Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Rodzice zadowoleni że będą mieli pierwszego wnuka :p Chyba mnie szlak trafi jak będą mieli szajbę. Już stwierdzili: "wózek to kupują dziadkowie".
Teraz ta cała wyprawka tyle kosztuje że im więcej pomocy finansowej tym lepiej
Ja się wczoraj dowiedziałam że dostanę od kuzynki mojej bratowej kupę rzeczy od wkładek laktacyjnych po stojak do wanienki i poduszkę do karmienia. Normalnie mi się micha ucieszyłaao12., Aniqa, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość
-
Macie fajnie, zawsze to trochę odciąży kieszeńAnoolka wrote:To się ciesz
Teraz ta cała wyprawka tyle kosztuje że im więcej pomocy finansowej tym lepiej
Ja się wczoraj dowiedziałam że dostanę od kuzynki mojej bratowej kupę rzeczy od wkładek laktacyjnych po stojak do wanienki i poduszkę do karmienia. Normalnie mi się micha ucieszyła -
nick nieaktualnyJa dostane tylko wkladki poporodowe co kuzyncei1 paczka zostala hehe i nic wiecej, reszte radze sobie sama, to kupuje ciuszki z szmateksu, to lozeczko uzywane, zawsze to oszczedze i bedzie na wiecej rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:44
-
nick nieaktualnyao12. wrote:Ja nawet nie czytałam o butelkach, kupię taką bo widziałam ją i tutaj są popularne Avant Butelka z serii Natural 1, Smoczek o wolnym wypływie, o kształcie naturalnej brodawki
A tak z ciekawosci to ile kosztuje ,bo moze maz by mi kupil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:41
-
nick nieaktualny
-
ao12. wrote:Czy zastanawiacie się nad zakupem laktatora?
Ja też właśnie się nad tym zastanawiam. Z tego co zauważyłam przydaje się często, a jak kupi się teraz to można np. używany za 5-80 zł elektryczny. Ręcznych podobno nie warto. Na pewno nie chciałabym kupować na ostatnią chwilę gdzieś w sklepie w miescie, bo wtedy to trzeba ze 200zł wydać. A często chyba już po wyjściu ze szpitala się przydaje. Nie tylko jak za dużó mleka, ale np. jak za mało i trzeba rozbujać laktację lub jak dziecko nie chce z cyca, a nie chce się podawać modyfikowanego.Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChyba raczej laktator sie przydaje, bo albo sa problemy z mlekiem albo dziecko pogryzie brodawki i trzeba jakos mleko odprowadzic. Ja kupie, reczny wydaje m sie lepszy.cena od 100 w gore, masakra, a jakos niechce zeby mi elektyczne rzeczy majstrowaly przy piersi, i moga sie zepsuc, a jak juz kupie to zostawie na drugie dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:12
-
nick nieaktualny
-
znalazłam fajny ręczny, czytałam opinie na forum nl i ma bardzo dobre w Polsce można kupić na allegro za 83,50 a u mnie za 55e w PROMOCJI
może się zastanowię nad zakupem na allegro...
http://allegro.pl/avent-laktator-natural-scf-330-20-butelka-krem-i4419886950.html -
nick nieaktualnyAniqa wrote:A wracajac do twardnien brzucha to w moim przypadku tu dziecko sie raczej rozpycha albo tak uklada ze wyczuwam plecki albo dupke, bo to trwa chwile i nie boli tylko tak bardziej naciaga, albo rozpycha, tak jakby wzdecia, ale tak jak pisze to nie boli.
Nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też myślała, że takie chwilowe twardnienia jak Ty opisujesz to ułożenie dziecka a jednak nie, to były napinania macicy i szyjka skróciła jej się w ciągu 2 tygodni z 4 cm. do 1,5 oraz zaczęła się rozwierać. Twardnienia z reguły nie bolą. Teraz leży jak kłoda w szpitalu. -
Aniqa wrote:Pestka a do ktorego modelu bardziej sie sklaniasz ? Do tego z otworkami w smoczku czy z rowkami ktorymi pow ietrze idzie do butelki.
Jeszcze sama nie wiem;) poczytam więcej i dam znać jak coś wybiorę
Ja kupiłam juz laktator elektryczny Medela Mini Electric. Przetestowany przez koleżanke, juz 7 miesięcy korzysta, wszystko działa:) Uzywała tez ręcznych ale nie polecała mi bo powiedziała, że strasznie długo się ściaga i reką boli...no i elektryczny pobudza laktację. Zastanawiałam się nad uzywanym, ale mnie koleżanke uprzedziły, że nie wiadomo kto go wczesniej używał, czy kobietka nie miałam jakiś plesniawek na piersi czy czegoś...i polecały tylko nowe. To w sumie dość osobista rzecz, więc kupiłam nowy.fakt, 200 zł piechota nie chodzi, ale jakbym miałam problemy z laktacją to elektryczne pobudzają, jeszcze to mnie przekonało:)
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyao12. wrote:znalazłam fajny ręczny, czytałam opinie na forum nl i ma bardzo dobre w Polsce można kupić na allegro za 83,50 a u mnie za 55e w PROMOCJI
może się zastanowię nad zakupem na allegro...
http://allegro.pl/avent-laktator-natural-scf-330-20-butelka-krem-i4419886950.html -
nick nieaktualnyAvakesh wrote:Nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też myślała, że takie chwilowe twardnienia jak Ty opisujesz to ułożenie dziecka a jednak nie, to były napinania macicy i szyjka skróciła jej się w ciągu 2 tygodni z 4 cm. do 1,5 oraz zaczęła się rozwierać. Twardnienia z reguły nie bolą. Teraz leży jak kłoda w szpitalu.
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:No mozliwe, ale bylam pare dni temu u lekarza i szyjka jest ok, a mam juz takie twardnienia dawno, ale nie codziennie, czasami. Teraz bada szyjke i nie stwierdzil niczego zlego. Nastepna wizyta 30 lipca:-)
To super, nie u wszystkich twardnienia skracają szyjkę i to jest pocieszające