X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    no kłótnia przednia :D chyba dawno się nie kłociliście, u Nas tak to czasem działa własnie, jakaś pierdoła wywołuje sprzeczkę;)
    ja sie ogarniam i jadę posłuchac Frankowego serduszka;)
    Ah no i zobaczcie jaka piekna pościel do łóżeczka! Tylko nie możemy sie zdecydowac jaki kolor chcemy:

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4382563091.html

paradise, MartaR.., paaolka, ao12., Strokrotka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ah no i zobaczcie jaka piekna pościel do łóżeczka! Tylko nie możemy sie zdecydowac jaki kolor chcemy:

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4382563091.html

Śliczna ta pościel :)
    My zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://allegro.pl/12-el-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-gratisy-i4388889079.html
    A łóżeczko miało być klupsia, ale to mi się bardziej podoba http://allegro.pl/baby-raj-lozeczko-120x60-2-kolory-i4399788323.html i do tego mają dobry materac i przewijak.

Uciekam zaraz po ten antybiotyk i pozałatwiać kilka spraw.
    Miłego dnia Wam życzę :)

MartaR.., ao12., pestka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja wróciłam właśnie od mamci. Przez cały weekend przejrzałyśmy tysiące ofert łóżeczek, pościeli itd ale oczywiście na nic się nie zdecydowałam :P

Wózek raczej wybierzemy ten https://www.youtube.com/watch?v=QRLXPPAOpTg aczkolwiek jeszcze nie jesteśmy w 100% przekonani.

Idę po inkę i będę nadrabiać zaległości ;)

MartaR.. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja sie ogarniam i jadę posłuchac Frankowego serduszka;)

Ale fajnie że posłuchasz dziś serduszka :)

Pościel jest przecudna, taka w moim stylu :) :) tylko zastanawiam się nad jednym, czy przez to że ochraniacz jest z poduszek to nie zajmuje za dużo miejsca w łóżeczku, no i czy to bezpieczne...są różne opinie na temat ochraniaczy i ich bezpieczeństwa..ja mam ochraniacz, ale mniej puchaty niż poducha, zobaczymy jak się sprawdzi..

Miłego dnia dziewczynki :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:47

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Kłótnia z cyklu aby się pokłócić :-) ale On nie wie co rozpetał...
    U mnie też są takie kłótnie o pierdoły :D Tylko najgorsze jest to że ostatnio cały czas chodzę spięta i nerwowa jak przed okresem...nie podoba mi się to bo maluszek pewnie odczuwa ale jakoś nie potrafię się wyluzować :(

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jak się przyjemnie godzić po takich kłótniach :D

Dzisiaj zrobiłam MEGA BŁĄD i przed 9 poszłam na targ kupić sobie jakąś sukienkę, bluzkę bo po 10 zł sprzedają no i co? I słabo... ciemno przed oczami, zanim się dowlekłam do samochodu musiałam siadać 2 razy bo nic nie widziałam na oślep szłam, wleszczałam się ludziom na stragany z pytaniem czy mogę na chwile usiąść. Dziewczyny nie wychodźcie w te upały, bo to jak nam się wydaje, że się czujemy nijak się może mieć do stanu faktycznego.

MartaR.., Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na te upaly wbilam oczywiscie do szmateksu, i upolowalam fajnych pare rzeczy. Kilka poscieli, i przescieradel i polarkowy mieciutki kocyk dla malej, bialy :-) . Oczywiscie wszystko po 1 zl, wiec wloklam te worki na te upaly. Teraz odpoczywam. Ale u mnie mitaka tez skwar :-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że u Ciebie Aniqa w porządku :) Ja też do tej pory latałam jak wariat, nosiłam zakupy - lżejsze, cięższe, odkurzanie i różne inne (męża nie ma trzeba obie radzić) i dobrze się czułam, ale po dzisiejszym się przestraszyłam i trochę zwolnię tempo jednak

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka dobrze, że dałaś radę i wróciłaś do domu o własnych siłach

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo mam wychodzę z domu pełna sił mogła bym po górach skakać a wracam z trybie toczącym...no juz kochane zostały nam dwa miesiące :-)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem sobie mowie ze dosyc!!!!! Tylko odpoczywam, a wychodzi jak zawsze, chociaz w te goraca tylko z rana jestem aktywna potem raczej kanapa i internecik.

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki :)
    Najważniejsze nie ma cukrzycy :) po 120 minutach glukoza we krwi 117 mg/dl. Czyli wynik z palca był o ponad 20 mg zawyżony :)
    Morfologia prawie w normie :)
    Tylko znów nieszczęsne zapalenie pęcherza ok. 20 leukocytów w polu widzenia. Pewnie tym razem się nie uda bez antybiotyku.

MartaR.., paradise, agatas, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az zobaczylam na moje wyniki moczu i leukocytow mam 2-5 w polu widzenia, czyli mozna powiedziec ze ok.
    Fajnie ze cukier masz ok.:-) :-) :-) :-)

renatkach lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze że dobrze ja też w tym tygodniu musze powtórzyć glukozę kazali mi to zrobić ponieważ byłam przeziębiona jak robiłam pierwsza i to napewno zawyżyło wynik...a z glukometru mam najwięcej to 94 po posiłku powtórzę i zobaczmy o co tu chodzi

renatkach, Aniqa lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/avent-laktator-natural-via-x4-butelka-6gratisow-i4388128587.html

To najtansza oferta laktatora z aventu : laktaror , butelka, pojemniki.
    Tak jakby ktoras chciala to wklejam linka.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam tańsze oferty laktatorow ,podgrzewaczy, termometrow i nie tylko w tej internetowej aptece gemini naprawdę różnica cen jest zadziwiająca w niektórych przypadkach

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    ...no juz kochane zostały nam dwa miesiące :-)
    No już coraz bliżej...Wy też już jesteście poddenerwowane porodem? Ja już się coraz częściej zastanawiam czy nie będzie żadnych komplikacji i jak to wszystko zniosę...

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę o tym ale tak szczerze jestem z dnia na dzień bardzo optymistycznie nastawiona ponieważ dobrze się teraz czuję a w ciąży z Igorkiem juz leżałam w szpitalu :-) a sam poród nie jest straszny i trwa chwile a potem jak juz jest kruszynka to się nic nie liczy...

I wiedziałam że tak będzie Igorka nie ma 5h a ja już za nim tęsknię 3dni bez mojego synka Eh

Anoolka, Bergo, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)

ao12., mitaka, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ