Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Synuś też chciał podsłuchać co u siostrzyczki w brzuszku słychać i dostał kopniaczka w uszko;]
MOI wrote:paradise wrote:Co do kopniaków.. przeczytałam wczoraj, że ponoć gdy przyłoży się ucho do brzuszka to można już usłyszeć bicie serduszka dziecka. Wieczorem leżeliśmy i mój nasłuchiwał czy coś tam słychać aż dostał takiego kopniaka w ucho że się przestraszył haha
Kurde, byłabym wniebowzięta gdyby mój Małż tak się zainteresował brzuszkiemAle dobrze Twojemu, że dostał kopniaczka
paulina.b.1991, MOI, paradise, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
i robi się to co trymestr
dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Ulcio wrote:Dziewczynki PTA (czyli odczyn Combsa) robi się tylko tym kobietą co mają grupę krwi z ujemnym rh
i robi się to co trymestr
dziewczyny, które mają rh minus pamiętajcie by po porodzie od razu sprawdzili grupę krwi maluszka bo jak wyjdzie rh plus musicie dostać zastrzyk !
No to nie dziwie się już dlaczego pierwszy raz słyszę o tym badaniu
-
nick nieaktualny
-
Ja już po glukozie
Nawet nie było to takie straszne - fakt bardzo słodkie, ale to mi nie przeszkadzało (gorzej z dziwnym zapachem mikstury). Dobrze, że można po tym pić wodę. Bardziej mnie męczył głód, bo nie jestem przyzwyczajona być tak długo na czczo.
U mnie badanie kosztowało 18zł (75g, pobranie 0,1,2), a sama glukoza w aptece, chyba koło 5zł.
paradise lubi tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:hej dziewczyny, ja we wtorek byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia...
Byłam jako jedyna sama, bo mąż w delegacji (mam nadzieję, że na następnych zajęciach uż ze mną będzie). Ogólnie dużo gadaniny, narazie były ogólne informacja o porodzie i jak rozpoznać że poród isę już zbliża...były również zajęcia oddechowe...
Ale powiem Wam że jakby miała za to płacić, to isę nie opłaca...
A ja też byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z mojej szkoły rodzenia i pojechałam z mężem, ucieszyłam się że akurat miał wolne a jak zajechaliśmy okazało się że jest jedynym facetem, wiec chwilę posiedział i pojechał na zakupy...ale w sumie to były bardziej takie wykłady, zero ćwiczeń i dużo dotyczyło samych kobiet, wiec stwierdziłam że niewiele stracił..
w ogóle takie godziny są (9.00-11.30) że większość facetów normalnie pracuje...ale przynajmniej darmowa ta szkoła rodzenia i tez bym za to nie zapłaciła...
u mnie w szpitalu kosztuje 350zł, wiec tam zrezygnowałam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Oznaczenie grupy krwi już miałam. Teraz się zastanawiam po kiego licho mi to PTA
nie martw się ono w niczym nie szkodzi - teraz doczytałam że kobietą z rh plus też robią to badanie by zobaczyć czy nie ma konfliktu tzn. czy organizm matki nie zwalcza dziecka
to tylko badanie z krwi a przynajmniej będziesz wiedzieć że wszystko jest ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBylam w tej poradni cukrzycowej, i okazalo sie ze niemam cukrzycy!!!!!!!!! Pani diabetolog potwierdzila to co pisalyscie mi ze od tego roku wytyczne sie zmienily i mam norme. Ale wyniki i tak sa niepokojace, przynajmniej te niektore, bo ciut za wysokie, dlatego mam utrzymywac diete, ale nie tak jak do tej pory tylko jesc normalnie ale czesto, i unikac slodkiego. Czyli w sumie nic sie dla mnie nie zmienia bo i tak sie nie trzymalam zasad cukrzycowych tak mocno.
Mowila tez ze diete cukrz.powinna wprowadzic kazda kobieta w ciazy bo jest to najlepsza z diet dla matki i dziecka, i poxniej dzieci nie sa narazone na wiele dolegliwosci i chorob.
paradise, lubek, renatkach, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość
-
paulina.b.1991 wrote:'when a pregnant woman swims, she is
a submarine' - tekst ktory mój kuzyn wrzucił na swojego fb
Też chodzę i ryczę dziś - pogoda?
młody się ropycha strasznie dziś. Daje mocno popalić. Mam... 90cm obwodu - eee... Miałam 92cm niedawno. Zmalał?
Może przy poprzednim pomiarze byłaś po porządnym obiadkuwtedy brzuszek też jest większy
-
nick nieaktualnyJak to mozliwe ze 2 lekarzy mowi mi ze cukrzyca na stowe, i dieta i ewentualnie insulina, a tu niespodzianka. Nie katuje sie znow tak na tej diecie ale teraz doloze sobie ciasteczko do posilku. A co mi tam. Ciekawe co powie ginekolog na wizycie na to.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny