X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również podziwiam dziewczyny, które nadal pracują. Ja od tygodnia czuje na prawde, ze jestem w ciazy. Jest mi bardzo ciężko, zaczynaja boleć plecy i nogi a najbardziej kolana podczas wstawania lub siadania. Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam nareszcie skierowanko na USG za 2 tygodnie, nie moge sie doczekac! No i też mam 14kg na plusie, jestem ciekawa ile mała wazy :)

ao12., Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Również podziwiam dziewczyny, które nadal pracują. Ja od tygodnia czuje na prawde, ze jestem w ciazy. Jest mi bardzo ciężko, zaczynaja boleć plecy i nogi a najbardziej kolana podczas wstawania lub siadania. Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam nareszcie skierowanko na USG za 2 tygodnie, nie moge sie doczekac! No i też mam 14kg na plusie, jestem ciekawa ile mała wazy :)

też mam podobnie, tylko ja obwiniam o to pogodę :D ...może we wrześniu będzie lżej... nie no, sama w to nie wierzę :D

Anoolka lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga to plus 10 kg. Ale w pierwszej ciaży na tym etapie miałam już 15,także pocieszam się że nie jest tak źle. Dzisiaj jak najbardziej czuję się jak baba w ciąży ociężale i strasznie mnie boli w pachwinach i w kroczu.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11kg na plusie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytylam tylko 7,5kg ale od początku ciąży dieta pierw nadciśnienie teraz cukrzycowa... Ale to dobrze bo w pierwszej ciąży przytylam aż 30kg roslam w oczach i naprawdę ciężko było mi się ich pozbyć :-)

Witam się z sobotni poranek juz za oknem widzę ze znów upalnie będzie :-*

Aniqa, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rańca. Sobota zapowieda się upalnie;-)
    No i mamy z przodu 3 "30 tydz." Jeszcze 8 tyg. I uważa się ciążę za donoszonà.
    Strasznie szybko leci ten czas.

MartaR.., Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR u mnie też upalnie już. Na termometrze do słońca mam 30 stopni.
    Co do wagi to ładnie ją utrzymujesz,ja przez tą diete cukrzycową też nietyje, może to i dobrze, maleństwo i tak ściąga co mu trzeba.

Ja już po śniadanku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 07:54

MartaR.. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28, gratulacje przekroczenia 30! To już ostatnia prosta.

Dziewczyny moj obwód brzuszka nie drgnął od dłuższego czasu,jak tam u was?

• moni28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w obwodzie równa setka 100 cm;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek na szczęście zwolnił i przez ostatnie 2 tygodnie powiększył się tylko o 2 cm, a waga się zatrzymała na +8 kg uuuuffff ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch sie nie powiększył już od dawna, to jakiś zły znak czy jak?

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zły znak ważne żeby macica rosła widocznie Maleńka układa Ci się bliżej kręgosłupa i w tamtą stronę robi sobie miejsce

Aniqa lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy bolała mnie wątroba taki cmiący ból wzięłam No-spe i mam wyrzuty sumienia bo pierwszy raz oprócz dupka wzięłam jakikolwiek lek

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Dziś w nocy bolała mnie wątroba taki cmiący ból wzięłam No-spe i mam wyrzuty sumienia bo pierwszy raz oprócz dupka wzięłam jakikolwiek lek
    Nospe można w ciąży, ja najadłam sie jej naprawde dużo od początku ciąży,
    Może maleństwo już uciska ci tam. U mnie jak sie wypnie to aż żebra odginana.

Niewiecie co tam u tej dziewczyny co już urodziła?

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obwód 96 cm :p Jakieś +2cm w ciągu tygodnia.
    Linia mi się przedłużyła nad pępek.
    Chyba się przeziębiłam :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że coraz gorzej mi się oddycha, nie umiem zaczerpnąć takiego głębokiego oddechu.

A wczoraj wieczorem mój mężczyzna wyszedł na kawalerski. I pierwszy raz od dawien dawna miałam spać sama. Wierzcie mi, albo nie, a ale głupia nie umiałam się wyspać. Dopiero jak wrócił o 5 i poczułam go w łóżku to spokojnie zasnęłam :p

ao12., pestka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,107559656,,35tc_maly_brzuch_a_wielkosc_dziecka.html?v=2

Uspokoiłam sie troche, jak poczytałam o małych brzuszkach.

Paulina,domowe sposoby na przeziębienie najlepsze.
    Ja przeważnie śpie sama,bo chłopiny niema, za to jak jest to jakoś tak ciasno w tym łóżku :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi malinami to ja wiedzialam zeby unikac, dobrze ze nie lubie, ale to co sie dzial ow tym szpitalu to wola o pomste do neiba! ja pierdole co za ludzie juz tak brzydko mowiac! po takich przezyciach napewno bym tam nie rodzila na twoim miejscu! porazka zupelna! a jak sie ma ta dziewczyna? i jej dziudzius??
    Monica wrote:
    hej dziewczyny ja trochę z innej beczki i zaznaczam że być może nie u wszystkich tak się stanie. Wczoraj wróciłam ze szpitala w czwartek złapał mnie okropnie bolesny skurcz który za cholerę nie puszczał zesztywniał mi brzuch przestałam czuć małego spanikowaną zalaną łzami mąż odwiózł do szpitala zero plamień.Nie powiem bo było przy mnie trzech lekarzy szybko na oddział trzymało mnie dwie godziny non stop dali mi końską dawkę rozkurczowych i luteinę chcieli podać sterydy na szybsze wytworzenie płucek małego ale się obyło. Mają diagnozę że być może mały mi się ulożył jakoś żle ale powiem wam ze ja codziennie jadłam maliny mówią niby że to liście a nie owoce ale przyszła położna do koleżanki która miała skurcze przedporodowe i mówi niech Pani zje maliny to nasilą się skurcze porodowe i szybciej urodzi byłam w szoku już nawet się nie przyznałam ale juz nie jem tych owoców.
    Szczerze parę dni tam i by mnie przenieśli do psychiatryka.
    1. NIE MIŁE NIE WSPÓŁCZUJĄCE ABSOLUTNIE KOBIETY POŁOŻNE MA BOLEC I RESZTA SIE NIE LICZY!o szacunku człowieku ZAPOMNIJ!
    2. POZNAŁAM KOLEŻANKĘ KTÓRA LEŻAŁA SAMA ZE MNĄ PRZENOSZONA CIĄŻA DWA TYG FILIGRANOWA MALUTKA DROBNA KOBIETKA DZIECKO 4KG ZERO ROZWIERAZNIA SZYJKI NIE CESARKA TO OSTATECZNOSC DODAM ZE TAKI STAN UTRZYMAL SIE DO KONCA I ZAKONCZONO CESARKA RODZIŁA 48 GODZ MIMO CIERPIEN POWIEDZIANO ZE SYMULUJE! KAZALY MI WEJSC Z NIA POD PRYSZNIC I POLEWAC BRZUCH POTEM LICZYC SKURCZE MAZ PRZYJECHAŁ POZNIEJ BYŁ ZBYWANY.Skakałam koło niej jak mogłam bo nawet nie raczyły przyjść powiedziały że jak nie będzie chodzila lezala etc. to znaczy ze rodzi a teraz to przesadza ja się tak o nią bałam ze dwie nocy jeczała ja nie spalam w końcu myslalam ze sama urodze maly moj sie wiercil byl niespokojny do tego tez mnie cos pobolewalo ale to z nerw.Przenoszone ciąże to standard czekają na nie wiadomo co NATURALNY POROD I BASTA. Nie wiem czy tak powinno byc niby zapisalam sie bo jest za darmo szkola rodzenia w tym szpitalu ale czy ja tam urodzę nie wiem szpital sni mi sie po nocach.Mam nadzieję że my nie będziemy miały taki sytuacji.Mąż chce byc przy porodzie ale boje się ze cos im powie i tylko pogorszy sytuacje. Zdrowia życzę i uważajcie tak na wszelki wypadek na malinki.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:30

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ