Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Aniqa, będzie dobrze, Ty jesteś już w 31 tygodniu więc szyjka powolutku się może skracać. W sumie u Ciebie jeszcze 6 tygodni i dwa dni i ciąża donoszona:)
Dzieciątko trochę większe niż by miało byćważy między 1345 a 1547 gramów.
Nie oszczędzają mnie schorzenia ciążowe, niestety.ale niema co marudzić, nie leżałam w szpitalu,jakoś dam rade.
Troche więcej mi zostało, bo początek paźdz.+- 2 tyg, pewnie będzie te -2 tyg,ale oby tylko tyle.
-
nick nieaktualnyA dziś jak siedziałam w tej poczekalni, to rozmawiały tam 2 dziewczyny o swoich pierwszych porodach,i jedna mówiła że urodziła siłami natury dziecko 5100!!! I miała w dzień porodu usg, 2 dni wcześniej też i nic niewskazywało że taki pulpecik będzie, sami sie lekarze dziwili, a dziewczyna strasznie szczupła,aż za bardzo moim zdaniem.teraz jest w 2 ciąży i robiła jakieś badania.
Smutas lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
witam się z Wami po tygodniu spędzonym u rodziców. Czuję się jak dokarmione zwierzątkoNie ma jak u mamy ;)W poniedziałek niestety do pracy yhh jak ja wysiedzę w te duchoty? Dobrze, że już weekend i mąż wraca, współczuję wszystkim nam na co dzień samotnym bo nawet nie ma się komu pożalić na upał, na brak odpowiedniej pozycji do spania w nocy itd itp.
Co do wielkości dziecka to ponoć ma to jakiś związek z wagami urodzeniowymi rodziców, ale jak to się ma do rzeczywistości to już nie wiem. -
Ja też się zastanawiam jak nasz bąk będzie duży, no ale cóż...oby nie więcej niż 4 kg i będę się cieszyć
W ogóle mam pierwszą w swoim życiu zgagę...już od godz.blech! Jak mnie będzie dalej męczyć to wezmę Rennie, chociaż nie lubią brać żadnych tabletek. A może znacie jakieś domowe sposoby na zgagę?
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:A ja mam takie pytanie wypatrzyłam na allegro łóżeczko wraz z pościelami, poszwami itd ale zastanawia mnie wypełnienie kołderki czy takie jest dobre:
Kołderka wypełniona miękką włókniną poliestrową, silikonowaną – obszycie bawełniane ? -
Mam pytanie do dziewczyn oczywiście tych, które odgórnie nie dostały żadnych zakazów od lekarza, jak się zapatrujecie na seksik po 30 tygodniu? Ja się zastanawiam nad zakazem do środka albo w ogóle na zaprzestaniu, ewentualnie wersji soft przez 6 najbliższych tygodni, a potem do woli
-
mitaka wrote:Mam pytanie do dziewczyn oczywiście tych, które odgórnie nie dostały żadnych zakazów od lekarza, jak się zapatrujecie na seksik po 30 tygodniu? Ja się zastanawiam nad zakazem do środka albo w ogóle na zaprzestaniu, ewentualnie wersji soft przez 6 najbliższych tygodni, a potem do woli
Mitaka, a dlaczego po 30 tyg miałby być jakiś zakaz?chyba jeszcze nic na ten temat nie słyszałam
ale chętnie się dowiem!
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Mam pytanie do dziewczyn oczywiście tych, które odgórnie nie dostały żadnych zakazów od lekarza, jak się zapatrujecie na seksik po 30 tygodniu? Ja się zastanawiam nad zakazem do środka albo w ogóle na zaprzestaniu, ewentualnie wersji soft przez 6 najbliższych tygodni, a potem do woli
Siedzę i zastanawiam się co to jest ta wersja soft hahaha, chyba jestem za mało nowoczesnaAgrafka, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgrafka wrote:Mitaka, a dlaczego po 30 tyg miałby być jakiś zakaz?
chyba jeszcze nic na ten temat nie słyszałam
ale chętnie się dowiem!
Z tego, co słyszałam sperma przyspiesza poród, ma jakiś składnik powodujący skurcze. Lekarze zalecają codzienny seks kobietom, które przenosiły ciążę.Agrafka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Tak czytam że jeszcze niektóre z Was chodzą do pracy i szczerze mówiąc podziwiam Was za to. Ja w te upały to nawet czasem do piekarni nie chodzę którą mam kilkadziesiąt metrów od domu tylko mamę wysyłam
we wtorek będę miała wyniki moczu, zobaczymy mam nadzieje, ze będą ok najbardziej niepokoi mnie, że opuchlizna nie schodzi mi nawet o odpoczynkuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 21:24