Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz
paulina.b.1991, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz
Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe"ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom
pestka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Marta ale lekarz chociaż Cię badał??? No i co z ciśnieniem i ważeniem?
Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe"ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom
Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp. -
Aniqa wrote:to ja tez to wszystko mam, i jeszcze usg.
Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp.
Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:37
-
Anoolka wrote:Marta ale lekarz chociaż Cię badał??? No i co z ciśnieniem i ważeniem?
Zawsze badanie było pełne trwało około 20minut ale dziś się spóźniła 30minut i tak jak pisałam Eh... mam przyjść za dwa tygodnie bo od jutra ma urlop -
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).
Dodatkowo super jest to ze jest idealnie czysto, kwiaty w kibelku i radio w poczekalni. Dodatkowo podkladziki kladzie na fotel przy mnie i na lezanke do usg tez, potem od razu wyzuca i psika odkazaczem. Higienicznie ma. Az milo. -
nick nieaktualny
-
Marta to nieciekawie z tą wizytą. Ja na swoją ginkę nie mam co narzekać. Pomimo że pacjentki są umówione co 15 minut to wcale na to nie zwraca uwagi, nie spieszy sie z niczym wszystko wyjaśni najpierw rozmowa, potem bada cisnienie, wagę, na samolocik, usg, i dopiero papierologia. Przyjmuje trzy dni w tygodniu od 15 ale potrafi siedzieć nawet i do 22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Chodzilo mi o moj region, zadna z kolezanek nie robila takiego badania, wiec nie jest to szczegolnie zalecane badanie. ( u mnie).
Może dlatego, że to drogie badanieMoje dwie znajome chorowały w ciąży na listeriozę a skierowań od lekarza też nie dostały - zrobiły prywatnie na własną rękę. Jedna zaraziła się lodami, druga w fast - foodzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Bo teraz niema lekarza zeby ci poswiecil wiecej czasu, odpowiedzial na pytania, i uspokoil tylko szybko szybko bo nastepna a czas to pieniadz. Moj ma umowione pacjentki co 15 min, od rana do samego wieczora.
Ja zawsze u mojego koło 30 minut jestem. Najpierw przegląda wyniki zleconych badań, pyta co i jak u mnie się działo między wizytami, badanie gin., USG i na koniec skierowania na kolejne badania, ewentualnie jakieś leki, zwolnienie i wyznaczenie kolejnej. Jak wypadają te ważne USG, to około 45 minut wszystko zajmuje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dlatego ja nie jem z budek, tylko ze sklepu pochłaniam hurtowe ilości
A czy dzidziusiom tych koleżanek coś się stało przez listeriozę?
Ostatnio była w tych sklepowych lodach w Chełmnie http://nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=11219:lody-lody-lody-z-bakterią&Itemid=27
U koleżanek na szczęście została wykryta szybko i był czas na leczenie antybiotykiem. Jeśli byłaby wykryta krótko przed porodem a bakteria już by się długo panoszyła w organizmie to noworodek nie ma żadnych szans.