X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie głupi pomysł z tymi płatkami będe pamiętała :)

Moni28 ja nie pomogę z łóżeczkiem bo już wypatrzyłam inne.

mad8 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używałam muszli laktacyjnych (ale ja po porodzie to miałam powódź i żadne wkładki nie były wstanie złapać tej ilości mleka) do spania żeby mi było wygodniej miałam włożoną do stanika pieluchę tetrową :)

Renatkach zdrowiej angina wstrętna rzecz moja córcia miała ostatnio ale na szczęście antybiotyk szybko zadziałał lekarz kazał brać bo to za duże ryzyko było dla mnie i maluszka w brzuszku.
    Na ból gardła polecam płukanie wodą utlenioną i hascosept (tantum verde) jest ok.

Monica ja po ostatniej wizycie u ginki też muszę zwolnić tempo zwłaszcza, że ja normalnie jeszcze pracuję (nie w pełnym wymiarze ale jednak)

renatkach, mad8, Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Wszystko super tylko są trzy rodzaje skurczów podczas ciąży i od 20 tygodnia są skurcze, które do 10 razy dziennie są bezpieczne. Piszesz o dziewczynach z patologii ciąży, owszem lądują tam, gdy tych skurczy jest wiecej niż 10 i powodują skracanie szyjki.

ja mam z reguły do 10 skurczy (8-10), chociaz np wczoraj miałam 16. Lekarz zwiększył mi luteinę, magnez, nospę i jesli się nie unormuja ide do szpitala na sterydy. Nie będę ryzykować że urodzę wcześniaka tylko dlatego, że w necie pisze że skurcze sa normą. Serio serio-wolę dziecko z problemami logopedycznymi (chociaz w poprzedniej ciąży byłam i na nospie i na fenoterolu, syn zaczął mówić późno, ale żadnych problemów logopedycznych nie ma) niz z powikłaniami po przedwczesnym porodzie.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mialam skurczy i nawet nie wiem jak one wygladaja- nie wiem czy to normalne czy nie no chyba ze mam ale ich nie odrozniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 12:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się ciesz :)nie są przyjemne.

Monica lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica ja po ostatniej wizycie u ginki też muszę zwolnić tempo zwłaszcza, że ja normalnie jeszcze pracuję (nie w pełnym wymiarze ale jednak)

ja nadal pracuje w pełnym wymiarze praca biurowa chciałabym jak najdłużej ale nic na siłę jak do tej pory

Uważaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a masz czasem twardy brzuszek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile razy mam skurcze bo nie czuję. Czasem jak przykładam rękę do brzuszka to czuję że jest twardy.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zauwazylam ze mon twardy brzuch to nie dziecko bo caly jestctwardy a dzidzius z lewej ma dupke i plecki a po prawej raczkibi nozki. Zxarza mi sie to z 3 razy dziennie i czuje wtedy jak bol menstruacyjny.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas to jest skurcz właśnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam twardnienia brzucha, ale bez bóli jak do tej pory. Troche sie martwie tym, ale w srode wizyta to popytam co i jak z tym robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:42

• moni28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałkowy poranek który zapowiada się kolejnym upalnym dniem.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje bedzie upalnie, ja juz po sniadanku, i leze sobie i mam zamiar wstawac tylko w koniecznosci.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez upal. Ja zaraz wybieram sie do sklepu meblowego i pozniej do kolezanki. Milego dnia :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam samopoczucie? Ja oczywiście jestem niewyspana, budziłam się w nocy co chwile.. bo za duszno, bo głodna itd. Dzisiaj leniuchuje cały dzień!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem śniadanko, i trzeba wyruszyć do biblioteki zaopatrzyć się w literaturę i się nią upajać póki jeszcze jest wystarczająco dużo czasu.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w upalny poniedziałek. Wreszcie mogę coś zjeść - krew oddana :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty w srode nie wychodze z domu, jutro zadzwonie do poloznej zeby przyjechala do domu na wizyte bo nie podejde do osrodka. Podlozylam sobie nawet poduszke pod tylek i tak leze, kolezanka miala takie zalecenie jak jej sie szyjka skracala. Tylko jej od 20 tygodnia.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wychodzė mnie na szczęście kochana siostra podwiezie. W te upały cały czas leżę i odpoczodpoczywam. Tylko popołudniu wychodzę aby złapać trochę powietrza na podwórku i poleżeć na leżaczku.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) niestety zapowiada sie upalny dzień z czego nie jestem zadowolona, bo już czuje sie męga zmęczona

age.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ