X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czeka zmiana lekarza chyba. Nie wiem jak długo przy swojej wytrzymam. Ostatnio wizyta byla dziwna bo w jej czasie przyszedł listonosz i jej list przyniósł i była zdenerwowana, dzwoniła po prawnikach itp.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Aj jakaś jestem zdenerwowana tą wizytą człowiek czeka miesiąc po to żeby siedzieć godzinę w poczekalni wejść na 10min i jeszcze nic się nie dowiedzieć ani zobaczyć swoje dziecko mam nadzieje ze dwa tygodnie szybko zleci dobrze ze mam tą położną więcej mi powie i uświadomi niż lekarz
    Bo teraz niema lekarza zeby ci poswiecil wiecej czasu, odpowiedzial na pytania, i uspokoil tylko szybko szybko bo nastepna a czas to pieniadz. Moj ma umowione pacjentki co 15 min, od rana do samego wieczora.

paulina.b.1991, MartaR.. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Marta ale lekarz chociaż Cię badał??? No i co z ciśnieniem i ważeniem?

Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe" ;) ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom :)

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Ja na swojego lekarza nie mogę narzekać. Na każdej wizycie badanie "palcowe" ;) ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie dna macicy no i słuchanie serduszka a wizyta trwa jakieś 20 minut. No ale mój gin przychodzi godzinę wcześniej niż powinien żeby móc więcej czasu poświęcić pacjentkom :)
    to ja tez to wszystko mam, i jeszcze usg.

Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    to ja tez to wszystko mam, i jeszcze usg.

Wchodze, chwileczke rozmowy, potem mierzy cisnienie, potem hop na koziolka i bada, potem wazenie, potem usg, i papierologia, czyli l4, recepty, skierowania, ustalenie wizyty nastepnej itp.

Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:37

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Zawsze badanie było pełne trwało około 20minut ale dziś się spóźniła 30minut i tak jak pisałam Eh... mam przyjść za dwa tygodnie bo od jutra ma urlop

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kobieto zazdroszcze Ci. Ja mam tylko ciśnienie, wagę, serducho Młodego i papierkologia (typu skierowania i recepty).
    To faktycznie uboga ta wizyta, wiec niemam co marudzic, i pewnie dlatego mi niechce obliczyc wagi dziecka bo by sie nie wyrobil w 15 min.

Dodatkowo super jest to ze jest idealnie czysto, kwiaty w kibelku i radio w poczekalni. Dodatkowo podkladziki kladzie na fotel przy mnie i na lezanke do usg tez, potem od razu wyzuca i psika odkazaczem. Higienicznie ma. Az milo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Zawsze badanie było pełne trwało około 20minut ale dziś się spóźniła 30minut i tak jak pisałam Eh... mam przyjść za dwa tygodnie bo od jutra ma urlop
    Pewnie kobiecina chciala sie odrobic i zasuwala szybciej.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pewnie kobiecina chciala sie odrobic i zasuwala szybciej.

Tez tak myślę że już urlopem żyła :-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to nieciekawie z tą wizytą. Ja na swoją ginkę nie mam co narzekać. Pomimo że pacjentki są umówione co 15 minut to wcale na to nie zwraca uwagi, nie spieszy sie z niczym wszystko wyjaśni najpierw rozmowa, potem bada cisnienie, wagę, na samolocik, usg, i dopiero papierologia. Przyjmuje trzy dni w tygodniu od 15 ale potrafi siedzieć nawet i do 22

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Zapytam jeszcze go czy jest koniecznosc zrobienia badania na ta listerioze, bo nie slyszalam zeby ktos to robil tu.

Ja miałam wykonane to badanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Ja miałam wykonane to badanie :)
    Chodzilo mi o moj region, zadna z kolezanek nie robila takiego badania, wiec nie jest to szczegolnie zalecane badanie. ( u mnie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Chodzilo mi o moj region, zadna z kolezanek nie robila takiego badania, wiec nie jest to szczegolnie zalecane badanie. ( u mnie).

Może dlatego, że to drogie badanie :) Moje dwie znajome chorowały w ciąży na listeriozę a skierowań od lekarza też nie dostały - zrobiły prywatnie na własną rękę. Jedna zaraziła się lodami, druga w fast - foodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodami???? Takimi ze sklepu czy jakimiś włoskimi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lodami???? Takimi ze sklepu czy jakimiś włoskimi?

Naszymi polskimi sprzedawanymi w budkach.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robię na tę listeriozę... chyba, że mi gin każe.

Dzisiaj powiedziałam mojej mamie żeby mi kupiła:

http://allegro.pl/lezaczek-fisher-price-cudowna-planeta-t4145-3w1-i4426233606.html

tzn. nie mi tylko malutkiej ;p zobaczymy :D

3i49tv7325tdkkap.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Bo teraz niema lekarza zeby ci poswiecil wiecej czasu, odpowiedzial na pytania, i uspokoil tylko szybko szybko bo nastepna a czas to pieniadz. Moj ma umowione pacjentki co 15 min, od rana do samego wieczora.

Ja zawsze u mojego koło 30 minut jestem. Najpierw przegląda wyniki zleconych badań, pyta co i jak u mnie się działo między wizytami, badanie gin., USG i na koniec skierowania na kolejne badania, ewentualnie jakieś leki, zwolnienie i wyznaczenie kolejnej. Jak wypadają te ważne USG, to około 45 minut wszystko zajmuje.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Naszymi polskimi sprzedawanymi w budkach.
    Dlatego ja nie jem z budek, tylko ze sklepu pochłaniam hurtowe ilości ;)

A czy dzidziusiom tych koleżanek coś się stało przez listeriozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dlatego ja nie jem z budek, tylko ze sklepu pochłaniam hurtowe ilości ;)

A czy dzidziusiom tych koleżanek coś się stało przez listeriozę?

Ostatnio była w tych sklepowych lodach w Chełmnie http://nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=11219:lody-lody-lody-z-bakterią&Itemid=27
    U koleżanek na szczęście została wykryta szybko i był czas na leczenie antybiotykiem. Jeśli byłaby wykryta krótko przed porodem a bakteria już by się długo panoszyła w organizmie to noworodek nie ma żadnych szans.

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ