X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No już coraz bliżej...Wy też już jesteście poddenerwowane porodem? Ja już się coraz częściej zastanawiam czy nie będzie żadnych komplikacji i jak to wszystko zniosę...
    Narazie do mnie to nie dochodzi jeszcze, caly czas w glowie mi remont ktory zacznie sie za 1.5 msc, czy zdazymy, i ile to roboty, stres jak cholera, i jak jeszcze Hani sie zechce na swiat wczesniej to juz masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)
    O rany, pol kg , jakie malenstwo... dobrze ze wszystko ok z Adasiem.

paaolka lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaaOlka 5lat temu sąsiadka rodziców tez urodziła 0,5kg chłopca teraz dzieciaczek się niczym nie wyróżnia :-) chwila a i Adaś urośnie a będzie rósł bardzo szybko :-)

paaolka, Bergo, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze jake malenstwo ale wierze ze jest pod dobra opieka i bedzie wszystko dobrze.

Ja o porodzie jeszcze tak bardzo staram sie nie myslec

MartaR.., Aniqa lubią tę wiadomość

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    PaaOlka 5lat temu sąsiadka rodziców tez urodziła 0,5kg chłopca teraz dzieciaczek się niczym nie wyróżnia :-) chwila a i Adaś urośnie a będzie rósł bardzo szybko :-)

Mam taka nadzieje :) teraz ta technika jest tak do przodu posunieta ze maluszki maja duzo wieksze szanse. Choc pewnie jakies tam problemy zdrowotne go nie ominą bo tak juz niestety jest u wczesniakow...ale najwazniejsze ze zyje i jest silny :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, trzymam kciuki za Twoją koleżanką i jej synka! Adaś na pewno szybciutko urośnie :)

MartaR.., paaolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kruszynka... Który to był tydzień? Trzymam kciuku za maluszka, ale wierzę że to niepotrzebne bo na pewno wszystko będzie ok :)
    paaolka wrote:
    Moja kolezanka Agnieszka o ktorej wczesniej pisalam urodzila wlasnie Adasia, jest maleńkim okruszkiem, bo ma 500g i 31cm ale podobno silny z niego chlopak i stabilny oddechowo :) Aga miala cesarke, bo lekarze stwierdzili ze lepiej jak maly juz bedzie na swiecie pod cala aparaturą niz mialby zostac w brzuszku i niewiadomo czy by przezyl bo Aga caly czas miala slabe przeplywy...ona dochodzi do siebie a Adas w inkubatorze. Ale najwazniejsze ze lekarze są dobrej mysli :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki maleńki :) Mam nadzieję że nie będzie chorował i wszystko dobrze się skończy :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    To kruszynka... Który to był tydzień? Trzymam kciuku za maluszka, ale wierzę że to niepotrzebne bo na pewno wszystko będzie ok :)

Dziekuje :* to byl 29 tydzien..ale tez mam nadzieje ze juz tylko dobrze bedzie :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Narazie do mnie to nie dochodzi jeszcze, caly czas w glowie mi remont ktory zacznie sie za 1.5 msc, czy zdazymy, i ile to roboty, stres jak cholera, i jak jeszcze Hani sie zechce na swiat wczesniej to juz masakra.
    Jeśli Hani będzie się śpieszyło to mąż z rodziną dadzą sobie radę bez Ciebie. U mojej bratowej było tak samo, ona leżała z dzidzią w szpitalu a wszyscy zasuwali przy generalnym remoncie całego mieszkania ;)

ao12., Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziekuje :* to byl 29 tydzien..ale tez mam nadzieje ze juz tylko dobrze bedzie :)
    To się nie dziwię że zrobili cesarkę, dzidzia powinna ważyć przynajmniej dwa razy tyle.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To się nie dziwię że zrobili cesarkę, dzidzia powinna ważyć przynajmniej dwa razy tyle.

No niestety mial hipotrofie...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mała kruszynka, również trzymam kciuki, żeby teraz wszystko szło w dobrym kierunku :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zbliżającego się października.. ostatnio strasznie szybko leci mi czas i też jestem pozytywnie nastawiona. Chciałabym być już po porodzie i zobaczyć naszą córeczkę :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem nastawiona pozytywnie. Martwić się będę jak coś będzie nie tak :)
    Też ostatnio robiłam zamówienie na laktator, wybrałam Lovi Prolactis elektryczny. Też w Gemini brałam, ale mega sie spóźniali z przesyłką, ponad tydzień czekałam. W ramach przeprosin oczywiście wysłali jakieś tam próbki/miniprodukty ale wrażenie miałam nieszczególne.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O a jak się przyjemnie godzić po takich kłótniach :D

Dzisiaj zrobiłam MEGA BŁĄD i przed 9 poszłam na targ kupić sobie jakąś sukienkę, bluzkę bo po 10 zł sprzedają no i co? I słabo... ciemno przed oczami, zanim się dowlekłam do samochodu musiałam siadać 2 razy bo nic nie widziałam na oślep szłam, wleszczałam się ludziom na stragany z pytaniem czy mogę na chwile usiąść. Dziewczyny nie wychodźcie w te upały, bo to jak nam się wydaje, że się czujemy nijak się może mieć do stanu faktycznego.

Mitaka jak już wiem, kiedy będzie mi słabo i wracając dziś z miasta musiałam wysiąść z tramwaju pare przystankó wcześniej i sie przespacerować bo zabrakło mi powietrza...znam to ;) niestety

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend zrobilam sobie wycieczke rowerowa z moim M. Cale 7 km rowerkiem. :p Mlody chyba spal w czasie jazdy.
    W przyszlym tyg pewnie zaczniemy remont - sciany, sufit (gladz, malowanie) + zmiana wykladziny na podlodze + dodatkowa scianka z kartongipsu. Zapowiada sie ciekawie. W sierpniu - wrzesniu zakupy dla malego i czekamy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych remontow, chcialabym zeby u mnie sie zaczely, potem juz nie bede pewnie miala tyle sily, pewnie pojawia sie bole plecow i inne, a trzeba bedzie porzadki robic, i ogolnie stres. Kurcze zagonie mojego od razu do roboty.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeździsz na rowerku? Odważna jesteś, ja bym się bała i 1000 myśli zaraz czy coś się nie odklei czy to czy tamto, no ale ja to ja, są sportsmenki co biegają do 6 miesiąca i jest ok.

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do poloznej, musze spisac liste pytan bo znajac mnie to znow zapomne.

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ