X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Anoolka, tez sobie obiecalam, ze jesli jutro mnie bedzie strzsowac to zmieniam natychmiast i na nastepne spotkanie umowie sie juz z innym.
    Ona wogole jest dziwna i tak jakby pacjenci ja draznili.
    Za kazdym razem jak zaczynala badanie i na ekranie pojawial sie nasz synek,
    zaczynalismy sie cieszyc i pokazywac sobie nozki, raczki - ale tak dyskretnie, bez przesady,
    zeby jej nie przeszkadzac w badaniu.
    Za kazdym razem reakcja jej byla taka sama, mowila:
    Nie ma co sie cieszyc! Jak sprawdzimy, ze wszystko jest w porzadku to dopiero panstwo beda mogli sie cieszyc.
    Pamietam jak na pierwszym usg mnie skarcila, ze zapytalam sie jaki ma wymiar falda karkowa.
    Powiedziala wtedy: Wszyscy tylko zamartwiaja sie jakiej wielkosci jest falda karkowa!
    Najpierw sprawdzimy czy on wogole ma rece i nogi a potem bedziemy sprawdzac kark!

Jutro chcialabym sie zapytac czy mozna obliczyc w przyblizeniu wage naszego synka w momencie narodzin,
    troche obawiam sie jej reakcji ale i tak zapytam.
    Nie bede zwracac uwagi na jej glupie uwagi.

Kajaoli po tym co piszesz to jakaś niezadowolona z życia kobieta...nie lepiej innego lekarza faktycznie, który jest milszy(w końcu to jego praca, i do tego przecież taka przyjemna powinna być!), i który nie będzie Cie tam stresował? toć to wesołe momenty w naszych życiach są :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie i czytam wątki na forach o tematyce "jaka butelka", "jaki smoczek" itp i powiem Wam zgłupieć można (jak to na forach)coś mi się widzi, że i tak skończy się na metodzie prób i błędów.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Siedzę sobie i czytam wątki na forach o tematyce "jaka butelka", "jaki smoczek" itp i powiem Wam zgłupieć można (jak to na forach)coś mi się widzi, że i tak skończy się na metodzie prób i błędów.
    Pewnie tak, w sumie dawniej butelka była jedna,a smoczki też jedne na wszystkie dzieci,i jakoś te dzieci sie wychowały, a teraz to jakieś antykolkowe, aktywne ssanie,uspokajające itd. Oszaleć można.
    Ja kupie butelke z aventu 150 ml antykolkową, i smoczek też z seri uspokajających zobaczymy czy lepiej uspokoi Hanie niż ja :)
    Drażnią mnie te reklamy tych produktów,i powoli dochodze do tego że jest to to samo tylko np inny kształt butelki żeby był wybór.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, a co mama to opinia, wiadomo dzieci są różne.... no ale jakby nie było powoli trzeba myśleć o wszystkim, tym bardziej jak się lubi być przygotowanym :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja to z początku myślałam że butelka to butelka i nie ważne jaka firma...eh jaki to człowiek naiwny jest ;) Ja kupię maluszkowi butelkę z dr browna z taką rurką w środku. Przejrzałam trochę stron w necie i o tych było akurat najwięcej dobrych opinii :)

Aha no i udało mi się w końcu zarejestrować w tej poradni ale zachodu i nerwów tyle że szkoda gadać :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 na facebookowym profilu bbf zamieściło Twoje zdjęcie profilowe z usg... ;)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=661411413944469&set=a.621281697957441.1073741828.574565442629067&type=1&theater

Anoolka, lubek, misiulka2000 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko..ale się objadłam..makaron ze szpinakiem i łososiem wszamałam i idę się zdrzemnąć... ;)

Co do butelek to ja kupiłam 2 rozmiary Tomee Tippe, moje znajome mają i są zadowolone, ja tez opiekując się wcześniej maluszkiem jednej z nich korzystałam z tych butelek i były spoko. Ale zobaczymy ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ładne wyraźne zdjęcie, aż zazdroszczę :D

paaolka lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjęcie :D

Ja też myślę o tommee tippe, ale może jeszcze mi się odwidzi.
    Aj powiem Wam, że najchętniej zakupiłabym już wszystko i wszystko poprała, poprasowała, urządziła i już nie myślała hehe ale muszę czekać na wymianę okna w pokoiku małego i dopieszczenie malowania mebelków przez męża więc jestem zawieszona ze wszystkim yhhhh

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mam twardego brzucha ale za to jak Ninka nisko siedzi to uciska na pecherz i musze wtedy szybko siusiu a kilka razy kopnela mnie w pecherz i wowczas zapieklo- zapytam sie Gina czy to normalne- macie tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice zadowoleni że będą mieli pierwszego wnuka :p Chyba mnie szlak trafi jak będą mieli szajbę. Już stwierdzili: "wózek to kupują dziadkowie".

Aniqa, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Super zdjęcie :D

Ja też myślę o tommee tippe, ale może jeszcze mi się odwidzi.
    Aj powiem Wam, że najchętniej zakupiłabym już wszystko i wszystko poprała, poprasowała, urządziła i już nie myślała hehe ale muszę czekać na wymianę okna w pokoiku małego i dopieszczenie malowania mebelków przez męża więc jestem zawieszona ze wszystkim yhhhh
    Tez juz bym chciala miec gotowe ale remont zaczne za msc dopiero, wiec wtedy sobie naszykuje wszystko.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie masz tylko niech Ci Kupią taki jak chcesz, a nie taki jak oni chcą :)

Ja będę kupować butelkę antykolkowa tommee tippee :) 150 ml i 260 ml ;) moja siostra je ma i jest bardzo zadowolona :) ale mam nadzieję, że nie będą mi szybko potrzebne :)

Dzisiaj dostałam, ubranka po bliźniaczkach mojej szwagierki :) pięcioro dzieci można by na nich wychować :)
    Dokupię tylko jakiś jeden welurowy dresik i kilka kaftaników, bo tych nie było zbyt wiele :)

Oh też już tak macie, że chcielibyście już tulić dzieciątka do siebie :)
    A jeszcze jedno cieszę się, że nie rodzimy w te upały :p

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Rodzice zadowoleni że będą mieli pierwszego wnuka :p Chyba mnie szlak trafi jak będą mieli szajbę. Już stwierdzili: "wózek to kupują dziadkowie".
    Hehe ja bym nie ukryla tyle czasu :-).
    Na pewno sie ucieszyli, a i prezencik dla wnuczka bedzie, fajnie :-) :-) :-)

ao12., Anoolka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mam jakiegoś pecha ostatnio...właśnie wyciągnęłam z uda małego kleszcza :( oby nie było z tego jakichś problemów większych.
    Nie powinno, ja w czerwcu złapałam kleszcza, będąc u rodziców, usunięty i rana zdezynfekowana już o nim zapomniałam ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

no oszalec mozna, tez to przeglądałam i masakra :D ja w końcu Aventa anykolkowa kupie chyba, dużo dobrych opinii miała więc zaryzykuję;) i psiaspióła mówiła, że jej małej też ja dawała i odpukać było ok:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinkę mam usg 4d. Ciesze się że podglądne moją kruszynke:-)

pestka, ao12., Anoolka, MartaR.., paaolka, mitaka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK nadrobiłam...ale trochę mi to zajęło:)
    Dziewczyny super się cieszę, że mniejsza ilość wód, że z serduszkiem wszystko ok, że maluszki ładnie rosną i przybierają na wadze:)

Z kleszczem zawsze warto lekarzowi powiedzieć, a nóż.
    Co do twardnienia to mi się czasami zdarza, własnie jak się nachodzę, siada i przestaje momentalnie:)Mi sie to może zdarza raz czy dwa razy dziennie.

My dzis bylismy w Askocie i oglądałam łóżeczka na żywo, żeby wiedzieć chociaż czy są mocne czy coś..i wybraliśmy fajne! teraz tylko muszę poszukać czy sa na allegro, bo pewnie byłoby tańsze:)

Wybaczcie dziewczyny, ale nie pamiętam wszystkiego o czym pisałyście przez te parę dni, skleroza w ciąży u mnie jest na poziomie expert :) tymczasem odpoczywam po zakupach:) No i po wizycie u teściów od znajomych dostaliśmy kolejną torbę z rzeczami dla naszego Franka :D takie cudowne! ah! też juz się czasem nie moge doczekać, aż bąk będzie z nami..:)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a do ktorego modelu bardziej sie sklaniasz ? Do tego z otworkami w smoczku czy z rowkami ktorymi pow ietrze idzie do butelki.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie czytałam o butelkach, kupię taką bo widziałam ją i tutaj są popularne Avant Butelka z serii Natural 1, Smoczek o wolnym wypływie, o kształcie naturalnej brodawki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:17

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ