X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś też chciał podsłuchać co u siostrzyczki w brzuszku słychać i dostał kopniaczka w uszko;]

MOI wrote:
    paradise wrote:
    Co do kopniaków.. przeczytałam wczoraj, że ponoć gdy przyłoży się ucho do brzuszka to można już usłyszeć bicie serduszka dziecka. Wieczorem leżeliśmy i mój nasłuchiwał czy coś tam słychać aż dostał takiego kopniaka w ucho że się przestraszył haha

Kurde, byłabym wniebowzięta gdyby mój Małż tak się zainteresował brzuszkiem :/ Ale dobrze Twojemu, że dostał kopniaczka :P

paulina.b.1991, MOI, paradise, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
    i robi się to co trymestr

dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupę krwi: A rh plus (+). Więc po co mi to badanko?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Dziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
    i robi się to co trymestr

dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !

No to nie dziwie się już dlaczego pierwszy raz słyszę o tym badaniu

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No to nie dziwie się już dlaczego pierwszy raz słyszę o tym badaniu

fajnie masz - mnie znowu będą kuć i udawać wampira :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam abrh+ takze moze dlatego nie mialam go zleconego.

• agatas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie :) Nawet nie było to takie straszne - fakt bardzo słodkie, ale to mi nie przeszkadzało (gorzej z dziwnym zapachem mikstury). Dobrze, że można po tym pić wodę. Bardziej mnie męczył głód, bo nie jestem przyzwyczajona być tak długo na czczo.
    U mnie badanie kosztowało 18zł (75g, pobranie 0,1,2), a sama glukoza w aptece, chyba koło 5zł.

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    hej dziewczyny, ja we wtorek byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia...
    Byłam jako jedyna sama, bo mąż w delegacji (mam nadzieję, że na następnych zajęciach uż ze mną będzie). Ogólnie dużo gadaniny :), narazie były ogólne informacja o porodzie i jak rozpoznać że poród isę już zbliża...były również zajęcia oddechowe...
    Ale powiem Wam że jakby miała za to płacić, to isę nie opłaca...

A ja też byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z mojej szkoły rodzenia i pojechałam z mężem, ucieszyłam się że akurat miał wolne a jak zajechaliśmy okazało się że jest jedynym facetem, wiec chwilę posiedział i pojechał na zakupy... ;) ale w sumie to były bardziej takie wykłady, zero ćwiczeń i dużo dotyczyło samych kobiet, wiec stwierdziłam że niewiele stracił.. ;) w ogóle takie godziny są (9.00-11.30) że większość facetów normalnie pracuje...ale przynajmniej darmowa ta szkoła rodzenia i tez bym za to nie zapłaciła... ;) u mnie w szpitalu kosztuje 350zł, wiec tam zrezygnowałam.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie słodkie torciki znalazłam ;)

257j6g6.jpg

206bln7.jpg

2mxe3oo.jpg

renatkach, MOI, sylwia1985, ao12., Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja mam grupę krwi: A rh plus (+). Więc po co mi to badanko?

Nie mam pojęcia - a masz tylko PTA czy oznaczenie grupy krwi też ?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewuszki- ja mam dzis jakis zly dzien a jutro zaczynam tydzien urlopu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oznaczenie grupy krwi już miałam. Teraz się zastanawiam po kiego licho mi to PTA

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Oznaczenie grupy krwi już miałam. Teraz się zastanawiam po kiego licho mi to PTA

nie martw się ono w niczym nie szkodzi - teraz doczytałam że kobietą z rh plus też robią to badanie by zobaczyć czy nie ma konfliktu tzn. czy organizm matki nie zwalcza dziecka
    to tylko badanie z krwi a przynajmniej będziesz wiedzieć że wszystko jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Milego dnia dziewuszki- ja mam dzis jakis zly dzien a jutro zaczynam tydzien urlopu

ja mam od wczoraj taki dzień siedzę i ryczę bo już nie wyrabiam udanego urlopu

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'when a pregnant woman swims, she is
    a submarine' - tekst ktory mój kuzyn wrzucił na swojego fb

Też chodzę i ryczę dziś - pogoda?
    młody się ropycha strasznie dziś. Daje mocno popalić. Mam o.O ... 90cm obwodu - eee... Miałam 92cm niedawno. Zmalał?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja dziś też jestem do niczego, zero energii i zero optymizmu :( Na dodatek od wczoraj bolą mnie stopy a dokładniej podeszwy :/ Wyczytałam że to normalne w ciąży i przejdzie jakiś czas po porodzie...ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tej poradni cukrzycowej, i okazalo sie ze niemam cukrzycy!!!!!!!!! Pani diabetolog potwierdzila to co pisalyscie mi ze od tego roku wytyczne sie zmienily i mam norme. Ale wyniki i tak sa niepokojace, przynajmniej te niektore, bo ciut za wysokie, dlatego mam utrzymywac diete, ale nie tak jak do tej pory tylko jesc normalnie ale czesto, i unikac slodkiego. Czyli w sumie nic sie dla mnie nie zmienia bo i tak sie nie trzymalam zasad cukrzycowych tak mocno.
    Mowila tez ze diete cukrz.powinna wprowadzic kazda kobieta w ciazy bo jest to najlepsza z diet dla matki i dziecka, i poxniej dzieci nie sa narazone na wiele dolegliwosci i chorob.

paradise, lubek, renatkach, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    'when a pregnant woman swims, she is
    a submarine' - tekst ktory mój kuzyn wrzucił na swojego fb

Też chodzę i ryczę dziś - pogoda?
    młody się ropycha strasznie dziś. Daje mocno popalić. Mam o.O ... 90cm obwodu - eee... Miałam 92cm niedawno. Zmalał?

Może przy poprzednim pomiarze byłaś po porządnym obiadku :P wtedy brzuszek też jest większy

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mozliwe ze 2 lekarzy mowi mi ze cukrzyca na stowe, i dieta i ewentualnie insulina, a tu niespodzianka. Nie katuje sie znow tak na tej diecie ale teraz doloze sobie ciasteczko do posilku. A co mi tam. Ciekawe co powie ginekolog na wizycie na to.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Może przy poprzednim pomiarze byłaś po porządnym obiadku :P wtedy brzuszek też jest większy
    Albo dziecko sie inaczej ustawilo, mi jak sie Hanka wypycha to nawet i 100 bym mogla namierzyc.

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ