X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po wizycie, łożysko podniosło się o 5 mm więc jeszcze brakuje drugie tyle, ale grunt, że się podnosi. Mam brać Aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki na rozluźnienie :)

dodatkowo antybiotyk jednodniowy na pęcherz i urosept 3 x dziennie po jednej tabletce przez tydzień.

Dzisiaj mi małej nie mierzył, do zmierzenia za 4 tygodnie i wtedy poznam szacowaną wagę do porodu ;)

Czy wy też tak czekacie od wizyty do wizyty :>? :)

paradise, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Czy wy też tak czekacie od wizyty do wizyty :>? :)

No jasne :p Zwłaszcza że moja gi na urlop od 18 idzie a młody się rozpycha ile wlezie.

Wiecie jak to jest z zameldowaniem czasowym i stałym? Czy można mieć czasowe w jednym miejscu i nie musieć się wymeldowywać ze stałego?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie w upalne dni:)

Ja teraz żyję wizytami po lekarzach ale jak urodzę to długo nie będę chciała na nich patrzeć:)

Pewnie o tym wiecie i nie muszę Wam pisać ale tak na wszelki wielki wypadek chciałabym abyście uważały na obuwie jeśli macie opuchnięte nogi ja walczę z opuchlizną ale przy okazji nabawiłam się małego urazu mechanicznego na stopie od buta podczas upałów wczoraj byłam u dermatologa ranka jest czerwona nie ma krwi puchnie i po nocy czasem boli że kulałam okazało się że z tak małej głupotki zrobił się ziarniniak wygląda to jakby kot mnie drapnął tyle że jest to spuchnięte mam maści podobno w moim przypadku chodziło o krążenie.Jeśli po porodzie nie zginie do 3 miesięcy to trzeba leczyć krioterapia jestem załamana bo to kolejna moja choroba skóry chociaż pocieszeniem jest to że na synusia to nie wpływa podobno o co się bardzo modlę najważniejszy jest maluszek:).TAKŻE UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY NA SIEBIE i na obuwie.

• Monica Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się pokłóciłam z mężem nie odzywamy się dziś pewnie jak wróci z pracy będzie się podlizywal jak zawsze ale nie przeprosi taki to już Typ... A kłótnia była o to ze baba z sklepie ukroiła mi plasterki wędliny ze skórka On stwierdził że to moja wina... Co za %&§@# nie odezwę się do wieśniaka...

hehe mój mąż wrócił z UK na trzy tygodnie a ja już bym go wystrzeliła w kosmos wczoraj wracamy od dermatologa za wizytę zapłaciłam 1oo zł i może to go bolało ale ja też pracuje więć nie wnikam no i mi zrobił awanturę bo powiedziałam że idzie fajny piesek mopsik czarny a ten ze mi tylko głupoty w głowie a on tu o poważnych sprawach myśli nie wie czy wracać do pracy za granicę czy szukać na miejscu mała wymiana zdań potem cisza dziś zamiast kawy dostał opierdziel i CUD nie ten sam mąż:) heh pozdrawiam ps. chyba naszym połówkom tez się krótki już czas do porodu udziela:)

ao12. lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża też trochę przytłacza, to że skończy się to beztroskie życie :) bo będziemy (już jesteśmy) odpowiedzialni za tę małą istotkę, którą stworzyliśmy, ale dzielnie sobie radzi :)

ao12. lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach dobra wiadomość jeśli chodzi o łożysko, ważne że się podnosi! :)

Ja właśnie wróciłam od endokrynologa. W sumie za wiele się nie dowiedziałam. Krótki wywiad, mierzenie ciśnienie itd. Mam brać dalej leki i za miesiąc przyjść na kontrole razem z wynikami.

renatkach lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi jest strasznie duszno. :( Ledwo oddech łapię (pomimo tego że wstaje z łóżka tylko do łazienki). Gorąco, duszno, małe zawroty głowy, ból pleców i nie mogę znaleść sobie miejsca ani się ułożyć (mały się rozpycha po swojej prawej stronie).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja byłam 2,5 godz na spacerku z psiakiem i psiapsióła z dzieckiem...ufff jak gorąca. Na szczęście w parku dużo drzew, co chwila ławeczka. I na szczęście lekki wiaterek, ale już mi się odechciało chodzenia;) teraz zjadłam i odpoczywam:)

W ogóle przyjaciółka mi polecała, jeżeli oczywiście w ogóle chcę, porobić teraz z sezonowych warzyw przeciery dla małego, pomrozić, to zawsze będę miałam świeże dla małego i wiem co w nich jest. I stwierdziłam, że porobię. To zawsze oszczędność, a jaka to filozofia na parze warzyw parę ugotować i zblendować?:)
    Cos mnie wzięło na eksperymenty bo właśnie piekę własny chleb:D mam nadzieję, że będzie dobry:)

Super, że łozysko się podnosi! Co do anemii ja mam jeszcze wszystko w normie, ale widzę, że systematycznie mi się hematokryt obniża..na razie jestem jeszcze 12,6, a było na początku 13,2 chyba;)

renatkach, lubek, MartaR.., ao12., paradise, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od połoznej Maleńka ułożyła się główka w dół rośnie serduszko bije ślicznie... Położna mówi ze juz od dziś (30 tydz) wchodzę w okres ciąży patologiczny żeby się bardzo oszczędzać bo to jest okres w którym trzeba jak najwięcej odpoczywać do 36tyg.ciąży od tego czasu mówi ze ciąży się już nie boją.

Zajechałam do apteki i sklepu i kupiłam prawie ostatnie rzeczy dla Poleńki i siebie już mi tak niewiele zostało i jestem bardziej spokojna...

U Nas tez upał choć rano padało ja leżę a musze się zabrać za zmywanie naczyń bo w zlewie dziwnie urosły

Monica, paradise, ao12., renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!!! matko chyba ze 100 lat mnie nie było :P nie nadrobię niestety :(.. u mnie cały czas cos plamienia, infekcje ehhh... dzis byłam na glukozie bleee masakra ledwo dałam rade wypic jakos wypiłam chociaz jak zaczeło mi gęstnieć to myslalam ze padne ale pozniej było mi zle ojojj...
    jutro odbieram wyniki ale cos czuje ze nie beda dobre :/ za nim wypiłam glukoze mialam 137 cukier :/ w moczu pewnie znowu bakterie bo juz widziałam po kolorze i czułam po zapachu ze sie cos swieci :/ a pogoda jeszcze dobijajjąca goraco, parno, duszno ehh

MartaR.., paradise, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 fajnie, że się odezwałaś, rzeczywiście dawno Cie tutaj nie widziałam. Nie masz kolorowo z tymi komplikacjami ale już nie dużo nam zostało :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ani duzo ani mało hahaha juz bym chciała ten październik :)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zakichane allegro!!!
    Chcialam zrobic zakupy w sklepie na allegro, i juz mialam wszystko podsumowane kliklam forme platnosci potem kup teraz i d...... byl komunikat poczekaj na rozliczenie albo wybierz mniej rzeczy, co to oznacza? Za drugim razem tez takie cos.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wydaje mi się że chodzi o to że sprzedawca musi ustalić koszt wysyłki. Najlepiej się z nim skontaktuj no i daj znać co z tego wyszło bo ja też będę chciała większe zakupy zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa wydaje mi się że chodzi o to że sprzedawca musi ustalić koszt wysyłki. Najlepiej się z nim skontaktuj no i daj znać co z tego wyszło bo ja też będę chciała większe zakupy zrobić :)
    Wlasnie dzwonilam i on niewie gdzie mi sie podzialo to zamowienie, jestem wsciekla siedze na tym juz z 1.5 godz. Na meilu tez niemam zadnych informacji, ani w koncie na allegro w kupionych, i calej reszcie.

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze napisz bezposrednio do Allegro, ostatnio często u nich cos szwankuje... wczoraj robilam zkaupy to w ogole nie chciało mnie przekierować do platnosci i na strone banku :/

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt wysylki zaznaczylam ze chce kuriera, potem dalam forme platnosci ze chce przelew, i dalam kup teraz i ten glupkowaty komunikat,

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    moze napisz bezposrednio do Allegro, ostatnio często u nich cos szwankuje... wczoraj robilam zkaupy to w ogole nie chciało mnie przekierować do platnosci i na strone banku :/
    No to wlasnie nie przekierowalo mnie do banku jak dalam kup teraz i mialam wszystko wybrane. Tylko ten komunikat o jakims rozliczeniu albo zebym wziela mniej rzeczy. I jak chcialam z tego wyjsc to tylko mozna bylo wrocic do koszyka, czyli znow musialam wpisac wszystko jaka platnosc itd i znow ten komunikat, masakra, mam gdzies te allegro

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u nich cos tez tak miałam tyle, ze nie pisało mi nic tak jak Tobie ... dopiero za 3 razem po dłuższej chwili łaskawie zaskoczyło..

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam tam i poczekam na odp, tylko sie denerwuje przez to, moglam od razu z gosciem sie ugadac ze wysle mu zamowienie meilem i zalatwimy to po za allegro.pl

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ