Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pochwal się zakupem;]
Kasiula09 wrote:U mnie tez żadnych rozstępów jak naraziechodziaż moja bratowa mówiła mi że przy pierwszej ciąży rozstępów nie miała zadnych ale za to wyszły po porodzie jak już brzuch schodził, także różnie to bywa.
Ja dziś w końcu zamówiłam łóżeczko -
Pochwal się zakupem;]
Kasiula09 wrote:U mnie tez żadnych rozstępów jak naraziechodziaż moja bratowa mówiła mi że przy pierwszej ciąży rozstępów nie miała zadnych ale za to wyszły po porodzie jak już brzuch schodził, także różnie to bywa.
Pochwal się zakupem;]
Pochwal się zakupem;]
Pochwal się zakupem;]
Pochwal się zakupem;]
Hej dziewczyny:)
Upał ah upały...w nocy za to cudownie mi się śpi! Jest chłodno i okno cała noc otwarte, cudownie!
A ja już dziś byłam na działce popodlewać roślinki, pozbierałam owoce i warzywka, zrobiłam odpowiednie zakupy i leniuchuje w chłodnym mieszkanku
Listę Kajaoli tez mam i zaznaczam systematycznie co już mamy
Rozstępów brak na szczęście! Ja się oliwkuję, mam nadzieję, że się uchronięKajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem ze to wczesnie, ale powiedzcie mi czy macie jakis praktyczny pomysl w czym bedzie spalo dziecko jak bedziecie je zabierac w gosci lub na weekend, do rodziny czy znajomych?
Chodzi mi o inne rozwiazanie niz klasyczna wanienka wozka.
My czesto wyjezdzamy zobaczyc sie z rodzina i bedziemy zabierac ze soba wozek.
Ale chcialabym tam juz na miejscu polozyc dziecko w czyms innym, wygodnym i bezpiecznym oraz zeby moglo w tym spedzic np. noc.
Moja siostra mi mowi, ze polozy sie kilka poduszek na lozku a w srodku malego - ale mi takie rozwiazanie nie odpowiada.
Poza tym mamy psa a u mojej siostry jest drugi wiec nie mam zamiaru ryzykowac zeby mi pies wgramolil sie obok spiacego dziecka.
Myslalam moze o koszu Mojzesza - tak to chyba sie nazywa - ale na stojaku.
Druga opcja to skladane lozeczko tylko one maja przewaznie cienki materacyk umiejscowiony nisko przy podlodze - fakt, ze to bedzie chronic dziecko przed goscmi w stylu psaale nie uchroni od zimna (od podlogi) no i polozna ostatnio mowila, ze nie wolno do takiego lozeczka dodawac dodatkowego materacyka chyba ze idealnie pasuje. Podobno jak sa szpary miedzy scianka lozeczka a materacykiem to dziecko w czasie snu moze sie tam wpasowac - a to jest niebezpieczne.
Moze ktoras z was ma jakies rady albo doswiadczenie w tego typu sytuacjach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:57
-
Acha, to musze poszukac takiego z regulacja wysokosci bo jak dotad wpadalam tylko na te co maja materacyk nisko.
Bo przyznam sie szczerze, ze ten kosz Mojzesza mi sie podoba ale po pierwsze: starczy tylko na pierwsze kilka miesiecy zycia a po drugie: nie mam zbytniego zaufania do tego stojaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:11
-
Ja też rozstępów jeszcze nie mam, mam nadzieję, że się nie pojawią.
Wiecie może gdzie można kupić kosmetyki dla dzieci Hipp? Szukałam w rossmanie, naturze, tesco, kauflandzie i nigdzie nie ma. -
nick nieaktualnyKajaoli, tez sie nad tym juz zastanawialam. I wymyslilam ze po prostu mala bedzie spac w wozku tz w tej gondoli, odepnie sie ja od wozka i bedzie miala lozeczko, bo to moge zabrac wszedzie i bedzie wozek na dzien i lozeczko na noc, a jakbym musiala wozic jeszcze np lozeczko turystyczne to bysmy sie w aucie nie pomiesciki a wozek i tak sie bierze.
-
nick nieaktualnyDzis jednak musialam wyjsc oplacic czynsz, na szczescie na druga strone ulicy, od razu zamowilam w zielarskim produkty z linomagu dla malej, i pani mi jeszcze powiedziala ze linomag ma krem na brodawki, to tez sie skusze na niego.
A z innej beczki, mam pomysl na oszczedzenie miejsca w torbie do szpitala. Zamiast brac butle szamponu, zeli itd to kupie male pojemniczki i przeleje tam albo saszetki gotowe jednorazowe.
Dzis pani z zielarskiego dala mi 20 saszetek probek zelu do higieny intymnej, wiec jedno mam z glowy. -
Ale znow tematow poruszylyscie
Co do kaftanikow, ja kupilam ostatnio ze 4, bo mam sporo polspiochow, ale klasc spac w kaftaniku raczej nie bede, bo zgadzam sie, ze niewygodnie.
Nie ma aspiratora, tylko gruszke, dokupie, jak bedzie potrzeba.
Z upalami tez mi nie najprzyjemniej, brzuszek wciaz maly, tez 92, ale za to w biodrach +3cm, i jest 92 tez, ale generalnie taki bardziej skondensowany, bo delikatnie, ale wciaz widac mi kosci biodrowe, wiec on taki bardzo z przodu jest. Rozstepow nie mam na razie, smaruje sie Palmersem (bo wygralam, wcale nie jest najlepszy). Za to maly chyba jest duzy, bo juz ma tyle sily, ze czasami potrafi bolesnie w zebra kopnac, bardzo jestem ciekawa, czy juz sie ustawil glowkowo. Jutro mam usg, nie widzialam malego od 30. maja!
W niedziele pojechalismy na pomoc dorazna w szpitalu Medicover, bo w sobote mialam ze trzy napady dosc mocnego bolu w boku, w nocy sie budzilam z bolu, rano wciaz bol, o 12 postanowilam, ze pojedziemy, bo podejrzewalam nerke. Mialam kiedys bardzo zjadliwa i blyskawicznie postepujaca infekcje pecherza (krwotok, omdlenie, karetka zabrala mnie z pracy) i pozniej wykryli piasek w nerce, a czytalam o zatorach moczu i ze nie wolno ignorowac, wiec pojechalismy. Na miejscu krew, ob, crp na cito i dzisiaj oddalam mocz na posiew. Mofro super, jak na ciezarna, crp 2,7 (norma do 5), ob 21 (norma ponizej 20, ale podobno w ciazy ob podwyzszone moze byc), wiec stanu zapalnego nie ma raczej, na usg we wtorek poprosze, zeby do nerki zajrzal, bol juz mi nie dokucza, wiec to chyba byl falszywy alarm
W sobote ostatnie zajecia w szkole rodzenia, ale nie mam nic ciekawego do podzielenia sie, lekarka opowiadala o procedurach, ktorym poddawane jest dziecko po urodzeniu i w trakcie pobytu w szpitalu, zebysmy wiedzieli o czym mowa, jak lekarz bedzie pytal, czy wyrazamy zgode. Druga czesc to mialy byc zajecia z psychologiem, ale nie dojechal, wiec chyba sie jeszcze odbeda, moze wtedy Wam cos napisze.
Moj remont za to dobiega konca, sam remont troche ponad tydzien, ale sprzatanie i jakies inne malowania na wlasna reke kolejne dwa tyg... Jutro powinna przyjechac szafa i regal dla malego, w srode jedziemydo ikei po lozeczko i przewijak i pokoik bedzie gotowy! Bede mogla wreczcie zaczac prac, prasowac i ukladac).
Co do spania w podrozy - ja nie planuje specjalnego lozeczka, na poczatek gondola - w sumie wydaje mi sie, ze to najlepsze miejsce, w koncu maly bedzie do niej przyzwyczajony, a pozniej sie zobaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:53
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dzis jednak musialam wyjsc oplacic czynsz, na szczescie na druga strone ulicy, od razu zamowilam w zielarskim produkty z linomagu dla malej, i pani mi jeszcze powiedziala ze linomag ma krem na brodawki, to tez sie skusze na niego.
A z innej beczki, mam pomysl na oszczedzenie miejsca w torbie do szpitala. Zamiast brac butle szamponu, zeli itd to kupie male pojemniczki i przeleje tam albo saszetki gotowe jednorazowe.
Dzis pani z zielarskiego dala mi 20 saszetek probek zelu do higieny intymnej, wiec jedno mam z glowy.
Aniqa, z tymi probkammi, to bylabym ostrozna, chyba, ze to plyn, ktorego uzywasz. Jesli nie, to lepiej, zebys zaczela go uzywac przed porodem, zeby sprawdzic, jak na Ciebie dziala, czy nie podrazania i zebys przyzwyczaila sie do niego. Na szkole mowili, ze to bardzo wazne, zeby nie brac do szpitala plynu, ktorego sie nie uzywalo.
Z pojemniczkami super pomysl.
-
moni28 wrote:Hej dziewuszki.
Czy któraś z Was zamawiałam z firmy KLUPŚ łóżeczko i materac?
JESTEM ZAINTERESOWANA O TO TYM ;
http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-materac-przewijak-zestaw-i4417868631.html
Czy ktoś się może wypowiedzieć?
Hej kochana ja też będę kupować to łóżeczko dodatkowo z szufladą plus szafę plus komodę. Bo początkiem roku będziemy się wprowadzać do Naszego mieszkanka i już chcemy urządzić pokoik. Oglądałam te łóżeczka w SMYKU i powiem Ci że masywne porządnie zrobione. Tylko,że w SMYKU ceny wyższe mają a ja znalazłam w Krakowie sklep gdzie mają taniej,bo przez allegro takich rzeczy nie chce zamawiać zwłaszcza jeżeli chodzi o szafę czy komodę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLubek wlasnie ten plyn do higieny intymnej uzywam bo wczesniej tez mi dala i nic mi sie nie dzieje. Takze spoko, ja albo kupie pojemniczki i przeleje albo kosmetyki w wersji mini, zreszta duzo mi tego nie trzeba bo tylko szampon i jakis zel, i bialego jelenia w plynie to tez sobie go przeleje.
lubek lubi tę wiadomość