X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, masz jakies nowiny od twojej kolezanki, ktora miala ostatnio problemy ze swoim synkiem? Jak to sie rozwija?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hemoroidów to narazie niemam chociaż to dziwne bo cały dzień przesiedze na tyłku albo na kanapie,albo w wyrku.

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje sie bez bicia :) ja bylam w szpitalu i przepraszam ze zapomnialam poinformowac ze juz jest ok i jestem w domu. Zrobili mi mnostwo badac , najdluzej czekalismy na posiew z szyjki , ale jak okazalo sie ze nie ma zadnej bakteri i po usg szyjki i stwierdzeniu ze jest jeszcE dluga i zamknieta wypisali do domciu. Mam sie osZczedzac aplikowac luteina i jesc magnez i nospe jak bedzie sie brzuch napinal. Taki plus tego pobytu w szpitalu ze wiem juz ze namy swietna opieke , polozne rewelacja , lekarze tez bardzo fajnie . Jakis mniejszy stres mam w tej chwili . Bo jak sie nie boje za bardzo porodu to nie profesjonalnej opieki bardzo sie obawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:46

lubek, Aniqa, Kajaoli, Anoolka, Monica lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly rosnie jak z tygodniowym wyprzedzeniem :) w 22 tygodniu i 3 dniu wazyl 560 gram . Ale co sie dziwic jak mamusia caly czas by cos jadla . Ja pobilam chyba rekord . Przytylam od poczatku 11 kilo :) powoli zaczynam sie martwic ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Paaolka, masz jakies nowiny od twojej kolezanki, ktora miala ostatnio problemy ze swoim synkiem? Jak to sie rozwija?

Kajaoli niestety u koleżanki bez zmian na razie... :( cały czas ma złe przepływy i maluch chyba nie dostaje odpowiedniej ilości składników odżywczych... :( no a ta dieta szpitalna tez jej nie służy, kiepsko się ogólnie czuje i psychicznie i fizycznie :( ale ja cały czas mam nadzieje że coś zacznie sie jednak poprawiać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:41

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka a dostała zastrzyki na przepływy i na rozwój płuc?

Anoolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Paaolka a dostała zastrzyki na przepływy i na rozwój płuc?

O tym mi nie mówiła, wiec nie mam pojecia...wiem że podają jej jakieś leki, ale nie wiem czy w zastrzykach...
    Jutro jak sie z nią będę kontaktować to zapytam.

Dzięki dziewczyny w ogóle za zainteresowanie :* :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest pod dobrą opieką a każdy szpital pewnie wie co i kiedy w jakiej formie podać - mam nadzieję że będzie dobrze :)

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    na pewno jest pod dobrą opieką a każdy szpital pewnie wie co i kiedy w jakiej formie podać - mam nadzieję że będzie dobrze :)

Dzięki Ulcio :) ja tez mam taką nadzieję...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiulka2000 najważniejsze że wszystko ok,i że obejrzałaś jak tam w tym szpitalu jest, powiem szczerze że ja sie też bardzo boje pań położnych, w tym szpitalu gdzie chce rodzić dużo osób narzeka na nie. Warunki też jak w PRL ale mam tu blisko i decyduje sie na ten szpital.

Paoolka, dzidziuś koleżanki zacznie rosnąć na pewno, ma jeszcze czas żeby nadrobić. Ja miałam 2300 a urodziłam sie w terminie, wiec pewnie wcześniej też byłam okruszkiem. Musi tylko być dobrej myśli,i dojadać obiadkami mamusi,bo na diecie szpitalnej nieda sie przeżyć.

paaolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zerkam na nasze tygodnie ciąży i już tak niewiele do końca, czas tak mija,
    U mnie dziś kolejny upalny dzień,więc niewychodze z domu, najwyżej jak sie ochłodzi. Teraz ide na śniadanko.
    Całą noc chodził za mną pasztet domowej roboty z własnego wyrobu.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak kłótnia z moim M. Skubany się do mnie nie odzywa. Ma pretensje że się źle czuje. Wrrr... :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiulka, super ze napisalas bo wczoraj szukalam postu o pazdziernikowej mamusi, ktora jest w szpitalu ale nie moglam znalezc. Przechodzimy tu czesto z tematu na temat i nieraz ciezko jest sie polapac kto co pisal.
    Na szczescie wszystko u ciebie w porzadku :)
    Masz racje, ze takie wczesniejsze pobyty w szpitalu pozwalaja nam sie zorientowac i przyzwyczaic troszke do warunkow szpitalnych :)

Anoolka, misiulka2000 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, mocno wspieram pozytywna mysla i czekam na dobre wiesci.

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja juz dzis pisze z komputera wreszcie a nie z telefonu ogromna roznica moge wszystko przejrzyscie zobaczyc , sprzatania mam kupe ale ja jak z Wasza nauka - zawsze cos ciekawszego wynajde niz to co trzeba robic chociaz okno dzis w sypialni umylam :)

Aniqa Ty chyba masz najbardziej zaawansowaną ciaze kurcze juz 29 tydzien 4 dni i bedzie 3 z przodu...

Musze troszke ponadrabiac forum bo zaniedbalam witam nowe mamusie ktorych jeszcze nie poznalam i troszke poczytam zamiast sprzatac oczywiscie :P

paulina.b.1991, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam zdjecie telefonem mojego brzuszka, i 2 godziny mecze sie zeby to wstawic, dajcie jakas instrukcje.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, staraj sie nie denerwowac, faceci nie mysla tak samo jak my. U mnie tez tydzien temu byla ostra wymiana zdan. Moj M chodzil dwa dni z nosem na kwinte i wreszcie musialam go doprowadzic do porzadku :) nie bylo to trudne bo wiem, ze mnie bardzo kocha a klotnie niestety czasami sie zdarzaja. U mnie wyjasnilo sie i okazalo, ze moj mezczyzna nie cierpi jezdzic na duze zakupy ( kupowalismy nowe meble) do tego doszlo zmeczenie instalacja tych mebli do 22h w nocy - chwila niebacznosci i klotnia gotowa.
    Za kilka dni pojechalismy do tego samego sklepu dokupic drobiazgi - tym razem poprosilam M zeby zostal z pieskiem na parkingu i zrobil sobie maly spacer a przez ten czas zrobilam spokojnie zakupy - i obydwoje bylismy zadowoleni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 09:45

Monica lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, wejdz na tinypic.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli - mój się wkurzył że niby przezemnie się mu 2 filmy nie pobrały. Wrrr...
    Dziś mnie głowa nawala ale to chyba ciśnieniowo. :( A młody wariuje od rana.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh faceci MOj wczoraj krzyczal ze ma dosc tego remontu ja sie tylko na Niego patrzylam i sobie myslalam "...gdybys pierdolcu jeden nie zwlekal z remontem i robil sobie powoli od 5 lat to by nie trzeba bylo wszystkiego naraz robic teraz..." poszedl zapalic na dwor uspokoil sie przyszedl i robil dalej sypialnie troche jest w niej roboty bo kominek w niej mamy a i farba lipna byla teraz sniezka wyszlo idealnie ale co sie Daniel nadenerwowal... Jak on sobie z nerwow krzyczy to mu lzej na sercu ja wtedy jestem cicho 10 min i zlosc przechodzi taki Typ czlowieka. Z tym ze my juz sie znamy na wylot 9 lat po slubie (17 wrzesnia) byly krzyki , placze , zgrzyty ale juz nam sie nie chce na siebie drzec :P

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ