Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewuszki a czy wy dajecie drugie imie swojemu dziecku? My nie za bardzo chcielismy ale dzis tesciowka sie mnie zapytala jakie imie wybralismy a ja ze niech sie synusia zapyta a ona czy mamy drugie a ja ze nie a ona ze dziecko powinno miec drugie swiete imie zeby miec swojego patrona by go strzegl. Wierzycie w cos takiego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 20:04
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie w glukozie najgorsza była konsystencja płynu - szybko robił się gips... nie mogłam tego wypić na raz, twardniało, musiałam dolewać znów wody i tym sposobem nie wypiłam szklanki płynu tylko 4,5 ;/
a może są różne rodzaje do kupienia???
w każdym bądź razie cieszę się, że nie będę musiała tego powtarzać -
nick nieaktualny
-
Dominik bardzo ładne imię.zazwyczaj drugie imię dają święte jeżeli pierwsze jest takie które nie ma swojego patrona. Ja dam Gabrysie i święta taka jest więc drugiego nie daje. Moje koleżanka to w ogóle myślała ze nie mozna ochrzcic dziecka które pierwsze ma nie święte i dlatego dawała zawsze drugie
-
hej dziewczyny, się rozpisałyscie dzisiaj!
Po pierwsze super, że Monalisa się wybudziła! Tak się cieszę dla niej i dla rodzinki:)!!!
Badania na cukrzyce w Polsce sa zlecane każdej, u nas tak to działa jakoś, ale wiadomo, lekarze niektórzy pewnie nie chca jak nie ma przeciwstazań. Odczyn Coombsa ja mam robiony na trymestr, pomimo, że mam rh +, lekarka mówi, że woli zrobić na wszelki, nic mnei to nie kosztuje a spokojna głowa. Moja lekarka w ogóle mnie dużo bada, mierzy małego, serduszko co wizytę, baaardzo ja za to lubię
Co do drugiego imienia ja mam, nie wiem..potrzebne może i nie jest, ale ludzie są bardziej 'unikatowi' szczególnie, że nazwisko męża popularne
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Mad bardzo się cieszę, że z synkiem wszystko w porządku! lekarze czasami na prawdę nie potrzebnie stresują.
Serek z laktacją też się czasami martwię, że nie będe miała pokarmu, ale własnie dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką, która ma 7 miesięczną córę. Mówiła, że przez pierwszych 5 dni(ona miałam cc) nie miała za bardzo, ale przystawiała mała, laktatorem próbowała, i potem miała aż nadto:) Więc jak mówisz, samozaparcie i trzeba próbować! ja tez tak będę, laktator nawet zakupiłamKajaoli, mad8, ao12. lubią tę wiadomość
-
- swietnie ze nie musisz myslec o cukrzycy tylko o zdrowym pilnowaniu samej siebie co do slodkosci!
- jeeeja cudownie ze tamta mama sie obudzila. Nie sledze czerwcowek, powiedzcie jak dlugo byla w tej spiaczce i dlaczego w ogole? Dzidzius zdrowy?
- my napewno nie dajemy dwoch, dla mnie to czysta glupota i zbedne urzednicze problemy. Wiem jak w pracy bujam sie z takimi co maja dwa a we wniosku nie wpisza potem musze anulowac decyzje bo zbyt wazna by byla na jedno imie bla bla blaaaaa -
ja swoim dzieciom też niegdy nie dam dwóch imion..dla mnie to głupota i problemy w urzędach...Moja mama już przechodziła takie imienne problemy i jest wtedy masę załatwiania, stresów, sądów, urzędów...Wolę trzymać isę jednego imienia...Tym bardziej że i tak mamy dość długie nazwisko, i jakby doszły jeszcze 2 imiona to już wogóle...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie
Nie za bardzo wiem jaki problem w urzedach jest z dwoma imionami ?
u mnie w najblizszej i dalszej rodzinie wszyscy je posiadaja i nie spotkalam sie z najmniejszym nawet probleme;) no chyba ze jestesmy szczesciarzami . Dla mnie nadanie drugiego imienia jest tak oczywiste jak nadanie pierwszego . Mozliwe ze dlatego ze mieszkam na slasku . Zreszta bardzo sie ciesze ze jest taka mozliwosc bo mialabym dylemat . Bardzo chcialam uczcic pamiec mojego zmarlego taty .
Tez wczoraj mialam badanie obciazenia glukoza nie jest takie straszne rzeczywiscie , gorsze to czekanie dwie godzinydzisiaj odbieram wyniki .Mialam tez robione Usg i mały juz wazy 810 gram . Strasznie szybko rosnie bo dwa tygodnie temu w szpitalu 560 . Ale pytalam lekarki czy to za duzo to powiedziala ze normalnie . Nie chcial sie pokazac mamusi przykryl sie nie tylko raczkami ale tez i nozkami - taki scyzoryk zrobil
Milego dnia dziewczyny
Ja juz odliczam jutro wjezdzam na 3 tygodnie do Wloch .
Anoolka, lubek, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:A poza tym mam dziś usg. Cholernie się boję żeby znowu coś nie wynaleźli
Do 17 chyba wszystkie paznokcie poobgryzam