Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
te flanelowe to nei tyle pieluszka co taka ozdobna sciereczka, maly kocyczek...
na spacerku do nakrycia nozek np w lato, na rozki sie kladzie w szpitalu ladniej wygladana budke np od slonca, no takie efektowniejsze niz biala tetra
konkretnego zastosowania raczej nei ma, po prostu ladnei jsie rpezentuje, wystarczy takich doslownie 4-5 moim zdaniem.
Kajaoli wrote:No wlasnie, oswieccie mnie z tymi pieluchami bo jestem kompletnie zielona. Jaka jest roznica miedzy tetrowymi i flanelowymi? I po co zamawiac dwa rodzaje? U nas wszedzie tylko pielszki ze 100% bawelny : do wycierania buzi, karmienia, na materacyk itp. wiec nie mam kogo sie tu zapytac.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Pestka, fajnie, ze juz masz prawie wszystko skompletowane
mi jeszcze troche rzeczy brakuje.
Teraz kompletuje walizke do szpitala i bede zamawiac przewijak bo upatrzylam sobie taki z wysuwanymi polkami, niestety trzeba na niego poczekac okolo 6 tygodni.
Lozeczko, materac i wanienke kupi sie na poczatku wrzesnia. Tak samo jesli chodzi o laktator, butelki itp. poniewaz mam wtedy specjalne spotkanie z polozna i bedzie nam radzic co kupowac.
Jesli chodzi o preparaty czyszczace nosek, masci na pepek itp. to kupimy od razu po wyjsciu ze szpitala bo tam nas juz w tym wszystkim pokierujapestka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli z flaneli sa posciele lub pizamy, to mozesz pomacac sobie jak masz dostep do tego. Dla mnie super sprawa z flanelowymi mam ich tylko 3 sztuki ale mam na nie plan co z nimi robic i dla mnie sa mega przydatne, i nie drogie bo za jedna na allegro dalam 3.69 zl
-
Scęście wrote:hejka
no mi dzis od rana lepiej jesli o humor chdozi, a gorzej ejsli o pogode!
jest upal totalny, bylam oddac krew i mocz do badania i myslalam ze padne! ubranie przylepione do ciala, w robocie duchota okropna! obraczka zaciska sie na palcu i stopy oblewaja buty
a jeszcze dzis w robocie do 17
poza tym nie mam wozka i lozeczka i tez cholera nie wiem co wybrac, o ile do wozka mam typ x lander x pulse ale msuze go obejrzec na zywo tak lozeczko zupelnie nie wiem jakie! niby taka zwykla prosta sprawa a ja nie wiem!
Xlander wg mnie bardzo praktyczny wybór. My stawaliśmy na głowie, że znaleźć ostatnie sztuki Navingtona Cadeta, to jest wózek, który Navington sprzedal do xlandera, oni go trochę pozmieniali i im wyszedł Pulse. Jestem więc nie obiektywna w swojej opinii, ale moje warunki praktyczne spełnił wszystkie, jako jedyny wózek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:07
Aniqa, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Acha, to juz rozumiem o co chodzi z ta flanela
teraz przyjaciolka pojechala do Polski wiec ja poprosze, zeby mi wziela kilka sztuk na probe. Zamowilam tez sobie u niej pieluszki tetrowe.
Nawet nie wiecie jakie macie szczescie z tymi cenami w Polsce. U nas, komplet 6 pieluch bawelnianych kosztuje 14€ i nie mozna znalezc taniej, szukalam juz wszedzie na internecie. Z kolei, jesli sie chce kupic taka pojedyncza pieluszke z jakas ozdobna naszywka : 7,99€Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:08
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Acha, to juz rozumiem o co chodzi z ta flanela
teraz przyjaciolka pojechala do Polski wiec ja poprosze, zeby mi wziela kilka sztuk na probe. Zamowilam tez sobie u niej pieluszki tetrowe.
Nawet nie wiecie jakie macie szczescie z tymi cenami w Polsce. U nas, komplet 6 pieluch bawelnianych kosztuje 14€ i nie mozna znalezc taniej, szukalam juz wszedzie na internecie. Z kolei, jesli sie chce kupic taka pojedyncza pieluszke z jakas ozdobna naszywka : 7,99€
Wiec zawsze cos mozna zaostrzedzic. -
nick nieaktualny
-
z tymi tetrowymi tez trzeba zwracac uwage ile warts bo sa wlasnie za 1,00 i za 2 i za 3zl, z tym ze ta za 1,00 nie ejst 3-warstwowa, 2 prania i szmata z dziurami sie z tego robi
takze na to zwroccie uwage
cos na zasadzie chusteczek higienicznych 2 warsty 3 warsty, w tej z 2 zrobisz dziury palcami smarkajac a ta z 3 grubsza stzywniejsza i lepsza takze takie tam moje zdanie
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do pieluch to masz scescie racje, ale ja jestem ze swoich zadowolona, wzielam ich wiecej ze jak sie zbyt ubrudza i nie do piora to beda za szmatke do szyb czy innego uzytku ale juz nie bede dla malej ich dawac.
Mi jeszcze duzo zakupow zostalo ale to w szybkim czasie je moge zrobic jak tylko bedzie po remoncie, za rowne 2 tygodnie moje chlopisko rusza z remontem -
Kajaoli wrote:Acha, to juz rozumiem o co chodzi z ta flanela
Nawet nie wiecie jakie macie szczescie z tymi cenami w Polsce. U nas, komplet 6 pieluch bawelnianych kosztuje 14€ i nie mozna znalezc taniej, szukalam juz wszedzie na internecie. Z kolei, jesli sie chce kupic taka pojedyncza pieluszke z jakas ozdobna naszywka : 7,99€Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, niewiem czy widzialyscie gdzies na necie wiaderko do kapania dzieci, uperowo dzieciatko w nim wyglada, tylko glowka wystaje, strasznie mi sie podoba, ale to juz na paro msc dzieciaczki.
Puszczam pierwszego z brzegu linka.
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-niemowlat-tummy-tub-original-i4481971327.html -
Aniqa wrote:Dziewczyny, niewiem czy widzialyscie gdzies na necie wiaderko do kapania dzieci, uperowo dzieciatko w nim wyglada, tylko glowka wystaje, strasznie mi sie podoba, ale to juz na paro msc dzieciaczki.
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-niemowlat-tummy-tub-original-i4481971327.html -
nick nieaktualny
-
ao12. wrote:U mnie to samo, ceny zabójcze 3 pieluszki flanelowe białe za 7 e a zwykłe znalazłam dość tanio 6 szt za 4,99 w Wibra(także da się przeżyć
Gdzie mieszkasz - jesli moge zapytac?
-
Aniqa wrote:Dziewczyny, niewiem czy widzialyscie gdzies na necie wiaderko do kapania dzieci, uperowo dzieciatko w nim wyglada, tylko glowka wystaje, strasznie mi sie podoba, ale to juz na paro msc dzieciaczki.
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-niemowlat-tummy-tub-original-i4481971327.html
U nas na szkole rodzenia położna pokazywała jak kąpie się dzieci w takim wiaderku i mówiła że od początku praktycznie można je używać, bo woda sprawia, że kręgosłup maluszka nie jest obciążony i nic mu nie grozi, ale ja jakos wolę chyba tradycyjną wanienkę..Scęście, lubek lubią tę wiadomość