Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te flanelowe to nei tyle pieluszka co taka ozdobna sciereczka, maly kocyczek...
    na spacerku do nakrycia nozek np w lato, na rozki sie kladzie w szpitalu ladniej wyglada :P na budke np od slonca, no takie efektowniejsze niz biala tetra :) konkretnego zastosowania raczej nei ma, po prostu ladnei jsie rpezentuje, wystarczy takich doslownie 4-5 moim zdaniem.
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie, oswieccie mnie z tymi pieluchami bo jestem kompletnie zielona. Jaka jest roznica miedzy tetrowymi i flanelowymi? I po co zamawiac dwa rodzaje? U nas wszedzie tylko pielszki ze 100% bawelny : do wycierania buzi, karmienia, na materacyk itp. wiec nie mam kogo sie tu zapytac.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, fajnie, ze juz masz prawie wszystko skompletowane :) mi jeszcze troche rzeczy brakuje.
    Teraz kompletuje walizke do szpitala i bede zamawiac przewijak bo upatrzylam sobie taki z wysuwanymi polkami, niestety trzeba na niego poczekac okolo 6 tygodni.
    Lozeczko, materac i wanienke kupi sie na poczatku wrzesnia. Tak samo jesli chodzi o laktator, butelki itp. poniewaz mam wtedy specjalne spotkanie z polozna i bedzie nam radzic co kupowac.
    Jesli chodzi o preparaty czyszczace nosek, masci na pepek itp. to kupimy od razu po wyjsciu ze szpitala bo tam nas juz w tym wszystkim pokieruja :)

pestka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli z flaneli sa posciele lub pizamy, to mozesz pomacac sobie jak masz dostep do tego. Dla mnie super sprawa z flanelowymi mam ich tylko 3 sztuki ale mam na nie plan co z nimi robic i dla mnie sa mega przydatne, i nie drogie bo za jedna na allegro dalam 3.69 zl

• lubek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hejka :)
    no mi dzis od rana lepiej jesli o humor chdozi, a gorzej ejsli o pogode!
    jest upal totalny, bylam oddac krew i mocz do badania i myslalam ze padne! ubranie przylepione do ciala, w robocie duchota okropna! obraczka zaciska sie na palcu i stopy oblewaja buty :P
    a jeszcze dzis w robocie do 17 :(
    poza tym nie mam wozka i lozeczka i tez cholera nie wiem co wybrac, o ile do wozka mam typ x lander x pulse ale msuze go obejrzec na zywo tak lozeczko zupelnie nie wiem jakie! niby taka zwykla prosta sprawa a ja nie wiem!

Xlander wg mnie bardzo praktyczny wybór. My stawaliśmy na głowie, że znaleźć ostatnie sztuki Navingtona Cadeta, to jest wózek, który Navington sprzedal do xlandera, oni go trochę pozmieniali i im wyszedł Pulse :). Jestem więc nie obiektywna w swojej opinii, ale moje warunki praktyczne spełnił wszystkie, jako jedyny wózek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:07

Aniqa, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, to juz rozumiem o co chodzi z ta flanela :) teraz przyjaciolka pojechala do Polski wiec ja poprosze, zeby mi wziela kilka sztuk na probe. Zamowilam tez sobie u niej pieluszki tetrowe.
    Nawet nie wiecie jakie macie szczescie z tymi cenami w Polsce. U nas, komplet 6 pieluch bawelnianych kosztuje 14€ i nie mozna znalezc taniej, szukalam juz wszedzie na internecie. Z kolei, jesli sie chce kupic taka pojedyncza pieluszke z jakas ozdobna naszywka : 7,99€

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:08

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Acha, to juz rozumiem o co chodzi z ta flanela :) teraz przyjaciolka pojechala do Polski wiec ja poprosze, zeby mi wziela kilka sztuk na probe. Zamowilam tez sobie u niej pieluszki tetrowe.
    Nawet nie wiecie jakie macie szczescie z tymi cenami w Polsce. U nas, komplet 6 pieluch bawelnianych kosztuje 14€ i nie mozna znalezc taniej, szukalam juz wszedzie na internecie. Z kolei, jesli sie chce kupic taka pojedyncza pieluszke z jakas ozdobna naszywka : 7,99€
    Masakra to ceny nie za fajne, ale tu w sklepach tez jest drogo bo zwykla pielucha tetrowa kosztuje 3 zl a na alegro od 1.50 zl, a flanelowa 6 zl, a na necie od ok 3.50,
    Wiec zawsze cos mozna zaostrzedzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, widze nowe zdjecie brzuszka :-) :-) :-) :-) :-) i 7 obok :-) :-) :-)

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi tetrowymi tez trzeba zwracac uwage ile warts bo sa wlasnie za 1,00 i za 2 i za 3zl, z tym ze ta za 1,00 nie ejst 3-warstwowa, 2 prania i szmata z dziurami sie z tego robi :) takze na to zwroccie uwage :) cos na zasadzie chusteczek higienicznych 2 warsty 3 warsty, w tej z 2 zrobisz dziury palcami smarkajac a ta z 3 grubsza stzywniejsza i lepsza takze takie tam moje zdanie :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, bardzo ladny brzuszek :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 36stopni masakra...

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek b. ładny brzuszek! :) mój znacznie większy myślę, ale ja bym już miałam 8 z przodu ;) początek października u mnie...ah, nie mogę się doczekać! :)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to masz scescie racje, ale ja jestem ze swoich zadowolona, wzielam ich wiecej ze jak sie zbyt ubrudza i nie do piora to beda za szmatke do szyb czy innego uzytku ale juz nie bede dla malej ich dawac.
    Mi jeszcze duzo zakupow zostalo ale to w szybkim czasie je moge zrobic jak tylko bedzie po remoncie, za rowne 2 tygodnie moje chlopisko rusza z remontem :-) :-) :-)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    U mnie to samo, ceny zabójcze 3 pieluszki flanelowe białe za 7 e a zwykłe znalazłam dość tanio 6 szt za 4,99 w Wibra(także da się przeżyć ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niewiem czy widzialyscie gdzies na necie wiaderko do kapania dzieci, uperowo dzieciatko w nim wyglada, tylko glowka wystaje, strasznie mi sie podoba, ale to juz na paro msc dzieciaczki.
    Puszczam pierwszego z brzegu linka.
    http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-niemowlat-tummy-tub-original-i4481971327.html

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny, niewiem czy widzialyscie gdzies na necie wiaderko do kapania dzieci, uperowo dzieciatko w nim wyglada, tylko glowka wystaje, strasznie mi sie podoba, ale to juz na paro msc dzieciaczki.
    http://allegro.pl/wiaderko-do-kapieli-niemowlat-tummy-tub-original-i4481971327.html
    Widziałam, w Nl jest chyba dość popularne, bo często na aukcjach można znaleźć :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi sie te wiaderko podoba, i zajmuje mało miejsca. Jakby moja chłopina miała mniej gratów do zwiezienia to kazałabym mu kupić. Ale to mam jeszcze czas na wiaderko.

ao12. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    U mnie to samo, ceny zabójcze 3 pieluszki flanelowe białe za 7 e a zwykłe znalazłam dość tanio 6 szt za 4,99 w Wibra(także da się przeżyć ;)

Gdzie mieszkasz - jesli moge zapytac?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

U nas na szkole rodzenia położna pokazywała jak kąpie się dzieci w takim wiaderku i mówiła że od początku praktycznie można je używać, bo woda sprawia, że kręgosłup maluszka nie jest obciążony i nic mu nie grozi, ale ja jakos wolę chyba tradycyjną wanienkę.. ;)

Scęście, lubek lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Gdzie mieszkasz - jesli moge zapytac?
    W Holandii

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    W Holandii

Acha, no tak teraz kojarze :)
    Tam tez tanio nie jest ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ