Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Anoolka, tez sobie obiecalam, ze jesli jutro mnie bedzie strzsowac to zmieniam natychmiast i na nastepne spotkanie umowie sie juz z innym.
Ona wogole jest dziwna i tak jakby pacjenci ja draznili.
Za kazdym razem jak zaczynala badanie i na ekranie pojawial sie nasz synek,
zaczynalismy sie cieszyc i pokazywac sobie nozki, raczki - ale tak dyskretnie, bez przesady,
zeby jej nie przeszkadzac w badaniu.
Za kazdym razem reakcja jej byla taka sama, mowila:
Nie ma co sie cieszyc! Jak sprawdzimy, ze wszystko jest w porzadku to dopiero panstwo beda mogli sie cieszyc.
Pamietam jak na pierwszym usg mnie skarcila, ze zapytalam sie jaki ma wymiar falda karkowa.
Powiedziala wtedy: Wszyscy tylko zamartwiaja sie jakiej wielkosci jest falda karkowa!
Najpierw sprawdzimy czy on wogole ma rece i nogi a potem bedziemy sprawdzac kark!
Jutro chcialabym sie zapytac czy mozna obliczyc w przyblizeniu wage naszego synka w momencie narodzin,
troche obawiam sie jej reakcji ale i tak zapytam.
Nie bede zwracac uwagi na jej glupie uwagi.
Kajaoli po tym co piszesz to jakaś niezadowolona z życia kobieta...nie lepiej innego lekarza faktycznie, który jest milszy(w końcu to jego praca, i do tego przecież taka przyjemna powinna być!), i który nie będzie Cie tam stresował? toć to wesołe momenty w naszych życiach sąKajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Siedzę sobie i czytam wątki na forach o tematyce "jaka butelka", "jaki smoczek" itp i powiem Wam zgłupieć można (jak to na forach)coś mi się widzi, że i tak skończy się na metodzie prób i błędów.
Ja kupie butelke z aventu 150 ml antykolkową, i smoczek też z seri uspokajających zobaczymy czy lepiej uspokoi Hanie niż ja
Drażnią mnie te reklamy tych produktów,i powoli dochodze do tego że jest to to samo tylko np inny kształt butelki żeby był wybór. -
nick nieaktualnymitaka wrote:Siedzę sobie i czytam wątki na forach o tematyce "jaka butelka", "jaki smoczek" itp i powiem Wam zgłupieć można (jak to na forach)coś mi się widzi, że i tak skończy się na metodzie prób i błędów.
Ja kupię maluszkowi butelkę z dr browna z taką rurką w środku. Przejrzałam trochę stron w necie i o tych było akurat najwięcej dobrych opinii
Aha no i udało mi się w końcu zarejestrować w tej poradni ale zachodu i nerwów tyle że szkoda gadać -
misiulka2000 na facebookowym profilu bbf zamieściło Twoje zdjęcie profilowe z usg...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=661411413944469&set=a.621281697957441.1073741828.574565442629067&type=1&theaterAnoolka, lubek, misiulka2000 lubią tę wiadomość
-
matko..ale się objadłam..makaron ze szpinakiem i łososiem wszamałam i idę się zdrzemnąć...
Co do butelek to ja kupiłam 2 rozmiary Tomee Tippe, moje znajome mają i są zadowolone, ja tez opiekując się wcześniej maluszkiem jednej z nich korzystałam z tych butelek i były spoko. Ale zobaczymy -
nick nieaktualny
-
Super zdjęcie
Ja też myślę o tommee tippe, ale może jeszcze mi się odwidzi.
Aj powiem Wam, że najchętniej zakupiłabym już wszystko i wszystko poprała, poprasowała, urządziła i już nie myślała hehe ale muszę czekać na wymianę okna w pokoiku małego i dopieszczenie malowania mebelków przez męża więc jestem zawieszona ze wszystkim yhhhhpaaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Super zdjęcie
Ja też myślę o tommee tippe, ale może jeszcze mi się odwidzi.
Aj powiem Wam, że najchętniej zakupiłabym już wszystko i wszystko poprała, poprasowała, urządziła i już nie myślała hehe ale muszę czekać na wymianę okna w pokoiku małego i dopieszczenie malowania mebelków przez męża więc jestem zawieszona ze wszystkim yhhhhsylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Paulina fajnie masz tylko niech Ci Kupią taki jak chcesz, a nie taki jak oni chcą
Ja będę kupować butelkę antykolkowa tommee tippee150 ml i 260 ml
moja siostra je ma i jest bardzo zadowolona
ale mam nadzieję, że nie będą mi szybko potrzebne
Dzisiaj dostałam, ubranka po bliźniaczkach mojej szwagierkipięcioro dzieci można by na nich wychować
Dokupię tylko jakiś jeden welurowy dresik i kilka kaftaników, bo tych nie było zbyt wiele
Oh też już tak macie, że chcielibyście już tulić dzieciątka do siebie
A jeszcze jedno cieszę się, że nie rodzimy w te upały :p
paaolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Rodzice zadowoleni że będą mieli pierwszego wnuka :p Chyba mnie szlak trafi jak będą mieli szajbę. Już stwierdzili: "wózek to kupują dziadkowie".
.
Na pewno sie ucieszyli, a i prezencik dla wnuczka bedzie, fajnieao12., Anoolka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość
-
agatas wrote:Mam jakiegoś pecha ostatnio...właśnie wyciągnęłam z uda małego kleszcza
oby nie było z tego jakichś problemów większych.
-
mitaka wrote:Siedzę sobie i czytam wątki na forach o tematyce "jaka butelka", "jaki smoczek" itp i powiem Wam zgłupieć można (jak to na forach)coś mi się widzi, że i tak skończy się na metodzie prób i błędów.
no oszalec mozna, tez to przeglądałam i masakraja w końcu Aventa anykolkowa kupie chyba, dużo dobrych opinii miała więc zaryzykuję
i psiaspióła mówiła, że jej małej też ja dawała i odpukać było ok:)
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
OK nadrobiłam...ale trochę mi to zajęło:)
Dziewczyny super się cieszę, że mniejsza ilość wód, że z serduszkiem wszystko ok, że maluszki ładnie rosną i przybierają na wadze:)
Z kleszczem zawsze warto lekarzowi powiedzieć, a nóż.
Co do twardnienia to mi się czasami zdarza, własnie jak się nachodzę, siada i przestaje momentalnie:)Mi sie to może zdarza raz czy dwa razy dziennie.
My dzis bylismy w Askocie i oglądałam łóżeczka na żywo, żeby wiedzieć chociaż czy są mocne czy coś..i wybraliśmy fajne! teraz tylko muszę poszukać czy sa na allegro, bo pewnie byłoby tańsze:)
Wybaczcie dziewczyny, ale nie pamiętam wszystkiego o czym pisałyście przez te parę dni, skleroza w ciąży u mnie jest na poziomie experttymczasem odpoczywam po zakupach:) No i po wizycie u teściów od znajomych dostaliśmy kolejną torbę z rzeczami dla naszego Franka
takie cudowne! ah! też juz się czasem nie moge doczekać, aż bąk będzie z nami..
Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny