X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Super wieści!

Ciekawe czy nas będą podczytywac dziewczyny z kolejnych miesięcy :-)
    Pewnie tak ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałam o roztargnieniu ciężarnych itd. i zastanawiałam się kiedy mnie to dopadnie. No i stało się: najpierw poszłam do łazienki z przyborami do szycia (po skończeniu doszywania guzika), a potem to samo zrobiłam z ładowarką do telefonu (po wyjęciu jej z gniazdka). Żeby nie było, mam usprawiedliwienie: ostatnio ciągle chce mi się siku więc łazienka to priorytetowa sprawa:).

serek_84 lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Super wieści!

Ciekawe czy nas będą podczytywac dziewczyny z kolejnych miesięcy :-)
    Pewnie tak. Hehe ale to jest dobre bo juz wiem jak moze byc i jak temu zaradzic.
    Moj juz sie zdeklarowal ze to jego Hania i bedzie sie nia opiekowal. Juz wielce zakochany w niej, oby nie do pierwszej kupy i placzu. Chociaz moze jak zobaczy moje cierpienie porodowe to sie wiecej poswieci.

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie, że na wizytach mierzą i ważą wam dzieciątka, ja niestety nie posiadam takich informacji-położna słucha tylko czy serduszko prawidłowo bije :)
    Właśnie wstawiłam lasagne do piekarnika i czekam na męża aż wróci z pracy :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że dużo zależy od nastawienia. Ja tez nastawiam się optymistycznie że będzie ok po porodzie :-) moze będę niewyspana ale szczęśliwa.

Choć ostatnio mowie tesciowej ze będę karmila piersią i sobie nie wyobrażam inaczej a ona na to :"nie wiadomo czy będziesz miała pokarm, ja nie miałam "
    Jakoś mnie to wkurzyło nie wiem dlaczego więc ją uświadomiłam ze laktacje można pobudzić tylko trzeba być cierpliwym i nie poddawać się. Przykładać dziecko nawet jak nie ma pokarmu. Zresztą tego nauczyłam się od czerwcowek. Dużo z nich miało ten problem na początku i walczyły i teraz mają aż za dużo mleka

Dodałam ze moja mama nie miała nigdy problemu z pokarmem i ze ja pewnie po niej też nie będę miała :-D

ao12. lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roztargnienie? Ja wybierając gres na podłogę o wymiarach 60x60 przez 5 minut tłumaczyłam Mężowy, że to jest 1m kwadratowy... nawet się nie kłócił:P

ao12., mad8, MOI lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aaa...i zapomniałam napisać ze moja gwiazda waży juz 1395g narazie przybliżona waga urodzeniowa to 3.600kg :-) i niech teraz sobie spokojnie przybiera
    O jej ale już duża :-) a ja jestem z końca miesiąca i moja waży 670g w 23t5d ale to i tak dużo bo jeszcze niedawno ważyła 370g.tak wiec nie mieści mi się w głowie ze Twoja juz ponad kg :-) ale te dzieciaczki szybko teraz mam rosną!

MartaR.. lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    roztargnienie? Ja wybierając gres na podłogę o wymiarach 60x60 przez 5 minut tłumaczyłam Mężowy, że to jest 1m kwadratowy... nawet się nie kłócił:P
    hehe ja też czasem mam jazdy ;)

mad8 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Fajnie macie, że na wizytach mierzą i ważą wam dzieciątka, ja niestety nie posiadam takich informacji-położna słucha tylko czy serduszko prawidłowo bije :)
    Właśnie wstawiłam lasagne do piekarnika i czekam na męża aż wróci z pracy :)
    Ale wiem ze w hol rodzi sie w domu, przy poloznej, nie boisz sie? Tam to normalka, ale jak to wyglada?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale wiem ze w hol rodzi sie w domu, przy poloznej, nie boisz sie? Tam to normalka, ale jak to wyglada?
    Kochana położna się mnie pytała, czy chcę rodzić w domu. Z mężem zdecydowaliśmy, że bezpieczniej będzie rodzić w szpitalu (chociaż za tą "usługę" będziemy musieli zapłacić).Jeszcze w maju musieliśmy się zapisać w szpitalu, że chcemy tam rodzić ;)
    Z tego co mówiła nam położna jeżeli rodzi się w dzień, jeśli wszystko jest ok wychodzi się ze szpitala tego samego dnia do domku i wtedy "wkracza" kraamzoorg- pani, która pomaga mamie i dziecku do maksymalnie 10 dni po porodzie.
    Jeśli poród odbywa się w godzinach nocnych zostajecie z mężem i dzieciątkiem w osobnym pokoju aż do rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:00

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:

Dobre:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem też, mąż robił "wywiad środowiskowy" wśród kolegów z pracy- większość z kobiet wybiera poród w szpitalu, nie chcą rodzić w domach z obawy, że coś może pójść nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:01

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    To prawda. Przez to gadanie pewnie do samego porodu gdzieś w zakamarkach głowy będzie mi się czaił niepokój.
    Teraz oby tylko ta glukoza wyszła dobrze bo kolejne zmartwienie to by była przesada.
    Agatas a ty kiedy odbierasz wyniki glukozy?

Mad musisz być dobrej myśli, już dość się zamartwiałaś jak na jedną ciążę. Moja koleżanka ostatnio mi powiedziała, że ja krwiakami zużyłam cały limit na problemy ciążowe. I tego cały czas się trzymam :)
    Wyniki będę miała jutro, a u Ciebie kiedy będą?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mad musisz być dobrej myśli, już dość się zamartwiałaś jak na jedną ciążę. Moja koleżanka ostatnio mi powiedziała, że ja krwiakami zużyłam cały limit na problemy ciążowe. I tego cały czas się trzymam :)
    Wyniki będę miała jutro, a u Ciebie kiedy będą?

Będę wiedziała dopiero 18 lipca bo moje wyniki prześlą do mojej gin,a wtedy właśnie mam u niej wizytę.
    Twoja koleżanka ma rację. Też się uczepię tej myśli:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro ide na glukoze bleee- o ktorej jadlyscie kolacje? podobno potem mozna pic wode i rano tez- nie wiem jak dam rade bez jedzenia ale jeszcze nie jadlam kolacji ale sie za nia zabieram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    O jej ale już duża :-) a ja jestem z końca miesiąca i moja waży 670g w 23t5d ale to i tak dużo bo jeszcze niedawno ważyła 370g.tak wiec nie mieści mi się w głowie ze Twoja juz ponad kg :-) ale te dzieciaczki szybko teraz mam rosną!
    Tez się Wystraszyłam ale położna powiedziała ze do 34tygodnia dzieci rosną jak szalone potem już wzrost się stopuje macica rośnie 1cm tygodniowo a Mała ok.200g Tylko wciąż leży główka do góry kręci się i wierci ale chyba w tej pozycji jej najlepiej

ao12. lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolację jadłam około 20, ale nikt mi nie mówił nic żeby zjeść o jakiejś konkretnej porze. Po przebudzeniu wypiłam 2 łyki wody (musiałam). Potem już do końca badania nic poza glukozą nie piłam (jakoś się udało). Pobieranie krwi miałam o 8 i o 10.

Ja też bez śniadania ledwo egzystuję, ale tym razem było jakoś znośnie. Dasz radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:30

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ciesze, ze Monalisa sie obudzila!!! Silna dziewczyna :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jutro ide na glukoze bleee- o ktorej jadlyscie kolacje? podobno potem mozna pic wode i rano tez- nie wiem jak dam rade bez jedzenia ale jeszcze nie jadlam kolacji ale sie za nia zabieram

Ja jadłam jakoś po 22, ale trochę większą kolację niż normalnie (bo normalnie śniadanko jem koło 8, a nie 11). Wodę można pić przed badaniem i w trakcie. Też najbardziej obawiałam się bycia tak długo na głodniaka, ale po glukozie poziom cukru w krwi na tyle duży, że nie czułam się taka strasznie głodna.

Teraz z mężem wybieramy się na pizzę, bo nie jedliśmy już wieki ;)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić na chwilkę forum i odrazu do poczytania jest "trochę".
    Odwiedziła mnie kumpela z 1.5 rocznym synkiem. Młody biega, łazi i najchętniej zjadłby mi pilota od tv :p Mam teraz porównanie jego a jego dwóch kuzynów (synów mojej sąsiadki) w wieku 2lat i roczku (Ci sami nie chodzą, roczniak nawet zbytnio nie raczkuje).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ