X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz spanie bierze, wiec pewnie za niedlugo wskocze do wyrka. oje malenstwo mialo dzis tylko 2 razy czkawke, chyba ze przeoczylam. I duzo spi.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a czy wy dajecie drugie imie swojemu dziecku? My nie za bardzo chcielismy ale dzis tesciowka sie mnie zapytala jakie imie wybralismy a ja ze niech sie synusia zapyta a ona czy mamy drugie a ja ze nie a ona ze dziecko powinno miec drugie swiete imie zeby miec swojego patrona by go strzegl. Wierzycie w cos takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 20:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcielismy dac jedno, na razie nie mamy w planach drugiego, ale moja mama mowi ze powinno byc. A patronem moze byc tez imie pierwsze

• ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My damy tylko jedno imię (ja tez mam tylko jedno)
    :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nad imieniem nie myśleliśmy. Ja się skłaniam ku Jakub bądź Alan. Krótkie bo tatuś ma dość długie nazwisko - 8 literowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 20:29

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dla was, ale dla mnie w glukozie najgorsza była konsystencja płynu - szybko robił się gips... nie mogłam tego wypić na raz, twardniało, musiałam dolewać znów wody i tym sposobem nie wypiłam szklanki płynu tylko 4,5 ;/
    a może są różne rodzaje do kupienia???
    w każdym bądź razie cieszę się, że nie będę musiała tego powtarzać :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki- ja wlasnie po kolacyjce a jutro z rana ba badania

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno badania na glukozę nie są robione każdej ciężarnej tylko tym które mają podejrzenie cukrzycy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:25

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poco drugie imię? Potem tylko problemy w szkole, w urzędach bo raz trzeba podać, raz nie, no chyba, że ktoś taki strasznie wierzący z tymi patronami to ok, to się nie wtrącam. A ogólnie w życiu zbędne to to całkowicie jak dla mnie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik bardzo ładne imię.zazwyczaj drugie imię dają święte jeżeli pierwsze jest takie które nie ma swojego patrona. Ja dam Gabrysie i święta taka jest więc drugiego nie daje. Moje koleżanka to w ogóle myślała ze nie mozna ochrzcic dziecka które pierwsze ma nie święte i dlatego dawała zawsze drugie

9qeydmw.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, się rozpisałyscie dzisiaj!
    Po pierwsze super, że Monalisa się wybudziła! Tak się cieszę dla niej i dla rodzinki:)!!!

Badania na cukrzyce w Polsce sa zlecane każdej, u nas tak to działa jakoś, ale wiadomo, lekarze niektórzy pewnie nie chca jak nie ma przeciwstazań. Odczyn Coombsa ja mam robiony na trymestr, pomimo, że mam rh +, lekarka mówi, że woli zrobić na wszelki, nic mnei to nie kosztuje a spokojna głowa. Moja lekarka w ogóle mnie dużo bada, mierzy małego, serduszko co wizytę, baaardzo ja za to lubię :)

Co do drugiego imienia ja mam, nie wiem..potrzebne może i nie jest, ale ludzie są bardziej 'unikatowi' szczególnie, że nazwisko męża popularne ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad bardzo się cieszę, że z synkiem wszystko w porządku! lekarze czasami na prawdę nie potrzebnie stresują.

Serek z laktacją też się czasami martwię, że nie będe miała pokarmu, ale własnie dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką, która ma 7 miesięczną córę. Mówiła, że przez pierwszych 5 dni(ona miałam cc) nie miała za bardzo, ale przystawiała mała, laktatorem próbowała, i potem miała aż nadto:) Więc jak mówisz, samozaparcie i trzeba próbować! ja tez tak będę, laktator nawet zakupiłam :P

Kajaoli, mad8, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i agatas nie martw się, wyniki na pewno będą ok, nie ma co się martwić za wczasu :)
    no to się kładę i ja. Branoc dziewczyny, miłego weekendu:)
    Jedziemy do rodzinki M więc mnie nie będzie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - swietnie ze nie musisz myslec o cukrzycy tylko o zdrowym pilnowaniu samej siebie co do slodkosci!
    - jeeeja cudownie ze tamta mama sie obudzila. Nie sledze czerwcowek, powiedzcie jak dlugo byla w tej spiaczce i dlaczego w ogole? Dzidzius zdrowy?
    - my napewno nie dajemy dwoch, dla mnie to czysta glupota i zbedne urzednicze problemy. Wiem jak w pracy bujam sie z takimi co maja dwa a we wniosku nie wpisza potem musze anulowac decyzje bo zbyt wazna by byla na jedno imie bla bla blaaaaa

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoim dzieciom też niegdy nie dam dwóch imion..dla mnie to głupota i problemy w urzędach...Moja mama już przechodziła takie imienne problemy i jest wtedy masę załatwiania, stresów, sądów, urzędów...Wolę trzymać isę jednego imienia...Tym bardziej że i tak mamy dość długie nazwisko, i jakby doszły jeszcze 2 imiona to już wogóle...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:25

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym mam dziś usg. Cholernie się boję żeby znowu coś nie wynaleźli :( Do 17 chyba wszystkie paznokcie poobgryzam :(

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :) Nie za bardzo wiem jaki problem w urzedach jest z dwoma imionami ?;) u mnie w najblizszej i dalszej rodzinie wszyscy je posiadaja i nie spotkalam sie z najmniejszym nawet probleme;) no chyba ze jestesmy szczesciarzami . Dla mnie nadanie drugiego imienia jest tak oczywiste jak nadanie pierwszego . Mozliwe ze dlatego ze mieszkam na slasku . Zreszta bardzo sie ciesze ze jest taka mozliwosc bo mialabym dylemat . Bardzo chcialam uczcic pamiec mojego zmarlego taty .
    Tez wczoraj mialam badanie obciazenia glukoza nie jest takie straszne rzeczywiscie , gorsze to czekanie dwie godziny :) dzisiaj odbieram wyniki .Mialam tez robione Usg i mały juz wazy 810 gram . Strasznie szybko rosnie bo dwa tygodnie temu w szpitalu 560 . Ale pytalam lekarki czy to za duzo to powiedziala ze normalnie . Nie chcial sie pokazac mamusi przykryl sie nie tylko raczkami ale tez i nozkami - taki scyzoryk zrobil ;) Milego dnia dziewczyny ;) Ja juz odliczam jutro wjezdzam na 3 tygodnie do Wloch .

Anoolka, lubek, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A poza tym mam dziś usg. Cholernie się boję żeby znowu coś nie wynaleźli :( Do 17 chyba wszystkie paznokcie poobgryzam :(
    Ej przestań, napewno będzie wszystko ok. Jakby coś miało być nie tak to już by dawno to wykryli, teraz dzidzi robi sie już większe i grubiutkie i tyle :)

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ