Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Tak mnie nastraszyłyście tą listeriozą, że na początku września pójdę zrobić to badanie
Już wcześniej pisałam że to rzadka choroba a teoretycznie można się nawet zarazić niedomytymi warzywami a jeść przecież coś trzeba
Ja zrezygnowałam z kebabów, surowego mięsa i ryb i z serów pleśniowych ale z lodów sklepowych nie mam zamiaru bo one mi podczas tych upałów życie ratują
Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Nie ma co panikować
Już wcześniej pisałam że to rzadka choroba a teoretycznie można się nawet zarazić niedomytymi warzywami a jeść przecież coś trzeba
Ja zrezygnowałam z kebabów, surowego mięsa i ryb i z serów pleśniowych ale z lodów sklepowych nie mam zamiaru bo one mi podczas tych upałów życie ratują
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:A ja kiszonek jem tony
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry :p
w Łodzi chłodek, deszcz raz leje raz kropi. W weekend sa Urodziny Łodzi i nawet ciekawie się zapowiada. Możliwe że skoczymy z moim M. do Zoo (za free;)) i może do palmiarni. Będzie okazja do fotek :p
No chyba że siostra z mamą coś wykombinują na 60 ur taty - to będzie imprezka rodzinna.
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Nie ma co panikować
Już wcześniej pisałam że to rzadka choroba
Niby rzadka choroba a rocznie 25 ciężarnych (a ogółem 60 osób) łapie listerię. W moim środowisku aż dwie dziewczyny, więc nie do końca uważałabym ją za rzadką. Ja tam wychodzę z założenia, że lepiej wykonać o jedno badanie więcej niż o jedno mniejMiłego dnia
-
Ale straszna ta listerioza. Ja chyba zrobie te badanie na miesiac przed porodem. A ootem bede juz sie bardzobpilnowac, najpierw porozmawiam jeszcze z lekarzem.
U mnie cieplo ale bez slonca. Jeszcze dzis i jutro do pracy i wolne. Czekam na szafe ktora miala byc w srode i biore sie za ukladanie, pranie i prasowanie.to chyba najprzyjemniejsza czesc przygotowan
-
U mnie też na szczęście chłodniej, mogłoby tylko nie padać! (zawsze na coś trzeba ponarzekać
) Co do badania na listerioze, też nie będę wykonywać go na własną rękę, tylko dopiero wtedy jak zleci mi lekarz. Chociaż z tego co widzę, to pochłonęłam trochę "zakazanych" produktów min. kiszonki i wędzoną rybkę.
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny która chce to zrobi,która nie to niezrobi tego badania, dajmy już spokój tej listeriozie.
O 12 ide na ten wymaz, potem mam w planach kupić serie kosmetyków z linomagu.
Niema slońca to połaże po mieście, może coś upoluje.Scęście lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparadise wrote:U mnie też na szczęście chłodniej, mogłoby tylko nie padać! (zawsze na coś trzeba ponarzekać
) Co do badania na listerioze, też nie będę wykonywać go na własną rękę, tylko dopiero wtedy jak zleci mi lekarz. Chociaż z tego co widzę, to pochłonęłam trochę "zakazanych" produktów min. kiszonki i wędzoną rybkę.
nie musze przez to przyjmować syntetycznych tabletek.
paradise lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
u mnie pochmurno, ale w miarę ciepło, idealnie na spacerem potem dłuższy z psiakiem
A z nowych rzeczy przyjaciółka będąc na zakupach kupiła mi proszek "Dzidziuś" i pojemniki do mrożenia pokarmuz praniem jeszcze troszkę poczekam, aż mi pralna się zapełni rzeczami dla małego, a w przyszłym tyg porobię przecierki z marchwi i jabłek i powekuje, będą czekać na swoją porę