X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz spanie bierze, wiec pewnie za niedlugo wskocze do wyrka. oje malenstwo mialo dzis tylko 2 razy czkawke, chyba ze przeoczylam. I duzo spi.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a czy wy dajecie drugie imie swojemu dziecku? My nie za bardzo chcielismy ale dzis tesciowka sie mnie zapytala jakie imie wybralismy a ja ze niech sie synusia zapyta a ona czy mamy drugie a ja ze nie a ona ze dziecko powinno miec drugie swiete imie zeby miec swojego patrona by go strzegl. Wierzycie w cos takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 20:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcielismy dac jedno, na razie nie mamy w planach drugiego, ale moja mama mowi ze powinno byc. A patronem moze byc tez imie pierwsze

• ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My damy tylko jedno imię (ja tez mam tylko jedno)
    :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nad imieniem nie myśleliśmy. Ja się skłaniam ku Jakub bądź Alan. Krótkie bo tatuś ma dość długie nazwisko - 8 literowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 20:29

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dla was, ale dla mnie w glukozie najgorsza była konsystencja płynu - szybko robił się gips... nie mogłam tego wypić na raz, twardniało, musiałam dolewać znów wody i tym sposobem nie wypiłam szklanki płynu tylko 4,5 ;/
    a może są różne rodzaje do kupienia???
    w każdym bądź razie cieszę się, że nie będę musiała tego powtarzać :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki- ja wlasnie po kolacyjce a jutro z rana ba badania

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno badania na glukozę nie są robione każdej ciężarnej tylko tym które mają podejrzenie cukrzycy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:25

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poco drugie imię? Potem tylko problemy w szkole, w urzędach bo raz trzeba podać, raz nie, no chyba, że ktoś taki strasznie wierzący z tymi patronami to ok, to się nie wtrącam. A ogólnie w życiu zbędne to to całkowicie jak dla mnie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik bardzo ładne imię.zazwyczaj drugie imię dają święte jeżeli pierwsze jest takie które nie ma swojego patrona. Ja dam Gabrysie i święta taka jest więc drugiego nie daje. Moje koleżanka to w ogóle myślała ze nie mozna ochrzcic dziecka które pierwsze ma nie święte i dlatego dawała zawsze drugie

9qeydmw.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, się rozpisałyscie dzisiaj!
    Po pierwsze super, że Monalisa się wybudziła! Tak się cieszę dla niej i dla rodzinki:)!!!

Badania na cukrzyce w Polsce sa zlecane każdej, u nas tak to działa jakoś, ale wiadomo, lekarze niektórzy pewnie nie chca jak nie ma przeciwstazań. Odczyn Coombsa ja mam robiony na trymestr, pomimo, że mam rh +, lekarka mówi, że woli zrobić na wszelki, nic mnei to nie kosztuje a spokojna głowa. Moja lekarka w ogóle mnie dużo bada, mierzy małego, serduszko co wizytę, baaardzo ja za to lubię :)

Co do drugiego imienia ja mam, nie wiem..potrzebne może i nie jest, ale ludzie są bardziej 'unikatowi' szczególnie, że nazwisko męża popularne ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad bardzo się cieszę, że z synkiem wszystko w porządku! lekarze czasami na prawdę nie potrzebnie stresują.

Serek z laktacją też się czasami martwię, że nie będe miała pokarmu, ale własnie dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką, która ma 7 miesięczną córę. Mówiła, że przez pierwszych 5 dni(ona miałam cc) nie miała za bardzo, ale przystawiała mała, laktatorem próbowała, i potem miała aż nadto:) Więc jak mówisz, samozaparcie i trzeba próbować! ja tez tak będę, laktator nawet zakupiłam :P

Kajaoli, mad8, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i agatas nie martw się, wyniki na pewno będą ok, nie ma co się martwić za wczasu :)
    no to się kładę i ja. Branoc dziewczyny, miłego weekendu:)
    Jedziemy do rodzinki M więc mnie nie będzie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - swietnie ze nie musisz myslec o cukrzycy tylko o zdrowym pilnowaniu samej siebie co do slodkosci!
    - jeeeja cudownie ze tamta mama sie obudzila. Nie sledze czerwcowek, powiedzcie jak dlugo byla w tej spiaczce i dlaczego w ogole? Dzidzius zdrowy?
    - my napewno nie dajemy dwoch, dla mnie to czysta glupota i zbedne urzednicze problemy. Wiem jak w pracy bujam sie z takimi co maja dwa a we wniosku nie wpisza potem musze anulowac decyzje bo zbyt wazna by byla na jedno imie bla bla blaaaaa

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoim dzieciom też niegdy nie dam dwóch imion..dla mnie to głupota i problemy w urzędach...Moja mama już przechodziła takie imienne problemy i jest wtedy masę załatwiania, stresów, sądów, urzędów...Wolę trzymać isę jednego imienia...Tym bardziej że i tak mamy dość długie nazwisko, i jakby doszły jeszcze 2 imiona to już wogóle...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:25

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym mam dziś usg. Cholernie się boję żeby znowu coś nie wynaleźli :( Do 17 chyba wszystkie paznokcie poobgryzam :(

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :) Nie za bardzo wiem jaki problem w urzedach jest z dwoma imionami ?;) u mnie w najblizszej i dalszej rodzinie wszyscy je posiadaja i nie spotkalam sie z najmniejszym nawet probleme;) no chyba ze jestesmy szczesciarzami . Dla mnie nadanie drugiego imienia jest tak oczywiste jak nadanie pierwszego . Mozliwe ze dlatego ze mieszkam na slasku . Zreszta bardzo sie ciesze ze jest taka mozliwosc bo mialabym dylemat . Bardzo chcialam uczcic pamiec mojego zmarlego taty .
    Tez wczoraj mialam badanie obciazenia glukoza nie jest takie straszne rzeczywiscie , gorsze to czekanie dwie godziny :) dzisiaj odbieram wyniki .Mialam tez robione Usg i mały juz wazy 810 gram . Strasznie szybko rosnie bo dwa tygodnie temu w szpitalu 560 . Ale pytalam lekarki czy to za duzo to powiedziala ze normalnie . Nie chcial sie pokazac mamusi przykryl sie nie tylko raczkami ale tez i nozkami - taki scyzoryk zrobil ;) Milego dnia dziewczyny ;) Ja juz odliczam jutro wjezdzam na 3 tygodnie do Wloch .

Anoolka, lubek, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A poza tym mam dziś usg. Cholernie się boję żeby znowu coś nie wynaleźli :( Do 17 chyba wszystkie paznokcie poobgryzam :(
    Ej przestań, napewno będzie wszystko ok. Jakby coś miało być nie tak to już by dawno to wykryli, teraz dzidzi robi sie już większe i grubiutkie i tyle :)

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ