Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja używałam muszli laktacyjnych (ale ja po porodzie to miałam powódź i żadne wkładki nie były wstanie złapać tej ilości mleka) do spania żeby mi było wygodniej miałam włożoną do stanika pieluchę tetrową
Renatkach zdrowiej angina wstrętna rzecz moja córcia miała ostatnio ale na szczęście antybiotyk szybko zadziałał lekarz kazał brać bo to za duże ryzyko było dla mnie i maluszka w brzuszku.
Na ból gardła polecam płukanie wodą utlenioną i hascosept (tantum verde) jest ok.
Monica ja po ostatniej wizycie u ginki też muszę zwolnić tempo zwłaszcza, że ja normalnie jeszcze pracuję (nie w pełnym wymiarze ale jednak)renatkach, mad8, Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Avakesh wrote:Wszystko super tylko są trzy rodzaje skurczów podczas ciąży i od 20 tygodnia są skurcze, które do 10 razy dziennie są bezpieczne. Piszesz o dziewczynach z patologii ciąży, owszem lądują tam, gdy tych skurczy jest wiecej niż 10 i powodują skracanie szyjki.
ja mam z reguły do 10 skurczy (8-10), chociaz np wczoraj miałam 16. Lekarz zwiększył mi luteinę, magnez, nospę i jesli się nie unormuja ide do szpitala na sterydy. Nie będę ryzykować że urodzę wcześniaka tylko dlatego, że w necie pisze że skurcze sa normą. Serio serio-wolę dziecko z problemami logopedycznymi (chociaz w poprzedniej ciąży byłam i na nospie i na fenoterolu, syn zaczął mówić późno, ale żadnych problemów logopedycznych nie ma) niz z powikłaniami po przedwczesnym porodzie.
-
Monica ja po ostatniej wizycie u ginki też muszę zwolnić tempo zwłaszcza, że ja normalnie jeszcze pracuję (nie w pełnym wymiarze ale jednak)
ja nadal pracuje w pełnym wymiarze praca biurowa chciałabym jak najdłużej ale nic na siłę jak do tej pory
Uważaj na siebie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa do wizyty w srode nie wychodze z domu, jutro zadzwonie do poloznej zeby przyjechala do domu na wizyte bo nie podejde do osrodka. Podlozylam sobie nawet poduszke pod tylek i tak leze, kolezanka miala takie zalecenie jak jej sie szyjka skracala. Tylko jej od 20 tygodnia.