Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Dzis urodzila jedna z sierpniowych mamusiek - kurcze, lepiej byc przygotowanym na rozne opcje tak jak np. wczesniejszy porod
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Musi umieć moja mówiła ze tego uczyła stara szkoła a moja położna ma z 40parę lat więc nie taka stara z Niej babka...A to jest jednak frajda jak powie ze dzidzia urosła ze serduszko ładnie bije ze jest wszystko bardzo dobrze
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Avakesh wrote:Dziewczyny a zwracacie uwagę na to czy Wam brzuszek twardnieje (bezbolesne skurcze)? Ponoć do 10 razy na dobę ma prawo, bo macica ćwiczy już do porodu. Jak jest więcej to jest problem...
Ja właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy mam. Czasem mi się właśnie wydaje, że to to, ale nie jestem pewna - takie jakby miesiączkowe skurcze (bezbolesne), ale jakoś nie wyczułam, żeby brzuch mi twardniał.
Za to od kilku tygodni codziennie na staniku widzę niewielką ilość zaschniętej wydzieliny (to pewnie siara). -
nick nieaktualnyagatas wrote:Ja właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy mam. Czasem mi się właśnie wydaje, że to to, ale nie jestem pewna - takie jakby miesiączkowe skurcze (bezbolesne), ale jakoś nie wyczułam, żeby brzuch mi twardniał.
To skąd wiesz, że to miesiączkowe skurcze skoro są bezbolesna i brzuch jest miękki? -
nick nieaktualny
-
Avakesh wrote:To skąd wiesz, że to miesiączkowe skurcze skoro są bezbolesna i brzuch jest miękki?
Piszę, że mi się wydaje, a nie że jestem pewna. Co do bezbolesności, to jak miałam dostać okres i na jego początku nie raz czułam lekkie skurcze bezbolesne, a dopiero jak okres się rozkręcił to pojawiał się ból menstruacyjny. Nie zawsze czuć tylko to co boli -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,ale to za wcześniej. Ja tam nic nie szykuje.
Zanim dołączyłam do październikowych mamusiek,to czytałam wrześniówki,i one już kupowały pampersy! A to było kilka msc temu, pamiętam dokładnie bo wtedy była promocja w lidlu i połowa forum je kupiła. Dla mnie przesada,żeby trzymać pampersy tyle msc,i zagracać miejsce i jeszcze na te gorąca. Nie sugerujmy sie może innymi wątkami bo my rodzimy później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:18
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatas wrote:Piszę, że mi się wydaje, a nie że jestem pewna. Co do bezbolesności, to jak miałam dostać okres i na jego początku nie raz czułam lekkie skurcze bezbolesne, a dopiero jak okres się rozkręcił to pojawiał się ból menstruacyjny. Nie zawsze czuć tylko to co boli
Ale jednak po czymś poznajesz, że to skurczU mnie jak jest skurcz to uczucie jakbym była spięta paskiem. Brzuch się napina i robi twardy jak piłka. Szczególnie podczas jazdy samochodem i jak się zdenerwuję.
-
Mi tez co jakis czas twardnieje brzuch ale nie wiecej niz raz na dzien.
Jesli chodzi o wczesniejsze porody to oczywiscie zastanawialam sie nad tym jak postapic w razie czego.
Doszlam do wniosku, ze nie ma co gdybac a jesli tak sie stanie to mam przeciez mezczyzne, ktory wszystkim sie zajmieAniqa lubi tę wiadomość
-
Avakesh, dobrze to określiłaś - napina się brzuch. Z tym twardnieniem, to nie raz sprawdzałam - góra jest miękka, a dół może i jest twardszy, ale u mnie mała na dole siedzi i taki jest też jak wszystko jest normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:35