X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ostatnio lekarz powiedzial ze mam lozysko 1 cm od ujscia wewnetrznego, i ze sie podnioslo i jest bezpiecznie ale powinno dalej isc w gore, boze!!!!! Co to jest 1 cm , to ile musialo byc wczesniej,

Ile cm od tego ujscia powinno byc te lozysko?

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczekujące Córeczek!
    Przypomne się z wózkiem, bo jeszcze nie sprzedałam - już obnizyłam cene... A zestaw kosztował ponad 3000 zl. :(

Może któraś się skusi! Mozna poczytać opinie o Navingtonie - naprawde super wózek! Rama jeszcze na gwarancji!

00baf715e618b885m.jpg

http://allegro.pl/show_item.php?item=4423325147

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Dziewczyny oczekujące Córeczek!
    Przypomne się z wózkiem, bo jeszcze nie sprzedałam - już obnizyłam cene... A zestaw kosztował ponad 3000 zl. :(

Może któraś się skusi! Mozna poczytać opinie o Navingtonie - naprawde super wózek! Rama jeszcze na gwarancji!

00baf715e618b885m.jpg

http://allegro.pl/show_item.php?item=4423325147
    Stokrotko ja na Twoim miejscu bym się grubo zastanowiła nad sprzedażą i bym chyba zostawiła sobie. Przecież on na typowo dziewczęcy to nie wygląda ;)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze byłabym skłonna go zostawić - ale mój Mąż powiedział, ze absolutnie nie bedzie woził Syna w rózówym wózku :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby to jeszcze jakiś taki mocny róż był to co innego...Eh Ci faceci ;)

Strokrotka lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    znalazłam fajny ręczny, czytałam opinie na forum nl i ma bardzo dobre w Polsce można kupić na allegro za 83,50 a u mnie za 55e w PROMOCJI :(
    może się zastanowię nad zakupem na allegro...
    http://allegro.pl/avent-laktator-natural-scf-330-20-butelka-krem-i4419886950.html

Ja taki kupiłam (chyba nawet u tego sprzedawcy), tylko że bez kremu. Do tego dokupiłam 3 pojemniki z przykrywkami do przechowywania pokarmu i przejściówkę. Wyszedł fajny zestaw: mogę do laktatora wkręcić albo butelkę i od razu podać pokarm dziecku, albo pojemnik z przejściówką, który mogę potem wstawić do lodówki (bez żadnego przelewania). Można też za pomocą przejściówki zainstalować smoczek na pojemniku i karmić z pojemnika zamiast z butelki.
    Jeżeli zamierzacie kupić laktator, to proponuję rozejrzeć się za nim przed kupieniem butelki, bo laktator pewnie będzie miał ją w zestawie (a jak nie to można sobie dobrać taką, która będzie do niego pasowała).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:45

ao12., paradise lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale ostatnio lekarz powiedzial ze mam lozysko 1 cm od ujscia wewnetrznego, i ze sie podnioslo i jest bezpiecznie ale powinno dalej isc w gore, boze!!!!! Co to jest 1 cm , to ile musialo byc wczesniej,

Ile cm od tego ujscia powinno byc te lozysko?

Ja też mam 9 mm od ujścia wewnętrznego łożysko i teraz w środę się dowiem czy się podniosło czy nie. Mój gin mówi ze mną być co najmniej 3 cm od wewnętrznego ujścia :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja też mam 9 mm od ujścia wewnętrznego łożysko i teraz w środę się dowiem czy się podniosło czy nie. Mój gin mówi ze mną być co najmniej 3 cm od wewnętrznego ujścia :)
    O to jeszcze 2 cm przedemna, a jakie dal zalecenia zeby sie podnioslo?

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) Malutka cała i zdrowa, waży już ok. 880g i według lekarza będzie miała długie nogi (na pewno nie po mnie, bo ja z tych krótkich jestem). Kawał baby :D
    Mówił, że według nowych wytycznych nie mam cukrzycy ciążowej (ja mimo wszystko będę się pilnowała i stosowała dietę).
    Co do kleszcza, to mam jutro jechać na oddział zakaźny, żeby dali mi tam odpowiedni antybiotyk, żeby później nie było problemu typu borelioza itp.
    A no i mogę jechać na urlop...jupiiii :D

renatkach, ao12., Aniqa, Anoolka, paaolka, pestka, lubek, paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił, żeby nic nie podnosić, nie współżyć i prowadzić oszczędny tryb życia :)

Mi powiedział ze daje temu czas do 31 tygodnia, a jak się nie podniesie, to trzeba będzie się umówić na cesarkę.

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mi mówił, żeby nic nie podnosić, nie współżyć i prowadzić oszczędny tryb życia :)

Mi powiedział ze daje temu czas do 31 tygodnia, a jak się nie podniesie, to trzeba będzie się umówić na cesarkę.
    To mi tez tak mowil, ze jak cos to cesarka ale ze prawie zawsze sie podnosi bo rosnace dziecko wypycha lozysko do gory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Jestem już po wizycie :) Malutka cała i zdrowa, waży już ok. 880g i według lekarza będzie miała długie nogi (na pewno nie po mnie, bo ja z tych krótkich jestem). Kawał baby :D
    Mówił, że według nowych wytycznych nie mam cukrzycy ciążowej (ja mimo wszystko będę się pilnowała i stosowała dietę).
    Co do kleszcza, to mam jutro jechać na oddział zakaźny, żeby dali mi tam odpowiedni antybiotyk, żeby później nie było problemu typu borelioza itp.
    A no i mogę jechać na urlop...jupiiii :D
    Dieta dobrze nam zrobi, choc mam na sumieniu juz male ciasteczkowe grzeszki :-).

Moj lekarz tez mowil ze Hania bedzie miala dlugie kopytka :-)

agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda.wp.pl/mgaleria.html?kat=1035571&gid=16751352
    No to widzę że chowamy się w najchłodniejszych kątach domów.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dieta dobrze nam zrobi, choc mam na sumieniu juz male ciasteczkowe grzeszki :-).

Moj lekarz tez mowil ze Hania bedzie miala dlugie kopytka :-)

Też na pewno pozwolę sobie od czasu do czasu na małe co nie co :P
    A odpowiednie odżywianie wyjdzie na zdrowie nam i maluszkom :)

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu. JULIA nadal pozostaje Julia waży 1128. Wszystko jest w porządku, wody w normie łożysko wysoko i szczelne corunia rośnie i ma się dobrze. Mam sliczne fotki które wystawie na fb.

renatkach, pestka, ao12., paaolka, MartaR.., Aniqa, lubek, agatas, paradise, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w autobusie starsza pani wręcz mnie wepchnęła na swoje miejsce siedzące. Trochę się zdziwiłam że wywołuje takie akcje.

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie... Dziś wysyłam synka z babcia i dziadkiem nad jezioro na 3dni troszkę się polenie mam w planie nie robić nic pewnie po pierwszym dniu mi się znudzi
    Wczoraj się pokłóciłam z mężem nie odzywamy się dziś pewnie jak wróci z pracy będzie się podlizywal jak zawsze ale nie przeprosi taki to już Typ... A kłótnia była o to ze baba z sklepie ukroiła mi plasterki wędliny ze skórka On stwierdził że to moja wina... Co za %&§@# nie odezwę się do wieśniaka...

renatkach, Aniqa, paradise, Bergo, Anoolka, ao12., Strokrotka, Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie, że odpoczniesz ;)

A ja uwielbiam takie kłótnie :D

MartaR.., Bergo, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niema jak klotnie na powazne tematy, my tez klocimy sie o takie rzeczy, hehehe

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłótnia z cyklu aby się pokłócić :-) ale On nie wie co rozpetał...

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ