Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina.b.1991 wrote:W poniedzałek morfologia. Będzie masakra jak żelazo się nie podwyższy.
W dodatku mam być na czczo - a tego nie lubię.
U mnie też badania na czczo to ciężka sprawa:/. -
Hej Mamusie i nową mamusie tez witam
Czytałam pisałyście o wadze urodzeniowej dziecka a wadze z Usg wiec według USG Igorek mój miał ważyć 3,6000kg a urodził się 3,120kg a koleżance co teraz rodziła usg mówiło ze będzie wazyl 3,600kg a urodził się 4,200kg wiec USG nie jest miarodajneao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymad8 wrote:Witam kolejną październikową mamusię.
Właśnie była u mnie koleżanka z dwiema córkami 3 i 5 lat. Oooo matko ledwo wytrzymałam te piski, wrzaski, płacz, walki o zabawki, domaganie się różnych rzeczy, ciągłe daj, zrób, nie chcę, chcę. Zero samodzielnej zabawy, czy pobycia 5 min z dala od mamy. Przestraszyłam się trochę. Jeżeli moje dziecko będzie miało tak samo to nie wyrobię. Ja nie wiem jak ona sobie daje radę.Najchętniej bym w szeregu ustawiła
A ja dziś byłam u gina, ogólnie wszystko w porządku tylko przytyłam już 14 kg!!!
Najlepsze jest to że brzuszek dalej mam mały i nie wiem gdzie ja mieszczę te kilogramyao12., mad8, lubek, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja też mam takie obawy. Czasem jak do mnie przyjdzie bratowa ze swoją trójką to nie raz mnie nosi jak widzę jak sie zachowują
Najchętniej bym w szeregu ustawiła
A ja dziś byłam u gina, ogólnie wszystko w porządku tylko przytyłam już 14 kg!!!
Najlepsze jest to że brzuszek dalej mam mały i nie wiem gdzie ja mieszczę te kilogramy
Może maleństwo przybrało na wadze. -
nick nieaktualnyJa wróciłam, ledwo dotarłam do domu koszmar! W autobusie tylko słyszałam "młode to niech stoi" a tylko patrzyłam żeby bliżej domu było, to najwyżej bym wysiadła i taxi wzieła. Głupie babska! Mam doła, że tak reaguje na upały, zawsze byłam bardzo aktywna, pływałam po 5 km w basenie, a teraz? Dodatkowo wyczekałam sie na pobranie wymazu ponad 2 godz,tyle ludzi! Już bym wolała zrobić go prywatnie,i iść w jakiś chłodek. Był mój lekarz to mnie zbadał, niemam krwiaka na szczęście, ale minimalnie skraca sie szyjka, ale nie otwiera, mam więcej leżeć. Wszystko dlatego że dziecko ma główke bardzo nisko i pcha sie na tą szyjke. A w środe prywatna wizyta u niego.
-
Anoolka wrote:Ja też mam takie obawy. Czasem jak do mnie przyjdzie bratowa ze swoją trójką to nie raz mnie nosi jak widzę jak sie zachowują
Najchętniej bym w szeregu ustawiła
Najlepsze jest to że brzuszek dalej mam mały i nie wiem gdzie ja mieszczę te kilogramy
Ja też kilogramów mam sporo (+10,5) i niestety widzę je (zwłaszcza na nogach), ale martwię się o synka a nie o kg. Byle on był zdrowy. Ja mogę przytyć i 30.
Teraz dobiłam do najwyższej w swoim życiu wagi, jaką miałam kiedy się spasłam. Wtedy zrzuciłam i teraz też dam radę. Ty też.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O ja dziewczyny jak cieeepło. Na zakupach już mi tak ciężko było, że szybko je zapakowałam i do domku...chyba się prześpie, zaś więcej spać mi się chce ostatnio...
aa i zobaczcie co mi koleżanka podesłała
http://familyinblack.pl/
nie wiem czy którejś z was coś takiego się spodoba, ale mój M uwielbia kolor czarny więc czarne body dla synka to coś pięknegoparadise, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Aniqa, wiem co to za ból bo sama ostatnio czekałam ponad godzinę na wizytę do endokrynologa, mimo tego, że poszłam prywatnie. Tylko co z tego jak na pacjenta ma 15 minut a każdy siedzi ok 30. Dobrze, że nie masz krwiaka i najważniejsze, że szyjka zamknięta. Wypoczywaj
Ja tam kilogramami wgl się nie przejmuję, nawet mam nadzieję, że jakieś zostaną po porodzie bo pierwszy raz w swoim życiu nie mam niedowagiWłaśnie, wychodzę na wizytę więc się dowiem ile mi przybyło.
ao12., paulina.b.1991, Aniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa na prywtnych wizytach nigdy nie czekam, mam być np o 9 to tak wchodze, zawsze jestem z 5 min wcześniej,żeby niewejść taka zdyszana. Dziś byłam na fundusz ten wymaz robić.
Troche sie zmartwiłam jak powiedział mi o tej szyjce. ale mówił żeby tylko więcej wypoczywać. -
Aniqa, nie martw sie tylko musisz sobie troche odpuscic prace domowe. Pisalas, ze jestes teraz w domu sama bo maz na wyjezdzie wiec musi ci byc nielatwo tak samej wszystkim sie zajmowac. Ale sprobuj sie nie przesilac bo z tym rzeczywiscie nie ma zartow.
Aniqa, Vilenka lubią tę wiadomość
-
U nas tez dzis goraco a ja latam caly dzien i juz czuje ciezkosc i bol w nogach. Wiedzialam, ze bede miala aktywny dzien wiec zalozylam ponczochy uciskowe ale chyba troche przesadzilam z tym ganianiem wiec teraz juz stop. Polozylam sie z pieskiem na lozku i patrze co dzis ciekawego piszecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 17:18
-
nick nieaktualnyTeraz jestem u rodziców,bo mieszkanie czeka na generalny remont, a jak to w domu obiad, sprzątanie,zakupy, też można sie orobić. Ale musze więcej leżeć teraz, tyle ile będe miała możliwości, koniec łażenia do szmateksów, jak przyjedzie mąż to pokupimy wszystko za jednym zamachem.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Aniqa, będzie dobrze, Ty jesteś już w 31 tygodniu więc szyjka powolutku się może skracać. W sumie u Ciebie jeszcze 6 tygodni i dwa dni i ciąża donoszona:)
Mnie do tego stopnia bolały te pachwiny, że pojechałam do lekarza. Okazało się, że mała uciska jakieś nerwy i z czasem ból może zacząć promieniować aż do kręgosłupa. U mnie zanosi się na poród po terminie, szyjka pod skosem, szczelnie zamknięta, ma 6,5 cm długości !!! Łożysko się podnosi, wiec możliwe, że będzie mi dane rodzić SN
Dzieciątko trochę większe niż by miało byćważy między 1345 a 1547 gramów.
Kajaoli, ao12., lubek, Aniqa, Scęście lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:To ja Ci mogę polecić farby Annie Sloan Chalk Paint - nie trzeba szlifować, efekt piękny, malować możesz sama, bo są bezpieczne dla ciężarnych, tylko wosk po malowaniu ktoś lepiej żeby nałożył za Ciebie. Efekt jest piękny i malowanie przyjemne. Farby są drogie, ale warte swojej ceny, bardzo wydajne. Jedna puszka pomalowalismy skrzynie na zabawki, szafę, łóżko i dwie szafki nocne.
Ooo super, dziękuję! Zaraz zobaczę co to za farby
lubek lubi tę wiadomość