X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ja kupię żel do mycia, z babydream i krem do pielęgnacji z hipp. Jeżeli pojawi się uczulenie, to do natłuszczania zastosuje oliwę z oliwek albo olej ze słodkich migdałów. A jeżeli wystąpi uczulenie na żel do mycia, to będę myła w krochmalu albo ugotuje siemię lniane (naturalny w emolient)

Odnośnie chusteczek to będę używać huggies premium care (takie zielone) mają jeden konserwant, ładnie pachną i są dostatecznie nawilżone. Moja siostra przerestowała już chyba wszystkie, mnie się te podobają najbardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:39

Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa z tematów pielęgnacyjnych, ale tym razem ciążowych, to siostra mi ostatnio podpowiedziała, żeby ok. miesiąc przed porodem zacząć używać kremu do pielęgnacji brodawek sutkowych. Chodzi o to, żeby przygotować sutki do ciągnięcia, szczypania i gryzienia oraz zapobiec ich pękaniu. U niej się to sprawdziło i nie miała problemu z piekącymi, obolałymi sutkami. Ona używała akurat kremu do sutków z Palmersa, ale zrobiłam rozpoznanie w necie i widzę, że są inne, tańsze produkty z bardzo fajnym składem, np.:
    http://www.doz.pl/apteka/p35920-A-Pectus_krem_do_pielegnowania_brodawek_sutkowych_15_ml
    http://www.doz.pl/apteka/p62109-Linoderm_Mama_krem_do_pielegnujacy_brodawek_sutkowych_15_ml
    http://www.doz.pl/apteka/p54149-Floslek_For_Mum_preparat_do_pielegnacji_brodawek_sutkowych_15_ml

Anoolka, renatkach, Nelly lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny paczka nareszcie dotarła, ale miałam radoche, cała kopa pieluch nawet myślałam że przesadziłam ale co tam, niebęde tak często prać. A te flanelowe są cudne, takie mięciuśkie i ładne, będe ich używała do przykrywania małej w wózku. Kolorowe tetrowe też fajne,ale najwięcej mam białych. Inne rzeczy też słodkie, grzebyczki i smoczki,i butelka, eh tylko ta mata do wanienki taka cienka ale w sumie to może i ok.

paradise lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A co kupujesz na pierwsze dni dla dziecka z babydream,bo nie orientuje sie co tam jest z tej serii? Ja narazie mam w planach pokupić z bambino ale jak te mają być lepszd to kupie je.
    Jeszcze nie wiem dokładnie co kupię, na razie zajmuję się zakupami przez internet ;)
    Tutaj jest chyba cała oferta babydream to możesz sobie przejrzeć
    http://www.kosmeland.pl/index.php/babydream-rossmann/286-kosmetyki-dla-dzieci-babydream-/1760-kosmetyki-dla-dzieci-babydream-rossmann

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może ja się wypowiem na temat kosmetyków :)
    Kosmetyki podzieliłabym na kilka grup
    1. Grupa do kąpieli - na samym początku maluszka myje się przegotowaną wodą (buzia, pupcia) dlatego polecam miseczkę wodę i duże płatki bawełniane np. dzidziuś położyć malucha na przewijaku i umyć po tym nalać wody do wanienki wlać dosłownie odrobinę płynu z rodziny emolientów i w tym kąpać maluszka tak naprawdę to nie jest taka "prawdziwa kąpiel" tylko przyjemny rytuał dla maluszka

uwaga: moje dziewczyny po porodzie miały takie problemy skórne, że było to idealne rozwiązanie - one w cale nie miały uczulenia, ale na skutek przebywania w brzuszku w wodach, skóra była wysuszona,łuszczyła się a po kąpieli w ten sposób nie trzeba było już z nią nic robić i bardzo szybko miały super skórę

2. Grupa kosmetyków które warto mieć - zaliczam tu oliwkę, mydełko
    mydełko przydaję się kiedy maluszek jest mocno brudny od kupki, czy w dalszym etapie od jedzenia np. marchewki :)
    oliwkę używałam bardzo mało głównie na problemy z ciemieniuchą teraz wiem, że do ciemieniuchy są nawet specjalne preparaty

3. Kosmetyki które trzeba mieć - krem do pupy (ja b. polecam sudocrem oraz linomag zwłaszcza ten bobo krem z witaminą A plus E od pierwszych dni życia - na poparcie swoim słów napiszę, że na oddziale skrajnych wcześniaków używa się wyłącznie tego kremu :) krem na bolące sutki np. bephanten, albo maltan

i w przypadku zimy krem ochronny na buźkę

to było wszystko co miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:47

MOI, paradise, Kasiula09, pestka, Kajaoli, Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A te flanelowe są cudne, takie mięciuśkie i ładne, będe ich używała do przykrywania małej w wózku. Kolorowe tetrowe też fajne,ale najwięcej mam białych..
    Aniqa, a gdzie zamawiałaś?? Zrób foty!!! Interesują mnie zwłaszcza te pieluszki flanelowe, skoro mówisz, że takie mięciutki i ładne :D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie ale już jedna z październikowych rozpakowana :)

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pestka ja slyszalam ze hipp uczulaja tak samo jak johnson b.
    Ja juz sama niewiem , a chce wybrac dobrze i jak sie wkurze to kupie cala serie z linomagu, tam jest krem do pupki, zelik go wlosow i cialka, kremik i cos tam jeszcze, na ich stronie www jest.

Hipp ma bardzo dobry skład, znaczy sie bez ulepszaczy ani PEG'ów, ale wiadomo, nawet olejek najzwyklejszy może dzieciątko uczulić;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Smutas ja kupię żel do mycia, z babydream i krem do pielęgnacji z hipp. Jeżeli pojawi się uczulenie, to do natłuszczania zastosuje oliwę z oliwek albo olej ze słodkich migdałów. A jeżeli wystąpi uczulenie na żel do mycia, to będę myła w krochmalu albo ugotuje siemię lniane (naturalny w emolient)

Odnośnie chusteczek to będę używać huggies premium care (takie zielone) mają jeden konserwant, ładnie pachną i są dostatecznie nawilżone. Moja siostra przerestowała już chyba wszystkie, mnie się te podobają najbardziej.

Ja tez własnie Huggies zielone wypatrzyłam, dobry skład :) a co do pieluszek to ja skłaniam się ku Dada, Biedronkowe, ale uwaga..produkuje je ta sama firma co Pampers(psiapsióła mnie uświadomiła). Róznia się nazwą i ceną wiadomo;) Więc ja będe je próbować

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Kto?? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Kto?? :)

nie wiem jaki ona ma nick ale jest na grupie na fb

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto? O kurcze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie stalo ze tak wczesnie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ale numer! Wszystko dobrze z nią i z dzieckiem????

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisała ze dostała krwawienia i zabrało ją pogotowie i od razu na stół, z dzieckiem chyba ok jest w szpitalu w Warszawie

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Pisała ze dostała krwawienia i zabrało ją pogotowie i od razu na stół, z dzieckiem chyba ok jest w szpitalu w Warszawie
    ale kto to? Byla tu z nami na forum? W ktorym tc byla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... Już rozpakowana tyle przed czasem... Wow

u mnie burza - głowa nawala ciśnieniowo strasznie a żadnego leku brać nie można

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wcześnie.. miejmy nadzieję, że ona i maleństwo czują się dobrze. Takie sytuacje uświadamiają mi, że tak naprawdę już nie dużo nam zostało i nie wiadomo kiedy wylądujemy na porodówce. Abyśmy tylko przekroczyły ten 37-38 tydzień ;)

mad8, Anoolka, Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale niespodziewana wiadomość. Byle z maleństwem było wszystko w porządku.

W końcu odebrałam wyniki glukozy; jest dobrze:). Uff

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym momencie na ból głowy co można wziąść? Mam tylko Ibuprom Sprint Caps - wg ulotki lepiej nie brać.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ