X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mad a masz poduszkę do spania? Mi ona normalnie życie ratuje :)

Do tej pory mąż mi wystarczył za poduszkę:). Łóżko mamy dosyć wąskie więc nie zamawiałam do tej pory, ale teraz nie ma przeproś, dziś muszę zamówić.

renatkach lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Do tej pory mąż mi wystarczył za poduszkę:). Łóżko mamy dosyć wąskie więc nie zamawiałam do tej pory, ale teraz nie ma przeproś, dziś muszę zamówić.
    No mój trochę stęka że przez poduchę zrobiło się mało miejsca no ale przecież muszę się wysypiać ;)

mad8 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ile dałaś za tą poduchę ?

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ją śpię z kołdra między nogami ;) i na razie jest ok ;) przesypiam całe noce.

Moje dzieciątko zaliczyło dziś pierwszą czkawke ;)

A ja niestety nabawiłam się anginy ropnej. Pościskałam migdały, cała ropa wyleciała, teraz psikam Hasco Septem. Jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że uda mi się uniknąć antybiotyku :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Anoolka ile dałaś za tą poduchę ?
    Ja dostałam :D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja dostałam :D

rozumiem :) Ja narazie ratuje się jaśkiem między nogami ale nie wiem czy też nie zakupić tej do spania :)

Renatkach o jejku najgorsze co to chorować jeszcze angina to już całkiem kiepsko kuruj sie i idz do lekarza niech Cie zbada i da coś żeby szybko minęło

renatkach, Aniqa lubią tę wiadomość

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że minie. Odpukać na razie bez gorączki i gardło też aż tak nie boli. Dzwoniłam do swojej koleżanki internistki, to powiedziała, że ten Hasco Sept można. Ale że powinien być antybiotyk, chyba że właśnie powyciskam ropę i juz się nie będzie gromadzić. Zobaczymy, wiedziałam, że te upały się źle dla mnie skończą. ..

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ratuje sie kołderką między nogami. Ale boki bolą.

Paradise mam empik niedaleko to było by super rozwiązanie, musze tylko wypatrzeć jakąś promocje, teraz musze dużo leżeć to posiedze w internecie.

Mad8, właśnie słyszałam o tych płatkach bawełnianych, że fajna sprawa. Tylko ja pod kątem mycia twarzyczki dziecka albo nawet pupki, że delikatne są i można nimi przemywać dziecko, taka alternatywa dla chusteczek nawilżanych, przegotowana woda i te płatki.
    Mi mleko nie wycieka. Ale będe je miała w pogotowiu jakby co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, współczuje, niecierpie bóli gardła, ani przełykać swobodnie nie można, i drapie.
    Może obejdzie sie bez antybiotyku, może są jakieś płukanki ziołowe na to.

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Renatkah współczuję..a nóż sam ten lek Ci bardzo pomoże i bez reszty leków by się jakoś obeszło.
    Aniqa to juz 32tydz.! Jak to szybko leci :)
    Poduszka jest super! ja spię na niej od paru tygodni i chwała, śpi mi się super :)
    A kaftaników tez mam tylko kilka, ale cóż z czasem pewnie jeszcze coś dokupimy ;) na razie pozamawiałam gąbeczkę do kąpieli, pieluchy flanelowe i tetrowe, butelki i takie tam..się zbierają rzeczy do kącika maluszkowego :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Wszystko super tylko są trzy rodzaje skurczów podczas ciąży i od 20 tygodnia są skurcze, które do 10 razy dziennie są bezpieczne. Piszesz o dziewczynach z patologii ciąży, owszem lądują tam, gdy tych skurczy jest wiecej niż 10 i powodują skracanie szyjki.

Hej no ja wróciłam ze szpitala w zeszły poniedziałek i nie miałam żadnych dziesięciu skurczy był jeden intensywny który trwał 2 godz i był tak bolesny że trzech lekarzy mnie badało i już była mowa o cesarce.Na szczęście minęło maluszkowi nic nie jest ale dostałam nospe w zastrzyku 2 tablety dopochwowo luteinę i leżenie.Uwierz mi w strachu o dziecko i bólu który czujesz nie patrzysz że akurat podają Ci nospę która szkodzi bo jedynie o czym myślisz to ratujcie mi malucha i ulżyjcie w bólu. Kto by chciał faszerować się tabletami jeszcze w ciąży chyba żadna z nas ale czasem zwyczajnie trzeba bo nie zależy to od nas. Bardzo dużo dziewczyn na oddziele leżało i większość miała luteinę i nospę właśnie. Pozdrawiam

renatkach, Anoolka, Kajaoli, Bergo lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja też ratuje sie kołderką między nogami. Ale boki bolą.

Mad8, właśnie słyszałam o tych płatkach bawełnianych, że fajna sprawa. Tylko ja pod kątem mycia twarzyczki dziecka albo nawet pupki, że delikatne są i można nimi przemywać dziecko, taka alternatywa dla chusteczek nawilżanych, przegotowana woda i te płatki.
    Mi mleko nie wycieka. Ale będe je miała w pogotowiu jakby co.

Kupiłam te płatki właśnie z myślą o dzidziusiu, ale jak mi się niespodziewanie wkładki skończyły to musiałam otworzyć i się nimi poratować a tu proszę, okazały się świetnym rozwiązaniem:).

Aniqa lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.
    Czy któraś z Was zamawiałam z firmy KLUPŚ łóżeczko i materac?
    JESTEM ZAINTERESOWANA O TO TYM ;
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-materac-przewijak-zestaw-i4417868631.html

Czy ktoś się może wypowiedzieć?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.
    Czy któraś z Was zamawiałam z firmy KLUPŚ łóżeczko i materac?
    JESTEM ZAINTERESOWANA O TO TYM ;
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-materac-przewijak-zestaw-i4417868631.html

Czy ktoś się może wypowiedzieć?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, o kurcze, odpoczywaj dużo,zwlaszcza w te gorąca, dla twojego dobrego samopoczucia i malucha,
    Ja wyjde dopiero w środe na wizyte, teraz będe więcej leżeć, bo pomyślałam sobie że świat sie niezawali jak niekupie kocyka,czy jeszcze paru ciuszków.

Pestka, tak już 32, kurcze żeby wytrzymać, lekarz mówi że donosze,tylko dużo leżeć.

Monica lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dzionka :)

My jestesmy u moich rodzicow na wsi i troszke odpoczywamy- wczorajszy zjazd rodzinny udany z tym ze moj niezle sie spil z moim bratem bo wypili 3 flachy wodki no ale wybaczylam mu bo widza sie tylko raz do roku bo moj brat mieszka w Angli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach zdrowiej szybko.
    Pestka ja też wczoraj pozamawiałam parę rzeczy. Miałam jeszcze z tym poczekać, ale jakoś tak się wystraszyłam, że to już ostatni trymestr i muszę być gotowa.
    A młody znęca się nad moją szyjką, akurat tam gdzie nie lubię być kopana (a właściwie boksowana bo to rączkami)

renatkach lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8, napewno płatki będą super, jak piersi będą obolałe,albo pogryzione, nie myślałam o takim przeznaczeniu dla nich ale to super pomysł.

Moni28,ja niemam tego łóżeczka to niepomogę.

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Monica, o kurcze, odpoczywaj dużo,zwlaszcza w te gorąca, dla twojego dobrego samopoczucia i malucha,
    Ja wyjde dopiero w środe na wizyte, teraz będe więcej leżeć, bo pomyślałam sobie że świat sie niezawali jak niekupie kocyka,czy jeszcze paru ciuszków.

Pestka, tak już 32, kurcze żeby wytrzymać, lekarz mówi że donosze,tylko dużo leżeć.

Odpoczywaj dużo, będzie dobrze, musimy być przecież dobrej myśli i wierzyć, że urodzimy zdrowe, piękne dzieciaczki w terminach :)

We Wro nawet nie jest (jeszcze!) tak gorąco...coś bym porobiła ciekawego..;)
    A i co do kopania: mały od wieczora rozpoczyna harce i kopie tak, że czasem nie mogę się skupić na filmie czy na książce :) W nocy to samo! Tak się rozbrykało dziecko :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam DZIEKUJE ZA miłe słowa dziewczyny. Fakt nie oszczędzałam się za bardzo bo uważałam że jest ok i tak będzie do końca dostałam nauczkę i Wy też UWAŻAJCIE I DBAJCIE O SIEBIE KOCHANE i jak mi to położna powiedziała na koniec ŚCISKAĆ NOGI DO PAŹDZIERNIKA:) BUZIAKI DLA WAS.

Ps. Ja tez mam problemy z ułożeniem się ale jeszcze inny problem to ból pachwin jak chodzę w miarę ok ale po nocy jak wstanę do masakra. I druga bolączka pępek powoli mi wyłazi na wierzch :( nie dość że brzydko wygląda to boli jak cholera.

ALE DAMY RADĘ DZIEWCZYNY TO JUŻ CORAZ BLIŻEJ I WSZYSTKIE BÓLE NAM ODEJDĄ JAK PRZYTULIMY NASZE MALUSZKI:)

pestka, mad8 lubią tę wiadomość

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ