X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis urodzila jedna z sierpniowych mamusiek - kurcze, lepiej byc przygotowanym na rozne opcje tak jak np. wczesniejszy porod ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a to nie ma znaczenia czy brzuszek mały czy duży macica musi być na odpowiedniej wysokości co do tygodnia ciąży :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis urodzila jedna z sierpniowych mamusiek - kurcze, lepiej byc przygotowanym na rozne opcje tak jak np. wczesniejszy porod ;)
    Ja cie juz sierpniowe...w sumie bratowa tez urodziła w siódmym miesiącu wiec czas chyba się spakować żeby szybko mieć wszystko pod ręką

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aniqa a to nie ma znaczenia czy brzuszek mały czy duży macica musi być na odpowiedniej wysokości co do tygodnia ciąży :-)
    Zapytam jutro poloznej czy ma mozliwosc obliczenia tego, mysle ze nie ale moze akurat.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi umieć moja mówiła ze tego uczyła stara szkoła a moja położna ma z 40parę lat więc nie taka stara z Niej babka...A to jest jednak frajda jak powie ze dzidzia urosła ze serduszko ładnie bije ze jest wszystko bardzo dobrze :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po weekendowym wyjeździe :p
    Najedzona, przejedzona, padnięta, zmęczona ale w miarę zadowolona. Więcej nie tknę niczego z majonezem - mam totalną zgagę po tym. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Musi umieć moja mówiła ze tego uczyła stara szkoła a moja położna ma z 40parę lat więc nie taka stara z Niej babka...A to jest jednak frajda jak powie ze dzidzia urosła ze serduszko ładnie bije ze jest wszystko bardzo dobrze :-)
    Tak,tylko że w tej jej klitce to ledwo sie mieszcze żeby usiąść a położyć to niema szans, ale są tam inne pomieszczenia więc może jest tam jakieś wyrko.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zwracacie uwagę na to czy Wam brzuszek twardnieje (bezbolesne skurcze)? Ponoć do 10 razy na dobę ma prawo, bo macica ćwiczy już do porodu. Jak jest więcej to jest problem...

• agatas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Dziewczyny a zwracacie uwagę na to czy Wam brzuszek twardnieje (bezbolesne skurcze)? Ponoć do 10 razy na dobę ma prawo, bo macica ćwiczy już do porodu. Jak jest więcej to jest problem...

Ja właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy mam. Czasem mi się właśnie wydaje, że to to, ale nie jestem pewna - takie jakby miesiączkowe skurcze (bezbolesne), ale jakoś nie wyczułam, żeby brzuch mi twardniał.

Za to od kilku tygodni codziennie na staniku widzę niewielką ilość zaschniętej wydzieliny (to pewnie siara).

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy mam. Czasem mi się właśnie wydaje, że to to, ale nie jestem pewna - takie jakby miesiączkowe skurcze (bezbolesne), ale jakoś nie wyczułam, żeby brzuch mi twardniał.

To skąd wiesz, że to miesiączkowe skurcze skoro są bezbolesna i brzuch jest miękki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:27

• agatas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    To skąd wiesz, że to miesiączkowe skurcze skoro są bezbolesna i brzuch jest miękki? :)

Piszę, że mi się wydaje, a nie że jestem pewna. Co do bezbolesności, to jak miałam dostać okres i na jego początku nie raz czułam lekkie skurcze bezbolesne, a dopiero jak okres się rozkręcił to pojawiał się ból menstruacyjny. Nie zawsze czuć tylko to co boli ;)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i właśnie przeczytałam ze dziewczynie na wrześniówkach tez zaczęła się akcja porodówa i lekarze myślą nad cc...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam kiedyś 2 piżamy, także cząstke rzeczy mam heh

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyjełam torbę dla siebie i dla myszki mojej

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale to za wcześniej. Ja tam nic nie szykuje.
    Zanim dołączyłam do październikowych mamusiek,to czytałam wrześniówki,i one już kupowały pampersy! A to było kilka msc temu, pamiętam dokładnie bo wtedy była promocja w lidlu i połowa forum je kupiła. Dla mnie przesada,żeby trzymać pampersy tyle msc,i zagracać miejsce i jeszcze na te gorąca. Nie sugerujmy sie może innymi wątkami bo my rodzimy później. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:18

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Piszę, że mi się wydaje, a nie że jestem pewna. Co do bezbolesności, to jak miałam dostać okres i na jego początku nie raz czułam lekkie skurcze bezbolesne, a dopiero jak okres się rozkręcił to pojawiał się ból menstruacyjny. Nie zawsze czuć tylko to co boli ;)

Ale jednak po czymś poznajesz, że to skurcz :) U mnie jak jest skurcz to uczucie jakbym była spięta paskiem. Brzuch się napina i robi twardy jak piłka. Szczególnie podczas jazdy samochodem i jak się zdenerwuję.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to mam to samo, ale nie wiedziałam czy to skurcz czy to małe się prostuje na dole...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez co jakis czas twardnieje brzuch ale nie wiecej niz raz na dzien.
    Jesli chodzi o wczesniejsze porody to oczywiscie zastanawialam sie nad tym jak postapic w razie czego.
    Doszlam do wniosku, ze nie ma co gdybac a jesli tak sie stanie to mam przeciez mezczyzne, ktory wszystkim sie zajmie :)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh, dobrze to określiłaś - napina się brzuch. Z tym twardnieniem, to nie raz sprawdzałam - góra jest miękka, a dół może i jest twardszy, ale u mnie mała na dole siedzi i taki jest też jak wszystko jest normalnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:35

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ