X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    W poniedzałek morfologia. Będzie masakra jak żelazo się nie podwyższy. :( W dodatku mam być na czczo - a tego nie lubię.

U mnie też badania na czczo to ciężka sprawa:/.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie i nową mamusie tez witam :-)

Czytałam pisałyście o wadze urodzeniowej dziecka a wadze z Usg wiec według USG Igorek mój miał ważyć 3,6000kg a urodził się 3,120kg a koleżance co teraz rodziła usg mówiło ze będzie wazyl 3,600kg a urodził się 4,200kg wiec USG nie jest miarodajne :-)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja tęsknie za kawą...
    Młody od rana znowu ma czkawkę - biedactwo.
    U mnie można sie ugotować - cał noc i do ok 14 lało a teraz wyszło słońce i jest parówka.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Witam kolejną październikową mamusię.

Właśnie była u mnie koleżanka z dwiema córkami 3 i 5 lat. Oooo matko ledwo wytrzymałam te piski, wrzaski, płacz, walki o zabawki, domaganie się różnych rzeczy, ciągłe daj, zrób, nie chcę, chcę. Zero samodzielnej zabawy, czy pobycia 5 min z dala od mamy. Przestraszyłam się trochę. Jeżeli moje dziecko będzie miało tak samo to nie wyrobię. Ja nie wiem jak ona sobie daje radę.
    Ja też mam takie obawy. Czasem jak do mnie przyjdzie bratowa ze swoją trójką to nie raz mnie nosi jak widzę jak sie zachowują :/ Najchętniej bym w szeregu ustawiła ;)

A ja dziś byłam u gina, ogólnie wszystko w porządku tylko przytyłam już 14 kg!!!
    Najlepsze jest to że brzuszek dalej mam mały i nie wiem gdzie ja mieszczę te kilogramy ;)

ao12., mad8, lubek, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa, ile będzie ważyć moja księżniczka, u mnie nikt nie podaje szacunkowej wagi...będzie co ma być.
    Jak na razie jest nadal ułożona miednicowo(pośladkowo), widocznie jej tak wygodnie ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też mam takie obawy. Czasem jak do mnie przyjdzie bratowa ze swoją trójką to nie raz mnie nosi jak widzę jak sie zachowują :/ Najchętniej bym w szeregu ustawiła ;)

A ja dziś byłam u gina, ogólnie wszystko w porządku tylko przytyłam już 14 kg!!!
    Najlepsze jest to że brzuszek dalej mam mały i nie wiem gdzie ja mieszczę te kilogramy ;)

Może maleństwo przybrało na wadze.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam, ledwo dotarłam do domu koszmar! W autobusie tylko słyszałam "młode to niech stoi" a tylko patrzyłam żeby bliżej domu było, to najwyżej bym wysiadła i taxi wzieła. Głupie babska! Mam doła, że tak reaguje na upały, zawsze byłam bardzo aktywna, pływałam po 5 km w basenie, a teraz? Dodatkowo wyczekałam sie na pobranie wymazu ponad 2 godz,tyle ludzi! Już bym wolała zrobić go prywatnie,i iść w jakiś chłodek. Był mój lekarz to mnie zbadał, niemam krwiaka na szczęście, ale minimalnie skraca sie szyjka, ale nie otwiera, mam więcej leżeć. Wszystko dlatego że dziecko ma główke bardzo nisko i pcha sie na tą szyjke. A w środe prywatna wizyta u niego.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Ja też kilogramów mam sporo (+10,5) i niestety widzę je (zwłaszcza na nogach), ale martwię się o synka a nie o kg. Byle on był zdrowy. Ja mogę przytyć i 30.
    Teraz dobiłam do najwyższej w swoim życiu wagi, jaką miałam kiedy się spasłam. Wtedy zrzuciłam i teraz też dam radę. Ty też:).

Anoolka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka,niemartw sie kilogramami, tak jak pisze mad8 najważniejsze żeby maleństwo sie dobrze rozwijało. A później pomartwimy sie o kg,
    Ja nic nietyje jak mam tą diete cukrz. +9 mam teraz,ale to z przed diety.

Anoolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziewczyny jak cieeepło. Na zakupach już mi tak ciężko było, że szybko je zapakowałam i do domku...chyba się prześpie, zaś więcej spać mi się chce ostatnio...;) aa i zobaczcie co mi koleżanka podesłała :D
    http://familyinblack.pl/

nie wiem czy którejś z was coś takiego się spodoba, ale mój M uwielbia kolor czarny więc czarne body dla synka to coś pięknego :D

paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, wiem co to za ból bo sama ostatnio czekałam ponad godzinę na wizytę do endokrynologa, mimo tego, że poszłam prywatnie. Tylko co z tego jak na pacjenta ma 15 minut a każdy siedzi ok 30. Dobrze, że nie masz krwiaka i najważniejsze, że szyjka zamknięta. Wypoczywaj ;)

Ja tam kilogramami wgl się nie przejmuję, nawet mam nadzieję, że jakieś zostaną po porodzie bo pierwszy raz w swoim życiu nie mam niedowagi :) Właśnie, wychodzę na wizytę więc się dowiem ile mi przybyło.

ao12., paulina.b.1991, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru się przejmować, najwyżej po porodzie będę wyglądać jak spaślak ;)

Ja też dziś długo czekałam na wizytę, miałam wizytę umówioną na 9.15 a weszłam przed 12 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prywtnych wizytach nigdy nie czekam, mam być np o 9 to tak wchodze, zawsze jestem z 5 min wcześniej,żeby niewejść taka zdyszana. Dziś byłam na fundusz ten wymaz robić.

Troche sie zmartwiłam jak powiedział mi o tej szyjce. ale mówił żeby tylko więcej wypoczywać.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, nie martw sie tylko musisz sobie troche odpuscic prace domowe. Pisalas, ze jestes teraz w domu sama bo maz na wyjezdzie wiec musi ci byc nielatwo tak samej wszystkim sie zajmowac. Ale sprobuj sie nie przesilac bo z tym rzeczywiscie nie ma zartow.

Aniqa, Vilenka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis goraco a ja latam caly dzien i juz czuje ciezkosc i bol w nogach. Wiedzialam, ze bede miala aktywny dzien wiec zalozylam ponczochy uciskowe ale chyba troche przesadzilam z tym ganianiem wiec teraz juz stop. Polozylam sie z pieskiem na lozku i patrze co dzis ciekawego piszecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 17:18

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem u rodziców,bo mieszkanie czeka na generalny remont, a jak to w domu obiad, sprzątanie,zakupy, też można sie orobić. Ale musze więcej leżeć teraz, tyle ile będe miała możliwości, koniec łażenia do szmateksów, jak przyjedzie mąż to pokupimy wszystko za jednym zamachem.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i racja :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, będzie dobrze, Ty jesteś już w 31 tygodniu więc szyjka powolutku się może skracać. W sumie u Ciebie jeszcze 6 tygodni i dwa dni i ciąża donoszona:)

Mnie do tego stopnia bolały te pachwiny, że pojechałam do lekarza. Okazało się, że mała uciska jakieś nerwy i z czasem ból może zacząć promieniować aż do kręgosłupa. U mnie zanosi się na poród po terminie, szyjka pod skosem, szczelnie zamknięta, ma 6,5 cm długości !!! Łożysko się podnosi, wiec możliwe, że będzie mi dane rodzić SN

Dzieciątko trochę większe niż by miało być :) waży między 1345 a 1547 gramów.

Kajaoli, ao12., lubek, Aniqa, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    To ja Ci mogę polecić farby Annie Sloan Chalk Paint - nie trzeba szlifować, efekt piękny, malować możesz sama, bo są bezpieczne dla ciężarnych, tylko wosk po malowaniu ktoś lepiej żeby nałożył za Ciebie. Efekt jest piękny i malowanie przyjemne. Farby są drogie, ale warte swojej ceny, bardzo wydajne. Jedna puszka pomalowalismy skrzynie na zabawki, szafę, łóżko i dwie szafki nocne.

Ooo super, dziękuję! Zaraz zobaczę co to za farby :-)

lubek lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka od początku miała duży brzuch i duże dziecko. Jej mama rodziła dzieci po ponad 4kg i jej siostra. Lekarz zawsze też mówił ze będzie powyżej 4kg a urodziło się 3700 wiec kurcze bez sensu te wyliczenia.

Kajaoli lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ