X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zawsze zleca mi badania wczesniej niz pisze zeby je robic. Krzywa cukrowa mialam tez jakos w 21 tygodniu chyba. Ale zrobic i tak musze. Zapytam jeszcze go czy jest koniecznosc zrobienia badania na ta listerioze, bo nie slyszalam zeby ktos to robil tu.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja jutro ide na pobranie wynazu w kierunku gbs :-)

Ooo, trochę mi ulżyło, że nie tylko ja będę miała wcześniej.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody mnie zaskoczył dziś. Przykładam rękę do brzucha a tu równomierne "bum - bum" i tak od jakiś 5 minut. Hmmm... To czkawka czy może serducho? :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Młody mnie zaskoczył dziś. Przykładam rękę do brzucha a tu równomierne "bum - bum" i tak od jakiś 5 minut. Hmmm... To czkawka czy może serducho? :p
    Czkawka :-)

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Czkawka :-)

No to Młody miał pierwszą czkawkę dziś. :p Trochę mnie zaskoczył. :p

Aniqa, lubek lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej. Kochane ja trochę z innej beczki: mam skierowanie na gbs i się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Mam zrobić to badanie przed następną wizytą u ginki (w 33 tygodniu) więc wypadnie, że będę je robić ok 32 tygodnia. Na rozpisce dołączonej do mojej karty w przychodni, ten test był umiejscowiony między 33 i 37 tygodniem. Z kolei na necie znalazłam, że między 35-37 tyg. Robiłyście już posiew gbs lub macie skierowanie na niego?

Ja już miałam to badanie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od wczorajszego wieczoru to jakby mały się nakręcił..świruje mi w brzuszku że hej! Jeszcze pewnie korzysta, że ma miejsce;) Niedługo ta przyjemność mu się skończy...;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki u mnie dzis fajny chlodzik- inaczej sie funkcjonuje. Bylam dzis w komisie bo otworzyli gdzie sa rzeczy dla maluszka- super w mega stanie a o wiele taniej- nic nie kupowalam jeszcze ale napewno tam cos wybiore typu bujaczek czy mata edukacyjna :)

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    No to Młody miał pierwszą czkawkę dziś. :p Trochę mnie zaskoczył. :p
    Na pewno nie ostatnia jego czkawka :-) :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli moj dzidzius jest o 4 dni starszy wiec prosze o zmiane daty porodu na 12 pazdziernika :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od rana mocno pada i jest chlodno, ale dobrze sie czuje przez to, w nastepny tydzien maja wrocic upaly. Oby jutro nie bylo upalow bo musze jakos dotrzec na ten wymaz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czesc dziewuszki u mnie dzis fajny chlodzik- inaczej sie funkcjonuje. Bylam dzis w komisie bo otworzyli gdzie sa rzeczy dla maluszka- super w mega stanie a o wiele taniej- nic nie kupowalam jeszcze ale napewno tam cos wybiore typu bujaczek czy mata edukacyjna :)
    Ja tez sie rozgladam za bujaczkiem, ale niechce takiej hustawki tylko bujak na takich bujanych spodach zebym mogla sama sobie bujac np noga.

Ehh niemam jeszcze materaca do lozeczka, ale to akurat szybki zakup, po remoncie sie skoczy i raz dwa kupi, a do tego czasu pokupie drobiazgi jak obcinaczka do paznokietkow. A potem jak kupie pralke, i zelazko to bedzie wielkie pranie dla malej :-) :-) :-) :-)

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kajaoli moj dzidzius jest o 4 dni starszy wiec prosze o zmiane daty porodu na 12 pazdziernika :)

oooo... Witam 12 października :p Chociaż możliwe że będzie wcześniej bo wg USG jest starszy. :)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985 - najbardziej miarodajna jest data porodu wyznaczona na pierwszym/drugim USG. Później dzieci mają już indywidualne cechy i to, że Twoje dziecko jest większe niż "średnie statystyczne dziecko na tym etapie ciąży" może oznaczać że po prostu jest... większe. A nie że ciąża jest starsza :) Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać daty porodu, na pewno już każda z nas miała wyznaczonych przynajmniej 5 różnych dat z USG ;)

A ja wczoraj byłam na USG i mój Witulek waży 1030 g. Czyli maleństwo, jakiś 10 centyl. Pewnie będzie po prostu długi a chudy, bo kość udowa i główka w 50 centylu, a tylko brzuszek w 10 :)
    Dopytałam się oczywiście czy wszystko w porządku, ale lekarz zapewnił że tak. Może będzie łatwiej rodzić ;)

paaolka, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    A ja wczoraj byłam na USG i mój Witulek waży 1030 g. Czyli maleństwo, jakiś 10 centyl. Pewnie będzie po prostu długi a chudy, bo kość udowa i główka w 50 centylu, a tylko brzuszek w 10 :)
    Dopytałam się oczywiście czy wszystko w porządku, ale lekarz zapewnił że tak. Może będzie łatwiej rodzić ;)

Poczwarkah mój synek tez mniejszy trochę, a jesteśmy na podobnym etapie ;) dziś byłam na wizycie i usg i mały waży 1031g to praktycznie tak jak twój ;) lekarz tez mówił ze wszystko jest ok, bo teraz dzieciaczki rosną każde w swoim tempie ;)
    Tylko cudaczek się przekręcił i już nie leży główkowo...siedzi sobie nóżkami w mojej miednicy, ale ma jeszcze czas by zrobić odwrót ponownie ;)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja tez dziś byłam u lekarza i jakaś jestem taka niezadowolona moja wizyta trwała 10minut pani dr. zapytała się mnie o to jak się czuje...odpowiedziałam ze dobrze więc zwolnienie dostałam na następny miesiąc i mam przyjść za 2tygodnie na USG 3trymestru i o to cała wizyta Eh

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś znów byłam u lekarza w związku z moimi plamami na rękach oraz opuchlizną rąk i nóg-która nie znika nawet po odpoczynku.
    Diagnoza pani dr. plamy znikną po porodzie, a opuchlizna to taki standard w ciąży- trzeba się przyzwyczaić i poczekać po porodzie nie będzie ani śladu.
    Wyniki krwi wg niej dobre (chociaż mogę dodatkowo brać żelazo), na wszelki wypadek mam dać do analizy mocz, czy nie ma w nim białka.
    Tak to wygląda w nl ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Hej a ja tez dziś byłam u lekarza i jakaś jestem taka niezadowolona moja wizyta trwała 10minut pani dr. zapytała się mnie o to jak się czuje...odpowiedziałam ze dobrze więc zwolnienie dostałam na następny miesiąc i mam przyjść za 2tygodnie na USG 3trymestru i o to cała wizyta Eh

ooo... Jakbym widziala swoje wizyty u gin. Tylko bez zwolnienia bo nie pracowalam akurat.

MartaR.. lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka a jak tam twoja koleżanka i jej maleństwo?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciekawe ile ta moja kruszyna wazy. Strasznie mnie to ciekawi, ale lekarz niechce obliczyc. Ale najwazniejsze zeby bylo ok. Ale chcialabym wiedziec z dwoch powdow, ja mialam 2300 jak sie rodzilam, a drugie mam ta diete cukrz, i czy to ma wplyw na wage i jaki. Spokojniejsza bym byla.

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ