X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za soba wielkie porzadkowanie szaf i jestem padnieta. Natomiast jutro przyjdzie przesylka z wozkiem i spacerowka :) czekamy z niecierpliwoscia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 20:37

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was wie jak odbywa sie ostatnie usg? Czy sa moze jakies dodatkowe badania podczas spotkania jak sprawdzanie dlugosci szyjki czy cos w tym rodzaju? Mam to usg w sobote za tydzien. Wydaje mi sie, ze ktos tu pisal o tych dodatkowych badaniach.

ao12. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my czekamy na fotki :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak na poprawę humorku obejrzałam sobie film na którym zryczałam się jak bóbr... ah te hormony

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuski:-:-D
    Zaczynamy kolejny upalny dzień.
    Oby tylko dzisiaj dopisały nam lepsze nastroje.
    Wstaję i biorę się za śniadanko.

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki :) U nas dzis lekkie orzezwienie, od rana kropi deszcz. Ja juz po sniadanku, maly wczesniej sie wiercil a teraz juz sie najadl bo chyba spi :) Biore sie za czytanie i spokojnie sobie czekam na wozek, ktory ma zawitac do nas jeszcze przed poludniem. Zycze wszystkim milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:22

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :-) zaczynamy 30 tydzien :-) u nas zapowiada sie kolejny upalny dzien

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, tutaj też raczej będzie upalnie :) Kajaoli zdaj potem relacje jak wrażenia jeśli chodzi o wózek, my musimy poczekać jeszcze ok tygodnia a już tak bardzo nie mogę się doczekać!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam was mamuski :-) :-)
    Przerazajaco upalnie, bylam w sklepie po zapasy jedzonka to myslalam ze padne na ulicy, ledwo sie doczolgalam, masakra totalna :-(

Ale jak zobaczylam w sklepie pepsi w lodowce to az oczy mi sie zapaliy, musialam ja miec :-). Wiem to grzech pic takie napoje w ciazy ale kurcze jak mi ta pepsi chlodniutka smakowala, wyduldalam caly kubek od razu. Teraz standardowo przyjelam pozycje horyzontalna i umieram.

Kajaoli pusc jakas fote wozka :-) :-)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...
    Niestety nie mam dobrego humoru bo już od rana ktoś za oknem traktorem jeżdził i kosił trawę Wrrrr...Wyrwało mnie to ze snu...
    Ja własnie przymierzam się do kupna łózeczka i całego wyposarzenia do niego...wczoraj zamówiłam juz pieluchy tetrowe i kilka flanelowych

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, a mnie wyjście do sklepu dopiero czeka. Wiem, że im wcześniej pójdę tym lepiej ale jakoś nie chcę mi się pozbierać. Też czasami napada mnie nagła ochota na taką zimną puszkę pepsi! Nawet 3-4 razy się skusiłam.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes masz już coś na oku? Ja od tygodnia szukam i nie potrafię się zdecydować.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    no mi dzis od rana lepiej jesli o humor chdozi, a gorzej ejsli o pogode!
    jest upal totalny, bylam oddac krew i mocz do badania i myslalam ze padne! ubranie przylepione do ciala, w robocie duchota okropna! obraczka zaciska sie na palcu i stopy oblewaja buty :P
    a jeszcze dzis w robocie do 17 :(
    poza tym nie mam wozka i lozeczka i tez cholera nie wiem co wybrac, o ile do wozka mam typ x lander x pulse ale msuze go obejrzec na zywo tak lozeczko zupelnie nie wiem jakie! niby taka zwykla prosta sprawa a ja nie wiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scescie ja ci wspolczuje tej pracy, moze ciebie tak nie meczy ale jak ja sobie pomysle ze jeszcze bym musiala w pracy siedziec to juz masakra totalna, padlabym jak jakis ustrzelony dzik pod lasem :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) A u mnie 18 stopni i deszczyk :D jest pięknie! :)

W weekend się wyleniłam, nagrałam i pospacerowałam, było mi bardzo przyjemnie;) Choć widzę, że był weekend doła ;) Myślę, że gdyby nie to, że przemieszkałam weekend u przyjaciółki(nasi mężowie na kawalerski razem pojechali), to tez bym miała niewesoło.
    Mi z zakupów pozostawały rzeczy do szpitala dla mnie w większości, wanienka dla małego...i tyle chyba ;) reszte albo dostaliśmy, albo już pozamawialiśmy, więc się cieszę :)
    Ze spaniem o dziwo nie mam tez problemów, ale w sobotę pobiłam mój rekord w sikaniu...do tej pory jakoś mnie nie goniło, ale w sob myślałam, że w łazience zamieszkam :)

U mnie mały też na ostatnich dwóch wizytach pośladkowo umiejscowiony, też mi lekarja mowiła, że jak się nie obróci to cc..ale mają maluszki jeszcze czas ;) I my też, więc nie ma się co przejmować za wczasu :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Witam się i ja...
    Niestety nie mam dobrego humoru bo już od rana ktoś za oknem traktorem jeżdził i kosił trawę Wrrrr...Wyrwało mnie to ze snu...
    Ja własnie przymierzam się do kupna łózeczka i całego wyposarzenia do niego...wczoraj zamówiłam juz pieluchy tetrowe i kilka flanelowych

U mnie kosiarze juz wykosili w tamtym tygodniu, zreszta ja spie z stoperami to mi to obojetne, co tam za oknem sie dzieje.

Pieluchy flanelowe super sprawa, jestem tak bardzo z nich zadowolona, takie mieciutkie i superowe.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    theagnes masz już coś na oku? Ja od tygodnia szukam i nie potrafię się zdecydować.

Mam upatrzony, zamówię z allegro...Wiem że ma być zwykły, prosty, biały z szufladą pod spodem.
    Coś jak ten model:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/lozeczko-andrzej-z-szuflada-5-kolorow-e-meblus-i4146678205.html

A materac to chce kokos-pianka-kokos (bez gryki)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, oswieccie mnie z tymi pieluchami bo jestem kompletnie zielona. Jaka jest roznica miedzy tetrowymi i flanelowymi? I po co zamawiac dwa rodzaje? U nas wszedzie tylko pielszki ze 100% bawelny : do wycierania buzi, karmienia, na materacyk itp. wiec nie mam kogo sie tu zapytac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w biurze, przed komputerkiem i w papierkach wiec niby nic meczacego.. poza tym ze od siedzenia boli dupa a od upalow wytrzmac sie nie da w pomieszczeni ubo mega nagrzane ebz klimy... ale w srode mam wizyte u gina i poprosze o zwolnienie, mam termin na 16 pazdziernika, ok 10 dni przed bedzie cc wiec no przyjmuje ten 6 pazdziernika a wiec od srody zostanie mi do porodu rowno 2 m-ce i mysle ze nikt juz nei powinien miec zali i pretensji ze odchodze, a dla mnie ebdzie to czas rpzygotowan psychicznych, odpoczynku fizycznego i zakupy trzeba ogarnac, wozek, lozeczko... :) ale poprosze o zwolnienie od poneidzialku, do konca tyg popracuje, pozamykam wsyztskie sprawy by ktos po mnei nei musial dokanczac :)
    Aniqa wrote:
    scescie ja ci wspolczuje tej pracy, moze ciebie tak nie meczy ale jak ja sobie pomysle ze jeszcze bym musiala w pracy siedziec to juz masakra totalna, padlabym jak jakis ustrzelony dzik pod lasem :-)

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie, oswieccie mnie z tymi pieluchami bo jestem kompletnie zielona. Jaka jest roznica miedzy tetrowymi i flanelowymi? I po co zamawiac dwa rodzaje? U nas wszedzie tylko pielszki ze 100% bawelny : do wycierania buzi, karmienia, na materacyk itp. wiec nie mam kogo sie tu zapytac.
    Tetrowe to te normalne pieluchy jakie sie uzywa do ulewania, przetarcia podlozenia lub jako pieluchy na kupke, mysmy sie na takich wychowaly.

A flanelowe to sa grubsze, mieciutkie raczej nie do uzytku typu ulewanie itp, tylko np do przykrycia nozek w wozku, czy w lozeczku, sa jak cieniutki mieciutki polarek.

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ