X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisze mam kupione 2 piżamy, tylko dlatego że na codzień mam takie niezakrywające tyłka, albo zbyt wyzywające,a były promocje to wziełam takie babcine. Reszte dokupie we wrześniu bo wtedy mi sie remont skończy teraz niemam gdzie tego trzymać,
    W sumie mi też czasem twardnieje brzuch ale myślałam że to wzdęcia i dlatego tak chwilowo jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest właśnie twardnienie, chwilowe kilkusekundowe od pępka w dół. Wtedy najlepiej zliczyć ile razy dziennie tak się dzieje. Od tych twardnień mogą być właśnie te wszystkie wcześniejsze porody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam o te twardnienia położną.

Moja kruszyna sie dziś na mnie obraziła :( spała sobie wygodnie na moim pęcherzu,dodam że poduszeczke miała bardzo wypchaną,a tu niedobra mama jej tą poduszke upuściła. Dziecko kopło mnie 2 razy naprawde mocno w okolice żołądka, wystawiło mi dupke pod żebrami, pogramoliło sie troche i poszło spać.

MartaR.., Anoolka, paaolka, ao12., serek_84, Kajaoli lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na powtorce z glukozy, jeszcze pół godziny. Ale walczę z każdą minutą, żeby nie zwrócić, bo trzeci raz tego nie zniosę.

Kajaoli lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja jestem na powtorce z glukozy, jeszcze pół godziny. Ale walczę z każdą minutą, żeby nie zwrócić, bo trzeci raz tego nie zniosę.

POWODZENIA :)

renatkach, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dasz rade!

renatkach lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymałam, teraz tylko cały dzień do kitu, najważniejsze jednak żeby chociaż dobrze wyszło. Tym razem miałam pobranie z krwi żylnej, a nie z palca. Wyniki jutro.

lubek, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Współczucia.
    Ja już wiem, że to niestety od glukozy miałam tą akcję z żołądkiem. Nie od czereśni, ani innych rzeczy. Dowiedziałam się, że to była reakcja na coś, czego do tej pory mój żołądek nie znał (w tym przypadku glukoza). Niestety bardzo prawdopodobne, że każdorazowe wypicie przez mnie glukozy wywoła takie same dolegliwości. I tu lipa, że wyszła podwyższona, bo pewnie ciężko, żebym tego nie powtarzała w przyszłości :/

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ma dziś wolne wiec niebyło spotkania. Umówie sie z nią na inny termin. Wróciły gorąca,ledwo doszłam do domu.teraz leżę i odpoczywam. dodam że do ośrodka mam 7 min drogi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja dziś się znowu użeram z rejestracją do poradni matczyno-płodowej na usg maluszka. One mnie nie chcą dopisać do listy bo wolne terminy są dopiero na wrzesień a ja im tłumaczę że pani dr kazała mi się zapisać na początek sierpnia. Mają do mnie oddzwonić...i tak za każdym razem. Przecież to nie ja sobie wymyślam takie częste usg :(
    Powinna ci lekarka dopisywac na skierowaniu "pilne ", to bylby mniejszy klopot. Ale i tak trzeba sie nauzerac. Wybieram sie do pepco, popatrzec za jakimis letnimi sukienkami, i doniczka do mojego kwiatka.

ao12. lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiegoś pecha ostatnio...właśnie wyciągnęłam z uda małego kleszcza :( oby nie było z tego jakichś problemów większych.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) musialam sporo stron nadrobic bo duuuuzo piszecie :) o polowie tego co przeczytalam juz zapomnialam ake ciesze sie najbardziej ze cukrzycowa mama jednak nie jest cukrzycowa, ze serduszko malenstwa jest bez szwanku, ze wyniki glukozy sa ok i z wsztstkich innych pozytywnych komentarzy :) co do pakowania to ja chyba z wrzesnia przeloze na sietpien bo teraz tez kolezanka urodzila 5 tyg za wczesnie nie bedac przygotowana. Byla akurat w odwiedzinach urlopowych u mnie w miescie bez wozka torby i niczego co dla niej i malca potrzebne i teraz juz ma Franka przy sobie a maz musial zwiesc 70km wszystko tutaj. A co do twardnien brzucha to ja sama nie wiem czy je mam czy nie i jak rozpoznac te ktore kwalifimuja sie do zgloszenia do ginka. Wczoraj po dlugim spacerze napial mi sie chyba brzuch. Bez boli itd ale zrobil sie naciagniety i twardawy. W domku odeszlo. Dzis bylam w przychodni na pobraniu krwi i wracajac do domu tez mi kiepsko sie szlo i brzuch taki inny sie zrobil ale zero boli. I ja nie wiem czy to niunia czy co.. w domu znow zmiekl.

Aniqa lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pojdz do lekarza i powiedz... cholera wie czy jak tobie nie zaszkodzil to malenstwu tez nie ; (
    agatas wrote:
    Mam jakiegoś pecha ostatnio...właśnie wyciągnęłam z uda małego kleszcza :( oby nie było z tego jakichś problemów większych.

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Moze pojdz do lekarza i powiedz... cholera wie czy jak tobie nie zaszkodzil to malenstwu tez nie ; (

Dzisiaj mam wizytę u mojego ginekologa, na pewno mu o tym powiem. Z tego co widzę, już nie ma praktycznie śladu w miejscu gdzie się wbił, więc chyba udało mi się go zawczasu wyciągnąć.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wrocilam sobie, bylam w kiku i wypatrzylam tam super rzeczy dla dziecka, nie kupilam bo niemam gdzie tego trzymac i za wczesniej ale powiem wam bo moze wam sie przyda.
    1. Maly kocyk- kolderka z jednej str polarek taki grubiutki, mieciutki, z drugiej kolderka, pisalam o nim juz wczesniej
    2. Spiworek tez z polarku, rozsuwany
    3. I najlepsze to kombinezon- spiworek z kapturkiem i dlugim rekawem, ma guziczki miedzy nozkami i jak niechcemy spiworka to przepinamy guziki i mamy spodenki czyli wychodzi kombinezon, z miekkiego polarku a kapturek ma uszy, jakie to bylo slodkie.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do twardnien brzucha to w moim przypadku tu dziecko sie raczej rozpycha albo tak uklada ze wyczuwam plecki albo dupke, bo to trwa chwile i nie boli tylko tak bardziej naciaga, albo rozpycha, tak jakby wzdecia, ale tak jak pisze to nie boli.

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mam co 3 tygodnie usg, ale pewnie w zwiazku z tym ze to prywatne wizyty.

Ja mam USG na każdej wizycie, a lekarka z nfz, ale ona generalnie jest bardzo dobrym lekarzem, ma super opinie więc pewnie dlatego :) no i zawsze mnei bada co też mnie cieszy :)

Aniqa, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleszcze wrr plaga jedna! Obserwuj to miejsce cały czas jak rumienia nie będzie to ok.

Ja mojemu ginowi wspomniałam o tym napinaniu brzucha podczas chodzenia - to powiedział, ze jak się chodzi to tak może być....

Od dzisiaj się urlopuje przez 2 tygodnie, miałam zacząć generale porządki żeby potem we wrześniu mieć lżej aleeeeee jest tak duszno, że odpuściłam

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kleszcze wrr plaga jedna! Obserwuj to miejsce cały czas jak rumienia nie będzie to ok.

Ja mojemu ginowi wspomniałam o tym napinaniu brzucha podczas chodzenia - to powiedział, ze jak się chodzi to tak może być....

Od dzisiaj się urlopuje przez 2 tygodnie, miałam zacząć generale porządki żeby potem we wrześniu mieć lżej aleeeeee jest tak duszno, że odpuściłam
    Ja tez wychodzilam sie po sklepach i jestem zmeczona, juz tyle razy mowilam sobie ze w upaly bede odpoczywac, i duzo z tego nie wychodzi.

Odpoczywaj, masz czas na porzadki :-) :-) :-)

ao12. lubi tę wiadomość

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ