Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No już coraz bliżej...Wy też już jesteście poddenerwowane porodem? Ja już się coraz częściej zastanawiam czy nie będzie żadnych komplikacji i jak to wszystko zniosę...
    Narazie do mnie to nie dochodzi jeszcze, caly czas w glowie mi remont ktory zacznie sie za 1.5 msc, czy zdazymy, i ile to roboty, stres jak cholera, i jak jeszcze Hani sie zechce na swiat wczesniej to juz masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)
    O rany, pol kg , jakie malenstwo... dobrze ze wszystko ok z Adasiem.

paaolka lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaaOlka 5lat temu sąsiadka rodziców tez urodziła 0,5kg chłopca teraz dzieciaczek się niczym nie wyróżnia :-) chwila a i Adaś urośnie a będzie rósł bardzo szybko :-)

paaolka, Bergo, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze jake malenstwo ale wierze ze jest pod dobra opieka i bedzie wszystko dobrze.

Ja o porodzie jeszcze tak bardzo staram sie nie myslec

MartaR.., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    PaaOlka 5lat temu sąsiadka rodziców tez urodziła 0,5kg chłopca teraz dzieciaczek się niczym nie wyróżnia :-) chwila a i Adaś urośnie a będzie rósł bardzo szybko :-)

Mam taka nadzieje :) teraz ta technika jest tak do przodu posunieta ze maluszki maja duzo wieksze szanse. Choc pewnie jakies tam problemy zdrowotne go nie ominą bo tak juz niestety jest u wczesniakow...ale najwazniejsze ze zyje i jest silny :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, trzymam kciuki za Twoją koleżanką i jej synka! Adaś na pewno szybciutko urośnie :)

MartaR.., paaolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kruszynka... Który to był tydzień? Trzymam kciuku za maluszka, ale wierzę że to niepotrzebne bo na pewno wszystko będzie ok :)
    paaolka wrote:
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki maleńki :) Mam nadzieję że nie będzie chorował i wszystko dobrze się skończy :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    To kruszynka... Który to był tydzień? Trzymam kciuku za maluszka, ale wierzę że to niepotrzebne bo na pewno wszystko będzie ok :)

Dziekuje :* to byl 29 tydzien..ale tez mam nadzieje ze juz tylko dobrze bedzie :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Narazie do mnie to nie dochodzi jeszcze, caly czas w glowie mi remont ktory zacznie sie za 1.5 msc, czy zdazymy, i ile to roboty, stres jak cholera, i jak jeszcze Hani sie zechce na swiat wczesniej to juz masakra.
    Jeśli Hani będzie się śpieszyło to mąż z rodziną dadzą sobie radę bez Ciebie. U mojej bratowej było tak samo, ona leżała z dzidzią w szpitalu a wszyscy zasuwali przy generalnym remoncie całego mieszkania ;)

ao12., nick nieaktualny, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziekuje :* to byl 29 tydzien..ale tez mam nadzieje ze juz tylko dobrze bedzie :)
    To się nie dziwię że zrobili cesarkę, dzidzia powinna ważyć przynajmniej dwa razy tyle.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To się nie dziwię że zrobili cesarkę, dzidzia powinna ważyć przynajmniej dwa razy tyle.

No niestety mial hipotrofie...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mała kruszynka, również trzymam kciuki, żeby teraz wszystko szło w dobrym kierunku :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zbliżającego się października.. ostatnio strasznie szybko leci mi czas i też jestem pozytywnie nastawiona. Chciałabym być już po porodzie i zobaczyć naszą córeczkę :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem nastawiona pozytywnie. Martwić się będę jak coś będzie nie tak :)
    Też ostatnio robiłam zamówienie na laktator, wybrałam Lovi Prolactis elektryczny. Też w Gemini brałam, ale mega sie spóźniali z przesyłką, ponad tydzień czekałam. W ramach przeprosin oczywiście wysłali jakieś tam próbki/miniprodukty ale wrażenie miałam nieszczególne.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O a jak się przyjemnie godzić po takich kłótniach :D

Dzisiaj zrobiłam MEGA BŁĄD i przed 9 poszłam na targ kupić sobie jakąś sukienkę, bluzkę bo po 10 zł sprzedają no i co? I słabo... ciemno przed oczami, zanim się dowlekłam do samochodu musiałam siadać 2 razy bo nic nie widziałam na oślep szłam, wleszczałam się ludziom na stragany z pytaniem czy mogę na chwile usiąść. Dziewczyny nie wychodźcie w te upały, bo to jak nam się wydaje, że się czujemy nijak się może mieć do stanu faktycznego.

Mitaka jak już wiem, kiedy będzie mi słabo i wracając dziś z miasta musiałam wysiąść z tramwaju pare przystankó wcześniej i sie przespacerować bo zabrakło mi powietrza...znam to ;) niestety

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend zrobilam sobie wycieczke rowerowa z moim M. Cale 7 km rowerkiem. :p Mlody chyba spal w czasie jazdy.
    W przyszlym tyg pewnie zaczniemy remont - sciany, sufit (gladz, malowanie) + zmiana wykladziny na podlodze + dodatkowa scianka z kartongipsu. Zapowiada sie ciekawie. W sierpniu - wrzesniu zakupy dla malego i czekamy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych remontow, chcialabym zeby u mnie sie zaczely, potem juz nie bede pewnie miala tyle sily, pewnie pojawia sie bole plecow i inne, a trzeba bedzie porzadki robic, i ogolnie stres. Kurcze zagonie mojego od razu do roboty.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeździsz na rowerku? Odważna jesteś, ja bym się bała i 1000 myśli zaraz czy coś się nie odklei czy to czy tamto, no ale ja to ja, są sportsmenki co biegają do 6 miesiąca i jest ok.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do poloznej, musze spisac liste pytan bo znajac mnie to znow zapomne.

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ