X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, widze nowe zdjecie brzuszka :-) :-) :-) :-) :-) i 7 obok :-) :-) :-)

Tak :D zaczynamy 8my miesiac. Zapomnialam zrobic zdjecia w sobote, wiec dopiero z dzis :)) Brzuszek juz sporawszy ;P

Aniqa, Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Lubek b. ładny brzuszek! :) mój znacznie większy myślę, ale ja bym już miałam 8 z przodu ;) początek października u mnie...ah, nie mogę się doczekać! :)

7mka to skonczone, tak sobie wymyslilam kiedys :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie też rusza się w ten sposób. Takie ruchy powtarzają się w ciągu dnia, ale trwają chwilę.
    Wyprawkę powoli kompletuje. Śpiochy, body, ciuchy mam wystarczająco brakuje tylko czapeczek.
    Na razie kupuję wszystkie takie drobiazgi typu gruszki, smoczki, szczoteczki, obcinaczki bo wiem że o tym jak nie kupię teraz to zapomnę. Łóżeczko upatrzone,

http://allegro.pl/lozeczko-klups-safari-materac-przewijak-zestaw-i4463098630.html

wózek też, choć nie bardzo odpowiada mi spacerówka, ale gondola jest bardzo głęboka. kolor ultra violet
    http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-riko-nano-3w1-9xgratis-i4456039285.html

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wozek przyszedl :) otworzylam tylko paczke, zeby sprawdzic czy model i kolor sie zgadza. Teraz poczekam na swojego mezczyzne az przyjdzie z pracy i zlozy to cacko - zostawie mu ta radoche bo (o dziwo) bardzo sie cieszyl z tego wozka i nie mogl sie go doczekac tak jak ja :) tak wiec potem zrobie fotki i wrzuce je tutaj jutro :)
    Czesto piszemy o tym jak bardzo czekamy na te nasze dzieciaczki a tak rzadko ktoras z nas wspomina jak to wszystko przezywaja tatusiowie. Moj, jak tylko obudzi sie rano, kladzie mi reke na brzuchu i cieszy sie za kazdym razem jak poczuje nawet najmniejszy ruch . Ja w tym czasie udaje, ze dalej spie bo chce mu podarowac chwile sam na sam z synkiem ;)
    Czesto tez mowi o tym jak to bedzie jak juz urodzi sie dzidzius wiec widze, ze snuje plany. Jestem pewna, ze bedzie tata, ktory bardzo sie stara ale nie przesadzajac - i to mi odpowiada :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upal ledwo dowloklam sie do pracy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chwaliłam sie moją chłopiną jak to teraz zapewnia że będzie dbał o małą, mył i przebierał i nosił. Już nawet zaplanował że będzie chodził z nią na spacery żebym odpoczeła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety pracy,trzymajcie sie, jeszcze troszke i koniec z pracą,

lubek, mitaka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, też kładzie rękę na brzuchu tylko, że mała jak zwykle ucieka ;)śmiejemy się, że ma wtedy pewnie zdziwioną minkę (a co to?).
    Od kilku dni mówi, że będzie ze mną przy porodzie (do tej pory jak tylko o tym wspominałam to mówił, że nie chce nawet o tym słyszeć) i będzie mi pomagał.
    snuje plany....o nauce małej jazdy na rowerze i nartach, o grze w tenisa :)
    no i najważniejsze, że będzie mi we wszystkim pomagał :)
    Normalnie jestem w szoku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:09

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, daj znac jak sie wszystko rozwija i czy jedziesz skonsultowac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki. Właściwie dla dziewczyn, które będą rodzić siłami natury. W czym będziecie rodzić? Ja mam taki t - shirt w rozmiarze xxx, taki, żeby nie był długi, bo to chyba niewygodne, ale równocześnie na tyle długi, żeby zakrył tyłek. Co o tym sądzicie?

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny co urodzily z innych watkow tez pisaly ze mezowie takie mieli plany opieki, a jak zaczely sie kolki, placze i niewyspanie to zawsze sie cos innego znalazlo do roboty, a to auto do mechanika, a to cos zrobic kolo domu, a to cos kupic itd hehe oby nasze chlopiny sie wywiazaly z tego co mowia, ja spisze z moim kontrakt odrazu z karami :-) :-) :-) :-)

ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hehe dziewczyny co urodzily z innych watkow tez pisaly ze mezowie takie mieli plany opieki, a jak zaczely sie kolki, placze i niewyspanie to zawsze sie cos innego znalazlo do roboty, a to auto do mechanika, a to cos zrobic kolo domu, a to cos kupic itd hehe oby nasze chlopiny sie wywiazaly z tego co mowia, ja spisze z moim kontrakt odrazu z karami :-) :-) :-) :-)
    Tak naprawdę wszystko wyjdzie "w praniu" :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki. Właściwie dla dziewczyn, które będą rodzić siłami natury. W czym będziecie rodzić? Ja mam taki t - shirt w rozmiarze xxx, taki, żeby nie był długi, bo to chyba niewygodne, ale równocześnie na tyle długi, żeby zakrył tyłek. Co o tym sądzicie?
    Ja myslalam o jakiejs dluzszej bluzce, tunice z jakiegos bawelnianego materialu, bo pizame zostawilabym sobie jak juz sie umyje z tego potu,
    A najlepiej zeby ta tunika byla na ramiaczkach albo grubszych szelkach, chodzi mi o to zeby mi bylo jak najmniej goraco.a potem i tak bedzie cala spocona to nawet moge ja wywalic.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, żeby rodzić w takiej koszulce, siostra mi mówiła, żeby mieć rozpinaną, bo chwilę później dali jej małego do karmienia i musiała koszulkę zadzierać do góry ;) także trochę lipa była

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez tak mam jakby trzepotanie skrzydlami motyla szybko i energicznie u mnie to sie coraz powtarza ale jezeli do tej pory u Ciebie to nie wystepowalo to warto pojechac do lekarza i sprawdzic, ostatnio mi polozna mowila ze jak bede czuc mniej ruchow albo zdecydowanie wiecej to mam od razu zadzwonic do niej to przyjedzie i zmierzy tetno dziecka czy jest ok

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak to będzie ;) ja jak na razie nie mam na co narzekać, wydaję się, że to będzie córeczka tatusia.

Ja kupiłam sobie koszule, oczywiście nie drogą i niezbyt długą, w niej zamierzam rodzić. Mam też jeszcze jedną, porządniejszą do karmienia na czas gdy będziemy leżeć w szpitalu. Ale czytałam na innych wątkach, że niektóre dziewczyny wybierają opcję z większym t-shirtem. Najważniejsze, żeby było wygodnie :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

tez mysle o takiej i zeby w razie czego nie bylo szkoda wyrzucic bo to wiadomo ze sie zabrudzi itp

age.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie nie iwem w czym rodzić...Bo t-hsirt nie ma guzików przy dekoldzie, a iwem że jak dziecko jest zdrowe to położne kładą maleństwo na piersi mamy, ale dzicko przejeło florę bakteryjną od mamy i aby było spokojne...A w t-shitcie jak mi poloży mała na piersi....? Bym musiała zadrzeć koszulkę do góry, a wtedy będe calusieńka goła ;)

ao12. lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście ze względu na to rozpinana koszula jest lepszą opcją :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki z pracy zrobily mi prezencik i zafundowaly mini sesyjke z brzucholkiem- Bede miala pamiatke

ao12., Scęście, lubek, mitaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ