X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    no kłótnia przednia :D chyba dawno się nie kłociliście, u Nas tak to czasem działa własnie, jakaś pierdoła wywołuje sprzeczkę;)
    ja sie ogarniam i jadę posłuchac Frankowego serduszka;)
    Ah no i zobaczcie jaka piekna pościel do łóżeczka! Tylko nie możemy sie zdecydowac jaki kolor chcemy:

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4382563091.html

paradise, MartaR.., paaolka, ao12., Strokrotka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ah no i zobaczcie jaka piekna pościel do łóżeczka! Tylko nie możemy sie zdecydowac jaki kolor chcemy:

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4382563091.html

Śliczna ta pościel :)
    My zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://allegro.pl/12-el-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-gratisy-i4388889079.html
    A łóżeczko miało być klupsia, ale to mi się bardziej podoba http://allegro.pl/baby-raj-lozeczko-120x60-2-kolory-i4399788323.html i do tego mają dobry materac i przewijak.

Uciekam zaraz po ten antybiotyk i pozałatwiać kilka spraw.
    Miłego dnia Wam życzę :)

MartaR.., ao12., pestka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja wróciłam właśnie od mamci. Przez cały weekend przejrzałyśmy tysiące ofert łóżeczek, pościeli itd ale oczywiście na nic się nie zdecydowałam :P

Wózek raczej wybierzemy ten https://www.youtube.com/watch?v=QRLXPPAOpTg aczkolwiek jeszcze nie jesteśmy w 100% przekonani.

Idę po inkę i będę nadrabiać zaległości ;)

MartaR.. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja sie ogarniam i jadę posłuchac Frankowego serduszka;)

Ale fajnie że posłuchasz dziś serduszka :)

Pościel jest przecudna, taka w moim stylu :) :) tylko zastanawiam się nad jednym, czy przez to że ochraniacz jest z poduszek to nie zajmuje za dużo miejsca w łóżeczku, no i czy to bezpieczne...są różne opinie na temat ochraniaczy i ich bezpieczeństwa..ja mam ochraniacz, ale mniej puchaty niż poducha, zobaczymy jak się sprawdzi..

Miłego dnia dziewczynki :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:47

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Kłótnia z cyklu aby się pokłócić :-) ale On nie wie co rozpetał...
    U mnie też są takie kłótnie o pierdoły :D Tylko najgorsze jest to że ostatnio cały czas chodzę spięta i nerwowa jak przed okresem...nie podoba mi się to bo maluszek pewnie odczuwa ale jakoś nie potrafię się wyluzować :(

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jak się przyjemnie godzić po takich kłótniach :D

Dzisiaj zrobiłam MEGA BŁĄD i przed 9 poszłam na targ kupić sobie jakąś sukienkę, bluzkę bo po 10 zł sprzedają no i co? I słabo... ciemno przed oczami, zanim się dowlekłam do samochodu musiałam siadać 2 razy bo nic nie widziałam na oślep szłam, wleszczałam się ludziom na stragany z pytaniem czy mogę na chwile usiąść. Dziewczyny nie wychodźcie w te upały, bo to jak nam się wydaje, że się czujemy nijak się może mieć do stanu faktycznego.

MartaR.., nick nieaktualny, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na te upaly wbilam oczywiscie do szmateksu, i upolowalam fajnych pare rzeczy. Kilka poscieli, i przescieradel i polarkowy mieciutki kocyk dla malej, bialy :-) . Oczywiscie wszystko po 1 zl, wiec wloklam te worki na te upaly. Teraz odpoczywam. Ale u mnie mitaka tez skwar :-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że u Ciebie Aniqa w porządku :) Ja też do tej pory latałam jak wariat, nosiłam zakupy - lżejsze, cięższe, odkurzanie i różne inne (męża nie ma trzeba obie radzić) i dobrze się czułam, ale po dzisiejszym się przestraszyłam i trochę zwolnię tempo jednak

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka dobrze, że dałaś radę i wróciłaś do domu o własnych siłach

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo mam wychodzę z domu pełna sił mogła bym po górach skakać a wracam z trybie toczącym...no juz kochane zostały nam dwa miesiące :-)

nick nieaktualny, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem sobie mowie ze dosyc!!!!! Tylko odpoczywam, a wychodzi jak zawsze, chociaz w te goraca tylko z rana jestem aktywna potem raczej kanapa i internecik.

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki :)
    Najważniejsze nie ma cukrzycy :) po 120 minutach glukoza we krwi 117 mg/dl. Czyli wynik z palca był o ponad 20 mg zawyżony :)
    Morfologia prawie w normie :)
    Tylko znów nieszczęsne zapalenie pęcherza ok. 20 leukocytów w polu widzenia. Pewnie tym razem się nie uda bez antybiotyku.

MartaR.., paradise, agatas, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az zobaczylam na moje wyniki moczu i leukocytow mam 2-5 w polu widzenia, czyli mozna powiedziec ze ok.
    Fajnie ze cukier masz ok.:-) :-) :-) :-)

renatkach lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze że dobrze ja też w tym tygodniu musze powtórzyć glukozę kazali mi to zrobić ponieważ byłam przeziębiona jak robiłam pierwsza i to napewno zawyżyło wynik...a z glukometru mam najwięcej to 94 po posiłku powtórzę i zobaczmy o co tu chodzi

renatkach, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/avent-laktator-natural-via-x4-butelka-6gratisow-i4388128587.html

To najtansza oferta laktatora z aventu : laktaror , butelka, pojemniki.
    Tak jakby ktoras chciala to wklejam linka.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam tańsze oferty laktatorow ,podgrzewaczy, termometrow i nie tylko w tej internetowej aptece gemini naprawdę różnica cen jest zadziwiająca w niektórych przypadkach

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    ...no juz kochane zostały nam dwa miesiące :-)
    No już coraz bliżej...Wy też już jesteście poddenerwowane porodem? Ja już się coraz częściej zastanawiam czy nie będzie żadnych komplikacji i jak to wszystko zniosę...

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę o tym ale tak szczerze jestem z dnia na dzień bardzo optymistycznie nastawiona ponieważ dobrze się teraz czuję a w ciąży z Igorkiem juz leżałam w szpitalu :-) a sam poród nie jest straszny i trwa chwile a potem jak juz jest kruszynka to się nic nie liczy...

I wiedziałam że tak będzie Igorka nie ma 5h a ja już za nim tęsknię 3dni bez mojego synka Eh

nick nieaktualny, Bergo, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)

ao12., mitaka, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ