X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ja kupię żel do mycia, z babydream i krem do pielęgnacji z hipp. Jeżeli pojawi się uczulenie, to do natłuszczania zastosuje oliwę z oliwek albo olej ze słodkich migdałów. A jeżeli wystąpi uczulenie na żel do mycia, to będę myła w krochmalu albo ugotuje siemię lniane (naturalny w emolient)

Odnośnie chusteczek to będę używać huggies premium care (takie zielone) mają jeden konserwant, ładnie pachną i są dostatecznie nawilżone. Moja siostra przerestowała już chyba wszystkie, mnie się te podobają najbardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:39

Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa z tematów pielęgnacyjnych, ale tym razem ciążowych, to siostra mi ostatnio podpowiedziała, żeby ok. miesiąc przed porodem zacząć używać kremu do pielęgnacji brodawek sutkowych. Chodzi o to, żeby przygotować sutki do ciągnięcia, szczypania i gryzienia oraz zapobiec ich pękaniu. U niej się to sprawdziło i nie miała problemu z piekącymi, obolałymi sutkami. Ona używała akurat kremu do sutków z Palmersa, ale zrobiłam rozpoznanie w necie i widzę, że są inne, tańsze produkty z bardzo fajnym składem, np.:
    http://www.doz.pl/apteka/p35920-A-Pectus_krem_do_pielegnowania_brodawek_sutkowych_15_ml
    http://www.doz.pl/apteka/p62109-Linoderm_Mama_krem_do_pielegnujacy_brodawek_sutkowych_15_ml
    http://www.doz.pl/apteka/p54149-Floslek_For_Mum_preparat_do_pielegnacji_brodawek_sutkowych_15_ml

Anoolka, renatkach, Nelly lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny paczka nareszcie dotarła, ale miałam radoche, cała kopa pieluch nawet myślałam że przesadziłam ale co tam, niebęde tak często prać. A te flanelowe są cudne, takie mięciuśkie i ładne, będe ich używała do przykrywania małej w wózku. Kolorowe tetrowe też fajne,ale najwięcej mam białych. Inne rzeczy też słodkie, grzebyczki i smoczki,i butelka, eh tylko ta mata do wanienki taka cienka ale w sumie to może i ok.

paradise lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A co kupujesz na pierwsze dni dla dziecka z babydream,bo nie orientuje sie co tam jest z tej serii? Ja narazie mam w planach pokupić z bambino ale jak te mają być lepszd to kupie je.
    Jeszcze nie wiem dokładnie co kupię, na razie zajmuję się zakupami przez internet ;)
    Tutaj jest chyba cała oferta babydream to możesz sobie przejrzeć
    http://www.kosmeland.pl/index.php/babydream-rossmann/286-kosmetyki-dla-dzieci-babydream-/1760-kosmetyki-dla-dzieci-babydream-rossmann

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może ja się wypowiem na temat kosmetyków :)
    Kosmetyki podzieliłabym na kilka grup
    1. Grupa do kąpieli - na samym początku maluszka myje się przegotowaną wodą (buzia, pupcia) dlatego polecam miseczkę wodę i duże płatki bawełniane np. dzidziuś położyć malucha na przewijaku i umyć po tym nalać wody do wanienki wlać dosłownie odrobinę płynu z rodziny emolientów i w tym kąpać maluszka tak naprawdę to nie jest taka "prawdziwa kąpiel" tylko przyjemny rytuał dla maluszka

uwaga: moje dziewczyny po porodzie miały takie problemy skórne, że było to idealne rozwiązanie - one w cale nie miały uczulenia, ale na skutek przebywania w brzuszku w wodach, skóra była wysuszona,łuszczyła się a po kąpieli w ten sposób nie trzeba było już z nią nic robić i bardzo szybko miały super skórę

2. Grupa kosmetyków które warto mieć - zaliczam tu oliwkę, mydełko
    mydełko przydaję się kiedy maluszek jest mocno brudny od kupki, czy w dalszym etapie od jedzenia np. marchewki :)
    oliwkę używałam bardzo mało głównie na problemy z ciemieniuchą teraz wiem, że do ciemieniuchy są nawet specjalne preparaty

3. Kosmetyki które trzeba mieć - krem do pupy (ja b. polecam sudocrem oraz linomag zwłaszcza ten bobo krem z witaminą A plus E od pierwszych dni życia - na poparcie swoim słów napiszę, że na oddziale skrajnych wcześniaków używa się wyłącznie tego kremu :) krem na bolące sutki np. bephanten, albo maltan

i w przypadku zimy krem ochronny na buźkę

to było wszystko co miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:47

MOI, paradise, Kasiula09, pestka, Kajaoli, Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A te flanelowe są cudne, takie mięciuśkie i ładne, będe ich używała do przykrywania małej w wózku. Kolorowe tetrowe też fajne,ale najwięcej mam białych..
    Aniqa, a gdzie zamawiałaś?? Zrób foty!!! Interesują mnie zwłaszcza te pieluszki flanelowe, skoro mówisz, że takie mięciutki i ładne :D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie ale już jedna z październikowych rozpakowana :)

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pestka ja slyszalam ze hipp uczulaja tak samo jak johnson b.
    Ja juz sama niewiem , a chce wybrac dobrze i jak sie wkurze to kupie cala serie z linomagu, tam jest krem do pupki, zelik go wlosow i cialka, kremik i cos tam jeszcze, na ich stronie www jest.

Hipp ma bardzo dobry skład, znaczy sie bez ulepszaczy ani PEG'ów, ale wiadomo, nawet olejek najzwyklejszy może dzieciątko uczulić;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Smutas ja kupię żel do mycia, z babydream i krem do pielęgnacji z hipp. Jeżeli pojawi się uczulenie, to do natłuszczania zastosuje oliwę z oliwek albo olej ze słodkich migdałów. A jeżeli wystąpi uczulenie na żel do mycia, to będę myła w krochmalu albo ugotuje siemię lniane (naturalny w emolient)

Odnośnie chusteczek to będę używać huggies premium care (takie zielone) mają jeden konserwant, ładnie pachną i są dostatecznie nawilżone. Moja siostra przerestowała już chyba wszystkie, mnie się te podobają najbardziej.

Ja tez własnie Huggies zielone wypatrzyłam, dobry skład :) a co do pieluszek to ja skłaniam się ku Dada, Biedronkowe, ale uwaga..produkuje je ta sama firma co Pampers(psiapsióła mnie uświadomiła). Róznia się nazwą i ceną wiadomo;) Więc ja będe je próbować

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Kto?? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Kto?? :)

nie wiem jaki ona ma nick ale jest na grupie na fb

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto? O kurcze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie stalo ze tak wczesnie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ale numer! Wszystko dobrze z nią i z dzieckiem????

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisała ze dostała krwawienia i zabrało ją pogotowie i od razu na stół, z dzieckiem chyba ok jest w szpitalu w Warszawie

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Pisała ze dostała krwawienia i zabrało ją pogotowie i od razu na stół, z dzieckiem chyba ok jest w szpitalu w Warszawie
    ale kto to? Byla tu z nami na forum? W ktorym tc byla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... Już rozpakowana tyle przed czasem... Wow

u mnie burza - głowa nawala ciśnieniowo strasznie a żadnego leku brać nie można

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wcześnie.. miejmy nadzieję, że ona i maleństwo czują się dobrze. Takie sytuacje uświadamiają mi, że tak naprawdę już nie dużo nam zostało i nie wiadomo kiedy wylądujemy na porodówce. Abyśmy tylko przekroczyły ten 37-38 tydzień ;)

mad8, Anoolka, Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale niespodziewana wiadomość. Byle z maleństwem było wszystko w porządku.

W końcu odebrałam wyniki glukozy; jest dobrze:). Uff

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym momencie na ból głowy co można wziąść? Mam tylko Ibuprom Sprint Caps - wg ulotki lepiej nie brać.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ