X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Rodzice zadowoleni że będą mieli pierwszego wnuka :p Chyba mnie szlak trafi jak będą mieli szajbę. Już stwierdzili: "wózek to kupują dziadkowie".
    To się ciesz :P Teraz ta cała wyprawka tyle kosztuje że im więcej pomocy finansowej tym lepiej :)
    Ja się wczoraj dowiedziałam że dostanę od kuzynki mojej bratowej kupę rzeczy od wkładek laktacyjnych po stojak do wanienki i poduszkę do karmienia. Normalnie mi się micha ucieszyła :D

ao12., Aniqa, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie fajnie, zawsze to trochę odciąży kieszeń ;)
    Anoolka wrote:
    To się ciesz :P Teraz ta cała wyprawka tyle kosztuje że im więcej pomocy finansowej tym lepiej :)
    Ja się wczoraj dowiedziałam że dostanę od kuzynki mojej bratowej kupę rzeczy od wkładek laktacyjnych po stojak do wanienki i poduszkę do karmienia. Normalnie mi się micha ucieszyła :D

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostane tylko wkladki poporodowe co kuzyncei1 paczka zostala hehe i nic wiecej, reszte radze sobie sama, to kupuje ciuszki z szmateksu, to lozeczko uzywane, zawsze to oszczedze i bedzie na wiecej rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja nawet nie czytałam o butelkach, kupię taką bo widziałam ją i tutaj są popularne Avant Butelka z serii Natural 1, Smoczek o wolnym wypływie, o kształcie naturalnej brodawki
    To wiem ktora to jest, ale jeszcze jest podobna tylko ma rowki takie jak w tamponie heh
    A tak z ciekawosci to ile kosztuje ,bo moze maz by mi kupil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:41

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kruidvat.nl/avent-natural-0-maanden-voedingsfles/p/2655745 8,49e w kruidvat (drogeria)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    http://www.kruidvat.nl/avent-natural-0-maanden-voedingsfles/p/2655745 8,49e w kruidvat (drogeria)
    To tu zdecydowanie taniej :-) :-) :-).

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zastanawiacie się nad zakupem laktatora?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    To tu zdecydowanie taniej :-) :-) :-).
    No widzisz, ja czekam może w tym miesiącu zrobią jakąś promocję i wtedy kupię :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:

Ja też właśnie się nad tym zastanawiam. Z tego co zauważyłam przydaje się często, a jak kupi się teraz to można np. używany za 5-80 zł elektryczny. Ręcznych podobno nie warto. Na pewno nie chciałabym kupować na ostatnią chwilę gdzieś w sklepie w miescie, bo wtedy to trzeba ze 200zł wydać. A często chyba już po wyjściu ze szpitala się przydaje. Nie tylko jak za dużó mleka, ale np. jak za mało i trzeba rozbujać laktację lub jak dziecko nie chce z cyca, a nie chce się podawać modyfikowanego.

Aniqa lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Wydaje mi się że jeśli ktoś chce karmić piersią to jest to rzecz niezbędna...
    Ja przeglądałam trochę stron i wybiorę ręczny tylko jeszcze dokładnie nie wiem jaki.

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba raczej laktator sie przydaje, bo albo sa problemy z mlekiem albo dziecko pogryzie brodawki i trzeba jakos mleko odprowadzic. Ja kupie, reczny wydaje m sie lepszy.cena od 100 w gore, masakra, a jakos niechce zeby mi elektyczne rzeczy majstrowaly przy piersi, i moga sie zepsuc, a jak juz kupie to zostawie na drugie dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzylam i laktator nie elektryczny nowy juz od 30 zl,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:23

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz te wszystkie rzeczy do wyprawki początkowej - przynajmniej ciuszki i wyprawka szpitalna do skompletowania. Masakra :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam fajny ręczny, czytałam opinie na forum nl i ma bardzo dobre w Polsce można kupić na allegro za 83,50 a u mnie za 55e w PROMOCJI :(
    może się zastanowię nad zakupem na allegro...
    http://allegro.pl/avent-laktator-natural-scf-330-20-butelka-krem-i4419886950.html

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A wracajac do twardnien brzucha to w moim przypadku tu dziecko sie raczej rozpycha albo tak uklada ze wyczuwam plecki albo dupke, bo to trwa chwile i nie boli tylko tak bardziej naciaga, albo rozpycha, tak jakby wzdecia, ale tak jak pisze to nie boli.

Nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też myślała, że takie chwilowe twardnienia jak Ty opisujesz to ułożenie dziecka a jednak nie, to były napinania macicy i szyjka skróciła jej się w ciągu 2 tygodni z 4 cm. do 1,5 oraz zaczęła się rozwierać. Twardnienia z reguły nie bolą. Teraz leży jak kłoda w szpitalu.

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pestka a do ktorego modelu bardziej sie sklaniasz ? Do tego z otworkami w smoczku czy z rowkami ktorymi pow ietrze idzie do butelki.

Jeszcze sama nie wiem;) poczytam więcej i dam znać jak coś wybiorę:)

Ja kupiłam juz laktator elektryczny Medela Mini Electric. Przetestowany przez koleżanke, juz 7 miesięcy korzysta, wszystko działa:) Uzywała tez ręcznych ale nie polecała mi bo powiedziała, że strasznie długo się ściaga i reką boli...no i elektryczny pobudza laktację. Zastanawiałam się nad uzywanym, ale mnie koleżanke uprzedziły, że nie wiadomo kto go wczesniej używał, czy kobietka nie miałam jakiś plesniawek na piersi czy czegoś...i polecały tylko nowe. To w sumie dość osobista rzecz, więc kupiłam nowy.fakt, 200 zł piechota nie chodzi, ale jakbym miałam problemy z laktacją to elektryczne pobudzają, jeszcze to mnie przekonało:)

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    znalazłam fajny ręczny, czytałam opinie na forum nl i ma bardzo dobre w Polsce można kupić na allegro za 83,50 a u mnie za 55e w PROMOCJI :(
    może się zastanowię nad zakupem na allegro...
    http://allegro.pl/avent-laktator-natural-scf-330-20-butelka-krem-i4419886950.html
    Fajny, i ma od razu butelke, wiec tak jakby 2 w 1 bo mleko sie odciagnie i od razu poda albo przeleje i bedzie butelka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też myślała, że takie chwilowe twardnienia jak Ty opisujesz to ułożenie dziecka a jednak nie, to były napinania macicy i szyjka skróciła jej się w ciągu 2 tygodni z 4 cm. do 1,5 oraz zaczęła się rozwierać. Twardnienia z reguły nie bolą. Teraz leży jak kłoda w szpitalu.
    No mozliwe, ale bylam pare dni temu u lekarza i szyjka jest ok, a mam juz takie twardnienia dawno, ale nie codziennie, czasami. Teraz bada szyjke i nie stwierdzil niczego zlego. Nastepna wizyta 30 lipca:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    No mozliwe, ale bylam pare dni temu u lekarza i szyjka jest ok, a mam juz takie twardnienia dawno, ale nie codziennie, czasami. Teraz bada szyjke i nie stwierdzil niczego zlego. Nastepna wizyta 30 lipca:-)

To super, nie u wszystkich twardnienia skracają szyjkę i to jest pocieszające :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez czasem twardnieje, a szyjka jak najbardziej długa i zamknięta:)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ