X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co za przyjemność iść spać w chłodzie, cudownie,
    A ten mój mały brzuszny krecik ryje na całego,aż naciąga skóre na maxa, musi już być duża skoro ma tyle siły.

paulina.b.1991, ao12. lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny,co za przyjemność iść spać w chłodzie, cudownie,
    A ten mój mały brzuszny krecik ryje na całego,aż naciąga skóre na maxa, musi już być duża skoro ma tyle siły.

Mój młody też ma multum siły - zwłaszcza jak coś mu się nie podoba :p
    W Łodzi po burzy i deszczu całkiem fajny chłodek.

Aniqa lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez puscil sie deszczyk ale ulga .Moj sklada komode dla maluszka :) przynajmniej jakas rzecz juz bedzie i bede mogla powkladac kilka rzeczy :)

dobrej nocy

co do kosmetykow to ja jeszcze nie wiem co bede kupowac ale na szkole rodzenia polozna mowila zeby wyprobowac rozne probki bo szkoda kupowac w duzej pojemnosci bo moze sie okazac ze dzidzius jest uczulony

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak przyjemnie, w nocy padało i teraz zresztą też. Niestety trzeba wstawać bo biodra bolą niesamowicie, musze sie przewracać co pare minut na drugi bok.

Wstaję, zrobie sobie jajecznice i kromeczki z szynką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 07:33

• renatkach Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe powoli chyba zaczynają doskwierać nam końcowe dolegliwości. Mnie dziś tak pachwiny bolą, że jak się położę na plecach, to czuje jakby mi ktoś chciał te ścięgna wyrwać :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis pada ale jest fajnie bo przynajmniej jest czym oddychac. Mnie dzis cos w boku kluje chyba tez w pachwinach

age.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzisiaj bez slonca, przyjemnie sie spali bo chkodniej ale mnie co noc bola nad ranem plecy.mocno az mnie zatyka jak sie przekrecam. Ale juz pewnie bedzie tak do konca.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pada...

Jeśli chodzi o kosmetyki to u nas przy pierwszym dziecku sprawdziły się:
    - Emolium do kąpieli, jaka to wygoda jak już niczym nie trzeba później smarować ciałka, tylko pupa
    - Linomag maść zwykły zielony i Linomag bobo A+E
    - rewelacyjnie sprawdzał się Bepanthen (głównie smarowanie pupy, ale nie tylko), właściwie nie musieliśmy używać Sudokremu (który podobno można stosować tylko awaryjnie, nie profilaktycznie). To mój kosmetyk nr 1
    - na popękane brodawki w pierwszym tygodniu karmienia miałam malutkie opakowanie drogiej maści Medela Purelan, ale działanie rewelacyjne i jest bardzo wydajna. Po kilku zastosowaniach było idealnie. To jest czysta lanolina, więc można poszukać czy jakiś tańszy odpowiednik się nie znajdzie. No i nie trzeba zmywać przed karmieniem.
    - to czego na pewno nie polecam to kosmetyki Mustela, strasznie uczulały Piotrka, nawet mnie - stwierdziłam, że jak takie drogie to może ja zużyje krem, ale wyskoczyły mi czerwone plamy na twarzy...a poleciła mi je farmaceutka, że niby takie wspaniałe...U kogoś mogą się sprawdzić, ale przy tej cenie warto to przetestować na próbkach.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    - to czego na pewno nie polecam to kosmetyki Mustela, strasznie uczulały Piotrka, nawet mnie - stwierdziłam, że jak takie drogie to może ja zużyje krem, ale wyskoczyły mi czerwone plamy na twarzy...a poleciła mi je farmaceutka, że niby takie wspaniałe...U kogoś mogą się sprawdzić, ale przy tej cenie warto to przetestować na próbkach.
    W ogóle mnie to nie dziwi! Wszystkie te rozreklamowane i cholernie drogie kosmetyki sprawiają, że zapala mi się czerwona lampka ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziś pierwszy chłodniejszy dzień od yyyy nie pamiętam kiedy. Jest cudownie! Zamierzam do wykorzystać i pozałatwiać kilka spraw na mieście i w końcu rozejrzeć się za wózkiem :D

Dziewczyny też macie od spania taki ból biodro-pośladków???? Kręcę się i kręcę i zmieniam strony, na płasko trochę też leże, ale to jest nie do wytrzymania!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kurcze, dziś pierwszy chłodniejszy dzień od yyyy nie pamiętam kiedy. Jest cudownie! Zamierzam do wykorzystać i pozałatwiać kilka spraw na mieście i w końcu rozejrzeć się za wózkiem :D

Dziewczyny też macie od spania taki ból biodro-pośladków???? Kręcę się i kręcę i zmieniam strony, na płasko trochę też leże, ale to jest nie do wytrzymania!

Ja tak miałam, ale dostałam od bratowej tą poduszkę kojec do spania i jest duuużo lepiej. W pierwszej ciąży nie miałam i naprawdę się męczyłam. W sumie to można ją czymś zastąpić, jakąś zwiniętą kołdrą może...Wg mnie jest cudowna, zaczęłam się wysypiać i wstaję bez bólu bioder i kolan.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Ja tak mam ale już od dawna, zawsze spalam na brzuchu a teraz leżenie na boku jest nie do wytrzymania. Bolą mnie boki już po paru min leżenia.

• MOI Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Ja tak miałam, ale dostałam od bratowej tą poduszkę kojec do spania i jest duuużo lepiej. W pierwszej ciąży nie miałam i naprawdę się męczyłam. W sumie to można ją czymś zastąpić, jakąś zwiniętą kołdrą może...Wg mnie jest cudowna, zaczęłam się wysypiać i wstaję bez bólu bioder i kolan.
    Ale ja śpię ze specjalną poduszką i to już od 3 miesiąca! Mam kojec firmy Motherhood i nie wyobrażam sobie snu bez niego. Mimo wszystko bolą mnie biodra i pośladki od tego leżenia na boku :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tak mam ale już od dawna, zawsze spalam na brzuchu a teraz leżenie na boku jest nie do wytrzymania. Bolą mnie boki już po paru min leżenia.
    Kurcze, a jeszcze trochę przed nami!!!!! :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwijam sobie kołdre i podkładam sobie, wygodnie mi ale mnie boki bolą, musiałabym leżeć na jakieś gąbce chyba. Ale już niedługo, potem pewnie będziemy zasypiać nawet na siedząco.

MOI, Kaszulator lubią tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ale ja śpię ze specjalną poduszką i to już od 3 miesiąca! Mam kojec firmy Motherhood i nie wyobrażam sobie snu bez niego. Mimo wszystko bolą mnie biodra i pośladki od tego leżenia na boku :/

Oj to kiepsko... Ja nie miałam, dostałam niedawno i poczułam taka poprawę, że ciągle jestem w euforii, bo pamiętam jakie katusze przechodziłam w poprzedniej ciąży.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Też mam kojec tej samej firmy :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kochane ja trochę z innej beczki: mam skierowanie na gbs i się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Mam zrobić to badanie przed następną wizytą u ginki (w 33 tygodniu) więc wypadnie, że będę je robić ok 32 tygodnia. Na rozpisce dołączonej do mojej karty w przychodni, ten test był umiejscowiony między 33 i 37 tygodniem. Z kolei na necie znalazłam, że między 35-37 tyg. Robiłyście już posiew gbs lub macie skierowanie na niego?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej. Kochane ja trochę z innej beczki: mam skierowanie na gbs i się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Mam zrobić to badanie przed następną wizytą u ginki (w 33 tygodniu) więc wypadnie, że będę je robić ok 32 tygodnia. Na rozpisce dołączonej do mojej karty w przychodni, ten test był umiejscowiony między 33 i 37 tygodniem. Z kolei na necie znalazłam, że między 35-37 tyg. Robiłyście już posiew gbs lub macie skierowanie na niego?
    Ja jutro ide na pobranie wynazu w kierunku gbs :-)

• paradise Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:

Mój lekarz jeszcze nawet nie wspominał o tym badaniu, jutro mam wizytę więc spytam w którym tygodniu mniej więcej trzeba je zrobić.

mad8 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ