X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam.... jestem roztargniona i wszystko leci mi z rąk

mitaka wrote:
    Kłopoty z pamięcią, zamyślenie i ogólne "niezdarstwo" (upuściłam miskę pełną wody o tak o bo mi się omsknęła w łapach) ktoś też tak ma? Byle 2 tygodnie-byle głupot w robocie nie narobić.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...ciasto na chleb i drożdżówki zrobione :) teraz spacerek z psiakiem...jest tak przyjemnie dziś...nie można narzekać :D

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam takie:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-s-i4267645793.html
    szara i bezowa, maja odsuwany cyc :) do karmienia, 95% bawelny, 5% elastanu, wg mnie dobre jakosciowo (juz mam w domu), podobaja mi sie bardzo, bardzo bardzo dlugo szukalam koszuli.
    I jeszcze chyba na porod kupilam kiedys w Biedronce taka: http://cdn.biedronka.pl/thumbnail/cropped/640x310/products/images/1246/koszula_nocna_4x2a.jpg
    jest sliska, wzielam L, wiec w niej plywam (szczegolnie piersi), ale na zmarnowanie wydawala mi sie wygodna i praktyczna.

Agrafka, Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala kupiłam taką, aż się nie mogę do czekać żeby ją założyć :)

http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-gratis-i4406648733.html

Na sam poród mam natomiast starą koszulkę, rozpinaną na guziki z przodu

lubek, Nelly lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny!!!!!
    Przegladajac fora i strony o oszczedzaniu( tak, wiem mam cos nie tak z tym oszczedzaniem) znalazlam strone z kuponami znizkowymi do roznych sklepow dzieciecych, moze i wam sie przydadza, puszczam linka

http://www.cuponation.pl/dla-dzieci-promocje

lubek, paaolka, paradise lubią tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja kupilam takie:
    szara i bezowa, maja odsuwany cyc :) do karmienia, 95% bawelny, 5% elastanu, wg mnie dobre jakosciowo (juz mam w domu), podobaja mi sie bardzo, bardzo bardzo dlugo szukalam koszuli.
    I jeszcze chyba na porod kupilam kiedys w Biedronce taka: http://cdn.biedronka.pl/thumbnail/cropped/640x310/products/images/1246/koszula_nocna_4x2a.jpg
    jest sliska, wzielam L, wiec w niej plywam (szczegolnie piersi), ale na zmarnowanie wydawala mi sie wygodna i praktyczna.

dobrze dziewczyny, że poruszacie takie tematy, bo ja jeszcze kompletnie nie zastanawiałam się nad tym w czym będę rodzić... dzięki wam cały czas dopisuję coś do listy zakupów :D

lubek lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszla dzis w poludnie do nas poczta, dlugo wyczekiwana nowa bryka Charliego :):):):):):):)

ossqzd.jpg

2lwpq1v.jpg

k3t36w.jpg

8x07m8.jpg

Bardzo sie cieszymy :) szczegolnie moj M. dlatego poczekalam do wieczorka ze skladaniem tego cacka i dobrze zrobilam bo jak tylko wpadl do domu to sie zabral do montazu :) powiedzial, ze czuje sie jakby dostal jakis super prezent na gwiazdke :)

Agrafka, ao12., lubek, mitaka, renatkach, paaolka, Aniqa, paradise, MOI, Nelly, pestka, Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No i przyszla dzis w poludnie do nas poczta, dlugo wyczekiwana nowa bryka Charliego :):):):):):):)

ossqzd.jpg

2lwpq1v.jpg

k3t36w.jpg

8x07m8.jpg

Bardzo sie cieszymy :) szczegolnie moj M. dlatego poczekalam do wieczorka ze skladaniem tego cacka i dobrze zrobilam bo jak tylko wpadl do domu to sie zabral do montazu :) powiedzial, ze czuje sie jakby dostal jakis super prezent na gwiazdke :)

Bardzo zgrabna bryka! I tlo ladne :))

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym tygodniu :) w końcu 3 z przodu :)

ao12., MartaR.., Aniqa, paradise, paaolka, lubek, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale w nocy były burze straszliwe, dobrze że już dzień. Hania już coś wierci sie po brzuchu więc zaraz trzeba wstawać i jeść śniadanko, dziś skromnie, kanapeczki z szynką i pomidorem.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluje 3 z przodu:-D

renatkach wrote:

renatkach lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Gratulacje :)

renatkach lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie dzisiaj trochę chłodniej, całe szczęście bo musiałam jechać zrobić morfologię.

Aniqa fajna stronka, poprzeglądam i może z czegoś skorzystam.

Kajaoli bardzo ładny i zgrabny wózek :)

renatkach, gratuluję! mi zostało jeszcze kilka dni do 3 z przodu.

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Renatkach super! Już coraz bliżej do podrodu :) Ja też za kilka dni będę miała 3 z przodu :D hurrey! :)

Posiedziałam sobie z rana troche w wannie, bo w nocy normalnie budziłam się co chwila zlana potem...Wy tez tak macie? ja normalnie mokre prześcieradło mam...a wcale jakos tej nocy nie było aż tak gorąco jak w ostatnie...

Teraz śniadanko...ale sama nie wiem na co mam ochote, właściwie na nic co mam w lodówce...wybredna się zrobiłam, wszystko mi się nudzi.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:10

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    U mnie mały też na ostatnich dwóch wizytach pośladkowo umiejscowiony, też mi lekarja mowiła, że jak się nie obróci to cc..ale mają maluszki jeszcze czas ;) I my też, więc nie ma się co przejmować za wczasu :)
    Mnie też lekarka postraszyła, a parę dni później malutka się przekręciła i na czwartkowym USG leżała ładnie główkowo. Za to w sobotę wieczorem uznała, że jej ta pozycja jednak nie odpowiada, więc znów się przekręciła (przez brzuch przeszła potężna nieprzyjemna fala) i teraz mi skacze po pęcherzu. Liczą, że się jeszcze ułoży jak należy i unikniemy cesarki.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wozek. Moj bedzie dopiero za tydzien. U mnie znowu goraco ale mniej slonca. Wieczorem byla taka burza z gradem ze szok :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mnie też lekarka postraszyła, a parę dni później malutka się przekręciła i na czwartkowym USG leżała ładnie główkowo. Za to w sobotę wieczorem uznała, że jej ta pozycja jednak nie odpowiada, więc znów się przekręciła (przez brzuch przeszła potężna nieprzyjemna fala) i teraz mi skacze po pęcherzu. Liczą, że się jeszcze ułoży jak należy i unikniemy cesarki.

U mnie też na usg tydzień temu ułożenie pośladkowe, co niestety boleśnie odczuwam na swoim pęcherzu. Też mnie lekarka nastraszyła cc, mam nadzieję, że się maluszek przewróci...
    Powoli chyba muszę wydrukować sobie listę z wyprawką i zabrać się za gromadzenie rzeczy. Wydaje mi się, że większość mam po Piotrusiu, ale gdzie...hmm...z tym gorzej, część wywieziona, część pożyczona.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Przez praktycznie całą ciążę moja Mała była ułożona główkowo, a na ostatniej wizycie miesiąc temu okazało się, że jest nóżkami w dół! W czwartek mam kolejną wizytę, więc zobaczymy. Jest szansa, że się obróciła, bo raz poczułam bardzo intensywny, aż nieprzyjemny ruch, no i nie czuję już tego specyficznego parcia na pęcherz.
    Lekarka powiedziała, że teoretycznie dzidzia może obrócić się nawet w ostatniej chwili przed porodem, ale praktycznie w brzuszku jest już mało miejsca i zazwyczaj maluchy pozostają w swojej pozycji. Do 36 tygodnia wszystko się może jeszcze zdarzyć!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja kupilam takie:
    Ja też takie kupiłam, błękitną i różową, byłam mile zaskoczona jakością, spodziewałam się raczej cienkiej szmatki, a tu całkiem fajna gramatura i miękkość, w dodatku ładny i praktyczny fason

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (post usunięty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:49

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ