X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    u mnie pochmurno, ale w miarę ciepło, idealnie na spacerem potem dłuższy z psiakiem :)
    A z nowych rzeczy przyjaciółka będąc na zakupach kupiła mi proszek "Dzidziuś" i pojemniki do mrożenia pokarmu :) z praniem jeszcze troszkę poczekam, aż mi pralna się zapełni rzeczami dla małego, a w przyszłym tyg porobię przecierki z marchwi i jabłek i powekuje, będą czekać na swoją porę :)
    A lepsze jest ze słoiczka? Bo ja chciałam robić świerze, ugotować marchewke i zmiksować z jabłkiem.
    Czy w sloiczkach nabierają jakiś dodatkowych właściwości,bo może też bym narobiła. W sumie to długo by mi siedziało zanim by dziecko to zaczeło jeść.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie w ten goracy i sloneczny poranek :)
    Troche ostatnio rzadko tu zagladalam gdyz jestem pochlonieta swoim projektem, ktory obiecalam sobie, zrealizuje jeszcze przed porodem. Tak wiec pracuje nad nim od rana do wieczora.
    Ale nie zapomnialam o Was :)
    Zrobilam ostatnio jednorazowe badania na cukier we krwi, ktore trwaly jeden dzien - tzw. cykl glycemiczny.
    Mialam pobierana krew 5 razy, w tym 1 raz na czczo a 4 po posilkach.
    Wszystkie zmiescily sie jak najbardziej w normach wiec mam nastepne potwierdzenie, ze nie mam problemu z cukrem.

Nadal jestem na diecie i przez ostatni miesiac przytylam pol kilograma.
    Za to maluszek rosnie i rosnie, przed wczoraj na wizycie u lekarza okazalo sie, ze wazy juz 1kg900.
    Zdecydowalam juz tez, ze bede rodzic w klinice, ktora znajduje sie 10minut na piechote od mojego domu - chociaz malo prawdopodobne, zebym poszla tam na piechote jak zaczna sie skurcze porodowe ;)
    Porod bedzie przyjmowal moj ginekolog, ktory prowadzi ciaze.

Wczoraj mialam drugie spotkanie z polozna, na ktorym dyskutowalysmy o roznych etapach skurczow porodowych , jak sobie z nimi radzic oraz o znieczuleniu.
    Podzielilam sie z nia takze swoimi obawami na temat wagi maluszka bo wszyscy mi powtarzaja, ze bedzie bardzo duzy, okolo 3900g lub wiecej.
    Poprosila abym w sobote przyniosla wszystkie swoje usg i ona powoe mi co mysli na ten temat.
    Powiedziala tez, ze jednym z rozwiazan jakie moze mi zaproponowac lekarz to wywolanie porodu wczesniej aby uniknac komplikacji.
    Tak wiec jutro idziemy z moim mezczyzna pierwszy raz na wspolne spotkanie z polozna.
    Beda tam jeszcze dwie inne pary, ktore oczekuja dziecka w tym samym okresie.
    Bedzie omawiany temat: jak przygotowac sie do przyjecia dziecka w domu i czego mozna sie spodziewac.

Na pewno bedzie ciekawie :)

lubek, MOI, Agrafka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, to duże dzieciątko, 2 kg już prawie,ale co tam najważniejsze że wszystko z małym ok. I super że cukry w porządku, u mnie też normy,dlatego pozwalam sobie na małe słodkości. Ja już też musze jakieś informacje wyciągać na temat porodu od położnej.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, wiesz, teraz tak sobie pochodzilam po internecie i wszedzie pisza doswiadczone mamy, ze te usg wcale nie sa dokladne i nieraz kekarz ci mowi, ze dziecko bedzie wazyc 3kg a wazy ponad 4, a nieraz odwrotnie, strasza ze dziecko bedzie wielkie a wcale tak nie jest.
    Moj lekarz jest z tych co nie strasza, tylko ta babka co mi robi usg zawsze cos znajdzie budzacego obawy.
    Moj gin natomiast powtarza, ze nic nie jest pewne i ze nie mozna panikowac - pewnie ma racje :)
    Dlatego troche rozumiem twojego lekarza, ktory nie chce ci zdradzic wagi chociaz przyznam sie, ze na poczatku mnie to bardzo dziwilo. Ja bym nie wytrzymala bez takich informacji i bym z niego je wydarla ;) Ale jesli masz do niego zaufanie - to najwazniejsze :)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • gliwicz_anka Nowa

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się przywitać ;)
    Czekam na synka, który planowo ma się urodzić 11 października :)

paradise, ao12., paulina.b.1991, Kasiula09, pestka, renatkach, Kajaoli, lubek, paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć, brzucha niemam dużego, i tym bardziej mnie to ciekawi.
    Ale masz racje że usg różnie mówią, ale zawsze już orientacyjnie sie wie.

Lece pozalatwiać sprawy na mieście,a potem mam ten wymaz.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj gliwicz_anka :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa mamusie ;)

Ja dzisiaj mam wizytę, ale średnio mi się chcę iść skoro z góry wiem, że nie będę mieć USG a już taaaaaaaaaak bardzo chciałabym ją podejrzeć.

Kajaoli masz rację, często szacowana waga z USG nie zgadza się z wagą urodzeniową dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:14

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową mamusię :)

Znalazłam nawet fajna stronkę o wyprawce może komuś się przyda :)
    http://yourbabyproject.blogspot.com/

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam się po długiej nieobecności. Wypoczywałam na wczasach w Międzyzdrojach w sumie to 'wypoczywanie'' tak tylko można nazwać bo czuje się bardziej zmęczona niż wypoczęta. Dziś od rana staram się więcej leżeć bo coś mnie boli krocze i w pachwinach.
    LISTERIOZA - no kurczę na urlopie objadałam się lodami z automatu typu amerykańskie i gotowymi surówkami na zapiekankach, mam nadzieję że mnie nie dopadnie.
    Pogoda parno i duszno nie ma czym oddychać. Czy zauważyłyście u siebie że bardziej się pocicie? Prysznic tylko na chwilę przynosi ulgę.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy u nas GLIWICZ-Anka

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    witam nową mamusię :)

Znalazłam nawet fajna stronkę o wyprawce może komuś się przyda :)
    http://yourbabyproject.blogspot.com/

nie tak dawno też pisałam o tej stronce :p

Kasiula09 lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja tez wróciłam z urlopu. Byłam tydzień nad jeziorem pod namiotami mimo że niektórzy się dziwili sama nie wiem dlaczego :-) co roku jeździmy w nasze miejsce i za rok z maluszkiem tez pojedziemy.

Ja jestem dopiero po glukozie i wyniki bardzo dobre : 74/120/105. Lemoniada była pyszna :-)

Od wczoraj mam już łóżeczko :-) kupiłam od kuzynki w bardzo dobrym stanie za 1/3 ceny i dostałam dużo innych rzeczy. Niestety nie jest białe :-( a żeby przemalowac to dużo zachodu bo najpierw trzeba zeszlifowac wszystko

renatkach, lubek lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym USG to faktycznie nie ma co się sugerować, bo moja siostra urodziła pierwsze dziecko 4040, a miała być 3800. W drugiej ciąży od początku mówiła, że pierwsze dziecko było duże, ale wszyscy jej mówili że będzie nie większy niż 3600 g, gdy tym czasem Wojtek urodził się z wagą 4600! Cud ze zdrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:48

Kajaoli, ao12., sylwia1985, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową mamusię!:)
    Moni28 ja już dawno na to zwróciłam uwagę..jedyne co mi poza prysznicami pomaga, to dezodorant Dove...jedyny działa ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spróbować Dove bo od wszystkich które dotychczas używałam dostaje uczulenia i nie za bardzo działają. A w nocy to już masakra...mokra jak szczur jestem i na dzień dobry muszę brać prysznic.

pestka wrote:
    Witamy nową mamusię!:)
    Moni28 ja już dawno na to zwróciłam uwagę..jedyne co mi poza prysznicami pomaga, to dezodorant Dove...jedyny działa ;)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja tez wróciłam z urlopu. Byłam tydzień nad jeziorem pod namiotami mimo że niektórzy się dziwili sama nie wiem dlaczego :-) co roku jeździmy w nasze miejsce i za rok z maluszkiem tez pojedziemy.

Ja jestem dopiero po glukozie i wyniki bardzo dobre : 74/120/105. Lemoniada była pyszna :-)

Od wczoraj mam już łóżeczko :-) kupiłam od kuzynki w bardzo dobrym stanie za 1/3 ceny i dostałam dużo innych rzeczy. Niestety nie jest białe :-( a żeby przemalowac to dużo zachodu bo najpierw trzeba zeszlifowac wszystko

To ja Ci mogę polecić farby Annie Sloan Chalk Paint - nie trzeba szlifować, efekt piękny, malować możesz sama, bo są bezpieczne dla ciężarnych, tylko wosk po malowaniu ktoś lepiej żeby nałożył za Ciebie. Efekt jest piękny i malowanie przyjemne. Farby są drogie, ale warte swojej ceny, bardzo wydajne. Jedna puszka pomalowalismy skrzynie na zabawki, szafę, łóżko i dwie szafki nocne.

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny kolejka straszna do tego badania, długo tu spędze.
    Upały sie zrobiły,masakra,jak ja wróce do domu.

Też witam nową koleżanke,

A ja polecam też dave antyperspirant,ale dobry też jest z ziaji, białe opakowanie,w kulce, super pachnie.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzałek morfologia. Będzie masakra jak żelazo się nie podwyższy. :( W dodatku mam być na czczo - a tego nie lubię.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejną październikową mamusię.

Właśnie była u mnie koleżanka z dwiema córkami 3 i 5 lat. Oooo matko ledwo wytrzymałam te piski, wrzaski, płacz, walki o zabawki, domaganie się różnych rzeczy, ciągłe daj, zrób, nie chcę, chcę. Zero samodzielnej zabawy, czy pobycia 5 min z dala od mamy. Przestraszyłam się trochę. Jeżeli moje dziecko będzie miało tak samo to nie wyrobię. Ja nie wiem jak ona sobie daje radę.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ