Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anoolka wrote:Mad a masz poduszkę do spania? Mi ona normalnie życie ratuje
Do tej pory mąż mi wystarczył za poduszkę. Łóżko mamy dosyć wąskie więc nie zamawiałam do tej pory, ale teraz nie ma przeproś, dziś muszę zamówić.
renatkach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymad8 wrote:Do tej pory mąż mi wystarczył za poduszkę
. Łóżko mamy dosyć wąskie więc nie zamawiałam do tej pory, ale teraz nie ma przeproś, dziś muszę zamówić.
mad8 lubi tę wiadomość
-
To ją śpię z kołdra między nogami
i na razie jest ok
przesypiam całe noce.
Moje dzieciątko zaliczyło dziś pierwszą czkawke
A ja niestety nabawiłam się anginy ropnej. Pościskałam migdały, cała ropa wyleciała, teraz psikam Hasco Septem. Jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że uda mi się uniknąć antybiotyku -
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Ja dostałam
rozumiemJa narazie ratuje się jaśkiem między nogami ale nie wiem czy też nie zakupić tej do spania
Renatkach o jejku najgorsze co to chorować jeszcze angina to już całkiem kiepsko kuruj sie i idz do lekarza niech Cie zbada i da coś żeby szybko minęłorenatkach, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że minie. Odpukać na razie bez gorączki i gardło też aż tak nie boli. Dzwoniłam do swojej koleżanki internistki, to powiedziała, że ten Hasco Sept można. Ale że powinien być antybiotyk, chyba że właśnie powyciskam ropę i juz się nie będzie gromadzić. Zobaczymy, wiedziałam, że te upały się źle dla mnie skończą. ..
-
nick nieaktualnyJa też ratuje sie kołderką między nogami. Ale boki bolą.
Paradise mam empik niedaleko to było by super rozwiązanie, musze tylko wypatrzeć jakąś promocje, teraz musze dużo leżeć to posiedze w internecie.
Mad8, właśnie słyszałam o tych płatkach bawełnianych, że fajna sprawa. Tylko ja pod kątem mycia twarzyczki dziecka albo nawet pupki, że delikatne są i można nimi przemywać dziecko, taka alternatywa dla chusteczek nawilżanych, przegotowana woda i te płatki.
Mi mleko nie wycieka. Ale będe je miała w pogotowiu jakby co.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:)
Renatkah współczuję..a nóż sam ten lek Ci bardzo pomoże i bez reszty leków by się jakoś obeszło.
Aniqa to juz 32tydz.! Jak to szybko leci
Poduszka jest super! ja spię na niej od paru tygodni i chwała, śpi mi się super
A kaftaników tez mam tylko kilka, ale cóż z czasem pewnie jeszcze coś dokupimyna razie pozamawiałam gąbeczkę do kąpieli, pieluchy flanelowe i tetrowe, butelki i takie tam..się zbierają rzeczy do kącika maluszkowego
-
Avakesh wrote:Wszystko super tylko są trzy rodzaje skurczów podczas ciąży i od 20 tygodnia są skurcze, które do 10 razy dziennie są bezpieczne. Piszesz o dziewczynach z patologii ciąży, owszem lądują tam, gdy tych skurczy jest wiecej niż 10 i powodują skracanie szyjki.
Hej no ja wróciłam ze szpitala w zeszły poniedziałek i nie miałam żadnych dziesięciu skurczy był jeden intensywny który trwał 2 godz i był tak bolesny że trzech lekarzy mnie badało i już była mowa o cesarce.Na szczęście minęło maluszkowi nic nie jest ale dostałam nospe w zastrzyku 2 tablety dopochwowo luteinę i leżenie.Uwierz mi w strachu o dziecko i bólu który czujesz nie patrzysz że akurat podają Ci nospę która szkodzi bo jedynie o czym myślisz to ratujcie mi malucha i ulżyjcie w bólu. Kto by chciał faszerować się tabletami jeszcze w ciąży chyba żadna z nas ale czasem zwyczajnie trzeba bo nie zależy to od nas. Bardzo dużo dziewczyn na oddziele leżało i większość miała luteinę i nospę właśnie. Pozdrawiamrenatkach, Anoolka, Kajaoli, Bergo lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Ja też ratuje sie kołderką między nogami. Ale boki bolą.
Mad8, właśnie słyszałam o tych płatkach bawełnianych, że fajna sprawa. Tylko ja pod kątem mycia twarzyczki dziecka albo nawet pupki, że delikatne są i można nimi przemywać dziecko, taka alternatywa dla chusteczek nawilżanych, przegotowana woda i te płatki.
Mi mleko nie wycieka. Ale będe je miała w pogotowiu jakby co.
Kupiłam te płatki właśnie z myślą o dzidziusiu, ale jak mi się niespodziewanie wkładki skończyły to musiałam otworzyć i się nimi poratować a tu proszę, okazały się świetnym rozwiązaniem:).Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonica, o kurcze, odpoczywaj dużo,zwlaszcza w te gorąca, dla twojego dobrego samopoczucia i malucha,
Ja wyjde dopiero w środe na wizyte, teraz będe więcej leżeć, bo pomyślałam sobie że świat sie niezawali jak niekupie kocyka,czy jeszcze paru ciuszków.
Pestka, tak już 32, kurcze żeby wytrzymać, lekarz mówi że donosze,tylko dużo leżeć.Monica lubi tę wiadomość
-
Milego dzionka
My jestesmy u moich rodzicow na wsi i troszke odpoczywamy- wczorajszy zjazd rodzinny udany z tym ze moj niezle sie spil z moim bratem bo wypili 3 flachy wodki no ale wybaczylam mu bo widza sie tylko raz do roku bo moj brat mieszka w Angli -
Renatkach zdrowiej szybko.
Pestka ja też wczoraj pozamawiałam parę rzeczy. Miałam jeszcze z tym poczekać, ale jakoś tak się wystraszyłam, że to już ostatni trymestr i muszę być gotowa.
A młody znęca się nad moją szyjką, akurat tam gdzie nie lubię być kopana (a właściwie boksowana bo to rączkami)renatkach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Monica, o kurcze, odpoczywaj dużo,zwlaszcza w te gorąca, dla twojego dobrego samopoczucia i malucha,
Ja wyjde dopiero w środe na wizyte, teraz będe więcej leżeć, bo pomyślałam sobie że świat sie niezawali jak niekupie kocyka,czy jeszcze paru ciuszków.
Pestka, tak już 32, kurcze żeby wytrzymać, lekarz mówi że donosze,tylko dużo leżeć.
Odpoczywaj dużo, będzie dobrze, musimy być przecież dobrej myśli i wierzyć, że urodzimy zdrowe, piękne dzieciaczki w terminach
We Wro nawet nie jest (jeszcze!) tak gorąco...coś bym porobiła ciekawego..
A i co do kopania: mały od wieczora rozpoczyna harce i kopie tak, że czasem nie mogę się skupić na filmie czy na książceW nocy to samo! Tak się rozbrykało dziecko
-
Bardzo Wam DZIEKUJE ZA miłe słowa dziewczyny. Fakt nie oszczędzałam się za bardzo bo uważałam że jest ok i tak będzie do końca dostałam nauczkę i Wy też UWAŻAJCIE I DBAJCIE O SIEBIE KOCHANE i jak mi to położna powiedziała na koniec ŚCISKAĆ NOGI DO PAŹDZIERNIKA:) BUZIAKI DLA WAS.
Ps. Ja tez mam problemy z ułożeniem się ale jeszcze inny problem to ból pachwin jak chodzę w miarę ok ale po nocy jak wstanę do masakra. I druga bolączka pępek powoli mi wyłazi na wierzchnie dość że brzydko wygląda to boli jak cholera.
ALE DAMY RADĘ DZIEWCZYNY TO JUŻ CORAZ BLIŻEJ I WSZYSTKIE BÓLE NAM ODEJDĄ JAK PRZYTULIMY NASZE MALUSZKI:)pestka, mad8 lubią tę wiadomość