Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj zawsze zleca mi badania wczesniej niz pisze zeby je robic. Krzywa cukrowa mialam tez jakos w 21 tygodniu chyba. Ale zrobic i tak musze. Zapytam jeszcze go czy jest koniecznosc zrobienia badania na ta listerioze, bo nie slyszalam zeby ktos to robil tu.
-
Aniqa wrote:Ja jutro ide na pobranie wynazu w kierunku gbs
Ooo, trochę mi ulżyło, że nie tylko ja będę miała wcześniej. -
nick nieaktualny
-
mad8 wrote:Hej. Kochane ja trochę z innej beczki: mam skierowanie na gbs i się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Mam zrobić to badanie przed następną wizytą u ginki (w 33 tygodniu) więc wypadnie, że będę je robić ok 32 tygodnia. Na rozpisce dołączonej do mojej karty w przychodni, ten test był umiejscowiony między 33 i 37 tygodniem. Z kolei na necie znalazłam, że między 35-37 tyg. Robiłyście już posiew gbs lub macie skierowanie na niego?
Ja już miałam to badanie
-
czesc dziewuszki u mnie dzis fajny chlodzik- inaczej sie funkcjonuje. Bylam dzis w komisie bo otworzyli gdzie sa rzeczy dla maluszka- super w mega stanie a o wiele taniej- nic nie kupowalam jeszcze ale napewno tam cos wybiore typu bujaczek czy mata edukacyjna
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:czesc dziewuszki u mnie dzis fajny chlodzik- inaczej sie funkcjonuje. Bylam dzis w komisie bo otworzyli gdzie sa rzeczy dla maluszka- super w mega stanie a o wiele taniej- nic nie kupowalam jeszcze ale napewno tam cos wybiore typu bujaczek czy mata edukacyjna
Ehh niemam jeszcze materaca do lozeczka, ale to akurat szybki zakup, po remoncie sie skoczy i raz dwa kupi, a do tego czasu pokupie drobiazgi jak obcinaczka do paznokietkow. A potem jak kupie pralke, i zelazko to bedzie wielkie pranie dla malej -
Sylwia1985 - najbardziej miarodajna jest data porodu wyznaczona na pierwszym/drugim USG. Później dzieci mają już indywidualne cechy i to, że Twoje dziecko jest większe niż "średnie statystyczne dziecko na tym etapie ciąży" może oznaczać że po prostu jest... większe. A nie że ciąża jest starsza
Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać daty porodu, na pewno już każda z nas miała wyznaczonych przynajmniej 5 różnych dat z USG
A ja wczoraj byłam na USG i mój Witulek waży 1030 g. Czyli maleństwo, jakiś 10 centyl. Pewnie będzie po prostu długi a chudy, bo kość udowa i główka w 50 centylu, a tylko brzuszek w 10
Dopytałam się oczywiście czy wszystko w porządku, ale lekarz zapewnił że tak. Może będzie łatwiej rodzić
paaolka, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:A ja wczoraj byłam na USG i mój Witulek waży 1030 g. Czyli maleństwo, jakiś 10 centyl. Pewnie będzie po prostu długi a chudy, bo kość udowa i główka w 50 centylu, a tylko brzuszek w 10
Dopytałam się oczywiście czy wszystko w porządku, ale lekarz zapewnił że tak. Może będzie łatwiej rodzić
Poczwarkah mój synek tez mniejszy trochę, a jesteśmy na podobnym etapiedziś byłam na wizycie i usg i mały waży 1031g to praktycznie tak jak twój
lekarz tez mówił ze wszystko jest ok, bo teraz dzieciaczki rosną każde w swoim tempie
Tylko cudaczek się przekręcił i już nie leży główkowo...siedzi sobie nóżkami w mojej miednicy, ale ma jeszcze czas by zrobić odwrót ponownieao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Hej a ja tez dziś byłam u lekarza i jakaś jestem taka niezadowolona moja wizyta trwała 10minut pani dr. zapytała się mnie o to jak się czuje...odpowiedziałam ze dobrze więc zwolnienie dostałam na następny miesiąc i mam przyjść za 2tygodnie na USG 3trymestru i o to cała wizyta Eh
-
Witam, dziś znów byłam u lekarza w związku z moimi plamami na rękach oraz opuchlizną rąk i nóg-która nie znika nawet po odpoczynku.
Diagnoza pani dr. plamy znikną po porodzie, a opuchlizna to taki standard w ciąży- trzeba się przyzwyczaić i poczekać po porodzie nie będzie ani śladu.
Wyniki krwi wg niej dobre (chociaż mogę dodatkowo brać żelazo), na wszelki wypadek mam dać do analizy mocz, czy nie ma w nim białka.
Tak to wygląda w nl -
MartaR.. wrote:Hej a ja tez dziś byłam u lekarza i jakaś jestem taka niezadowolona moja wizyta trwała 10minut pani dr. zapytała się mnie o to jak się czuje...odpowiedziałam ze dobrze więc zwolnienie dostałam na następny miesiąc i mam przyjść za 2tygodnie na USG 3trymestru i o to cała wizyta Eh
ooo... Jakbym widziala swoje wizyty u gin. Tylko bez zwolnienia bo nie pracowalam akurat.MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Paaolka a jak tam twoja koleżanka i jej maleństwo?
-
nick nieaktualnyKurcze ciekawe ile ta moja kruszyna wazy. Strasznie mnie to ciekawi, ale lekarz niechce obliczyc. Ale najwazniejsze zeby bylo ok. Ale chcialabym wiedziec z dwoch powdow, ja mialam 2300 jak sie rodzilam, a drugie mam ta diete cukrz, i czy to ma wplyw na wage i jaki. Spokojniejsza bym byla.