X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Aniqa, będzie dobrze, Ty jesteś już w 31 tygodniu więc szyjka powolutku się może skracać. W sumie u Ciebie jeszcze 6 tygodni i dwa dni i ciąża donoszona:)

Dzieciątko trochę większe niż by miało być :) waży między 1345 a 1547 gramów.

Nie oszczędzają mnie schorzenia ciążowe, niestety.ale niema co marudzić, nie leżałam w szpitalu,jakoś dam rade.
    Troche więcej mi zostało, bo początek paźdz.+- 2 tyg, pewnie będzie te -2 tyg,ale oby tylko tyle.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie przeszkadza zeby bylo duze, zeby tylko przeszlo przez miednice i zeby nie bylo komplikacji.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jak siedziałam w tej poczekalni, to rozmawiały tam 2 dziewczyny o swoich pierwszych porodach,i jedna mówiła że urodziła siłami natury dziecko 5100!!! I miała w dzień porodu usg, 2 dni wcześniej też i nic niewskazywało że taki pulpecik będzie, sami sie lekarze dziwili, a dziewczyna strasznie szczupła,aż za bardzo moim zdaniem.teraz jest w 2 ciąży i robiła jakieś badania.

Smutas lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem, w ktora strone bede miala niespodzianke :) czy bedzie mniejszy niz przypuszczaja wszyscy czy wiekszy ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    witam się z Wami po tygodniu spędzonym u rodziców. Czuję się jak dokarmione zwierzątko :P Nie ma jak u mamy ;)W poniedziałek niestety do pracy yhh jak ja wysiedzę w te duchoty? Dobrze, że już weekend i mąż wraca, współczuję wszystkim nam na co dzień samotnym bo nawet nie ma się komu pożalić na upał, na brak odpowiedniej pozycji do spania w nocy itd itp.

Co do wielkości dziecka to ponoć ma to jakiś związek z wagami urodzeniowymi rodziców, ale jak to się ma do rzeczywistości to już nie wiem.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyprawke do szpitala zamowilam w rozmiarze 54cm - jak na miesieczne dziecko - tak mi doradzono :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak nasz bąk będzie duży, no ale cóż...oby nie więcej niż 4 kg i będę się cieszyć :)
    W ogóle mam pierwszą w swoim życiu zgagę...już od godz. :/ blech! Jak mnie będzie dalej męczyć to wezmę Rennie, chociaż nie lubią brać żadnych tabletek. A może znacie jakieś domowe sposoby na zgagę?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, podobno mleko pomaga ale jeszcze nie wyprobowalam bo ja mam dosc czesto zgage ale wiem, ze szybko przechodzi wiec nic nie biore.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka podobno łyżeczke sody popic wodą tak słyszałam od znajomej

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie wypatrzyłam na allegro łóżeczko wraz z pościelami, poszwami itd ale zastanawia mnie wypełnienie kołderki czy takie jest dobre:
    Kołderka wypełniona miękką włókniną poliestrową, silikonowaną – obszycie bawełniane ?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    A ja mam takie pytanie wypatrzyłam na allegro łóżeczko wraz z pościelami, poszwami itd ale zastanawia mnie wypełnienie kołderki czy takie jest dobre:
    Kołderka wypełniona miękką włókniną poliestrową, silikonowaną – obszycie bawełniane ?
    Ja ci niepomoge niestety. Ja na początek będe mieć rożek a potem kocyko-kołderka.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka byla bardzo duza i rozlalo ja na boki a urodzila mala kruszynke 2850 oczywiscie ciaza byla donoszona

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn oczywiście tych, które odgórnie nie dostały żadnych zakazów od lekarza, jak się zapatrujecie na seksik po 30 tygodniu? Ja się zastanawiam nad zakazem do środka albo w ogóle na zaprzestaniu, ewentualnie wersji soft przez 6 najbliższych tygodni, a potem do woli ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn oczywiście tych, które odgórnie nie dostały żadnych zakazów od lekarza, jak się zapatrujecie na seksik po 30 tygodniu? Ja się zastanawiam nad zakazem do środka albo w ogóle na zaprzestaniu, ewentualnie wersji soft przez 6 najbliższych tygodni, a potem do woli ;)

Mitaka, a dlaczego po 30 tyg miałby być jakiś zakaz? :) chyba jeszcze nic na ten temat nie słyszałam :) ale chętnie się dowiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Siedzę i zastanawiam się co to jest ta wersja soft hahaha, chyba jestem za mało nowoczesna :)

Agrafka, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Mitaka, a dlaczego po 30 tyg miałby być jakiś zakaz? :) chyba jeszcze nic na ten temat nie słyszałam :) ale chętnie się dowiem!

Z tego, co słyszałam sperma przyspiesza poród, ma jakiś składnik powodujący skurcze. Lekarze zalecają codzienny seks kobietom, które przenosiły ciążę.

Agrafka, ao12. lubią tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhm... to mam jeszcze troche czasu :D
    a tak właśnie zauważyłam Avakesh, że mamy identyczną ilość tyg i dni :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Siedzę i zastanawiam się co to jest ta wersja soft hahaha, chyba jestem za mało nowoczesna :)

W sensie, że delikatnie ;) nic więcej nie miałam na myśli :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam że jeszcze niektóre z Was chodzą do pracy i szczerze mówiąc podziwiam Was za to. Ja w te upały to nawet czasem do piekarni nie chodzę którą mam kilkadziesiąt metrów od domu tylko mamę wysyłam :P

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Tak czytam że jeszcze niektóre z Was chodzą do pracy i szczerze mówiąc podziwiam Was za to. Ja w te upały to nawet czasem do piekarni nie chodzę którą mam kilkadziesiąt metrów od domu tylko mamę wysyłam :P
    no ja to chyba ostatni tydzień popracuje, mam spuchnięte nogi i ciężko mi tak już trochę, brzuszek coraz większy... :)
    we wtorek będę miała wyniki moczu, zobaczymy mam nadzieje, ze będą ok najbardziej niepokoi mnie, że opuchlizna nie schodzi mi nawet o odpoczynku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 21:24

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ