Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam kupic emolium do kapania, ale po waszych wpusach tez sie zastanawiam nad babydream, uzywam oliwki i balsamu teraz w ciazy i jestem zadowolona. Wlasnie naoiszcie co od 1dn:a mozna uzywac. Czy zel jakis do kapieli i balsam, jaki krem i czy szampon trzeba czy sam zel do mycia.
-
nick nieaktualnyPestka ja slyszalam ze hipp uczulaja tak samo jak johnson b.
Ja juz sama niewiem , a chce wybrac dobrze i jak sie wkurze to kupie cala serie z linomagu, tam jest krem do pupki, zelik go wlosow i cialka, kremik i cos tam jeszcze, na ich stronie www jest. -
nick nieaktualnySmutas wrote:Tez czytalam o tej serii linomag, na doz.pl strasznie tanie i chyba dobre. Ktos uzywal?
Ale wole poczytać opinie albo zapytać w aptece, zaleta to napewno cena i to że są naturalne. -
Z tego co sie doczytalam to w serii linomag jest parafina wiec odpada. W opiniach w internecie wygrywa jednak babydream albo hipp. Jak bede w rossmanie to poczytam jesli babydream mozna stosowac od 1 dnia zycia wybiore chyba te kosmetyki
renatkach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmutas wrote:Z tego co sie doczytalam to w serii linomag jest parafina wiec odpada. W opiniach w internecie wygrywa jednak babydream albo hipp. Jak bede w rossmanie to poczytam jesli babydream mozna stosowac od 1 dnia zycia wybiore chyba te kosmetyki
-
Dokładnie tak, parafina zatyka pory i nie pozwala się wchłonąć innym składnikom tylko się ulatniają. Powiecie mi pewnie ze np. Maski parafinowe na dłonie działają. Tak, ale tam parafiną działa jako bloker. Najpierw nakłada się Maski naturalne i po to żeby się wchlonely zanurza się ręce w cieklej parafine, która nic nie przepuści do zewnątrz
a po co dzieciątko zatykać pory, jak ma suchą skórę to lepiej jest użyć oliwy z oliwek lub oleju nierafinowanego niż tej parafiny.
Ja co do kosmetyków nie mam wątpliwości,
za to kompletnie nie wiem jakie pieluszki. Chciałabym tak po 5 z każdej firmy :p -
renatkach wrote:Dokładnie tak, parafina zatyka pory i nie pozwala się wchłonąć innym składnikom tylko się ulatniają. Powiecie mi pewnie ze np. Maski parafinowe na dłonie działają. Tak, ale tam parafiną działa jako bloker. Najpierw nakłada się Maski naturalne i po to żeby się wchlonely zanurza się ręce w cieklej parafine, która nic nie przepuści do zewnątrz
a po co dzieciątko zatykać pory, jak ma suchą skórę to lepiej jest użyć oliwy z oliwek lub oleju nierafinowanego niż tej parafiny.
za to kompletnie nie wiem jakie pieluszki. Chciałabym tak po 5 z każdej firmy :p
Wielorazowe!Nelly lubi tę wiadomość
-
Co do karmienia dzis babeczka na/sr mowila, ze w nocy pokarm jest inny. Lepsiejszy i zeby nie rezygnowac z karmienia noca.
Tez bede uzywac kosm.babydream albo hipp. Dzis dostalam duzo probek ze/szkoly. Nawet but. Z aventurenatkach, MartaR.., lubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renatkach wrote:Dokładnie tak, parafina zatyka pory i nie pozwala się wchłonąć innym składnikom tylko się ulatniają. Powiecie mi pewnie ze np. Maski parafinowe na dłonie działają. Tak, ale tam parafiną działa jako bloker. Najpierw nakłada się Maski naturalne i po to żeby się wchlonely zanurza się ręce w cieklej parafine, która nic nie przepuści do zewnątrz
za to kompletnie nie wiem jakie pieluszki. Chciałabym tak po 5 z każdej firmy :p
To ktore wybierasz? Hipp czy babydream? I czy te drugie mozna od 1dnia uzywac?
Ja pampersy wybieram orginalne i chusteczki tez. Mysle ze jesli dziecko nie ma problemow ze skora to toleruje wszystko, gorzej z tymi co maja wysypki czy jakies tradziki.
U mnie dzis bez slonca i rano padalo, dobrze bo musze isc za siostre do pracy przez caly tydz.
-
Super, że poruszyłyście temat kosmetyków od 1 dnia życia! Sama jestem zwolenniczką naturalnych kosmetyków, a już na pewno bez parafiny, ale nie wiem jak podejść do tematu w przypadku Maluszka. Chodzi mi o to, że kosmetyki naturalne z wyciągami i olejami roślinnymi np. Hipp czy z Rossmana niosą za sobą większe ryzyko uczuleń. Może dobrym pomysłem byłoby np. kupienie pierwszego płynu do kąpieli Emolium, a kiedy poznamy skórę naszego dziecka i okaże się, że nie jest problematyczna i alergiczna, dopiero później wprowadzić kosmetyki naturalne??
renatkach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:MOI ale emolium poleca sie właśnie gdy są problemy ze skórą, dlatego cały czas myśle nad tym. Czy myć dzieciątko mydełkiem bambino albo żelem do włosków i ciała,a potem natłuszczać oliwką albo kremem czy użyć tylko emolium do kąpieli.
Dlatego szukam takiego produktu, po którym nie będzie trzeba dziecka już niczym smarować (pupkę i buźkę to wiadomo, że trzeba kremikiem). Nie wiem właśnie jak to jest z płynami Hipp i Babydream?