fb na priva i zalatwione
A grupa jest bardzo fajna i jestes tam oczywiscie mile widziana
Mam nadzieje, ze rozwialam twoje watpliwosci
Przepraszam, trzeba sie skontaktowac z Poczwarkah a nie Renatkach - sorkiKajaoli lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:A mozna sobie na te 2godziny gdzis isc i wrocic?ja ide w pt na badanie glukozy
No właśnie nie można bo się szybciej spala czy coś takiego
Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana na wrzesień /październik. A na ćwiczenia dla kobiet w ciąży w tej szkole na sierpień. Podobno super szkoła bo do stycznia tego roku była jeszcze to prywatna najlepsza. Teraz w ramach NFZ zaczęli przyjmować. Na lipiec /sierpień nie było już wolnych terminów jak dzwonilam w kwietniu/maju. Moje dwie koleżanki były na części zajęć i miały porównanie ze szpitalem. Były zachwycone. A położna tez podobno super i jako jedyna pomogła mojej koleżance w kamieniuKajaoli lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:A mozna sobie na te 2godziny gdzis isc i wrocic?ja ide w pt na badanie glukozy
No właśnie nie można bo się szybciej spala czy coś takiego
Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana na wrzesień /październik. A na ćwiczenia dla kobiet w ciąży w tej szkole na sierpień. Podobno super szkoła bo do stycznia tego roku była jeszcze to prywatna najlepsza. Teraz w ramach NFZ zaczęli przyjmować. Na lipiec /sierpień nie było już wolnych terminów jak dzwonilam w kwietniu/maju. Moje dwie koleżanki były na części zajęć i miały porównanie ze szpitalem. Były zachwycone. A położna tez podobno super i jako jedyna pomogła mojej koleżance w kamieniu -
Cześć mamusie...ale upały uwielbiam taką pogodę
Rada dla Was które robią remonty do wszystkich pokoi kupiłam farbę Śnieżkę wyszły kolory idealne i piękne na ścianie a do sypialni wzięliśmy Jedynkę i wczoraj mąż pomalował a dziś rano się przeraziłam wszędzie widać w którą stronę wałek na ścianie leciał... Wiec poleciałam rano i kupiłam do sypialni farbę Śnieżki80zł w plecy...i dzień do tylu w remoncie .
Mało pisze ostatnio ale czytam sumiennie czasu brak troszkę ale już niedługo odpoczne
Życzę kochane dużo wytrwałości w te upalne dni :-*Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydosiawas wrote:szukam i szukam Poczwarki i nie mogę znaleźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:55
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaszulator wrote:Zrobiłam jednak bez spodu, ale myślę, że do pieczonego sernika taki spód ze zmiksowanych migdałów, orzechów itp. byłby ok.
Korzystałam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-musem-truskawkowym. Do dolnej warstwy nie dodawałam cukru, wrzuciłam trochę malin w całości. Górna warstwa też bez cukru i zamiast truskawek zmiksowane czarne porzeczki.
W sumie smakowało mi, ale nie ma co ukrywać - mocno kwaśny deser, za to ładnie wygląda i jest orzeźwiający w te koszmarne upały:) Poza tym łatwo za jednym zamachem zrobić wersję "normalną" dla reszty rodziny - odłożyć trochę dla siebie i dodać cukier.
No swietnie, ze sie udalo:)oczywiscie, ze deser nigdy nie bedzie tak samo jak z cukrem - niestety ale mysle, ze warto poeksperymentowac. Sprobuje tez zrobic i dam znac
-
dosiawas wrote:szukam i szukam Poczwarki i nie mogę znaleźć
Dziewczynki, czy ktoras wie jak zaprosic Dosiawas na Fb?poczwarkah narazie nie daje o sobie znac wiec dobrze by bylo jakby ktoras z nas to zrobila. Ja sama nie jestem pewna jak to zrobic. Dzieki za skontaktowanie sie z Dosiawas, ktora czeka na przyjecie do grupy
-
Anoolka wrote:Dosia wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak już zaakceptujesz wyślij mi w wiadomości swojego maila to Cię zaproszę do grupy na facebooku
Anoolka, super ze tym sie zajelas
Anoolka lubi tę wiadomość