X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czeka zmiana lekarza chyba. Nie wiem jak długo przy swojej wytrzymam. Ostatnio wizyta byla dziwna bo w jej czasie przyszedł listonosz i jej list przyniósł i była zdenerwowana, dzwoniła po prawnikach itp.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz
    Bo teraz niema lekarza zeby ci poswiecil wiecej czasu, odpowiedzial na pytania, i uspokoil tylko szybko szybko bo nastepna a czas to pieniadz. Moj ma umowione pacjentki co 15 min, od rana do samego wieczora.

paulina.b.1991, MartaR.. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Marta ale lekarz chociaż Cię badał??? No i co z ciśnieniem i ważeniem?

Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe" ;) ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom :)

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe" ;) ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom :)
    to ja tez to wszystko mam, i jeszcze usg.

Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    to ja tez to wszystko mam, i jeszcze usg.

Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp.

Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:37

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Zawsze badanie było pełne trwało około 20minut ale dziś się spóźniła 30minut i tak jak pisałam Eh... mam przyjść za dwa tygodnie bo od jutra ma urlop

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).
    To faktycznie uboga ta wizyta, wiec niemam co marudzic, i pewnie dlatego mi niechce obliczyc wagi dziecka bo by sie nie wyrobil w 15 min.

Dodatkowo super jest to ze jest idealnie czysto, kwiaty w kibelku i radio w poczekalni. Dodatkowo podkladziki kladzie na fotel przy mnie i na lezanke do usg tez, potem od razu wyzuca i psika odkazaczem. Higienicznie ma. Az milo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Zawsze badanie było pełne trwało około 20minut ale dziś się spóźniła 30minut i tak jak pisałam Eh... mam przyjść za dwa tygodnie bo od jutra ma urlop
    Pewnie kobiecina chciala sie odrobic i zasuwala szybciej.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pewnie kobiecina chciala sie odrobic i zasuwala szybciej.

Tez tak myślę że już urlopem żyła :-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to nieciekawie z tą wizytą. Ja na swoją ginkę nie mam co narzekać. Pomimo że pacjentki są umówione co 15 minut to wcale na to nie zwraca uwagi, nie spieszy sie z niczym wszystko wyjaśni najpierw rozmowa, potem bada cisnienie, wagę, na samolocik, usg, i dopiero papierologia. Przyjmuje trzy dni w tygodniu od 15 ale potrafi siedzieć nawet i do 22

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Zapytam jeszcze go czy jest koniecznosc zrobienia badania na ta listerioze, bo nie slyszalam zeby ktos to robil tu.

Ja miałam wykonane to badanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Ja miałam wykonane to badanie :)
    Chodzilo mi o moj region, zadna z kolezanek nie robila takiego badania, wiec nie jest to szczegolnie zalecane badanie. ( u mnie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Chodzilo mi o moj region, zadna z kolezanek nie robila takiego badania, wiec nie jest to szczegolnie zalecane badanie. ( u mnie).

Może dlatego, że to drogie badanie :) Moje dwie znajome chorowały w ciąży na listeriozę a skierowań od lekarza też nie dostały - zrobiły prywatnie na własną rękę. Jedna zaraziła się lodami, druga w fast - foodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodami???? Takimi ze sklepu czy jakimiś włoskimi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lodami???? Takimi ze sklepu czy jakimiś włoskimi?

Naszymi polskimi sprzedawanymi w budkach.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robię na tę listeriozę... chyba, że mi gin każe.

Dzisiaj powiedziałam mojej mamie żeby mi kupiła:

http://allegro.pl/lezaczek-fisher-price-cudowna-planeta-t4145-3w1-i4426233606.html

tzn. nie mi tylko malutkiej ;p zobaczymy :D

3i49tv7325tdkkap.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Bo teraz niema lekarza zeby ci poswiecil wiecej czasu, odpowiedzial na pytania, i uspokoil tylko szybko szybko bo nastepna a czas to pieniadz. Moj ma umowione pacjentki co 15 min, od rana do samego wieczora.

Ja zawsze u mojego koło 30 minut jestem. Najpierw przegląda wyniki zleconych badań, pyta co i jak u mnie się działo między wizytami, badanie gin., USG i na koniec skierowania na kolejne badania, ewentualnie jakieś leki, zwolnienie i wyznaczenie kolejnej. Jak wypadają te ważne USG, to około 45 minut wszystko zajmuje.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Naszymi polskimi sprzedawanymi w budkach.
    Dlatego ja nie jem z budek, tylko ze sklepu pochłaniam hurtowe ilości ;)

A czy dzidziusiom tych koleżanek coś się stało przez listeriozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dlatego ja nie jem z budek, tylko ze sklepu pochłaniam hurtowe ilości ;)

A czy dzidziusiom tych koleżanek coś się stało przez listeriozę?

Ostatnio była w tych sklepowych lodach w Chełmnie http://nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=11219:lody-lody-lody-z-bakterią&Itemid=27
    U koleżanek na szczęście została wykryta szybko i był czas na leczenie antybiotykiem. Jeśli byłaby wykryta krótko przed porodem a bakteria już by się długo panoszyła w organizmie to noworodek nie ma żadnych szans.

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: