Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Ja to bym się nie obraziła jak by już był październik. Czuję się po prostu fatalnie, cały czas mi coś dolega. Od wczoraj bolą mnie stawy biodrowe no i dziś doszła biegunka nie mówiąc już o tym że mąż mnie dobija. Normalnie deprecha na całego
Spadek formy Anoolka, nie martw sięPotem będziemy tęsknić za ciążą
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, gdzie mogę odszukać Wasze wyniki glukozy z obciążeniem? Dziś miałam badaną i chciałam porównać. Mój wynik:
Glukoza - poziom w surowicy: 65,7 mg/dl (70-100)
Glukoza - po obc. 75g po 1 godz.: 155,7 mg/dl
Glukoza - po obc. 75g po 2 godz.: 145,1 mg/dl (do 140) -
Avakesh wrote:Dziewczyny, gdzie mogę odszukać Wasze wyniki glukozy z obciążeniem? Dziś miałam badaną i chciałam porównać. Mój wynik:
Glukoza - po obc. 75g po 2 godz.: 145,1 mg/dl (do 140)
Dla porównania wklejam Ci moje:
na czczo - 79,0 mg/dl
po 1h - 146 mg/dl
po 2h - 138 mg/dl
Nie wiem jakie są normy ale moje wyniki były w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:50
-
nick nieaktualny
-
Własnie rozmawiałam z moją panią doktor. Wyszło mi
na czczo 74
po 1h 144
po 2h 143
Wysyła mnie do diabetologa i będzie dieta...
Avakesh wrote:Dziewczyny, gdzie mogę odszukać Wasze wyniki glukozy z obciążeniem? Dziś miałam badaną i chciałam porównać. Mój wynik:
Glukoza - po obc. 75g po 2 godz.: 145,1 mg/dl (do 140) -
nick nieaktualnyBergo wrote:Własnie rozmawiałam z moją panią doktor. Wyszło mi
na czczo 74
po 1h 144
po 2h 143
Wysyła mnie do diabetologa i będzie dieta...
Rozmawiałam dzisiaj z diabetologiem świeżo po egzaminie i powiedział, że obecnie norma na czczo dla kobiet w ciąży to do 90 a po 2 godz. do 153. Jeśli kobieta mieści się w tych normach to nie musi być kierowana do diabetologa. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, potem nadrobie zaleglosci ale najpierw wam napisze wyniki mojego sledztwa kosmetykowego.
A wiec, dzis pochmurno wiec bylam na rozeznaniu kosmetykowym dla dziecka. I tak: bralam pod uwage oliatum/emolium, bambino i cala serie z rosmana, i cala serie z linomagu. Wzielam zrobilam zdjecia skladu tych kosmetykow i poprosilam o interpretacje pania w aptece, i pania w sklepie zielarskim.
Czesc z was deklaruje ze kupi oilatum ale deklaruje ze nie bedzie uzywac kosmetykow z parafina, a wiec oilatum kosztuje w naturze 60 zl za 500 ml i jest to plynna parafina, zreszta napisane to jest na opakowaniu duzymi literami. Stwierdzenie obu pan, to takie ze produkt jest przereklamowany, ale dobry, sa tez duzo tansze odpowiedniki, doslownie za grosze. Mozna juz calkiem isc na zywiol i kupic plynna parafine w aptece w czystej postaci.
Linomag- zawieraja parafine czyli tez sa emoliantami, cena niziutka od 5 zl, dodatkowo robione na naturalnych skladnikach, i nie zawieraja ich duzo, nawet jak sklad jest podobny w niektorych kremikach do kosmetykow z sklepu kosmetycznego, to te produkty " chemiczne" sa w dalszej kolejnosci ustawione w skladzie co swiadczy ze jest ich mniej. Im blizej poczatku cos w skladzie tym tego wiecej.
Kosmetyki z rosmana sa ok ale wiekszosc do stosowania po 1 msc zycia.
Bambino, moze byc ale maja duzo chemi, czyli jest wiecej niekorzystnych skladnikow niz linomag.
W sklepie zielarskim pani mi pokazywala tez inne serie dla noworodkow, sa to jednak firmy nieznane i niewiem czy was by to interesowalo.
Napisalam w skrocie bo duzo tego. Niechce pisac poematow.paradise, renatkach, ao12., lubek, MOI, Kasiula09, Anoolka, Nelly, Scęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrobilam.
Ulcio- co do kremu na brodawki to moja kuzynka go strasznie chwali, i zeby tylko maltan kupowac, ale jobieta w zielarskim polecala naturalne tansze od maltanu.
MOI - pieluchy flanelowe polecam da mieciutkie jak taki delikatny polarek, super sprawa do przykrycia i wielkosciowo duze, wzory superowe, wszystkie pieluchy i caly moj pakunek zamawialam na allegro u uzytkownika twojedziecko24
Pestka- j.w
MartaR- juz duze malenstwo, kurcze zazdroszcze ze znasz wynik, ja ze mi lekarz niechce tego mowic to sugeruje sie waszymi, a do twojego mam najblizej, cos tam sobie zawsze odejme od waszej wagi dziecka bo jestem drobna osoba wiec uznaje ze dzidzi tez mniejsze.
Bergo- mialam podobne wyniki, po 2 h 143 wyszlo, i od razu dieta, mierzenie cukru, dopiero w poradni dowiedzialam ze normy sie podniosly, ale i tak mam miec diete do konca.
Sylwia1985- mi tez brzuch faluje niesamowicie, jak sie czasem wygnie w jedna strone to az dziwnie wyglada, tak sie tam rusza mala jakby tam wojna byla jakas.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:A orientujesz się czy babydream ma kosmetyki do stosowania od 1 dnia?
Mogłabyś podać przykładową nazwę serii dla noworodków, którą pokazywała Ci Pani w zielarskim?
Nie pamietam nazw tych kosmetykow z zielarskiego, nie sa to znane firmy wiec jakos nie weszlo mi do glowy. Ale zielarski mam pod blokiem to jutro zejde i zapytam, to napisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:31
MOI, renatkach, paradise lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Aniqa, ale przy przypadkiem płyn do kąpieli Linomag nie jest od 7 miesiąca, a olejek do kąpieli od 2 miesiąca życia??
>. Teraz jeszcze znalazlam cos podobnego do linomagu LINODERMWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:20