X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ja na Twoim miejscu jadłabym mało ale często i nie zapychała się słodyczami. Skoro mieścisz się w normie to nie ma powodu żeby jakoś specjalnie zawracać sobie głowę dietą.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Aniqa ja na Twoim miejscu jadłabym mało ale często i nie zapychała się słodyczami. Skoro mieścisz się w normie to nie ma powodu żeby jakoś specjalnie zawracać sobie głowę dietą.
    No tak, zostaje na diecie tak jak do tej pory tylko sobie troszke popuszcze i od czasu do czasu ciasteczko zjem, bo teraz nie jadlam, najwyzej ze okruszek doslownie.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a czy dostałaś jakieś zaświadczenie ze byłaś w poradni jakiś papier do lekarza prowadzącego? Pytam bo ja jeszcze nie dotarłam do tej poradni a zaraz wizyta...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aniqa a czy dostałaś jakieś zaświadczenie ze byłaś w poradni jakiś papier do lekarza prowadzącego? Pytam bo ja jeszcze nie dotarłam do tej poradni a zaraz wizyta...
    Mialam skierowanie, a po wizycie u diabetologa dostalam zaswiadczenie ze niemam cukrzycy.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jak to mozliwe ze 2 lekarzy mowi mi ze cukrzyca na stowe, i dieta i ewentualnie insulina, a tu niespodzianka. Nie katuje sie znow tak na tej diecie ale teraz doloze sobie ciasteczko do posilku. A co mi tam. Ciekawe co powie ginekolog na wizycie na to.

Swietna wiadomosc Aniqa ! :):) no tez jestem ciekawa co twoj lekarz na to, ten co tak sie upieral przy cukrzycy - pewnie bedzie sie nadal upieral ;) oni przewaznie bardzo sa dumni i nie lubia jak podwaza sie ich zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:17

Aniqa, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Renatkach tylko trzeba mieć fajną mamę moja odkąd dowiedziała się że jestem w ciąży nie odzywa się do mnie czyli od 14.02. br.
    więc niestety ale nie zgodzę się z opinią położnej
    najważniejsze po porodzie to mieć pomoc najbliższych a płeć nie ma znaczenia mój mąż zawsze mi pomagał pamiętam jak po pierwszym porodzie nie mogłam siedzieć a on mi zupę ugotował rosołek i do łóżka mi przyniósł
    w drugiej ciąży nie mogłam chodzić to mnie do łazienki nosił i zrezygnował dla mnie z pracy w warszawie swojej wymarzonej i został ze mną

dziewczyny jak się nastawicie że Wasze maluchy będą płakać wrzeszczeć mieć kolki i problemy z jedzeniem to tak będzie - trzeba podejść do tego na spokojnie dziecko bardzo wyczuwa napięcie stres mamy a potem jest cyrk płacz ból brzuszka - uszy do góry zobaczycie że więcej jest pięknych chwil niż tych złych!!

Ulcio, masz wspaniale podejscie do zycia :)
    Z mama moze kiedys sie ulozy ale najwazniejsze, ze z mezem tworzycie swoja mala rodzinke i mozecie na siebie liczyc.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mialam skierowanie, a po wizycie u diabetologa dostalam zaswiadczenie ze niemam cukrzycy.

Skierowanie tez mam ale jakoś mi nie podrodze tam... Mierze cukier w domu i kontroluje u połoznej ostatnio godzinę po bardzo słodkim posiłku miałam 83 po posiłkach rzadko kiedy przekraczam 100 oczywiście staram się jeść jakoś racjonalnie...
    Ale jak dostałaś zaświadczenie z poradni to i ja musze ruszyć du..ę żeby pani dr. się nie złościła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:14

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Skierowanie tez mam ale jakoś mi podrodze tam... Mierze cukier w domu i kontroluje u połoznej ostatnio godzinę po bardzo słodkim posiłku miałam 83 po posiłkach rzadko kiedy przekraczam 100 oczywiście staram się jeść jakoś racjonalnie...
    Ale jak dostałaś zaświadczenie z poradni to i ja musze ruszyć du..ę żeby pani dr. się nie złościła :-)
    Ja troche dzis presadzilam, bo najadlam sie pred wizyta jogurtu i kanapek, mierza tam i wyszlo 147 , a naprawde to rzadko mam tak wysoko, ale ogolnie ze nie tak strasznie,
    A ty to sobie mozesz pozwolic na wiecej majac taki cukier.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wróciłam z badań. Synek jest dalej synkiem i co najważniejsze różnica w tygodniach ciąży się nie powiększa, czyli nie mam się co martwić hipotrofią:). Waży 765g i jest ułożony tak jak poprzednio: podłużnie główkowo.
    Robiłam dziś też morfologię, mocz i obciążenie glukozą. Niestety wyniki mają przesłać do mojej gin więc dopiero 18 lipca dowiem się co i jak.
    Pierwsze 2 łyki glukozy nawet mi smakowały, bo byłam głodna:). Najgorsze było pierwsze 20 min po wypiciu (lekkie mdłości i lekki ból głowy). Potem już tylko chciało mi się spać. Przy drugim kłuciu nie bardzo chciała krew lecieć. Mam nadzieję, że starczy im do analizy to co udało się wycisnąć.

ao12., Aniqa, Kajaoli, agatas, MartaR.., lubek, Anoolka, paradise, MOI, pestka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej
    Wróciłam z badań. Synek jest dalej synkiem i co najważniejsze różnica w tygodniach ciąży się nie powiększa, czyli nie mam się co martwić hipotrofią:). Waży 765g i jest ułożony tak jak poprzednio: podłużnie główkowo.
    Robiłam dziś też morfologię, mocz i obciążenie glukozą. Niestety wyniki mają przesłać do mojej gin więc dopiero 18 lipca dowiem się co i jak.
    Pierwsze 2 łyki glukozy nawet mi smakowały, bo byłam głodna:). Najgorsze było pierwsze 20 min po wypiciu (lekkie mdłości i lekki ból głowy). Potem już tylko chciało mi się spać. Przy drugim kłuciu nie bardzo chciała krew lecieć. Mam nadzieję, że starczy im do analizy to co udało się wycisnąć.

To oby dwie dałyśmy radę - we dwie raźniej :D
    Bardzo się cieszę, że z Twoim synkiem wszystko ok. Lekarz nie potrzebnie Cię straszył.

MartaR.., mad8, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...i zapomniałam napisać ze moja gwiazda waży juz 1395g narazie przybliżona waga urodzeniowa to 3.600kg :-) i niech teraz sobie spokojnie przybiera

Kajaoli, Anoolka, paradise, ao12., agatas, pestka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aaa...i zapomniałam napisać ze moja gwiazda waży juz 1395g narazie przybliżona waga urodzeniowa to 3.600kg :-) i niech teraz sobie spokojnie przybiera

Tez musze sie zapytac na nastepnej jaka jest u nas przypuszczalna waga urodzeniowa.
    Cos mi sie wydaje, ze bedzie duuuuuza :)
    Idziemy na usg w sobote to moze sie dowiemy.

MartaR.., ao12., pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Zazdroszcze wam ze wiecie o wadze dziecka, tez bym chciala wiedziec, choc raz na 2-3 wizyty. A tak to, lekarz mowi ze to dlugo trzeba mierzyc i niechce narazac dziecka, ale przy tej mojej niby cukrzycy to nawet chyba powinien zmierzyc czy nie przybiera za duzo.
    I nawet mozna oszacowac przyblizona wage dziecka, fajnie :-) :-) :-) :-)

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzylam teraz na czerwcowki, i ta dziewczyna wybudzila sie ze spiaczki :-) :-) :-) :-) :-)

paradise, mad8, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    To oby dwie dałyśmy radę - we dwie raźniej :D
    Bardzo się cieszę, że z Twoim synkiem wszystko ok. Lekarz nie potrzebnie Cię straszył.

To prawda. Przez to gadanie pewnie do samego porodu gdzieś w zakamarkach głowy będzie mi się czaił niepokój.
    Teraz oby tylko ta glukoza wyszła dobrze bo kolejne zmartwienie to by była przesada.
    Agatas a ty kiedy odbierasz wyniki glukozy?

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Patrzylam teraz na czerwcowki, i ta dziewczyna wybudzila sie ze spiaczki :-) :-) :-) :-) :-)

Uf! Super wieści :) Co jakiś czas tam zaglądałam, żeby dowiedzieć czy coś już wiadomo.

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

Super:). Nie jestem praktykująca, ale modliłam się o nią. Świetna wiadomość.

ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się popłakałam jak to przeczytałam to super że już będzie mogła być z rodziną i nowy jej członkiem...

Aniqa, ao12., serek_84, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie zaglądałam, czy są już jakieś wieści, i modliłam się za nią aby mogła w końcu przytulić swoje dzieci.

mad8, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści!

Ciekawe czy nas będą podczytywac dziewczyny z kolejnych miesięcy :-)

9qeydmw.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ