X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś też chciał podsłuchać co u siostrzyczki w brzuszku słychać i dostał kopniaczka w uszko;]

MOI wrote:
    paradise wrote:
    Co do kopniaków.. przeczytałam wczoraj, że ponoć gdy przyłoży się ucho do brzuszka to można już usłyszeć bicie serduszka dziecka. Wieczorem leżeliśmy i mój nasłuchiwał czy coś tam słychać aż dostał takiego kopniaka w ucho że się przestraszył haha

Kurde, byłabym wniebowzięta gdyby mój Małż tak się zainteresował brzuszkiem :/ Ale dobrze Twojemu, że dostał kopniaczka :P

paulina.b.1991, MOI, paradise, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
    i robi się to co trymestr

dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupę krwi: A rh plus (+). Więc po co mi to badanko?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Dziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
    i robi się to co trymestr

dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !

No to nie dziwie się już dlaczego pierwszy raz słyszę o tym badaniu

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No to nie dziwie się już dlaczego pierwszy raz słyszę o tym badaniu

fajnie masz - mnie znowu będą kuć i udawać wampira :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam abrh+ takze moze dlatego nie mialam go zleconego.

• agatas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie :) Nawet nie było to takie straszne - fakt bardzo słodkie, ale to mi nie przeszkadzało (gorzej z dziwnym zapachem mikstury). Dobrze, że można po tym pić wodę. Bardziej mnie męczył głód, bo nie jestem przyzwyczajona być tak długo na czczo.
    U mnie badanie kosztowało 18zł (75g, pobranie 0,1,2), a sama glukoza w aptece, chyba koło 5zł.

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    hej dziewczyny, ja we wtorek byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia...
    Byłam jako jedyna sama, bo mąż w delegacji (mam nadzieję, że na następnych zajęciach uż ze mną będzie). Ogólnie dużo gadaniny :), narazie były ogólne informacja o porodzie i jak rozpoznać że poród isę już zbliża...były również zajęcia oddechowe...
    Ale powiem Wam że jakby miała za to płacić, to isę nie opłaca...

A ja też byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z mojej szkoły rodzenia i pojechałam z mężem, ucieszyłam się że akurat miał wolne a jak zajechaliśmy okazało się że jest jedynym facetem, wiec chwilę posiedział i pojechał na zakupy... ;) ale w sumie to były bardziej takie wykłady, zero ćwiczeń i dużo dotyczyło samych kobiet, wiec stwierdziłam że niewiele stracił.. ;) w ogóle takie godziny są (9.00-11.30) że większość facetów normalnie pracuje...ale przynajmniej darmowa ta szkoła rodzenia i tez bym za to nie zapłaciła... ;) u mnie w szpitalu kosztuje 350zł, wiec tam zrezygnowałam.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie słodkie torciki znalazłam ;)

257j6g6.jpg

206bln7.jpg

2mxe3oo.jpg

renatkach, MOI, sylwia1985, ao12., Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja mam grupę krwi: A rh plus (+). Więc po co mi to badanko?

Nie mam pojęcia - a masz tylko PTA czy oznaczenie grupy krwi też ?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewuszki- ja mam dzis jakis zly dzien a jutro zaczynam tydzien urlopu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oznaczenie grupy krwi już miałam. Teraz się zastanawiam po kiego licho mi to PTA

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Oznaczenie grupy krwi już miałam. Teraz się zastanawiam po kiego licho mi to PTA

nie martw się ono w niczym nie szkodzi - teraz doczytałam że kobietą z rh plus też robią to badanie by zobaczyć czy nie ma konfliktu tzn. czy organizm matki nie zwalcza dziecka
    to tylko badanie z krwi a przynajmniej będziesz wiedzieć że wszystko jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Milego dnia dziewuszki- ja mam dzis jakis zly dzien a jutro zaczynam tydzien urlopu

ja mam od wczoraj taki dzień siedzę i ryczę bo już nie wyrabiam udanego urlopu

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'when a pregnant woman swims, she is
    a submarine' - tekst ktory mój kuzyn wrzucił na swojego fb

Też chodzę i ryczę dziś - pogoda?
    młody się ropycha strasznie dziś. Daje mocno popalić. Mam o.O ... 90cm obwodu - eee... Miałam 92cm niedawno. Zmalał?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja dziś też jestem do niczego, zero energii i zero optymizmu :( Na dodatek od wczoraj bolą mnie stopy a dokładniej podeszwy :/ Wyczytałam że to normalne w ciąży i przejdzie jakiś czas po porodzie...ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tej poradni cukrzycowej, i okazalo sie ze niemam cukrzycy!!!!!!!!! Pani diabetolog potwierdzila to co pisalyscie mi ze od tego roku wytyczne sie zmienily i mam norme. Ale wyniki i tak sa niepokojace, przynajmniej te niektore, bo ciut za wysokie, dlatego mam utrzymywac diete, ale nie tak jak do tej pory tylko jesc normalnie ale czesto, i unikac slodkiego. Czyli w sumie nic sie dla mnie nie zmienia bo i tak sie nie trzymalam zasad cukrzycowych tak mocno.
    Mowila tez ze diete cukrz.powinna wprowadzic kazda kobieta w ciazy bo jest to najlepsza z diet dla matki i dziecka, i poxniej dzieci nie sa narazone na wiele dolegliwosci i chorob.

paradise, lubek, renatkach, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    'when a pregnant woman swims, she is
    a submarine' - tekst ktory mój kuzyn wrzucił na swojego fb

Też chodzę i ryczę dziś - pogoda?
    młody się ropycha strasznie dziś. Daje mocno popalić. Mam o.O ... 90cm obwodu - eee... Miałam 92cm niedawno. Zmalał?

Może przy poprzednim pomiarze byłaś po porządnym obiadku :P wtedy brzuszek też jest większy

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mozliwe ze 2 lekarzy mowi mi ze cukrzyca na stowe, i dieta i ewentualnie insulina, a tu niespodzianka. Nie katuje sie znow tak na tej diecie ale teraz doloze sobie ciasteczko do posilku. A co mi tam. Ciekawe co powie ginekolog na wizycie na to.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Może przy poprzednim pomiarze byłaś po porządnym obiadku :P wtedy brzuszek też jest większy
    Albo dziecko sie inaczej ustawilo, mi jak sie Hanka wypycha to nawet i 100 bym mogla namierzyc.

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ